A+ R A-

SC Woezik wil de Eredivisie in aldus De Gelderlander!

Onze reporter Andrew Jacobs was vorige week aanwezig in Wijchen waar SC Woezik speelde tegen Ter Leede. Het was de koploper die deze wedstrijd zeer verdiend met 0-4 won. Na afloop had onze reporter een interview met trainer Cor Perlee van SC Woezik.

Cor, jullie hebben vandaag tegen de koploper gespeeld, 0-4 verloren wat het trouwens al in de rust was, hoe heb jij de wedstrijd gezien?

Cor Perlee: Ter Leede was voor ons een maatje te groot en dat was in de eerste helft duidelijk te zien.


We hebben wel alles gedaan alleen ze zijn een stuk beter dan wij dus het is een verdiende overwinning alhoewel moet ik wel zeggen dat we de 2e helft toch nog alles gedaan hebben, 0-4 inhalen tegen Ter Leede is bijna onmogelijk maar ik vond wel dat de meiden een compliment verdienen voor de 2e helft.


Hoe kan het dan dat het in de 2e helft dan wel gaat?

Cor: Dat komt dan natuurlijk ook dat Ter Leede met 0-4 voor staat die gaan dan anders de 2e helft in en wij hebben gewoon afgesproken met de meiden dat we niet nog een doelpunt tegen zouden krijgen en alles wat we positief doen in de 2e helft nemen we mee naar volgende week waar we een cruciale wedstrijd hebben, uit tegen Barendrecht, maar voor de 2e helft een groot compliment naar de meiden.


Nu lezen we afgelopen week op vrouwenvoetbalnieuws en ook stond het in dagblad de Gelderlander dat jullie de eredivisie in willen.
Ik wist dat jullie van een tijd terug bij Ajax gingen kijken hoe het er daar allemaal aan toe ging maar niets concreets was maar nu lees je dit.
Hoe zit het precies op dit moment?

Cor: Nou dan zal ik je eerst eens even zeggen dat dat interview van dagblad de Gelderlander, dat was 1 interview waarvan 2 stukken in de Gelderlander stonden, 1 vrijdags over de wedstrijd tegen RKHVV en het andere stuk stond woensdag in de Gelderlander en daar stond als kop: SC Woezik wil de eredivisie in. Nou dat heb ik niet gezegd tegen de man van de Gelderlander want de man van de Gelderlander zei tegen mij: jullie hebben een entourage, een club die eigenlijk voor het vrouwenvoetbal eredivisie-waardig is en hoe ik daar in stond, en ik zei: nou wij hebben vorig jaar wel een keer contact gehad met de KNVB onder welke voorwaarden zou je eventueel in de toekomst eredivisie kunnen voetballen, dat heeft hij overgenomen zijnde SC Woezik wil de eredivisie in maar wij waren gewoon aan het onderzoeken wat daar voor nodig is en toen zei men bij de KNVB, daar heb ik een mevrouw gesproken waarvan ik de naam eens niet meer van weet , die zei: jullie 1e mannenteam moet dan betaald voetbal spelen anders mogen jullie niet in aanmerking komen voor de eredivisie en toen was voor ons de kous af en zo heb ik het tegen die man van de Gelderlander verteld dus verbaasde mij de kop.


