A+ R A-

ORANJE in de FINALE, TOT ZONDAG

Voor het eerst in de historie!!!!! ORANJE speelt a.s. zondag de FINALE!!!!!  
De Oranje Leeuwinnen wonnen vanavond de halve finale van Engeland met maar liefst 3-0. 

Donderdag 3 augustus 2017, een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Ook het toeschouwers record is verbroken, in De Galgenwaard op 16 juli kwamen er 21.732 toeschouwers en De Grolsch Veste is al uitverkocht. Daar zaten ruim 27.000 toeschouwers en voor zondag verwachten we wel 30.000 mensen in de Grolsch Veste!
Acht jaar geleden stonden beide landen, NEDERLAND-ENGELAND, ook al tegenover elkaar op het EK 2009 te Finland. Toen verloor Nederland in de verlenging met 1-2. De persoon die toen de winnende scoorde Jill Scott was nu geschorst! 

Lees meer over Nederland-Engeland, waar kun je kijken, weetjes, feitjes, praktische informatie etc..>>>>

 

 

Kort verslag

Door Ineke van der Louw

NEDERLAND in de FINALE van het EK 2017

Wat een geweldige avond.
Het was tot de 62e minuut een spannende wedstrijd.

De Engelse vrouwen begonnen meteen om via de lange bal een doelpunt te forceren. Nederland daarentegen wilde meer voetballen en dat mondde in de 22e minuut uit in een prachtige voorzet van Jackie Groenen waarna Vivianne Miedema de bal perfect tegendraads inkopte.
Dat was een klap voor Engeland. Het moest nu meer risico gaan nemen.
De rust brak aan met een 1-0 voorsprong.

In de 2e helft bleef Engeland het proberen maar Nederland kon de ballen goed pareren. In de 62e minuut een foute terugkopbal van Farah Williams naar haar keepster, maar Danielle van de Donk was eerder bij de bal en schoot hem feilloos binnen, een cadeautje maar de goal telde. Nu zat Nederland op rozen.
Wel blijven oppassen natuurlijk, goed blijven pareren, en geen blessures of geel er bij krijgen. Dat lukte heel aardig. Sherida Spitse kon tot 2x toe de bal van de lijn wegwerken.

Het Oranje Team vertoonde weer grote klasse.
Danielle van de Donk werd uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd.
Lieke Martens kreeg de 3-0 op haar naam, deze goal werd ook nog aangeraakt door Millie Bright en meteen daarna floot de scheids voor het eindsignaal.

Enschede, tot zondag

 

 

Ons Oranje

Bron: KNVB Media /Ons Oranje.nl

JA, NU WILLEN WE EUROPEES KAMPIOEN WORDEN'
Zomercarnaval in Enschede. Het publiek op de banken, de OranjeLeeuwinnen in extase. Ze bleven maar dansen en springen na afloop van de halve finale tegen Engeland (3-0). En zondag keren ze weer terug in hetzelfde stadion om de EK-finale te spelen.

"Dit is echt onbeschrijflijk", stamelde Daniëlle van de Donk direct na afloop voor de camera van de NOS. "Dit had echt helemaal niemand verwacht maar ik ben zo trots." De Brabantse was verantwoordelijk voor de tweede treffer en werd door UEFA gekozen tot Women of the match. "Het was soms moeilijk voetballen, omdat de Engelsen heel fysiek waren en wij veel in de duels kwamen. Maar 3-0 winnen...ik ben echt zo trots."


'Tot zondag', viel er op een spandoek te lezen. De maker ervan had een vooruitziende blik. Want zondag speelt Nederland om de Europese titel. De allereerste keer dat het Nederlands vrouwenelftal in de finale van een groot titeltoernooi staat. En dat ook nog in eigen land. Met Denemarken als opponent, waar in de poulefase in Rotterdam nog met 1-0 van werd gewonnen. Met enig fortuin, dat wel.


Ambities kraakhelder
Toch maakte bondscoach Sarina Wiegman na afloop geen geheim meer van de ambities van Oranje. "Ja, we willen Europees kampioen worden. We staan in de finale en dat is fantastisch. We hebben opnieuw een fantastische prestatie geleverd en dat willen we zondag weer doen."

