A+ R A-

Onder 17 bereikt het EK te Tsjechie

Speelsters van onder 17 zijn er in geslaagd om het Europees Kampioenschap 2017 te Tsjechie te bereiken dankzij de 2-1 overwinning op Oostenrijk. Zwitserland had ook kans maar die ploeg verloor met 1-2 van Slovenie. De welpen van Oranje zijn daarom glorieus winnaar van hun poule geworden. 

Bondscoach Marleen Wissink begon met volgende formatie: 01. Daphne van Domselaar (GK, 02. Lynn Wilms, 04. Lisa Doorn, 05. Janou Levels, 07. Romee Leuchter, 08. Marisa Olislagers (C), 09. Kerstin Casparij, 11. Jill Baijings, 12. Lieske Carleer, 13. Gwyneth Hendriks, 15. Willienne ter Beek.

 

Verslag

Volgens de statistiek waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar de aanvallen van Nederland waren gevaarlijker. Beide ploegen hadden 8 doelpogingen, 5 van Oranje waren op doel gericht, 2 naast doel en 1 werd er geblokt. Oostenrijk schoot maar 2x op doel, 4x naast en 2 werden geblokt. Nederland heeft ook nog 1x het houtwerk (doel) geraakt, Oostenrijk niet 1x. Nederland mocht 1x een corner nemen tegen Oostenrijk 4x. Daarentegen stond Nederland 3x buitenspel en Oostenrijk niet 1x. Rode kaarten zijn er niet gegeven, wel 1 gele kaart voor een Oostenrijkse speelster. Ook wat betreft de overtredingen bleef men bijna in balans, 7 tegen 9. Nederland wisselde 1x en Oostenrijk 3x.

Nederland won met 2-1 van Oostenrijk
Zwitserland verloor met 1-2 van Slovenie.

De einduitslag van de groep
7 pnt. Nederland
6 pnt. Slovenie
4 pnt. Zwitserland
0 pnt. Oostenrijk

Nederland fier aan kop en gaat door naar het EK in Tsjechie.

OnsOranje

Bron tekst www.onsoranje.nl

 

Speelsters onder 17 plaatst zich voor het EK

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich voor de tweede keer in de geschiedenis geplaatst voor het Europees kampioenschap. In de beslissende interland van de Eliteronde werd zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Oostenrijk.

De ploeg bleef Slovenië en Zwitserland daarmee voor. “Dit is heel erg gaaf. Een droom die uitkomt”, aldus aanvoerder Marisa Olislagers.

Op het drukbezochte veld van Achilles Veen was doelpunten maken vooraf de opdracht. Na de prima 3-0 overwinning op Slovenië en het 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland, ging de ploeg van Marleen Wissink ten opzichte van Zwitserland met een gelijk aantal punten, maar een doelpunt voorsprong, het beslissende duel in. “Achteraf heeft die 3-0 tegen Slovenië een hele goede basis gelegd voor het resultaat nu. Zij spelen heel opportunistisch en dat hebben we prima bestreden”, aldus Wissink.


Gespannen start
“We wisten dat we het in eigen hand hadden en dat winnen het belangrijkste was. Maar Oostenrijk wilde hier niet puntloos vandaan gaan, dat zag je ook aan hoe ze speelden. Daarom waren we ook wel wat gespannen aan het begin”, aldus Olislagers, die met haar elftal na ruim twintig minuten wat lucht kreeg. Jill Baijings werd na een prima individuele actie in het strafschopgebied gevloerd. Romée Leuchter was vanaf elf meter koelbloedig: 1-0.

Zeven minuten voor rust werd het dan toch nog even benauwd voor Onder 17. De Oostenrijksten kregen nauwelijks kansen, maar kopten raak uit een corner. Daarmee moest Oranje weer opnieuw beginnen. Onder 17 herstelde zich echter snel. Een aanval via Leuchter en Baijings eindigde bij Willienne ter Beek. De buitenspeelster van het CTO Amsterdam schoot in de verre hoek binnen: 2-1.


‘Ontzettend blij voor de meiden’
Omdat Zwitserland niet tot de treffers kwam die het nodig had en in de slotminuten zelfs nog werd verslagen door Slovenië (1-2), kon het gejuich in Veen beginnen. “Ik ben zo ontzettend blij voor die meiden”, aldus Wissink met een brede en trotse grijns.

“Als ze je ziet wat ze er voor doen en laten en aan werklust tonen, dan is het fantastisch dat ze het EK gehaald hebben.” Olislagers: “Het EK is wat je echt wilt. We hadden tegen Zwitserland alles gegeven, maar we moesten er nu ook nog tot het einde vol voor gaan. Ik voelde ook wel opluchting toen het laatste fluitsignaal eenmaal klonk.”


Zover mogelijk komen
Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 2 tot 14 mei. In 2010 was Onder 17 voor het laatst present op het eindtoernooi, toen nog bestaand uit vier deelnemende landen.

Toen was Wissink erbij als assistent. “Mijn eigen instelling als speelster was altijd, alles willen winnen. Zo gaan we ook het EK in en dan zien we wel hoever we komen.” Olislagers: “We moeten zover mogelijk proberen te komen. En het liefst willen we het EK natuurlijk gewoon winnen.”

 

 

Statistieken

Statistieken


Wedstrijd: Nederland O17 - Oostenrijk O17
Datum: zaterdag 1 april 2017
Aanvang: 15:00 uur
Locatie:  Sportpark De Hanen Weide, Veen te Nederland
Betreft: 3e duel Eliteronde EK 2017
Ruststand:  2-1
Eindstand:  2-1
Scheidsrechter: Graziella Pirriatore (ITA)
Assistent scheidsrechters:  
Toeschouwers: ?
Reporter:  geen
Fotograaf: geen


Scoreverloop: 
24e min. 1-0 Romee Leuchter
34e min. 1-1 Degen 
39e min. 2-1 Willienne ter Beek

Kaarten:

Wissels: 
78e min. Willienne ter Beek eruit en Kelsey Geraedts erin.


Opstelling Nederland:

01. Daphne van Domselaar (GK),
02. Lynn Wilms,
04. Lisa Doorn,
05. Janou Levels,
07. Romee Leuchter,
08. Marisa Olislagers (C),
09. Kerstin Casparij,
11. Jill Baijings,
12. Lieske Carleer,
13. Gwyneth Hendriks,
15. Willienne ter Beek,
Bank
16. Aukje van Seijst (GK), 
06. Kelsey Geraedts, 
14. Lotte Jansen, 
17. Anna Knol, 
18. Shanique Dessing.

Staf
Bondscoach Marleen Wissink
Assitent Johan van Heertum
Eline Sol

 

Oostenrijk

 

 

Selectie

Selectie

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:

01. Jill Baijings (CTO Eindhoven Talent Team)
02. Williënne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)
03. Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talent Team)
04. Kerstin Casparij (sc Heerenveen)
05. Shanique Dessing (Jong ADO Den Haag)
06. Daphne van Domselaar (Jong Telstar)
07. Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team)
08. Kelsey Geraedts (Borussia VFL 1900 E.V.)
09. Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team)
10. Lotte Jansen (CTO Eindhoven Talent Team)
11. Anna Knol (Telstar)
12. Romée Leuchter (CTO Eindhoven Talent Team)
13. Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team)
14. Marisa Olislagers (CTO Amsterdam Talent Team)
15. Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talent Team)
16. Anna Ursem (Telstar)
17. Kirsten van de Westeringh (CTO Amsterdam Talent Team)
18. Lynn Wilms (CTO Eindhoven Talent Team).