A+ R A-

FC Gelre pakt de vierde plek in de Eredivisie vrouwen zaal

De slag om de 4e plaats is gewonnen door FC Gelre, het won vanavond met 8-3 van PFC, heeft nu 36 punten en is met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer in te halen door Drs. Vijfje met 32 punten. Drs. Vijfje won overigens ook en wel met 3-2 van Zuidoost United.
vv Pernis/ Barcelona Soccer Schools blijft op de 1e plaats staan, het won met 1-7 van Hovocubo.
Drachtster Boys kwam via een 3-7 winst op Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau op de 2e plaats met een beter doelsaldo dan KTP Nieuw Roden.
Tot slot won Avanti/Keuning Advocaten met 4-1 van Team Alkmaar/Sportstars.

Lees de Voorbeschouwing verder, tabblad Voorbeschouwing 

 

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

FC Gelre vierde deelnemer aan de play offs.
 
De vier ploegen die mee doen aan de titelstrijd zijn bekend . In Wehl pakte FC Gelre de benodigde punten door winst op Pro Futsal Club en zal zich mengen in de strijd om de schaal.Rozemarijn Hendriks en Wieke Wassink zetten hun ploeg op 2 – 0. Voor rust kwam PFC nog op 2 – 1.
Na de wissel scoorde Judith Westervelt 3 -1. De Apeldoornse vrouwen kwamen terug tot 3 – 3. Daarna liep de thuisploeg uit naar 8 – 3 door Wieke Wassing, Larissa Bijmolt, Iris Thus en Angela van Rooy(2).
 
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau wist niet te verrassen tegen Drachtster Boys. In het begin nam de thuisploeg door Lotte Bijl(RB) een voorsprong. Daarna schoot Bernou Hylkema de gelijkmaker in. Van een misverstand bij een intrap profiteerde Britt Buscher (RB). Marian Meijer en Jessie Prijs zetten daarna de bekerwinnaar voor de rust op 2 – 3. Na de wissel zorgden Jessie Prijs, Rianne Mulder (2) en  Esra van der Heide voor een 2 – 7 voorsprong. Chantal Hendriksen (RB)zorgde voor het slottakkoord van de wedstrijd.
 
Avanti/ Keuning Advocaten wist in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie te winnen met 4 -1 van het een plaats lager geklasseerde Team Alkmaar/Sportstars. Voor de ploeg uit Stiens scoorden Janneke Heslinga,Christa Poelman, Si Shut Hau en Gerieke de Groot
 
Drs Vijfje moest winnen van Zuidoost United om nog een kleine kans te houden op de 4e plek. Het werd een spannende strijd in Groningen. De studentes wisten met 3 – 2 te winnen.
Doelpuntenmakers waren Arte Brueren, Tessa Spijker en Jose de Jonge.
 
In Hoorn hield Hovocubo tot de wissel goed stand tegen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools. Bij de wissel was het 1 -2 voor de landskampioen. Na de wissel scoorde de koploper vijf keer.
De ploeg uit Rotterdam start als nummer 1 de play offs tegen FC Gelre, de nummer vier.

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing door Marius Privee

De een na laatste speelronde in de Eredivisie Zaal a.s. vrijdag en de laatste plek voor de play offs om het kampioenschap van Nederland is nog steeds open. Twee teams maken nog kans op deze plek: FC Gelre en drs. Vijfje
 
In Wehl speelt, FC Gelre, de nummer 4,  thuis tegen Pro Futsal Club. Als het thuisteam wint dat zijn zij verzekerd van de titelstrijd. De eerste competitie wedstrijd  tussen beide ploegen eindigde in een 2 – 3 overwinning.  Drs. Vijfje krijgt Zuidoost United op bezoek . De studentes hebben bij een gelijk spel of verlies van FC Gelre nog steeds kans op plek vier
De laatste plek voor de play offs om het kampioenschap van Nederland is nog open. Twee teams maken nog kans op deze plek: FC Gelre en drs. Vijfje
 
In Wehl speelt, FC Gelre, de nummer 4,  thuis tegen Pro Futsal Club. Als het thuisteam wint dat zijn zij verzekerd van de titelstrijd. De eerste competitie wedstrijd  tussen beide ploegen eindigde in een 2 – 3 overwinning .
 
Drs. Vijfje krijgt Zuidoost United op bezoek . De studentes hebben bij een gelijk spel of verlies van FC Gelre nog steeds kans op plek vier. Het verschil is 4 punten met nog 2 wedstrijden te gaan. De Groningers wonnen uit met 2 -3 van de Amsterdammers.
 
In Heerhugowaard strijden Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Drachtster Boys tegen elkaar. Coach Wouter Moraal vertrekt bij het
thuisteam aan het einde van het seizoen. Niña George-Koek is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainster in Noord-Holland. De bezoekers wonnen afgelopen week de beker en willen graag op de 2e plaats eindigen i.v.m. het thuisvoordeel tijdens het kampioenschap van Nederland.
 
Interessant in Stiens is de strijd tussen de nummer 10, Avanti/Keuning Advocaten en de nummer 11, Team Alkmaar/Sportstars.
De eerste wedstrijd wonnen de Friezinnen met 3 – 5.
 
Hovocubo krijgt koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools op visite. De landskampioen was afgelopen week deelnemer in Spanje aan een sterk Europees toernooi. De gastvrouwen bevinden zich op de 9e plek en kunnen nog een plaatsje stijgen. In Schiedam  won vv Pernis met 4 – 0. 

 

 Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 21 april 2017
 
21.15 uur Heerhugowaard( Waardergolf)            Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – Drachtster Boys
20.30 uur Wehl (Beatrix Sportcentrum)              FC Gelre - Pro Futsal Club
20.30 uur Zwaag ( De Opgang)                         Hovocubo – vv Pernis/ Barcelona Soccer Schools
21.30 uur Groningen (Aclo Sportcentrum)           G.S.F.V. Drs. Vijfje – Zuidoost United
20.30 uur Stiens (It Gryn)                                 Avanti/Keuning Advocaten – Team Alkmaar/Sportstars

 

vr, 12 jan 2018 20:00
Drachtster Boys
DB
GSFV Drs. Vijfje
Vijfje
-:-

vr, 12 jan 2018 20:00
Os Lusitanos
OSL
zvv Hovocubo
Hovo
-:-

vr, 12 jan 2018 20:00
Os Lusitanos
OSL
FC Gelre
FCG
-:-

vr, 12 jan 2018 20:00
Team Alkmaar / Sportstars
Alkmaar
Pernis
PER
-:-

vr, 12 jan 2018 20:00
Exstudiantes Zwolle
EZ
Reiger Boys/TrefferUitzendbureau
RBTR
-:-

 

 

Uitslagen

Uitslagen

8-3 FC Gelre - PFC
4-1 Avanti/Keuning Advocaten – Team Alkmaar/Sportstars
1-7 Hovocubo – vv Pernis/ Barcelona Soccer Schools
3-7 Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau – Drachtster Boys
3-2 G.S.F.V. Drs. Vijfje – Zuidoost United

 

 

Stand

Stand