A+ R A-

Kampioens Gallery 2016-2017

1 juni: FC Berghuizen MO15-1 KNVB districtskampioen!
Afgelopen zaterdag wist FC Berghuizen MO15-1 (uitkomend in de 1ste klasse) met een overtuigende zege de KNVB beker in de wacht te slepen! De meiden zijn dit voorjaar gepromoveerd naar de 1ste klasse en werkten een overvol programma af waarvan zij zelfs vijf wedstrijden binnen tien dagen moesten spelen waaronder de bekerwedstrijd.

 

Kampioenen

Zowel competitie als beker 100% doen lukt zelfs een eredivisie ploeg niet in zo'n kort tijdsbestek, dus zetten de meiden en staf zich volledig in op de bekerfinale! De poulefase werd overtuigend doorstaan. Ook de eerste en tweede tussenronde werden simpel gewonnen waardoor dan eindelijk de kwartfinale volgde. In Zutphen werd een zege geboekt van 0-3. De halve finale was sidderend tegen een sterke en fysieke tegenstander Ulftse Boys MO15-1, het werd 2-2 waarna een spannende penaltyreeks volgde. Nadat een speelster van Ulftse Boys over schoot ging FC Berghuizen door naar de finale tegen Zwart Zwit' 63 uit Harderwijk. Zwart-Wit wekte een zeer energieke indruk ondanks de hoge temperatuur. FC Berghuizen deed het wat rustiger aan en zo waren ook de eerste 10 minuten. Zwart wit speelde aanvankelijk veel op de helft van FC Berghuizen en de groenwitten lieten ze komen om ze vervolgens van achteruit weg te tikken. Steeds vaker toonden de meiden uit Oldenzaal waarvoor ze gekomen waren. Winnen, alleen maar winnen! Na een fantastische openingstreffer kreeg het team vuur onder hun schoenen en vlamde het over het veld van DOS'37. Een vermakelijke pot voetbal volgde waarbij de tegenstander het nakijken had. Een overtuigende overwinning van 3-0 werd geboekt en de beker des bekers ging in de spelersbus mee naar Oldenzaal! FC Berghuizen MO15-1 is KNVB Districtsbekerkampioen, een super prestatie na een fantastisch seizoen!

31-05-2017: FC Berghuizen wint FC Twentecup
Een hele belevenis voor de meiden van FC Berghuizen, zij speelden de finale van de FC Twentecup op de grasmat  van de Grolsch Veste!
Maar voordat het zover was ging er heel wat aan vooraf. De meiden (afkomstig uit verschillende teams) moesten punten verzamelen om zich te kwalificeren. Deze kon het team verdienen door zich maatschappelijk in te zetten en o.a. buurtbijdragen te doen. Zo speelden zij spelletjes met ouderen op Gereia, hielpen zij mee bij wandelen tegen MS, vulden zij pakketten bij de voedselbank, verzorgden trainingen bij Boescoolfit en organiseerden zij een pannenkoekentoernooi.

De punten werden ruimschoots behaald waardoor het team de voorronden mochten spelen op het trainingscentrum in Hengelo. Hier werd het team dik verdiend poulewinnaar waardoor de finale bereikt werd. Een week later kwamen de finalisten naar de Grolsch Veste waar zij zich in de kleedkamers van de eredivisie-spelers mochten omkleden.  FC Berghuizen kwam samen met de andere finalisten in FC Twente tenue uit de catacomben het veld op. Uit de stadionspeakers klonk "you never walk alone". Gezamenlijk liepen zij naar de middenstip om daar het meegekomen publiek te begroeten. De coaches namen plaats in de dug-out en het fluitsignaal klonk. FC Berghuizen keek al gauw tegen een achterstand aan maar de meiden bikkelden op iedere centimeter.

Bij rust nog steeds 0-1, waarop enkele tactische wijzigen plaatsvonden tegen deze sterke tegenstander OBS uit Schüttorf. De meiden combineerden nu prima en zetten fraaie aanvallen op die al snel beloond werden met de gelijkmaker en uiteindelijk de overwinning 3-1. De FC Twente cup ging na een geweldige avond mee naar de club uit Oldenzaal. FC Berghuizen is trots op dit team en dit niet alleen vanwege de sportieve prestatie maar ook zeker vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid!

