A+ R A-

Oranje onder 15 wint van Ierland O16!

Vanmiddag om 15:00 uur speelde het Nederlands Elftal Onder 15 jaar een oefeninterland tegen Ierland Onder 16 jaar op het sportcomplex van Nivo Sparta te Zaltbommel. Oranje Onder 15 jaar deed het prima en won met 6 - 0. De doelpunten werden gemaakt door: Lotje de Keijzer (2x), Samantha van Diemen, Anna Hightower, Kayra Nelemans en Ella Peddemors.

KNVB-Coach Andre Koolhof begon met de volgende basisopstelling: Regina van Eijk, Daphne Buxtorff, Samantha van Diemen, Tinke de Jong, Zenna de Zwart, Iris Stiekema, Ella Peddemors, Dana Foederer, Lotje de Keijzer, Anna Hightower en Llham Abali.

 

 

Kort Verslag


Bron: OnsOranje.nl, KNVB Media

In Zaltbommel op het complex van Nivo Sparta werd vandaag een vriendschappelijk duel gespeeld tussen Oranje O15 en Ierland O16. Het Nederlands Elftal onder 15 heeft een goede 1e helft gespeeld. Ze gaan de rust in met een 3-0 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Lotje de Keijzer (2x) en Samantha van Diemen.

Ook in de 2e helft is Oranje O15 de bovenliggende partij en scoort het nog 3x. Deze keer komen de doelpunten van Anna Hightower en Kayra Nelemans. In de extra tijd scoort Ella Peddemors ook nog en zo wordt de eindstand 6-0. Een nette overwinning voor het team van André Koolhof.

Verslag OnsOranje

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 boekte vrijdag in Zaltbommel een zege op Ierland. De speelsters speelden pas hun eerste interland, maar wonnen overtuigend met 6-0. Rechtsbuiten Ella Peddemors glunderde na afloop vanwege haar treffer en twee assists. “Spelen in het Oranjeshirt en dan ook nog scoren, dat is natuurlijk extra mooi.”

“Ik ben hartstikke tevreden. De meiden hebben het heel goed gedaan. Ze zijn blijven gaan en deden dat steeds met de intentie om vooruit te voetballen. Ik ben trots op ze”, aldus KNVB-coach André Koolhof, wiens meiden in het eerste minuten op het veld van NIVO Sparta de tegenstander nog wat aftastten. “We hebben ze eerst even de spanning van zich af laten spelen, maar daarna gezegd, durf maar, speel het middenveld maar in. Dat hebben ze gedaan. Ze hebben met lef gespeeld. Prima!”

Voetballend goed, maar ook in de duels

De ploeg bleef inderdaad achterin niet eindeloos dralen, maar keek steeds vooruit om de aanval te zoeken. Met een gehele selectie die in jongensteams speelt deed de ploeg ook fysiek niet onder voor de Ierse leeftijdsgenoten.

Spelen in het Oranjeshirt en dan ook nog scoren, dat is natuurlijk extra mooi

“We probeerden het in eerste instantie steeds voetballend op te lossen, maar als het moest schuwden we de duels niet”, aldus Peddemors, die een aantal keer goed door kwam over rechts. Haar tweede goede voorzet binnen tien minuten werd door Lotje de Keijzer binnengeschoten. Die laatste, spits van Roda ’46, maakte met een mooie kopbal kort voor rust ook de 3-0, terwijl verdediger Samantha van Diemen even daarvoor een corner had binnengekopt.

‘Hoop dit shirt nog eens te dragen’

Na de pauze duurde het met wat wisselingen wat langer voordat het elftal weer het net vond, waarbij invaller Senna El Mesaoudi zich als linksbuiten met een paar fraaie acties wel een paar keer prima liet zien. In de slotfase zette spelverdeler Anna Hightower Onder 15 met een prachtige krul langs de doelvrouw uiteindelijk weer op het goede spoor (4-0). Direct daarna vloog ook de corner van Kayra Nelemans pardoes in één keer in de verre hoek, waarna de 15-jarige Peddemors in blessuretijd met een attente rebound ook een goaltje mocht bijschrijven.

“Supercool dit allemaal natuurlijk”, aldus de aanvalster uit Enschede, die hoopt dat haar debuut de start is van iets moois. “Ik hoop dat ik ooit bij een goede profclub kan spelen en dit shirt natuurlijk nog vaker te dragen. En uiteindelijk hoop ik op het Nederlands elftal.”

Speelsters onder 15 komt in mei voor nog twee stages bij elkaar. Het treft daarbij Duitsland en België.

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: NEDERLAND O15 - IERLAND O16
Datum:  vrijdag 28 april 2017
Aanvang:  15:00 uur
Locatie: Nivo Sparta te Zaltbommel
Betreft: oefeninterland
Ruststand: 3 - 0
Eindstand: 6 - 0
Scheidsrechter:
Assistent scheidsrechters:  
Toeschouwers:
Reporter: Angela van Oijen


Scoreverloop:

08e min 1 - 0 Lotje de Keijzer
28e min 2 - 0 Samantha van Diemen
30e min 3 - 0 Lotje de Keijzer
57e min 4 - 0 Anna Hightower
58e min 5 - 0 Kayra Nelemans
70e min 6 - 0 Ella PeddemorsKaarten:


Wissels:
35e min Regina van Eijk eruit voor Claire Dinkla
35e min Daphne Buxtorff eruit voor Britt van Rijswijck
35e min Iris Stiekema eruit voor Kim Everaerts
35e min Llham Abali eruit voor Senna El Messaoudi
46e min Zenna de Zwart eruit voor Floor van Loon
46e min Lotje de Keijzer eruit voor Kayra Nelemans

Opstellingen:

NED:

Basis:
01. Regina van Eijk (GK)
02. Daphne Buxtorff
03. Samantha van Diemen
04. Tinke de Jong (C)
05. Zenna de Zwart
06. Iris Stiekema
07. Ella Peddemors
08. Dana Foederer
09. Lotje de Keijzer
10. Anna Hightower
11. Llham Abali

Bank:
12. Britt van Rijswijck
13. Kim Everaerts
14. Senna El Messaoudi
15. Floor van Loon
16. Claire Dinkla (GK)
17. Kayra Nelemans

KNVB-Coach:
André Koolhof

 

 

Selectie

De Selectie

 

De selectie:

01. Ilham Abali    (JVOZ)
02. Daphne Buxtorff (NVC)
03. Samantha van Diemen    (UVS)
04. Claire Dinkla (Kolping Boys)
05. Regina van Eijk (Woerden)
06. Kim Everaerts (Borussia Mönchengladbach)
07. Dana Foederer (UNA)
08. Anna Hightower (SML)
09. Tineke de Jong (Flevo Boys)
10. Lotje de Keijzer (Roda'46)
11. Floor van Loon (SML)
12. Senna El Messaoudi    (Alliance)
13. Kayra Nelemans (Excelsior Maassluis)
14. Ella Peddemors (Sparta E.)
15. Britt van Rijswijck    (Helden)
16. Iris Stiekema (Emmen)
17. Manique de Vette (SHO)
18. Zenna de Zwart (Spijkenisse)


Stand-by:

Lisan Alkemade (FC Lisse), Marit Aúee (Dieren), Wendy Balfoort (Sportlust'46), Anne Heemskerk (BSV Limburgia), Bodil van der Heuvel (Buitenveldert), Daniëlle de Jong (Tricht), Milou Leendertse (Velsen), Lobke Loonen (HVCH), Rkia Mazrouai (Unitas '59), Evelien Mensies (ACV), Nikita Tromp).