A+ R A-

De finale wordt een mooi maar pittige wedstrijd

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig in Eindhoven waar het thuisspelende PSV landskampioen Ajax ontving op de Herdgang. Het werd 0-2 voor de Amsterdamse vrouwen door doelpunten van Chantal de Ridder en Marlous Pieëte. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Anouk Hoogendijk die met voetbal gaat stoppen maar nog 1 belangrijke wedstrijd voor de boeg heeft en dat is de bekerfinale volgende week in het Kyocera-stadion in Den Haag tegen PSV.

Anouk, jullie hebben hier vandaag met 0-2 gewonnen bij PSV, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Anouk Hoogendijk: "Ik vond dat we wat onrustig begonnen en natuurlijk ook een beetje gelukkig op voorsprong komen. Ik denk dat we halverwege de 1e helft grip hadden op de wedstrijd en dat we toen speelden zoals we wilden en de controle hadden.


In de 2e helft ging het met vlagen ook wel aardig, ja op het gegeven moment kom je met 10 speelsters te staan en dan wordt het wat lastiger, maarja we zijn heel gebleven en hebben gewonnen terwijl het natuurlijk een gekke wedstrijd is, want je bent dan vorige week kampioen geworden en deze wedstrijd gaat dan inprincipe nergens om maar het is wel de laatste wedstrijd van de competitie en die wil je dan ook goed afsluiten, het is jammer dat Ana vandaag een rode kaart krijgt want ons doel was eigenlijk geen blessures en geen onnodige kaarten en dat was natuurlijk niet nodig, dat is jammer want nu moeten wij Ana volgende week missen".


Jullie zijn vorige week inderdaad kampioen geworden, heb je het ook goed gevierd?

Anouk: "We hebben het heel goed gevierd, het was een geweldig feestje, super. De ontlading was groot en 5 jaar op moeten wachten natuurlijk haha dus alle vreugde van 5 jaar kwam eruit dus het was echt super, maarja maandag moesten we gewoon weer trainen natuurlijk want we hadden nog gewoon 1 competitiewedstrijd en de bekerfinale, het is ook niet zo dat je in dat gefeest kan blijven hangen".


Vorige week vrijdag zijn jullie dus kampioen geworden, hebben jullie dan ook zaterdags met het hele team alle cafe's in Amsterdam bezocht of dat toch maar niet haha?

Anouk: "Nee we zijn vrijdagavond doorgegaan, eerst feest op het veld toen in de kantine en toen zijn we de stad ingegaan waar iets afgehuurd was waar we het met familie, vrienden, speelsters en staf met elkaar gevierd hebben".
 

Ja je kan ook moeilijk alle cafe's in Amsterdam bezoeken hé want dat zijn er nog al wat.

Anouk: "Dat redden we ook niet, we hebben het gewoon lekker met elkaar gevierd en ik moet zeggen dat we dat ook niet zo gewend zijn.
Daarna moet je in het weekend ook weer even bijkomen, 3 dagen feesten dat trekken we niet ofja ik in ieder geval niet haha".


Beide teams hadden veel basisspeelsters ernaast maar dat was te verwachten natuurlijk met het oog op de bekerfinale voor volgende week?

Anouk: "Natuurlijk, dit is dan ook een wedstrijd dat je de speelsters even rust kunt geven en andere speelsters die het ook verdienen dan speeltijd kunt geven, ja dat wist je en ik wist ook dat er kans was dat ik niet ging spelen maar ik vond het leuk dat ik de laatste competitiewedstrijd mocht spelen".


Je stopt met voetballen na heel lang actief te zijn geweest, wat is je mooiste moment wat je is bij gebleven?

Anouk: "Met Oranje blijft dat nog steeds het EK 2009, dat was gewoon een onvergetelijke ervaring dat we de halve finale behaalden op het EK en op clubniveau is het toch wel het kampioenschap van vorige week. Daar heb ik echt lang op gewacht en ik wilde zo graag kampioen worden van Nederland met Ajax en dat is gelukt en dat is geweldig maar het liefste natuurlijk de dubbel, dat zou het helemaal mooi maken".


Krijg je nu wellicht een andere functie bij Ajax?

Anouk: "Nou wie weet, ik dacht gewoon ik ga eerst dit seizoen even afmaken want ik wil me gewoon nog even op de laatste wedstrijden focussen en dat goed afsluiten en dan heb ik een tijd om na te denken wat ik precies ga doen, maar ik sluit het niet uit dat ik nog iets voor Ajax ga doen. Ik heb het hier erg naar mijn zin, het is een mooie club dus wie weet".


Nu hebben jullie geknokt om een keer de Champions League te halen en nu hebben jullie het en je stopt ermee!

Anouk: "Klopt maar ik vind de Champions League geen reden om een heel seizoen door te gaan, het is heel erg mooi maar ik heb met Saestum meerdere malen Champions League gespeeld. Ik heb met Bristol in Engeland Champions League gespeeld dus het is voor mij niet een heel nieuwe ervaring dat neemt natuurlijk niet weg dat het wel geweldig is en zeker met Ajax maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er voor de winterstop al klaar mee bent".


Volgende week bekerfinale tegen PSV wat een wedstrijd opzich is, heel anders, wat is je verwachting daarvan?

Anouk: "Ik verwacht dat het een mooie maar ook hele pittige wedstrijd wordt. Dit seizoen hebben we eerder lastige wedstrijden gehad tegen PSV, dus volgende week als hun op volle sterkte zijn verwacht ik ook dat het weer dat geval is dus we moeten gewoon volle bak en wat je zegt het is een wedstrijd opzich maakt helemaal niet uit dat we kamppioen geworden zijn dat telt gewoon niet, dit is gewoon een nieuwe prijs en ook die willen wij heel graag winnen dus deze week eerst herstellen en dan weer voorbereiden op die wedstrijd en dan gaan wij ervoor om die dubbel te halen".


Wens je veel succes!