A+ R A-

Topscorer Heerenveen naar VV Alkmaar (alias Telstar)

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij de playoffwedstrijd Achilles'29-SC Heerenveen, waar bij het vorige week nog 5-0 werd voor de Friezinnen werd het vandaag wederom een overwinning maar deze keer werd het 1-3. Na afloop had onze reporter een interview met SC Heerenveen speelster Simone Kets.

Simone, jullie hebben vandaag 1-3 gewonnen bij Achilles'29 waar het vorige week nog 5-0 in Heerenveen werd. Hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Simone Kets: "Ik denk dat wij in de 1e helft vooral de betere ploeg waren, we hadden gewoon alle balbezit en zij waren eigenlijk bijna niks en ik denk dat we wel veel meer kansen erin hadden moeten schieten. Ik denk dat we het in de 2e helft iets minder goed hebben opgepakt en zij waren eigenlijk iets beter maar ik denk dat wij dat uiteindelijk wel goed hebben opgepakt en met elkaar allemaal hebben gevochten en uiteindelijk 1-3 wel verdiend is".


Je prikt vandaag weer 2 doelpunten binnen wat je totaal op 14 doelpunten komt, wat dat betreft gaat het dit seizoen wel lekker hé wat scoren betreft?

Simone: "Klopt, het gaat de laatste tijd wel lekker maar dat is niet alleen door mijzelf maar dat is ook namens het team.
Ik denk ook dat ik daardoor goed bediend word en dat we daardoor als team uiteindelijk ook dat ze me goed kunnen aanvullen en weten wat voor ballen ik wil en daardoor makkelijk kan scoren".

Doen jullie je zelf eigenlijk vandaag niet te kort?

Simone: "Jawel, we hadden veel meer moeten scoren maarja die kansen dat kan je uiteindelijk niet kwalijk nemen en uiteindelijk heb je gewoon 3 punten en ik denk dat we daar gewoon blij mee moeten zijn".


Nu hebben jullie de 4e wedstrijd gehad in de playoffs, heb je dan niet zoiets van: waar doen we het eigenlijk voor want kampioen worden kun je niet bij de laatste 4?

Simone: "Nee klopt maar ik wil wel gewoon 5e worden en hoe het ook went of keert we willen gewoon de kampioen van de onderste 4 worden en daar doen we alles voor en we spelen net zoals we altijd spelen, het is niet dat we het nergens meer voor doen".


Zit er nog een prijs aan verbonden als je 5e zou worden want ik hoor net van iemand van Achilles'29 dat hij meende dat er een trainingskamp te winnen was?

Simone: "Klopt als je wint dan win je geloof ik een trainingskamp in Zeist maar dat weet ik niet helemaal zeker".


Het is jammer maar je gaat SC Heerenveen verlaten en gaat naar vv Alkmaar, waarom is het eigenlijk vv Alkmaar geworden?

Simone: "Nouja ik ben op een gegeven moment benaderd door Telstar en in goed gesprek met hun en door vertrouwen van de trainer Gideon Dijks zelf ook heb ik gekozen om een nieuwe ontwikkeling te gaan na 3 jaar bij SC Heerenveen denk ik ook dat het wel goed is voor iets nieuws en ik ben heel blij om daar heen te gaan en uiteindelijk daar te mogen spelen en daar wil ook weer alles geven voor het team en ik hoop dat we daar ook een goed seizoen gaan draaien".


Maar dan raakt SC Heerenveen wel hun topscoorster kwijt hé?

Simone: "Haha ja dat wel maar na 3 seizoenen is het ook weer tijd voor iets nieuws dacht ik".


Je hebt mooie dingen meegemaakt bij SC Heerenveen, wat is nu het mooiste wat je hebt meegemaakt?

Simone: "Eigenlijk heb ik heel veel mooie dingen meegemaakt, elke wedstrijd was natuurlijk mooi om te kunnen spelen en ik denk dat het mooiste was dat we in de beker de halve finale bereikten en daardoor na 1-1 tot strafschoppen kwamen en echt als team alles hebben gegeven, ik denk dat je dit seizoen ook wel kan kijken dat we echt gegroeid zijn als team en dat je uiteindelijk alles als team hebt gedaan elkaar heel veel gunt en dat is wel iets wat ik dit seizoen echt heb meegemaakt en waar bij allen ook dat we dat nu ook zien in de resultaten en dat is wel waar ik blij mee ben".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes in de laatste wedstrijden bij SC Heerenveen.