 

31-05-2017: FC Berghuizen MO11-1 kampioen eerste klasse.
Wie aan het begin van het seizoen de voorspelling gedaan zou hebben dat MO11-1 (het tweede selectieteam) kampioen werd, zou raar aangekeken zijn geworden. Immers betreft het een geheel nieuw team met speelsters die het vorige seizoen in één van de andere O11 teams in tweede klasse uitkwamen.

Het bleek een prima combinatie van eerste en tweedejaarsspeelsters. De meiden waren fanatiek op de training en ook tijdens wedstrijden zette iedereen hun beste voetbalbeentje voor!  Ze eindigden in het najaar tot ieders tevredenheid in de middenmoot.

Onder leiding van hun coach Richard werd deze voorjaarsreeks een serie neergezet van 7 wedstrijden op rij zonder puntverlies. Dit was al een voorzichtige voorbode op een hoge klassering aangezien de meiden uit en thuis speelden en er 8 teams in de poule zaten. Maar toen kwam de return en werd de eerste wedstrijd verloren. Nog geen man overboord aangezien FC Berghuizen een mooie voorsprong had opgebouwd.

De volgende wedstrijd in de return werd ruim gewonnen terwijl de nummer 2 punten morste. De meiden hadden nu genoeg aan 3 punten uit drie wedstrijden. Het was dus niet de vraag of ze kampioen zouden worden maar wanneer!  De eerste wedstrijd van die drie werd thuis gespeeld tegen Hoeve Vooruit MO11-1. Aanvankelijk waren de meiden wat zenuwachtig maar na een paar goede acties kreeg het team vertrouwen en speelde het een lekkere pot voetbal. Met 4-0 werd de tegenstander verslagen waarna het team meteen door het bestuur gehuldigd werd.  FC Berghuizen MO11-1 werd kampioen van de 1ste klasse met een ruime voorspong op de nummer 2!  Kampioenen olé olé olé, klonk het op de platte wagen die natuurlijk een ritje in de buurt maakte.

16-05-2017: Op zaterdag werd het meisjesteam Onder 15 van FC Wolvega kampioen. Zij versloegen koploper FC Assen met 4-0! Lees verder het verslag van deze wedstrijd. FC Wolvega speelt voor het eerst dit seizoen in de Hoofdklasse.

20-05-2017: Op zaterdagmiddag werd er op de Molenwiek een spannende wedstrijd gespeeld. Het meisjesteam MO-15 moest haar laatste wedstrijd tegen de koploper FC Assen spelen.
FC Wolvega stond met 1 punt minder op de tweede plaats en moest winnen om kampioen te kunnen worden.
De meiden startten nog wat aarzelend, maar na een kwartier spelen konden ze meer druk zetten, wat resulteerde in wat kansjes. Na ongeveer 25 minuten spelen kon Tara Bijdevaarte na een mooie voorzet van Nienke van den Berg de 1-0 intikken. Zo gingen zij ook de rust in. Na de pauze werd er van beide kanten goed gespeeld wat over en weer kansen op leverden. Na goed 10 minuten spelen in de tweede helft ronde Nienke van den Berg na een mooie solo goed af 2-0. Deze stand bracht iets meer rust voor de thuisploeg en daardoor kwamen zij nog beter in hun spel. Emma Koning bracht de 3-0 op het scorebord met een enorm afstandsschot.  Deze voorsprong mocht FC Wolvega niet meer uit handen geven. Na een mooie voorzet tikte Lian Diever de bal in de korte hoek 4-0. Dit was ook de eindstand.

Dit geweldige team speelde dit jaar voor het eerst in de hoofdklasse en dan gelijk kampioen worden.
Maar het is nog niet gedaan, op 10 juni a.s. moet zij aantreden in Emmen voor de KNVB beker finaledag van het Noordelijke District.

19-05-2017: AJAX Landskampioen
Het vrouwenelftal van Ajax wist vrijdag 19 mei 2017 voor het eerst de Landstitel binnen te slepen. De Amsterdamse vrouwen voetballen nu 5 jaar mee op het hoogste niveau. Eerder wisten zij al een keer de KNVB Beker te winnen en de kans om de dubbel te pakken zit er dit seizoen in. Op 2 juni is de finale van de KNVB Beker Veld.

