A+ R A-

FC Gelre op koers richting Hoofdklasse

Onze reporter Andrew jacobs had na vv Maarssen-FC Gelre nog een interview met doelpuntmaakster Wieke Wassink van FC Gelre waarbij ze later op de foto gezelschap kreeg van haar ploeggenote Marley Renner.
Van beide meiden moest er 1 ding duidelijk vermeld worden over een medespeelster en dat was het volgende: Larissa Bijmolt, centrale verdedigster heeft de bal goed weggekopt.

Wieke, vorige week hebben jullie thuis met 1-0 gewonnen van vv Maarssen waarbij een gelijkspel voor vandaag genoeg was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?Wieke Wassink: "Ik denk dat we vandaag de 1e helft wel aardig onder controle hadden, maar dat we zelf veel de lange bal hebben gespeeld en dat we daardoor een beetje onder druk kwamen dus hebben we een beetje naar achteren gespeeld maar hun hebben daardoor nog geen grote kansen gecreërd en zelf denk ik aardig de snelheid op de flanken en hebben daar op zich wel gebruik van gemaakt maar dus niet met de afronding en de 2e helft was wat pittiger, we kwamen er eigenlijk zelf niet meer uit, we kwamen helemaal niet meer aan het voetballen dus we hebben ze eigenlijk opgewacht net voor de zestien en dat is tot op het laatst eigenlijk goed gegaan".

Kwamen jullie niet tegen de verhouding in op voorsprong?

Wieke: "Ik denk niet helemaal tegen de verhouding in, zij hebben wel wat kansen gehad maar geen hele grote en dan komen wij misschien wel op voorsprong uit een niet echte kans maar misschien wel met een beetje geluk maar de bal zat er wel lekker in".

Jullie waren de laatste tijd goed bezig, 2 april hadden jullie voor het laatst verloren bij SSS'18 wat nu net de ex-ploeg van jullie trainer was, hoe was dat mogelijk?

Wieke: "Ja dat klopt, dat was geen beste wedstrijd, misschien zat er een beetje druk op waardoor wij zelf niet meer wisten hoe we speelden.
We lieten ons toen uit het spel spelen en gingen niet ons eigen spelletje meer spelen, aantal wisselingen waren er toen en alles viel net niet goed en toen kwam de negatieve spiraal in die wedstrijd".

Nu zijn jullie vandaag dan door voor de finale en komen er 2 wedstrijden tegen Amstenrade, wat verwacht je van de wedstrijden tegen Amstenrade?

Wieke: "We hebben de laatste wedstrijd uit bij hun gewonnen voor de competitie en hebben op de counter gevoetbald en dat ging toen goed maar ik heb geen idee hoe we nu gaan spelen dat zal de trainer gaan beslissen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel vooruit durf te zeggen want het is zeker dat we gewoon aan de bak moeten, het is geen hele makkelijke ploeg, ze zijn natuurlijk ook hoog geeindigd en dat is niet voor niets".


Jullie hoeven niet alleen daar voor nog aan de bak maar op hemelvaartdag wacht nog de bekerfinale oost tegen sc Hoevelaken en dan op 10 juni nog de finale van de Achterhoek-cup tegen Witkampers kortom nog een druk programma, kan niet op bij jullie hé?

Wieke: "Nee we hebben inderdaad wel goede zaken gedaan in dit seizoen en laten we hopen dat het einde van alle wedstrijden ook goed wordt".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes voor de bekerfinale, nacompetitie en de Achterhoek-cup.

Wieke Wassink (links op foto), Marley Renner (rechts op foto)