Wiegman had op de bank genoten van haar ploeg. Vooral van de drie treffers. "De eerste goal was geweldig, bij de tweede was Van de Donk heel alert en die derde... Ik moet eerlijk zeggen: dat weet ik niet meer. Even terugkijken nog." Het gevecht met Engeland was loodzwaar, maar Oranje bleef overeind. "Het was soms moeilijk om de bal in de ploeg te houden, maar dat is niet vreemd tegen een tegenstander die zoveel power heeft", aldus Wiegman.


'Veel vertrouwen voor de finale'
Ook Vivianne Miedema, die haar tweede treffer van dit EK maakte, was verheugd. "Dit is gewoon genieten. We spelen heel het toernooi al naar behoren. Dat we nu tegen Engeland met een 3-0 zege van het veld stappen, geeft heel veel vertrouwen voor de finale tegen Denemarken. Hoewel dat wel een heel lastige en moeilijke wedstrijd wordt. We hebben slechts twee dagen om te herstellen, maar gezien onze eigen spirit en met dit publiek achter ons, moet dat genoeg zijn."

 

Foto Blijdschap bij de drie Nederlandse keepsters: Sari van Veenendaal, Angela Christ en Loes Geurts!


 


ORANJELEEUWINNEN IN EK-FINALE!

Door Francis Grondhuis 

FI-NA-LE! Niemand had er ooit van durven dromen, maar de OranjeLeeuwinnen hebben het voor elkaar gekregen. Dankzij de 3-0 overwinning op Engeland strijdt Nederland zondag in de finale tegen Denemarken om de Europese titel.

 

Een ongekende en unieke prestatie van het Nederlands vrouwenelftal dat tijdens dit Europees kampioenschap in uitverkochte stadions tot grote hoogten stijgt. Alle vijf gespeelde duels leverden tot dusver een overwinning op. Na Noorwegen, Denemarken, België en Zweden werd donderdag in Enschede ook Engeland, de nummer drie van het voorbije WK, vakkundig aan de kant gezet.

De 27.093 toeschouwers in het stadion van FC Twente stonden na negentig zinderende minuten op de stoelen. Het applaus klaterde tijdens de ereronde van de volgepakte oranjegekleurde tribunes. Oranje in de EK-finale, wie had dat voor mogelijk gehouden? Maar de treffers van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk - nota bene speelsters van Arsenal - en de eigen Engelse goal stonden toch echt op het scoresheet.

Foto Desiree van Lunteren die haar 50e cap speelde!


Wie brult het hardst?
Wie brulden er het hardst in Enschede, de thuisspelende OranjeLeeuwinnen of de licht favoriete English Lionesses? Dat was vooraf de grote vraag. Zoals hun identieke geuzennamen al deden vermoeden, was het krachtsverschil tussen beide troepen binnen de lijnen marginaal. De twee beste ploegen van het EK maakten er een boeiende strijd van waarin Nederland als eerste het initiatief pakte.

Bij Oranje zat alles vanaf het begin mee. Wiegman kon haar sterkste basisteam binnen de lijnen brengen, aangezien Stefanie van der Gragt op tijd fit werd verklaard. De centrale verdediger, die voor het toernooi lang kampte met een knieblessure, moest zich zaterdag in de kwartfinale tegen Zweden al na één helft laten vervangen omdat ze last had van datzelfde gewricht.

Tegen Engeland had de lange Noord-Hollandse de taak om EK-topscorer Jodie Taylor van het scoren te houden. Veel aandacht ging uit naar de Engelse spits die al vijf keer raak schoot dit toernooi. Minder vaak werd Vivianne Miedema genoemd, maar toch was het Oranjes nummer negen die de wedstrijd in de 22e minuut openbrak.


Glimlach van Miedema
Bij het zingen van het Wilhelmus lag er al een lichte glimlach op het gelaat van Miedema. Het verraadde veel. Ze had er duidelijk zin in en bij de eerste de beste kans was het inderdaad meteen raak. De voorzet van Oranjes revelatie Jackie Groenen, die naar de rechterflank was uitgeweken, was precies op maat, waardoor Miedema met de juiste timing haar ploeg tegendraads naar een 1-0 voorsprong kopte.