Samenwerkingsverband met Ajax, daar heb ik gezegd we hebben gesprekken gevoerd met Marleen Molenaar van Ajax, die hebben voor dit seizoen al genoeg ploegen waar ze mee samenwerken en voor komend seizoen  zouden we weer een keer opnieuw in gesprek komen ook dat heb ik tegen de man van de Gelderlander gezegd dus het is allemaal iets te rooskleurig of je mag het noemen zoals je wil maar wij hebben op termijn heus wel interesse om ooit een keer betaald voetbal te spelen bij de vrouwen omdat wij namelijk een eigen opleiding hebben speciaal voor de meiden, we hebben een beloftenteam en wij willen niet op basis van ons huidige 1e elftal maar dan zou je namelijk een heel nieuw elftal maken als je in de eredivisie staat maar het is niet onze intentie nu om naar de eredivisie te gaan, dat is onze intentie absoluut niet, we willen heel graag topklasse spelen, het zal al moeilijk worden op dit moment en mochten wij degraderen dan willen we in de hoofdklasse meedoen om direct weer terug te gaan omdat wij met een goede opleiding zitten, met een goed scoutingsapparaat en wij verwachten gewoon dat wij in de toekomst een goed spelende topklasser kunnen zijn dat is onze intentie en dan van daaruit willen we ooit een keer gaan kijken is het mogelijk dat wij naar de eredivisie kunnen maar volgens de KNVB wat die mevrouw zei: dat kan niet want jullie 1e mannenteam speelt geen betaald voetbal en dan stond er in de Gelderlander, KNVB gebeld: wij hebben geen verzoek gehad van SC Woezik maar dat hebben we ook niet gedaan, alleen geinformeerd aan welke voorwaarden je moet voldoen.


En je bent een Amsterdammer.

Cor: Ik ben een geboren Amsterdammer, ik ben een Jordanees.


Dus zouden jullie mochten degraderen wat mogelijk is, blijf je hier bij SC Woezik dan gewoon als trainer aan en dus niet naar een andere club ofzo?

Cor: Ja ik blijf gewoon hier, we zijn nu al aan het scouten voor volgend seizoen, hoofdklasse of topklasse.


Even een andere vraag: wie word er kampioen bij jullie in de topklasse?

Cor: Ik denk dat dat een strijd word tussen 2 hele goede ploegen, SC Buitenveldert en Ter Leede de ranglijst zegt het al dus zo moeilijk is dat niet te voorspellen maar ik kan op dit moment niet zeggen want ik vind ze allebei namelijk heel goed wie van de 2 kampioen word, we hebben tegen beiden gespeeld, SC Buitenveldert 1 keer en nu tegen Ter Leede 2 keer, ik vind dat Ter Leede een hele goede ploeg heeft met een goede mix tussen routine en jeugd maar bij SC Buitenveldert loopt ook wel een middenveld waar je je vingers aan aflikt dus ik zou het niet kunnen zeggen, ik gun het ze allebei, mij maakt het niet uit.

En nu even een cruciale vraag: welke 2 clubs gaan er degraderen?

Cor: Ik denk dat RKHVV degradeerd en ik denk dat wij wel aardig in de buurt zitten, als wij volgende week niet van Barendrecht winnen dat het dan heel moeilijk word voor ons.


En anders is het hoogst haalbare nog nacompetitie?

Cor: Dat is het hoogst haalbare nacompetitie ja, maar we hebben dit jaar een gigantisch probleem gehad met blessures ook het probleem dat wij op zaterdag voetballen, veel meiden van het beloftenteam kunnen niet op zaterdag voetballen doordat ze werken dus wij hebben heel lang met heel veel geblesseerden gezeten, allemaal contactblessures en wij hopen erin te blijven want we hebben meer geleerd ondanks de nederlaag ook vandaag weer, je leert weer en het zou goed zijn voor het team als we erin blijven .

Uit naar Barendrecht, thuis tegen DTS Ede en dan ook nog uit naar SC Buitenveldert, het word er niet echt makkelijker op.

Cor: Nee het word er niet makkelijker op, de laatste wedstrijd is bij SC Buitenveldert in Amsterdam, nee volgende week is wel cruciaal maar dat is ook voor Barendrecht dus dat zal een spannende wedstrijd worden.


15 en 22 april is er geen programma, hoe gaan jullie dat invullen met oefenwedstrijden ofzo.

Cor: Nou ik denk niet dat wij dat doen gezien onze mankementjes.


Dus eigenlijk niets.

Cor: Daar moeten we nog over nadenken, we gaan maandag weer vergaderen en dan kijken we wel, paasweekend zijn we zowiezo vrij, dat houden we vrij voor de meiden.


Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes met proberen te handhaven in de topklasse.