A+ R A-

Oranje O17 gelijk tegen Republiek Ierland

Vanmiddag speelde Oranje O17 de laatste groepswedstrijd. Republiek Ierland was de tegenstander en Nederland kwam niet verder dan 0 - 0. Gelukkig hadden ze zich al geplaatst voor de halve finale, die donderdag wordt gespeeld.
KNVB-coach Marleen Wissink wijzigde de basis op 5 plaatsen en begon met de volgende speelsters: Daphne van Domselaar, Anna Ursem, Janou Levels, Kelsey Geraedts, Marisa Olislagers, Kirsten van de Westeringh, Lieske Carleer, Gwyneth Hendriks, Williënne ter Beek, Anna Knol en Shanique Dessing

De andere wedstrijd in groep B gaat tussen Engeland en Noorwegen. Deze wedstrijd zou, net als de andere wedstrijden, om 14:00 uur beginnen maar door hevige regenval werd deze uitgesteld naar 18:00 uur. Noorwegen werd met 0-2 winnaar en krijgt Duitsland als tegenstander in de halve finale.

In groep A had ook Duitsland zich al geplaatst voor de halve finale, zij wonnen vandaag  met 5-1 van Tsjechie, Spanje en Frankrijk namen het tegen elkaar op, daar werd het 1-1. Hierdoor wordt Spanje 2e in deze groep en zal het donderdag de tegenstander van Nederland zijn in de Halve finale.

 

 

Kort verslag


Om 14:00 werd er afgetrapt voor de wedstrijd Nederland O17 - Republiek Ierland O17. In de 9e minuut is het Kelsey Geraedts die het eerste schot op het Ierse goal plaatst. Hierna gelijk ook meerdere kansen voor Oranje maar de openingsgoal laat nog op zich wachten. Er zijn inmiddels 20 minuten gespeeld en Nederland heeft de kansen om op voorsprong te komen, Ierland heeft nog niet één schot op de goal gehad. Pas in de 24e minuut weet Ierland kansje te creëren maar de bal gaat naast. Er gebeurt niet echt veel spectaculairs tot de 30e minuut wanneer Shanique Dessing een kans krijgt maar ook haar inzet treft de keepster van Ierland. Hierna is het de beurt aan Janou Levels om het te proberen maar ook zij stuit op de Ierse keepster. In de 34e minuut wordt pas de eerste corner van de wedstrijd genomen en nog wel door Ierland. Daphne van Domselaar wordt hierdoor aan het werk gezet en zorgt dat het 0-0 blijft. Vlak voor rust krijgt ook Oranje de eerste corner maar ook zij weten hier niks mee te doen. Hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.

Bij de aanvang van de tweede helft wordt er door Marleen Wissink gelijk twee keer gewisseld. Romée Leuchter kom erin voor Williënne ter Beek en Jill Baijings vervangt Kirsten van de Westeringh. Tot twee keer toe is het weer Kelsey Geraedts die de score kan openen maar tot twee keer toe wordt haar schot geblokt. Ook een corner kan door Marisa Olislagers niet tussen de palen worden gewerkt. Hierna kan Ierland 2x gevaarlijk worden door een corner, de stand blijft onveranderd in 0-0. Oranje probeert daarna om de druk op Ierland wat op te voeren en kan hieruit een aantal keer een kans creëren. In de 62e minuut ontvangt Tiegan Ruddy een gele kaart voor een overtreding op Romée Leuchter. In dezelfde minuut een wissel aan de kant van Nederland, Lynn Wilms komt erin voor Marisa Olislagers. Hierna volgt een offensief van Oranje op het Ierse goal maar zelfs dan wil de bal er maar niet in. In de 69e minuut de eerste wissel voor Ierland, Isabea Atkinson kom erin voor Carla MacManus. Nog 10 minuten de tijd om nog iets aan deze stand te doen. In die laatste 10 minuten nog kansen voor Jill Baijings en Lieske Carleer maar de aan de stand wordt niks meer veranderd. Het duel tussen deze twee landen eindigt in 0-0. Gezien het aantal kansen had er wel meer in gezeten voor Oranje O17. Maar niet getreurd, donderdag spelen ze de halve finale!!

OnsOranje

Onder 17 ongeslagen naar halve finales EK
Bron: onsoranje.nl

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich ongeslagen geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Tsjechië. De ploeg was na zeges op Noorwegen en Engeland al poulewinnaar en speelde maandag in het laatste duel 0-0 gelijk tegen Ierland. Oranje speelt donderdagavond tegen Spanje om een plek in de finale.

Nederland kon ontspannen beginnen aan de laatste horde voor de halve finale. Ierland pakte nog geen punt, terwijl Nederland van de halve eindstrijd al verzekerd was. Toch speelde de ploeg de minste wedstrijd van de drie, ook al doordat de omstandigheden alles behalve ideaal waren.

Marleen Wissink: "Het liep zoals in de vorige wedstrijden niet zoals we wilden. Door de natte plekken op het veld was het soms ook lastig voetballen, maar daar had Ierland ook last van. Je hebt ermee te dealen”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink over de regen die gedurende het duel soms met bakken uit de lucht kwam en plassen op het veld veroorzaakte.