Precies het scenario wat zich al heel het toernooi voltrok. Ook in de vier voorgaande duels kwam Oranje telkens als eerste ploeg op voorsprong. Maar het bracht Nederland ditmaal niet de gewenste rust. Integendeel, het leek alsof de paniek even toesloeg.


Paal redt Oranje
Binnen vijf minuten had Engeland de stand al drie maal gelijk kunnen trekken. Eerst mikte Fran Kirby, na goed doorzetten van Lucy Bronze, te hoog. En niet veel later moest Sherida Spitse op de lijn redding brengen na een krachtige kopbal van Jade Moore. Via het been van Oranjes aanvoerder belandde de bal buitenkant paal. Ook in het restant van de eerste helft hield Engeland de druk erop, zonder echt gevaarlijk te worden.


Na rust voerde Engeland het tempo op, gooide nog meer de beuk erin en zocht opportunistisch naar openingen. Ellen White kreeg een grote kans na een fout van Van der Gragt, maar keeper Sari van Veenendaal redde knap. Dat gold ook voor haar collega aan de overkant, Siobhan Chamberlain, die een schot uit de draai van Van de Sanden onschadelijk maakte. Ze was echter kansloos toen de ervaren Fara Williams met het hoofd te zacht terugspeelde en Van de Donk als een duveltje uit een doosje opdook om de 2-0 te maken (foto).


Laatste obstakel
Nog een half uur moesten de OranjeLeeuwinnen stand zien te houden. Tegen de Engelse ploeg die steeds wanhopiger begon te worden. De druk werd groter, er kwamen wat kansen, maar als laatste obstakel stond daar altijd de betrouwbare goalie Van Veenendaal op haar post. Of was Spitse op de doellijn voor de tweede keer in dit duel zeer attent. Ook de wissel van Van der Gragt, die door Kelly Zeeman twintig minuten voor tijd werd afgelost, kon Oranje niet meer van de wijs brengen.

Naarmate de tijd verstreek, werd het feest in het Twente-stadion groter en groter. Het was zomercarnaval in Enschede. De twee minuten extra tijd voelden bijna als een toegift. Sterker, het wérd een toegift, want in de allerlaatste seconden zorgde een eigen goal van Millie Bright nog voor de derde treffer van de avond. Oranje wint met 3-0, Oranje naar de finale, Oranje kan nog altijd Europees kampioen worden. Wat een prachtig sprookje.

 

 Foto Kika van Es speelde weer een sublieme wedstrijd!

 

Wedstrijdverslag

Door Andrew Jacobs

Zo mooi, zo'n topprestatie

Onze reporter Andrew Jacobs was op donderdag 3 augustus 2017 aanwezig bij de halve finale die ging tussen Nederland en Engeland.

Coach Mark Sampson van Engeland dacht vooraf de finale al te pakken te hebben omdat het Engelse team Frankrijk had uitgeschakeld, zijn plan was om het Nederlandse spel te gaan ontregelen.

Een deel van het Nederlandse publiek hoorde je zo nu en dan in het bijzonder als rechtsbuiten Shanice van de Sanden aan de bal was, maar gelukkig pakte de rest van de supporters het over en werd er door iets meer dan 25.000 supporters Holland, Holland geroepen.  

Foto Anouk Dekker stond haar mannetje weer.

We zitten ondertussen alweer in de 17e minuut, Shanice op snelheid geeft de bal voor het doel maar helaas geen afwerker en de bal werd voor goalie Siobhan Chamberlain. Aanval opgezet door Shanice, zij passte de bal naar Jackie Groenen die Shanice terug aanspeelde, toen ging de bal naar Daniëlle van de Donk en zij schoot de bal met een volley over het doel.

De Engelsen waren gewaarschuwd en in de 22e minuut kwam dan ook de verdiende voorsprong. Via een mooie aanval werd de bal ook eveneens mooi afgemaakt. Lieke Martens stuurde vanaf links een lange bal naar Jackie Groenen op de rechterkant, zij zette de bal voor het doel en daar was het Vivianne Miedema die de bal prachtig binnen kopte. 

