A+ R A-

Sterke vrouwen in de Zeister bossen.

Zie hieronder dit artikel het filmpje: een openhartig, goed interview met Vera Pauw. Wat een passie straalt deze vrouw uit. Ze sprak afgelopen week bij de uitreiking van het eerste exemplaar “Nooit meer Buitenspel”van Daphne Koster.
KNVB “let u even op”. Begin september moet de KNVB een nieuwe raad van commissarisen presenteren waarna er snel een algemeen en een technisch directeur moeten komen.

Vanuit het perspectief van de ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal lijkt het niet meer dan logisch dat er minimaal 1 van de commissarissen een vrouw zal zijn. Ruim één op de drie bondsbesturen van sportbonden in Nederland bestaat uit enkel mannen (35%). In totaal is 17% van de Nederlandse bondsbestuurders een vrouw.

De KNVB als grootste sportbond dient een voorbeeldfunctie te hebben en een betere afspeigeling te zijn van de samenleving dan andere kleinere sportbonden.
Kijken we naar de man of vrouw langs de lijn: dan zien we dat van alle sporttrainers en sportcoaches in Europa inmiddels tussen de 20% en 30% vrouw is.
Tot zover de cijfers; het is nu aan de KNVB.

Vrouwen met kwaliteiten zijn er zeker te vinden. Goede kandidaten voor mij zijn Marjan Olfers en Mary Kok Willemsen.
Al is de laatstgenoemde wellicht teveel een voetbaldier dan een controleur.
En dan Vera Pauw. Begin dit jaar was er nog de grote teleurstelling dat Sarina Wiegman het vlaggenschip onder haar hoede kreeg. Maar nu het EK nadert lijkt die teleurstelling verdwenen.

Ook Vera Pauw ziet dat het EK het vliegwiel kan zijn om de breedte te creeren die nodig is voor nog meer gelijkheid voor meiden en vrouwen in het voetballandschap. En nog meer passend aanbod voor meer leden zal weer tot een kwaliteitsinjectie leiden. Vera noemt als suggestie een aparte peiler voor het vrouwenvoetbal met een aparte directeur.
Wie durft Vera dan nog te passeren? Visie, passie en een uitstraling verenigd in een persoon, dat is wat het vrouwenvoetbal nodig heeft.

Voorlopers, vlaggendragers of boegbeelden. Geef Sarina, Vera en ook Daphne die titel, maar iedereen voelt dat het na het EK tijd wordt voor sterke vrouwen aan het roer.

Het Nederlandse vrouwenvoetbal heeft behoefte aan beleid met kracht. De breedte zal er wel komen dat is een ontwikkeling welke niet te stoppen is maar de weg naar de top van de piramide moet beter gewaarborgd worden. Als enkele sterkmakers met elkaar een front vormen kan het meiden en vrouwenvoetbal met een gerust hart blijven groeien in kwantiteit en kwaliteit.

En inmiddels kleurt het hart van Vera ook weer Oranje, zo vlak voor het fantastische EK in eigen land. Ze was zelfs heel positief over de ontwikkeling en de huidie status van het team. De druk richting de openingswedstrijd neemt behoorlijk toe. Maar als Sarina Wiegman de ploeg op en top weet te prepareren, de supporters erachter gaan staan en de Leeuwinnen wat geluk mogen hebben.

Dan is het vliegwiel daar en lijkt de weg vrij voor meer sterke vrouwen in de Zeister bossen ter bevordering van het meiden en vrouwenvoetbal in Nederland. Het wordt een spannende maand!!
 


 
Vera Pauw over het verkrijgen van het 1e exemplaar: