A+ R A-

Zweden ondanks verlies naar 1/4 finales

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig in Doetinchem waar Zweden op jacht ging naar de kwartfinale en dat moesten ze doen tegen het al uitgeschakelde Italië.
De equipe van Coach Antonio Cabrini was in geen velden of wegen van plan om het zelfde te gaan doen dan Noorwegen door 3 wedstrijden te gaan verliezen in de poulefase.

De Italiaansen lieten in de beginfase al zien dat ze gewoon deze wedstrijd tot een goed einde wilden laten brengen.
In de 4e minuut was het dan ook al raak, bal vanaf de zijkant die voor het doel werd gelegd, Linda Sembrant wilde deze bal wegwerken maar raakte de bal helemaal verkeerd en kwam voor de voeten van Daniela Sabatino en schoot de bal in het doel, snelle voorsprong voor de Italiaansen, daarna was er een schot van Daniela die naast het doel verdween.In de 10e minuut aanval van Zweden waar de bal van de lijn werd gehaald, Italië was dus min of meer gewaarschuwd maar toch lag gelijk daarna de 1-1 in het netje.
De strafschop Zweden werd feilloos binnen geschoten door Lotta Schelin.

We zitten alweer in de 20e minuut, lage voorzet van Kosovare Asllani waar Stina net een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te tikken.
Daarna ging de bij Brescia spelende Barbara Bonansea op avontuur en schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

De Italiaansen hadden hier het veldoverwicht, Melania Gabiadini die haar laatste interland speelde schoot de bal op doel, goalie Hedvig Lindahl redde en liet de bal weer los en daar was het Daniela die via een verdedigster en de paal naast het doel schoot, daarna ging trukendoos Barbara op avontuur en schoot de bal op doel waarbij Hedvig ternauwernood de bal over de lat kon tikken, hoge voorzet Linda Tucceri Cimini waarbij Daniela met een volley de bal mooi in het doel schoot, gelijk daarna ging weer Barbara op avontuur en schoot de bal op doel maar Magdalena Ericsson kon er nog net een voet tussen gooien om er een hoekschop van te maken, de hoekschop leverde echter niets op, gelijk daarop floot scheidsrechtster Esther Staubli uit Zwitserland voor het rustsignaal.


De 2e helft is nog maar net bezig en het is al raak, de 1 minuut eerder ingevallen Fridolina Rolfo gaf de bal voor vanaf de zijkant en daar was het Stina die de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 2-2.

Zweden wilde meer en had in deze fase ook de meeste kansen, Lotta ging op rechts door en passte de bal naar Fridolina die door passte op Stina maar ze schoot de bal naast het doel.
De hoekschop waarbij de bij rust ingevallen Lisa Dahlkvist op doel kopte, echter een verdedigster bracht redding op de doellijn.

Hoekschop waar Lisa op het Italiaanse doel kopte, de Italiaanse goalie Laura Giuliani bracht redding. Er volgden nog een paar kopballen op goal.
In de 77e minuut, door een voorzet kopte Stina hard op de paal maar Olivia Schough kon de terug springende bal ook niet in het doel krijgen.

Zeven minuten daarna valt de 2-3 voor Italië.
Christiani Girelli passte de bal naar Barbara en die gaf een voorzet voor het doel en daar was het Christiani die met haar rechtervoet bij de 2e paal afrondde.


Zweden probeerde nog in de slotfase maar dat baatte niet.
De scheidsrechtster floot voor het eindsignaal zodat Italië deze wedstrijd met 2-3 won en dus niet met alleen maar nederlagen huiswaarts ging.

Zweden ondanks verlies, de runner up in groep B en treft nu zaterdag om 18.00 uur in Doetinchem de OranjeLeeuwinnen maar dat zullen de Zweden waarschijnlijk niet erg vinden omdat ze hun hotel in Duiven hebben en trainingscomplex in Zevenaar wat op een steenworp-afstand van Doetinchem ligt.


Kort antwoord coach Antonio Cabrini van Italië: "We hebben veel moeten geven, konden niet meer naar de kwartfinale maar wilden toch nog goed het EK afsluiten".

Kort antwoord speelster van de wedstrijd Daniela Stracchi: "Ben blij dat ik the woman of the match ben maar inprincipe gun ik het gewoon al mijn medespeelsters".


Coach Pia Sundhage van Zweden had iets meer te zeggen: "Italië heeft een goed team ondanks het verlies blij dat we in de kwartfinale zitten.
Ja inderdaad nu tegen Nederland dat is het thuisteam zeg maar, zal moeilijk worden maar we doen ons best.
Bij Nederland zal er waarschijnlijk ook een vorm zijn van revanche van de wedstrijd in Rotterdam toen wij naar de olympische spelen gingen en hun toen niet.
Maar we gaan ons best doen en zien dan wel of het in ons voordeel of in hun voordeel uitkomt".Statistieken:

Wedstrijd: Zweden - Italie
Datum: dinsdag 25 juli 2017
Aanvang:  20:45 uur
Locatie: De Vijverberg te Doetinchem
Betreft: 3e groepswedstrijd B
Ruststand: 1-2
Eindstand: 2-3
Referee Esther Staubli (SUI)
Assistant referees: Belinda Brem (SUI) en Sanja Rodjak Karšić (CRO)
Fourth official: Lina Lehtovaara (FIN)
Reporter: Andrew Jacobs
Fotograaf: Roel Ubels - meer foto's Gallery > EK 2017 NL


Scoreverloop:
04e min 0-1 Sabatino
14e min 1-1 Lotte Schelin
37e min 0-2 Sabatino
47e min 2-2 Blackstenius
85e min 2-3 Girelli