Gelijk daarna waren het eindelijk weer eens een keer de Engelsen met een kans, waarbij uiteindelijk Franceska Kirby de bal over het doel schoot. Daarna was er een hoekschop waarbij Lucie Bronze de bal op de paal kopte, pech voor de ploeg van Mark Sampson dus. Maar ze gingen verder want niet lang daarna schoot Bronze hard over het doel. Via een steekpass van Lucie op Ellen White richting doel, maar Oranje goalie Sari van Veenendaal was eerder bij de bal.

Even later, 2 minuten voor de rust kreeg Engeland een vrije trap. Na wat praten met elkaar zag het eruit als een ingestudeerde vrije trap, Kirby passte op Jordan Nobbs maar ook zij kon goalie Sari niet verschalken. Niet lang daarna floot scheidsrechter Stephanie Frappart uit Frankrijk voor het rustsignaal. Engeland had dus toch wel wat kansjes op de gelijkmaker laten liggen. Beide partijen gingen rusten met een 1-0 stand voor de Oranje Leeuwinnen.

Foto Sterk spelende Jackie Groenen


We zijn 3 minuten bezig in de 2e helft, toernooi topscorer Jodie Taylor kapte en draaide, maar schoot de bal in de handen van Sari. Ook aan de andere kant gebeurde er iets, Shanice schoot op doel maar de bal werd voor goalie Siobhan. Even later was het stofzuiger Jackie die de bal ontfutselde op eigen helft en zij zette een aanval op via Shanice die de bal weer teruggaf aan Jackie maar ze schoot over het doel.

Een paar minuten daarna was de wedstrijd beslist en lag de 2-0 in het net, notabene door toedoen van Engeland zelf. De bal werd voor het doel gebracht, Lucie kopte de bal weg maar in een fractie was het Fara Williams die de bal terug kopte naar haar keeper. Maar daar was, als een duveltje uit een doosje, Daniëlle van de Donk die de bal over Siobhan in het doel lifte. De ploeg van Mark Sampson stond dus met 2-0 achter, en dat terwijl hij naast de kant van het veld al zo boos oogde, hij had woorden met 4e official Bibiana Steinhaus, maar ook scheidsrechtster Stephanie Frappart kreeg het soms van hem te horen.

Daarna ging het spel weer gewoon verder waarbij Ellen White vrij voor Sari kwam maar naast het doel schoot. Vivianne ging op doel af maar de bal werd voor keeper Siobhan. 
Sari hield van dichtbij een bal van Jodie tegen, de tijd drong voor de Engelsen, we zitten alweer in de 87e minuut, Ellen White ging op Sari af maar de bal was weer voor de goalie, die in de stad speelde waar ze jaren bij FC Twente onder de lat had gestaan. 
In deze hectische fase haalde Sherida Spitse nog een bal van de lijn. Toch zou er nog een doelpunt vallen, maar dan aan de andere kant. Het was Lieke die in blessuretijd haar schot van richting zag veranderen door Millie Bright en daar lag de 3e treffer in het net.

Snel daarna floot de scheidsrechtster voor het eindsignaal en zo gaat Nederland naar de finale en zal het wederom Denemarken treffen dat eerder Oostenrijk versloeg via strafschoppen.

Mooi affiche dus aankomende zondag in de finale als je terugkijkt op die wedstrijd eerder in het toernooi, toen Oranje met 1-0 won en de Deensen toch grote kansen hebben laten liggen en in die wedstrijd toch zeker een gelijkspel hadden verdiend.

Foto Bondscoaches, de blik van Mark Sampson !!

Korte reacties na afloop:

Sari van Veenendaal:
Ongelooflijk mooi is dit en dat in de stad waar ik zoveel jaren heb gevoetbald, Engeland kreeg kansen maar ik hield mijn doel schoon en daar sta ik natuurlijk voor in het doel.

Kelly Zeeman:
Het is te gek voor woorden om met 3-0 van Engeland te winnen, zo mooi, zo'n topprestatie, we doen het samen, met zijn allen, er staat gewoon een team op het veld.
Engeland wilde er een vechtwedstrijd van maken, dat ligt ons niet is erg lastig, wij wilden gewoon voetballen en als je dan met 3-0 wint is dat gewoon echt top.
Tegen Denemarken moeten we nu weer een topprestatie neerzetten want het zal een heel andere wedstrijd worden dan in de poule.

Foto Het Nederlandse publiek die massaal waren op komen dagen, 27.093 toeschouwers - EEN RECORD !

 

 

Video

Highlights !

 

 


Statistieken

Statistieken:

Wedstrijd: NEDERLAND - ENGELAND
Datum:  DONDERDAG 3 augustus 2017
Aanvang:  20:45 uur
Locatie: De Grolsch Veste te Enschede
Betreft:  1/2 finale
Ruststand: 1-0
Eindstand: 3-0
Scheidsrechter: Stéphanie Frappart (FRA) 
Assistent scheidsrechters: Manuela Nicolosi (FRA) en Chrysoula Kourompylia (GRE) 
Fourth official: Bibiana Steinhaus (GER) 
Toeschouwers: ruim 27.093
Reporter: Andrew Jacobs i.s.m. Ineke van der Louw
Fotograaf: Roel Ubels & Kin Wah Yim - meer foto's volgen in Gallery > EK 2017 NL 

Bijzonderheid: De Grolsch Veste is uitverkocht en dat is een record qua toeschouwers voor het Vrouwenvoetbal. Eerder dit toernooi werd het record al in De Galgenwaard verbroken. Toen kwamen ongeveer 21.732 toeschouwers kijken naar Nederland-Noorwegen.

Danielle van de Donk werd gekozen tot Player of the MatchScoreverloop: 

22e min. 1-0 Vivianne Miedema
62e min. 2-0 Danielle vd Don
92e min. 3-0 Lieke Martens via Millie Bright 


Gele Kaarten: 

13e min. Desiree van Lunteren
14e min. Millie Bright (Eng)
47e min. Jade Moore (Eng)
59e min. Danielle vd Donk


Wissels: 
Nederland: 

70e min. Kelly Zeeman erin en Stefanie vd Gragt eruit
89e min. Renate Jansen erin en Shanice van de Sanden eruit
91e min. Jill Roord erin en Danielle vd Donk eruit

Engeland:  

67e min. 19 Toni Duggan erin Fara Williams eruit Eng.
75e min. Karen Carney erin en Jade Moore eruit

Opstellingen:

Basiself Nederland:
01. Sari van Veenendaal (GK)
02. Desiree van Lunteren,
03. Stefanie van der Gragt,
05. Kika van Es,
06. Anouk Dekker,
07. Shanice van de Sanden,
08. Sherida Spitse, (C)
09. Vivianne Miedema,
10. Danielle van de Donk,
11. Lieke Martens,
14. Jackie Groenen,
Bank:
16. Angela Christ (GK)
23. Loes Geurts (GK)
04. Mandy van den Berg,
17. Kelly Zeeman,
20. Dominique Janssen,
22. Liza van der Most,
12. Jill Roord,
15. Sisca Folkertsma,
19. Sheila van den Bulk,
13. Renate Jansen,
18. Vanity Lewerissa,
21. Lineth Beerensteyn

Coach: Sarina Wiegman

Basiself Engeland:
13. Siobhan Chamberlain (GK),
02. Lucia Bronze,
03. Demi Stokes,
05. Steph Houghton ©,
07. Jordan Nobbs,
09. Jodie Taylor,
10. Fara Williams,
11. Jade Moore,
16. Millie Bright,
18. Ellen White,
23. Francesca Kirby,
Bank:
21. Carly Telford (GK),
06. Josanne Potter,
08. Isobel Christiansen,
12. Casey Stoney,
14. Karen Carney,
15. Laura Bassett,
17. Nikita Parris,
19. Toni Duggan,
20. Alex Greenwood,
22. Alex Scott,
04. Jill Scott,
01. Karen Bardsley (GK),

Coach: Mark Sampson

NL

EK-Selectie Nederland

 

