A+ R A-

Ik denk dat we een kans maken tegen PSV

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig bij Achilles'29 - ADO Den Haag. De gasten uit de Hofstad wonnen deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 0-5 en deden zo goede zaken voor wat betreft het doelsaldo. Na afloop had onze reporter een interview met Amber Verspaget van Achilles'29.

Amber, hoe jong was je toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Amber Verspaget: "Ik ben met 6 jaar begonnen met voetballen bij Wilhelmina Boys E4, daarna E1, D1 en C1 en daarna CTO in Eindhoven. Nu voor het 1e jaar hier bij Achilles'29".

 

Even over deze wedstrijd, 1e helft leek wel een training voor ADO Den Haag hé, wat was er toch met jullie aan de hand?

Amber: "Ik denk dat we het in de 1e helft makkelijk weggaven, 3 van de 4 doelpunten echt onze eigen fout was. Maar dat ze wel een heel goed voetballende ploeg hebben dat we het tegen hun wel lastig hadden, met een counter hadden ze de bal er goed in liggen maar we hebben de kansen te makkelijk weggeven, de 2e helft hebben wij het redelijk opgepikt en maar 1 doelpunt weggegeven, maar 1 paar kansjes weggegeven toen stond het in ieder geval wat beter voor mijn gevoel maar het is altijd lastig tegen ADO Den Haag want ze hebben gewoon een hele goede voetballende ploeg".

 

Wat is jou mooiste wedstrijd die je hebt gespeeld?

Amber: "Dat was een interland tegen België die we met 3-1 wonnen en toen scoorde ik een doelpunt met mijn hoofd. Mijn allereerste interlanddoelpunt en ook nog mijn laatste tot nu toe dus dat was de mooiste wedstrijd".

 

Wat is jou sterkste eigenschap?

Amber: "Ik denk dat ik wel rustig aan de bal blijf, dat ik niet zo maar een bal weg schiet dat ik het wel altijd voetballend probeer op te lossen".

Wat is voor jou nog een verbeterpunt?

Amber: "Ik ben niet zo snel, dus mijn snelheid kan wat beter en mijn passing mag wat beter".

 

Wat is jou hoogtepunt wat je hebt meegemaakt?

Amber: "Met Nederland onder 15 mee mogen naar Portugal voor een trainingsstage".

Wat is jou dieptepunt dat je hebt meegemaakt?

Amber: "Dat is dat ik geblesseerd ben geweest, sowieso zeker aan het begin van het seizoen waardoor ik dit seizoen de eerste 10 weken heb gemist. Ja dan speel je eindelijk in de eredivisie en dan heb je die blessure en dat was wel een dieptepunt".

Waar erger jij je eigen aan op het voetbalveld?

Amber: "Ik kan me wel ergeren aan mensen die niet terugschakelen of op elkaar gaan zitten zeuren dat kan ik niet zo goed hebben".

De eerst volgende wedstrijd voor jullie is voor de beker naar PSV, wat is jou verwachting voor die wedstrijd?

Amber: "Ik denk dat we zeker 'n kans maken".

 

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij Achilles'29.