A+ R A-

Laatste nieuws Nordic Cup 2017

Noorwegen wint de Nordic Cup. Vandaag de finale dag op het Nordic Tournament in Finland. Deze finale werd door titelverdedigster Noorwegen gewonnen van Frankrijk met 0-1.
Helaas is Nederland niet verder gekomen dan de 6e plaats. Het verloor vandaag met penalty's van gastland Finland. Zweden is laatste geworden in deze editie van de Nordic Cup, ze verloren met 1-2 van Denemarken die dus 7e worden. IJsland nam het op tegen Duitsland voor de 3e plaats, maar Duitsland was duidelijk een maatje te sterk voor de meiden uit IJsland, het werd 0-4. IJsland eindigt dus als 4e en Duitsland na een stroeve start op het toernooi toch nog 3e.

Klik op lees meer.

De Nordic Cup Editie 2017 wordt georganiseerd door Finland. Van 30 juni t/m 7 juli spelen de Oranje meiden van Onder 16 jaar hun interlands.

Klik hier voor het volledige programma met uitslagen en de stand.

 

04-07-2017: Nederland is er vandaag niet in geslaagd om punten te pakken tegen groepswinnaar Noorwegen, er werd verloren met 2-0. Doordat Duitsland met 4-2 van Denemarken wist te winnen gaan zij Nederland voorbij. Dit houdt in dat Nederland om de 5e en 6e plaats gaat spelen. In de andere groep kwamen Frankrijk en Finland niet verder dan 0-0 en won IJsland met 3-2 van Zweden. Hierdoor wordt Finland de laatste tegenstander van Oranje O16. Frankrijk en Noorwegen gaan de finale spelen.

02-07-2017: In Groep B speelde Nederland vandaag tegen Denemarken en beide teams scoorden niet, derhalve 0-0. Noorwegen won haar 2e wedstrijd en nu met 3-1 van Duitsland.

Coach: Jessica Torny begon met de volgende basiself: 
Anouk van der Klooster,
Tineke de Jong,
Gwyneth Hendriks,
Lieske Carleer,
Moisa van Koot,
Jonna van de Velde,
Naomi Hilhorst,
Sarah Jongbloed,
Lakeesha Eijken,
Jaimy Ravensbergen,
Anna Hightower.

In Groep A verloor Zweden ook haar 2e wedstrijd nu met 2-0 van Finland. Frankrijk won voor de 2e keer en nu met 1-0 van IJsland.

30-06-2017: Op 30 juni opende Nederland tegen Duitsland, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, de penalty shoot out wordt met 4-2 gewonnen door Duitsland. In de andere wedstrijd uit Groep B verloor Denemarken met 3-4 van Noorwegen. 

In Groep A verloor Zweden met 0-1 van Frankrijk en Finland verloor met 1-2 van IJsland.