Doelvrouw
01. Sari van Veenendaal (Arsenal)
16. Angela Christ (PSV)
23. Loes Geurts (Paris Saint Germain)

Verdediging
02. Desiree van Lunteren (Ajax)
03. Stefanie van der Gragt (van Bayern München naar Ajax)
04. Mandy van den Berg (Reading FC)
05. Kika van Es (van Achilles’29 naar FC Twente)
17. Kelly Zeeman (Ajax)
19. Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF)
20. Dominique Janssen (Arsenal)
22. Liza van der Most (Ajax),

Middenveld
06. Anouk Dekker (Montpellier HSC)
08. Sherida Spitse (FC Twente)
10. Daniëlle van de Donk (Arsenal)
12. Jill Roord (van FC Twente naar Bayern Munchen)
14. Jackie Groenen (FFC Frankfurt)

Aanval
07. Shanice van de Sanden (Liverpool FC)
09. Vivianne Miedema (van Bayern München naar Arsenal)
11. Lieke Martens (FC Rosengard)
13. Renate Jansen (FC Twente)
15. Sisca Folkertsma (van PSV naar Ajax)
18. Vanity Lewerissa (PSV)
21. Lineth Beerensteyn (van FC Twente naar Bayern Munchen)

De Technische Staf bestaat uit:
Persvoorlichter: Pauline Siemers
Bondscoach: Sarina Wiegman
Assistent-coach: Arjan Veurink
Assistent-coach: Foppe de Haan
Keeperstrainer: Erskine Schoenmakers
Inspanningsfysioloog: Niels de Vries
Video analist: Judith Bloem
Arts: Karin Thijs
Fysiotherapeut: Kim Blewanus
Fysiotherapeut: Niels Veldman
Team manager: Sonja van Geerenstein
Kit manager: Robbie van Mourik

 

Engeland

EK-Selectie

Bondscoach Mark Sampson

 

Selectie:

Doel
01. Karen Bardsley
13. Siobhan Chamberlain
21. Carly Telford

Verdediging
02. Lucia Bronze
03. Demi Stokes
05. Steph Houghton  (c)
06. Josanne Potter
12. Casey Stoney
15. Laura Bassett
20. Alex Greenwood
22. Alex Scott

Middenveld
04. Jill Scott
07. Jordan Nobbs
08. Isobel Christiansen
10. Fara Williams
11. Jade Moore
14. Karen Carney
16. Millie Bright

Aanval
09. Jodie Taylor
17. Nikita Parris
18. Ellen White
19. Toni Duggan
23. Francesca Kirby

 

Voorbeschouwing

TV en Internet
Op donderdag 3 augustus speelt Nederland tegen Engeland voor de Halve Finale. Om 20:45 uur vangt de wedstrijd aan en deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden door de NOS en Eurosport. Daarnaast is deze voetbalwedstrijd ook op het internet te bekijken via een livestream.ek vrouwenvoetbal 2017.

ENGELAND

Resultaten tegen Engeland
Het is aanstaande donderdag de twintigste ontmoeting tussen de OranjeLeeuwinnen en Engelse Lionesses. Van de voorgaande negentien wedstrijden won Nederland er SLECHTS drie, speelde er vier gelijk en verloor het er twaalf.
De laatste ontmoeting was in november vorig jaar. Klik hier voor het complete verslag van die wedstrijd.
Destijds domineerde Oranje vrijwel de gehele wedstrijd, maar een doelpunt van Jodie Taylor maakte het verschil; 0-1.

Diezelfde Jodie Taylor is momenteel Topscorer van het Toernooi met 5 goals.

Engeland is de enige finalist nog over op dit EK. Zij verloren twee EK's te weten het EK in 1984, Zweden was toen te sterk en in 2009 van Duitsland.

