A+ R A-

Joelle Smits, topscorer momenteel bij Onder 19

Reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Apeldoorn waar Oranje onder 19 na een 5-0 overwinning eerder op Slovenië nu speelden tegen de lijftijdsgenoten uit Portugal. Het 1e doelpunt viel vrij laat pas 37e minuut, maar het werd uiteindelijk toch 5-0.

Na afloop had onze reporter een interview met Joëlle Smits die eerder tegen Slovenië 3 doelpunten voor haar rekening nam en tegen Portugal het nog eens dunnetjes over deed met 2 doelpunten.

Joëlle, jij speelt bij CTO Eindhoven, waar heb je eerder gespeeld en hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen?


Joëlle Smits: "Ik was denk ik 5 of 6 jaar toen ik ben begonnen bij OJC Rosmalen en toen ik 14 of 15 jaar was heb ik bij Brabant United gespeeld tussen de jongens".


Jullie hebben eerder veel kansen laten liggen tegen Slovenië dan krijg je vandaag Portugal maar het duurde toch lang voordat het 1e doelpunt viel hé, hoe kwam dat?

Joëlle: "De 1e helft waren wij een beetje aan het zoeken en speelden we heel ongeduldig, het was gewoon slordig en gelukkig komen we dan met 1-0 voor voor de rust en dan ga je natuurlijk ook een stuk beter de rust in en ik denk dat we de 2e helft gewoon goed hebben gevoetbald, geduld hebben gehouden en genoeg kansen hebben gecreeërd".

Jij maakt de 1-0 maar het had ook zomaar 1 minuut daarna gelijk kunnen staan want Lize moest tot 3 keer toe redding brengen?

Joëlle: "Ja klopt maar ik denk niet dat we voor niets een keepster in het doel hebben staan, en ze heeft ons paar keer goed op de 0 gehouden".

Jij schiet in de 60e minuut nog op de paal maar daarna was het eigenlijk afgelopen met Portugal hé toen het binnen 5 minuten tijd 3-0 voor jullie stond.

Joëlle: "Je zag dat we er een beetje overheen konden lopen en wilden meer tempo en steeds meer kansen creeëren en dat hebben we ook gedaan".


Wat dacht jij als ik het 1e doelpunt maak dan wil ik het laatste doelpunt ook maken, wat zat die er ongelofelijk lekker in zeg.

Joëlle: "Haha ja die zat er inderdaad lekker in, keepster stond beetje van het doel af dus dat kwam mooi uit".


Jullie staan op doelsaldo 1e in de poule met Frankrijk, dinsdag tegen elkaar, spannende wedstrijd, aan 1 punt hebben jullie genoeg maar jullie gaan toch gewoon voor die winst hé?

Joëlle: "Wij gaan zeker voor de winst maar ik denk wel dat we een mooie positie hebben dat we op doelsaldo hoger staan".


En bij gelijkspel of winst dus op naar het EK in Noord-Ierland, eerder in Noord-Ierland geweest of dat niet?

Joëlle: "Nee ik ben nog nooit eerder in Noord-Ierland geweest dus dat zooi mooi kunnen zijn als we daar naar het EK kunnen gaan".


Hartelijk Bedankt voor het interview en veel succes dinsdag tegen Frankrijk.