A+ R A-

Vera Pauw eindelijk Bondsridder

Zondag 16 juli 2017 was het dan zover. Michael van Praag opende zijn speech met de woorden Je was onmisbaar voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Als dank voor alles wat je hebt gedaan, onderscheiden we je tot bondsridder van de KNVB".
Vera Pauw de pionier van het vrouwenvoetbal had deze award natuurlijk al lang moeten krijgen, maar ja het conflict uit 2009 sukkelde maar voort. Maar was het wel een conflict of gewoon bobo's die zo'n vooruitstrevende vrouw niet meer zagen zitten.

Ach, ze is onderscheiden de 54-jarige en hopenlijk doet de KNVB nog wat meer met haar. Er zijn posities genoeg binnen de KNVB waar Vera zeer nuttig kan zijn.

 

Het had al vele jaren eerder moeten gebeuren, maar eindelijk komt het zondag ervan. Oud-international en voormalig bondscoach van Oranje, VERA PAUW, wordt a.s. zondag tijdens de opening van het Europees Kampioenschap geridderd tot Bondsridder.
Ze krijgt de Award voor al haar bijdragen aan het vrouwenvoetbal. Niet te vergeten was het Vera Pauw die vond dat er een Eredivisie voor Vrouwen kwam, maar een simpel gegeven ook bijvoorbeeld vrouwenkleding voor voetbalsters en zo zijn er nog vele dingen.

Vera het is je gegund en gefeliciteerd alvast namens de gehele Redactie!