Resultaten van Nederland tegen Engeland:

Datum

Thuis team

Gast team

Uitslag

09-11-1973

Engeland

Nederland

1-0

31-05-1974

Nederland

Engeland

0-3

02-05-1976

Engeland

Nederland

2-1

30-09-1978

Nederland

Engeland

3-1

13-05-1989

Engeland

Nederland

0-0

30-10-1997

Engeland

Nederland

1-0

23-05-1998

Nederland

Engeland

2-1

04-11-2001

Engeland

Nederland

0-0

23-03-2002

Nederland

Engeland

1-4

18-09-2004

Nederland

Engeland

1-2

22-09-2004

Nederland

Engeland

0-1

17-11-2005

Nederland

Engeland

0-1

31-08-2006

Engeland

Nederland

4-0

14-03-2007

Engeland

Nederland

0-1

06-09-2009

Engeland

Nederland

2-1 nv

27-10-2011

Nederland

Engeland

0-0

17-06-2012

Engeland

Nederland

1-0

09-03-2015

Nederland

Engeland

1-1

29-11-2016 Nederland Engeland 1-0

 

Opstelling Engeland
Resultaten Engeland op #OnsEK

Engeland - Schotland 6-0
Engeland - Spanje 2-0
Portugal - Engeland 1-2
Engeland - Frankrijk 1-0

Twee keer hanteerde Mark Sampson dezelfde opstelling maar in de 3e groepswedstrijd gaf hij speelminuten aan de meeste speelsters. 
Doelvrouw Chamberlain kwam erin voor Bardsley. Ook Potter, Christiansen, Williams, Carney, Bassett, Paris, Duggan, Greenwood en A. Scott speelden tegen Portugal.
De enige die erin bleef was Bright de nummer 16. 

In de 1/4 finale stapte hij weer over op zijn vertrouwde basiself, namelijk:

1. Bardsley (GK)
2. Bronze
3. Stokes
4. J. Scott
5. Houghton (C)
7. Nobbs
9. Taylor
11 Moore
16 Bright
18 White
23 Kirby

In de halve finales zal hij in ieder geval Jill Scott moeten wisselen na haar 2e gele kaart dus geschorst en doelvrouw Bardsley die met een gebroken been het veld verliet. Ze liep notabene wel het veld af, ongelooflijk knap van haar!

 

Nederland
Net als Engeland heeft Nederland ook een 100% winst percentage. Het won ook viermaal, te weten van Noorwegen (1-0), Denemarken (1-0), Belgie (2-1) en Zweden (2-0).
Nederland kan het 7e land worden die een EK finale behaalt. 
Eerder bereikten landen: Duitsland, Engeland, Zweden, Noorwegen, Italie, Oostenrijk of Denemarken! 

Nederland verloor dus in 2009 op het EK te Finland van Engeland met 1-2 (in de verlenging). 

Het kan komende donderdag dus wederom brons betekenen of een finale plaats. 
Nederland kan het 2e land worden dat een finale weet te bereiken op een EK die zij zelf organiseren. 

 

Teamgenoten
Captain Mandy van den Berg zal haar teamgenoot Jade Moore en Jo Potter van Reading zien.
Sari van Veenendaal, Dominique Jansen, Danielle van de Donk en Vivianne Miedema (nieuw bij Arsenal) zal hun teamgenootjes zien: Jordan Nobbs, Taylor, Fara Williams en Alex Scott.

De 24-jarige Oranje international Lieke Martens verkast na het EK van het Zweedse Rosengard naar het Spaanse FC Barcelona. Eerder wist FC Barcelona al de Engelse international Toni Duggan vast te leggen. Zij worden dus na het EK teamgenootjes!

Toni Duggan op Barca TV

 


 

Praktische informatie halve finale Enschede:

Deuren stadion open om: 18:45 uur

Fanzone: De dag start al vroeg op de WEURO Fanzone op het Wilmink- en Stationsplein. Hier kun je aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen zoals pole soccer, panna en tafelvoetbal en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van het muziekprogramma. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Naast lekker spelen en springen kun je bijvoorbeeld spandoeken maken, T-shirts pimpen en natuurlijk dansen met mascotte Kicky!

Fanwalk: Om 17.45 uur vertrekt de Oranjeparade vanaf de Fanzone, waarna we in een grote optocht richting stadion lopen onder begeleiding van muziek. Let op, deze route is 4,5 kilometer en is daarmee langer dan bij andere speelsteden. Onderweg zijn er toiletten aanwezig.