 

16-05-2017: De vrouwen van VELO zijn voor de derde maal op rij kampioen geworden. Volgend seizoen zullen zij in de A Categorie gaan spelen. Zij werden kampioen van de 4e klas. Heugelijk nieuws ontvingen de vrouwen ook, want komend seizoen hebben ze een sponsor genaamd Barn47!
De redactie wenst VELO veel succes in de 3e klas.

 

13-05-2017: Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau MO18 ongeslagen Kampioen van Nederland.
De MO18 van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau is afgelopen vrijdag in Drachten “Jeugd Kampioen van Nederland” geworden bij de meiden. De ploeg uit Heerhugowaard wist met 3-0 te winnen van Drachtster Boys MO18.

08-05-2017: ESZVV Totelos vrouwen pakt de dubbel in Zuid
ESZVV Totelos vrouwen wint KNVB beker Zuid 1 door na strafschoppen TZV/vd Heuvel  te verslaan. De nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse Zuid 1 voerden in Sporthal De Atalanta een zenuwslopend spektakelstuk met meer onverwachte wendingen dan een Shakespeare toneelstuk. Dankzij de bekerwinst mag Totelos wederom deelnemen aan het landelijk bekertoernooi, waarin het de halve finale bereikte.

 

Beide ploegen wisten in de eerste helft tweemaal te scoren. Het waren Bente Derks(Totelos) en Inge van Son (TZV) die het net wisten te vinden.
In de 2e helft golfden het spel op-en- neer. Het werd uiteindelijk 3 – 3  door doelpunten van Sandra Doreleijers, Inge van Son (TZV) . Voor Totelos waren dat Bente Derks en Leestemaker.

De verlenging leverde ook geen winnaar op. Het werd uiteindelijk 5 – 5 . Melissa Grunewald scoorden tweemaal voor Totelos. Voor TZV waren het Jantien van Poppel en complementeerde Inge van Son haar hattrick.
De studentes uit Eindhoven waren beter in de penalty’s en pakten de double in het district.

 

10-05-2017: We hebben twee kampioenen ontvangen, te weten, Fortuna Wormerveer. Ditmaal het zaalvoetbalteam, zij winnen bijna elk jaar het kampioenschap in De Koepel en willen niet interregionaal spelen en blijven daarom in de Koepel. Het andere team wil dat dolgraag en dit zijn de vrouwen van SC Klarenbeek. Zij werden afgelopen zaterdag kampioen van de Eerste Klasse A. Alhoewel het uitduel tegen Rhoon werd verloren, maar hun directe tegenstander Rijnvogels verloor al eerder op de dag! Klarenbeek keert na het seizoen 2014-2015 weer terug in de Hoofdklasse Zaterdag.

 

08-05-2017: Eris weer een elftal van Fortuna Wormerveer kampioen geworden, namelijk de Zaalvoetbalsters.

 

 

01-05-2017: Zaterdagmiddag 29 april 2017 is het team van Fortuna Wormerveer Vrouwen 35+ kampioen geworden. In dit team spelen o.a. Claudia van der Louw, Marianne Rozemeijer, Marloes Winter, Ellen van Rigteren, Danielle van Rees, Marriette van Braam, Tayra Sluys, Tanja van Eijk. Miranda Noom, Annemiek van Braam, Marlous Eijben, Yvonne Reijnders en Regina Miltenburg. Helaas niet aanwezig was Ellen de Jong.
Een kleine minderheid is jonger dan 40 of ouder dan 50, de meeste zitten tussen de 40 en 50. Ongeslagen kampioen worden is best wel knap van dit ‘ouwe wijven’ team.
In Oranje hebben ooit gespeeld Miranda Noom, Marlous Eijben, Tanja van Eijk en Claudia vd Louw. Het team is zo’n beetje opgestart door Carola van der Laan die vanwege haar knieën niet meer mag voetballen, maar wel aanwezig was.

