A+ R A-

Kampioen worden is het mooiste he!

Kim, jullie hebben vandaag met 4-1 gewonnen, kampioenen geworden, wat is jou eerste reactie?

Kim Poepjes: "Mooiste wat er is toch, 4-1 winnen en dan het kampioenschap, kan ook 1-0 maar dan is 4-1 toch mooier".

Jullie hebben het er vorige week bij laten zitten bij SC Stiens maar thuis kampioen worden is nog altijd mooier of niet maarja daar haalden jullie dan wel helaas jullie eerste verliespartij?



Kim: "Thuiswedstrijden gaan altijd beter, bij ons dan in ieder geval, je ziet het altijd betere uitslag als we thuis spelen dan dat we uit spelen".

Je mag invallen in de 2e helft, hoe zit je dan al die tijd op de bank want iedereen wil voetballen?

Kim: "Nou het is meer de beslissing van de trainer zelf wat hij wil of hij mij wel of niet opstelt, nou het is dat hij mij er niet in wou, ik weet niet wat er de reden van is, misschien dat ik dit seizoen ermee stop en dat weet hij, misschien ook niet, misschien kwaliteit, ik sta wissel en op het moment als ik erin mag geef ik altijd 100 procent, had 2 assisten en bijna 1 doelpunt, ze zijn er niet ingegaan maar waren wel goede kansen en dat is jammer".

Voor deze wedstrijd was je nog topscoorster met 11 doelpunten waar Gerieke na haar 2 doelpunten van vandaag nu topscoorster is met 12 doelpunten maarja topscoorster voor de wedstrijd zijn en niet opgesteld worden daar moet dan meestal een reden bij zijn want dat is dan wel vreemd.

Kim: "Ja dat klopt, ja dat is nogmaals de keuze van de trainer, hij beslist en als hij dat wil dan doet hij dat, ik kan er niet veel zeggen en heb hem er al op aangesproken maarja".

Je gaat hier bij Heerenveense Boys weg, wat ga je doen, ga je ergens anders spelen of wat precies?

Kim: "Ik weet het niet, misschien op lager niveau, misschien eredivisie top zaal, ik weet het nog niet precies, zaalvoetbal misschien, ik zie het wel, ik doe hetgene waar ik zin in heb".

Hoe jong was je trouwens toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Kim: "Toen ik begon met voetballen dat was toen ik al kon lopen, ik raakte de bal toen al aan, denk dat ik 10 jaar was toen ik ben begonnen met voetballen".

Je bent hier dan nu nog wat trainingen en voor de bekerfinale wederom tegen Vitesse'63, jullie gaan gewoon voor de dubbel hé?

Kim: "We gaan in ieder geval niet voor 4-1 dat moet wel wat meer worden, de 0 moet blijven dus we gaan voor 5-0".

Had je trouwens ook zenuwen voor de kampioenswedstrijd?

Kim: "Nouja ik wist van tevoren dat als we gelijk speelden of wonnen dat we kampioen waren dus ik ging hier heen en het enigste wat ik wilde was 1 doelpunt maken of desnoods een assist, zolang die bal maar in het doel gaat, heel simpel, winst of gelijk was kampioen, en voor ons hele team, iedereen ook de mensen op de bank altijd 100 procent geven en als je dat doet dan gaat het wel, dat zie je wel want we zijn kampioen geworden".

Ik zag jou in de 2e helft spelen en dacht gelijk: waarom niet meteen erin, op het einde gooide je nog even een trukendoos open waar jou voorzet tot 2x toe niet erin werd geschopt en de bal op de paal belandde.

Kim: "Nee klopt dat is dan balen, maar als je dan een bal geeft en die gaat er niet in, ja het is allemaal niet zo makkelijk dan dat het lijkt, ik had ook nog een grote kans en miste hem, ik was 3 speelsters voorbij en speelde de bal af voor open doel maar het is niet altijd even makkelijk, je hebt een vrouw in je rug of je hebt wat ook maar je schiet 'm er niet altijd in want een doel is niet 20 meter lang en 20 meter breed dat is het niet dus je scoort ook niet zo makkelijk, er staat een keepster in het doel en die staat er ook niet voor niets".

Zoals gezegd vertrek je hier dus, wat verwacht jij van Heerenveense Boys in de hoofdklasse A?

Kim: "Wat ik hoop is dat ze gewoon lekker kunnen voetballen en niet degraderen want dat verdienen ze niet. De 1e klasse is gewoon te laag en dan lekker zo rond de 5e plaats meedraaien in de hoofdklasse".

Heb je ook bij SC Heerenveen gespeeld?

Kim: "Ja ik heb 3 seizoenen bij de beloften gespeeld".

Heb je nooit in mogen vallen bij SC Heerenveen zelf?

Kim: "Ik heb zoals gezegd 3 seizoenen bij de beloften van SC Heerenveen gevoetbald maar is niet allemaal gegaan zoals ik had verwacht, maar het is niet zo gegaan wat ik wou en wat de bedoeling was en zoals het hoort, letterlijk hoe het hoort".


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes in de bekerfinale en je verdere ondernemingen.