Donder en bliksem
Het duel begon al met een flinke donderslag en bliksem. “We moesten blij dat zijn dat we nog konden voetballen. De wedstrijd tussen Engeland en Noorwegen moest worden uitgesteld naar later in de avond”, aldus Wissink in het Domazlice Stadium waar opnieuw zo'n duizend toeschouwers aanwezig waren.

Die zagen dat Nederland in een wat andere opstelling begon dan in de eerste twee interlands. Wissink wilde enkele speelsters rust geven en met eventuele blessures geen risico lopen. In combinatie met het weer en veld leverde het niet veel uitgespeelde Oranjekansen op.
   

In de eindfase niet overtuigend genoeg
“In de eindfase waren we niet overtuigend genoeg”, oordeelde Wissink, die in de halve finale het spel nodig heeft van de eerste twee duels om een plaats in de finale te bemachtigen. Spanje heeft zich in het toernooi tot nu toe laten zien als een behendige ploeg.
Straatvoetballertjes

“Het zijn echte straatvoetballertjes. Klein, technisch vaardig en slim”, aldus Wissink, die ook van de andere poule de wedstrijden op beeld heeft. “De eerste twee wedstrijden hebben we al van ze gezien, dus we hebben al een aardig beeld. We gaan nu nog de derde wedstrijd bekijken en dan een mooi strijdplan bedenken. We moeten aan de bak, maar het wordt sowieso een mooie uitdaging.”

Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd was. In de andere poule speelden verder nog Duitsland, Frankrijk en Spanje. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich in Tsjechië voor de halve finales.

De andere poule werd gewonnen door Duitsland, dat in de tweede halve finale staat en daarin uitkomt tegen Noorwegen, dat maandag Engeland versloeg. De finale is zondagavond 14 mei. De eerste en laatste keer dat Onder 17 jaar zich kwalificeerde voor een EK was in 2010.  

 

 

Statistieken

Statistieken:

Wedstrijd: NEDERLAND ONDER 17 - REPUBLIEK IERLAND ONDER 17
Datum: maandag 8 mei 2017
Aanvang: 14:00 uur
Locatie: Domazlice Stadium, Domazlice te Tsjechie
Betreft: 3e wedstrijd EK 2017 te Tsjechie

Ruststand: 0 - 0
Eindstand: 0 - 0

Scheidsrechter: Cristina Trandafir (ROU)
Assistent scheidsrechters: Petra Bombek (SVN),Anastassiya Akimova (KAZ) 4e official: Hannelore Onsea (BEL)

Toeschouwers:
Reporter: Angela van OijenScoreverloop:Kaarten:
62e min Geel voor Tiegan Ruddy


Wissels:
NED:
41e min: Romée Leuchter erin voor Williënne ter Beek
41e min: Jill Baijings erin voor Kirsten van de Westeringh
62e min: Lynn Wilms erin voor Marisa Olislagers

IER:
69e min: Isabea Atkinson kom erin voor Carla MacManus

Opstellingen:Basis:
01. Daphne van Domselaar (GK)
03. Anna Ursem
05. Janou Levels
06. Kelsey Geraedts
08. Marisa Olislagers (C)
10. Kirsten van de Westeringh
12. Lieske Carleer
13. Gwyneth Hendriks
15. Williënne ter Beek
17. Anna Knol
18. Shanique Dessing

Bank:
16. Aukje van Seijst (GK)
02. Lynn Wilms
04. Lisa Doorn
07. Romée Leuchter
09. Kerstin Casparij
11. Jill Baijings
14. Lotte van Veldhoven

Coach:
Marleen Wissink (NED)

 

Republiek Ierland

Basis:
16. Rachael Kelly (GK)
03. Lauryn Grier
05. Sadhbh Doyle
06. Tyler Toland
08. Tiegan Ruddy (C)
09. Alannah McEvoy
10. Megan Mackey
11. Heather Payne
12. Doireann Fahey
15. Carla McManus
18. Jessica Ziu

Bank:
01. Erica Turner(GK)
02. Eabha O'Mahony
04. Roisin McGovern
07. Aisling Spillane
13. Phoebe Warner
14. Orla Casey
17. Isibeal Atkinson

Coach:
David Bell (ENG)


Selectie

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:

01. Jill Baijings (CTO Eindhoven Talent Team)
02. Williënne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)
03. Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talent Team)
04. Kerstin Casparij (sc Heerenveen)
05. Shanique Dessing (Jong ADO Den Haag)
06. Daphne van Domselaar (Jong Telstar)
07. Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team)
08. Kelsey Geraedts (Borussia VFL 1900 E.V.)
09. Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team)
10. Anna Knol (Telstar)
11. Romée Leuchter (CTO Eindhoven Talent Team)
12. Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team)
13. Marisa Olislagers (CTO Amsterdam Talent Team)
14. Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talent Team)
15. Anna Ursem (Telstar)
16. Lotte van Veldhoven (CTO Eindhoven Talent Team)
17. Kirsten van de Westeringh (CTO Amsterdam Talent Team)
18. Lynn Wilms (CTO Eindhoven Talent Team).  

4 speelsters staan op de standby-lijst om eventueel opgeroepen te worden als een van bovenstaande spelers alsnog afvalt door bijvoorbeeld een blessure.

Deze speelsters zijn: Lotte Jansen (CTO Eindhoven Talent Team), Julia Kagie (Jong ADO Den Haag), Moïsa van Koot (Longa ‘30) en Lois Niënhuis (Longa ‘30).