 

21-04-2017: Het is een feit! VR2 van Os Lusitanos zijn wederom kampioen! Dit keer in de hoofdklasse.
Ze wonnen afgelopen vrijdag in de Aristos hal van Desto met 4-0. Het team komt altijd een beetje moeizaam op gang, maar als er eenmaal een goal gescoord is, dan maken zij het altijd af. Een volgepakte Aristoshal beleefde een heerlijke avond. Ze ontvingen de kampioenschaal en vierde die met de fans. Door het wegvallen van het eerste vrouwenteam, werd dit ´gezelligheidsteam´ ineens voor de zware taak gesteld om het kampioenschap binnen te halen. Een lastige taak als je gewoon lekker wilt voetballen. Maar zo zie je dat een groep zeer talentvolle meiden, die gewoon lekker willen voetballen hele hoge ogen kunnen gooien. Het team is vrijdagavond het nachtleven van Amsterdam in gedoken om het kampioenschap goed te vieren. En het is hen gegund.

Bron:Os lusitanos zaalvoetbal Amsterdam

15-04-2017: Drachtster Boys wint de KNVB Beker Zaal
Vrijdagavond 14 april was de aftrap van de Landelijke KNVB Beker finale voor zaalvrouwen tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden.
In de Sporthallen Zuid te Amsterdam won Drachtster Boys met 3-1 van KTP Nieuw Roden en veroverde daarmee de KNVB Beker Zaal.

Na de gelijkmaker van KTP Nieuw Roden scoorde Drachtster binnen 1 minuut de 2e en 3 goal. Met nog 10 minuten op de klok te gaan scoorde Miedema nog de aansluitingstreffer, echter het was iets te laat, eindstand 3-2. Drachtster Boys neemt de KNVB Beker mee naar Drachten. VVNED feliciteert het team van Drachtster Boys met dit kampioenschap.08-04-2017: VIOD wint de Noordelijke KNVB beker
Op vrijdagavond 7 april 2017 werd in de SnijNoord Hal in Drachten de Noordelijke Bekerfinale voor zaalvrouwen gespeeld tussen Blauw-Wit’34 VR1 en VIOD VR1.  Het verschil tussen eerste klasser Blauw-Wit’34 en hoofdklasser VIOD was duidelijk te zien. Blauw-Wit probeerde vooral in de eerst helft nog wat tegenstand te bieden, maar VIOD was duidelijk een maatje te groot en won dan ook met 1-11.


De prijsuitreiking werd verricht door dhr. Zwerver (KNVB) en gastheer Cor Kramp (Drachtster Boys). Dankzij het scheidsrechters trio Hofstede, Oord en Swart, de pupillen Elena ten Brug (Bl. Wit) en Nyncke Geartsje Annema (VIOD) en het in groten getale gekomen publiek werd het een prachtige avond.

21 maart 2017: Studententeam voor het eerst in de historie kampioen
ESZVV Totelos Dames 1 kampioen Hoofdklasse Zuid 1

Op maandag 20 maart 2017 heeft Totelos DA1 de titel behaald in de Hoofdklasse Zuid 1, het hoogste niveau van Zuid-Nederland. Dankzij een 5-1 overwinning op directe concurrent TZV/vd Heuvel D1 is het studentteam met nog 3 wedstrijden niet meer in te halen door de concurrentie. Het is voor ESZVV Totelos het eerste kampioenschap in de Hoofdklasse in de geschiedenis van de club. De laatste 3 seizoenen eindigde Totelos steeds op korte afstand van Braakhuizen op de tweede plaats. Dit seizoen staat er geen maat op Totelos; het leverde slechts eenmaal twee punten in, wist al 215 keer te scoren en incasseerde gemiddeld minder dan een goal per wedstrijd.


Team Totelos DA1: Yara Kikken, Malon van Bussel, Bente Derks, Izy Janssens, Melissa Grunewald, Michelle van Grinsven, Senna Kloosterman, Vivian Verhaert. Afwezig/geblesseerd: Marlou Thijs, Suzanne Leestemaker, Yvonne de Kinkelder, Lindsey Stultiens (GK).
Coach: Raymond Starke

 

 

Stuur foto op

Stuur een kampioensfoto (beker of kampioen, veld of zaal) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld altijd de naam van de fotograaf die de foto heeft genomen, en zijn / haar toestemming hiervoor om deze te publiceren !

Vermeld: teamsnaam, welke klasse, kampioen of beker kampioen, veld of zaal, korte omschrijving vd laatste wedstrijd.