A+ R A-

Speelsters onder 17 winnen overtuigend van Slovenië in EK-kwalificatie

Speelsters onder 17 hebben de eerste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. De ploeg van KNVB-coach Marleen Wissink won met 3-0 van Slovenië. De doelpunten werden gemaakt in de 25ste, 48ste en 59ste minuut door achtereenvolgens Lynn Wilms, Romée Leuchter en Lisa Doorn. De andere wedstrijd in Groep 1 tussen Oostenrijk en Zwitserland eindigde in 2-0 voor de Zwitsers.

Het zogenoemde ‘elitetoernooi’ is de laatste horde voor het EK 2017 in Tsjechië en wordt van 27 maart tot en met 1 april gespeeld bij Nivo Sparta (Zaltbommel) en Achilles Veen (Veen). De volgende wedstrijd van Speelsters onder 17 is op woensdag 29 maart tegen Zwitserland en de derde en laatste EK-kwalificatiewedstrijd is op zaterdag 1 april tegen Oostenrijk.

 

 

OnsOranje

Bron tekst www.onsoranje.nl

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar is de Eliteronde prima begonnen. De ploeg rekende maandagavond in Zaltbommel met 3-0 af met het stugge Slovenië. “We hebben drie keer gescoord en geen doelpunten weggegeven. Dit is een prima start”, aldus rechtsbuiten Romée Leuchter.

Het Europees kampioenschap in Tsjechië is voor Onder 17 het doel. Na de EK-kwalificatiestrijd in het najaar, moeten nu in de Eliteronde Slovenië, Oostenrijk en Zwitserland worden verslagen. Slovenië verraste in de eerste EK-kwalificatieronde door Engeland met 1-0 te verslaan en ook nu liet de opponent zich niet zo maar vangen.

‘We waren duidelijk de betere’
“We wisten vooraf niet goed wat we moesten verwachten. Maar we hebben weinig kansen weggegeven en waren duidelijk de betere”, meende Leuchter, die na rust de tweede treffer voor haar rekening nam, maar zich ook in de eerste helft aardig wat liet zien. De aanvalster van het CTO Eindhoven had een paar goede voorzetten, terwijl ze ook een aantal keer behendig langs haar tegenstander glipte. De openingstreffer kwam echter uit haar corner, toen linksback Lynn Wilms die na krap een half uur binnenkopte.

Het was echter alles behalve prijsschieten bij Slovenië. Het elftal verdedigde stug en met name de prima doelvrouw viel op. De sluitpost plukte hoge ballen eenvoudig uit de lucht en alles wat niet in de hoeken geplaatst was, pikte ze met zelfvertrouwen op. Na de pauze had Leuchter haar met een vrije trap dan toch te pakken. “Ik heb er veel op geoefend. In de eerste helft schoot ik nog in de muur, maar nu zat hij er lekker in”, aldus Leuchter, over de bal die fraai in de rechterhoek belandde.Zwitserland cruciaal
Nederland hield ook daarna duidelijk het beste van het spel en de ruim 800 toeschouwers zagen dat centrale verdediger Lisa Doorn na een uur opnieuw een corner binnenkopte: 3-0. “Leuk dat twee verdedigers gescoord hebben. We hebben ook veel speelsters die kunnen scoren. En mooi om te zien hoeveel mensen er op deze wedstrijd afkwamen. Je hoorde steeds de aanmoedigingen en dat geeft toch extra energie.”

Slovenië kwam op het veld van Nivo Sparta gedurende het duel nog wel met enkele plaagstootjes, maar serieus aan de bak hoefde doelvrouw Daphne van Domselaar nooit. Omdat Zwitserland met 2-0 afrekende met Oostenrijk, wordt het duel woensdag tegen die eerste nu cruciaal. Zaterdag wacht Oostenrijk (15 uur). “Ik denk dat we met deze drie landen gunstig geloot hebben. Als we ons eigen spel blijven spelen, moeten we de poule kunnen winnen en ons plaatsten voor het EK.” Van de zes poules plaatst ook de beste nummer twee zich nog, maar dat risico wil de formatie van Marleen Wissink niet nemen. “We willen eerste worden.”

Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 2 tot 14 mei.

 

 

Statistieken

Statistieken


Wedstrijd: Slovenie O17 - Nederland O17
Datum: maandag 27 maart 2017
Aanvang: 19:30  uur
Locatie: Sportpark De Watertoren, Zaltbommel te Nederland
Betreft: 1e duel Eliteronde EK 2017
Ruststand: 0 - 1
Eindstand: 0 - 3
Scheidsrechter: Meliz Özçiğdem (TUR)
Assistent scheidsrechters:  
Toeschouwers:
Reporter: onsoranje.nl - Welmoed de Lang
Fotograaf: Roel Ubels - meer foto's zie Gallery > Oranje O17


Scoreverloop:
25. 0-1 Wilms
48. 0-2 Leuchter
59. 0-3 Doorn


Kaarten:
Geel - Ter Beek

Wissels:

52. Casparij vervangen door Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talent Team)
52. Geraedts vervangen door Williënne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)
69. Baijings vervangen door Anna Knol (Telstar)


Opstellingen:


Nederland:

01. Daphne van Domselaar
02. Lynn Wilms
03. Anna Ursem
04. Lisa Doorn
05. Janou Levels
06. Kelsey Geraedts
07. Romée Leuchter
08. Marisa Olislagers ©
09. Kerstin Casparij
10. Kirsten van de Westeringh
11. Jill Baijings

bank
16. Aukje van Seijst
12. Lieske Carleer
13. Gwijneth Hendriks
14. Lotte Jansen
15. Willienne ter Beek
17. Anna Knol
18. Shanique Dessing

Staf

Bondscoach Marleen Wissink
Assitent Johan van Heertum
Eline Sol

 

Selectie

Selectie

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:

01. Jill Baijings (CTO Eindhoven Talent Team)
02. Williënne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)
03. Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talent Team)
04. Kerstin Casparij (sc Heerenveen)
05. Shanique Dessing (Jong ADO Den Haag)
06. Daphne van Domselaar (Jong Telstar)
07. Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team)
08. Kelsey Geraedts (Borussia VFL 1900 E.V.)
09. Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team)
10. Lotte Jansen (CTO Eindhoven Talent Team)
11. Anna Knol (Telstar)
12. Romée Leuchter (CTO Eindhoven Talent Team)
13. Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team)
14. Marisa Olislagers (CTO Amsterdam Talent Team)
15. Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talent Team)
16. Anna Ursem (Telstar)
17. Kirsten van de Westeringh (CTO Amsterdam Talent Team)
18. Lynn Wilms (CTO Eindhoven Talent Team).