A+ R A-

Ik dacht zolang ik goed bleef spelen dan komt het vanzelf

Onze reporter Andrew Jacobs reisde zondag af naar Duitsland en zag Borussia Münchengladbach tegen 1. FFC Frankfurt. Na het gesprek met Liv Aerts, sprak Andrew ook met Oranje leeuwin Jackie Groenen van 1. FFC Frankfurt. Zij debuteerde in Oranje iets meer dan een jaar geleden (22 januari 2016)!

 

Jackie, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?
Jackie groenen: "Ik denk dat ik 5 jaar was, mijn papa was aan het voetballen, mijn zus was aan het voetballen, en toen ben ik begonnen bij GSBW in Goirle. Toen ben ik overal naartoe geweest en heb ik iedere keer met het team verder gegaan en iedere keer een stapje hoger.
Mijn eerste professionele club was SGS Essen in Duitsland daarna ben ik naar FCR Duisburg gegaan toen kwam Chelsea en van daaruit naar 1. FFC Frankfurt".

Even dan nu naar de wedstrijd van vandaag, 20e minuut dacht ik even jij gaat scoren maar je schopte de bal in het zijnet.

Jackie: "Ja was opzich een goede actie ik wilde 'm draaien maar de bal was een beetje slap haha. Iemand kwam er nog met de voet tegenaan en draaide naar de 1e paal maar had eigenlijk op de 2e paal gemoeten en dat was jammer".

In de 33e minuut zit de bal er overigens lekker in door Mandy Islacker, 4 minuten daarna had Kathrin Hendrich de wedstrijd moeten beslissen maar schoot de bal op de paal maar in de 44e minuut is dan wederom door Mandy Islacker dan toch de wedstrijd beslist. Wat heeft jou trainer in de rust gezegd want ik neem aan dat hij toch ook al het gevoel had dat de 3 punten binnen waren.

Jackie: "Gewoon rustig blijven voetballen want we hadden opzich een goede voorsprong, we hadden controle over de wedstrijd en we wilden eigenlijk onze voorsprong nog uitbouwen maarja de bal wilde er vandaag niet in en het is natuurlijk moeilijk tegen clubs zoals Borussia Mönchengladbach die zo ver terug staan, je moet er op een of andere manier doorheen voetballen maarja we hadden gewoon een ruime voorsprong, we hebben gewoon rustig gevoetbald en gewoon de wedstrijd uitgespeeld".

 

Colin Bell ging naar SC Sand, Matt Ross stond toen voor de groep, zijn er zo verschillen tussen beide trainers met trainingen enzo.

Jackie: "Colin was gewoon een andere soort trainer, heel direct, heel hard maar ook fair. Ik was blij met Colin eigenlijk als trainer maar Matt is een hele open trainer waar je ook bepaalde invloed op kunt hebben. Hij vraagt ook wat wij willen, het zijn andere soort trainers maar ze zijn allebei echt hartstikke leuk dus ik zit hier goed haha".

Competitie is realistisch gezien al gelopen voor jullie, is ver weg om nog kampioen te worden, neem aan dat jullie nu alles op de beker gaan gooien?

Jackie: "Beker is wel onze hoofdzaak maar we willen ook sowieso nog de belangrijke wedstrijden winnen die we nog hebben en dan toch minstens de 3e of 4e plek, die hoort toch wel voor ons te zijn dus daar werken we nu naartoe".

Woensdag 15 maart om 15.00 uur op bezoek bij SC Freiburg voor de beker, rare tijd, is dat een vrije dag in Duitsland ofzo?

Jackie: "Ik zou het eerlijk gezegd niet weten".

Nog even naar de competitie, de doelpunten willen volgens mij nog niet echt lukken hé want volgens mij heb je er nog niet zoveel gemaakt of wel?

Jackie: "Ik heb 2 doelpunten gemaakt, het gaat goed opzich en zo lang wij maar winnen dan maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit wie de doelpunten maakt".

 

Volgende week op carnavalszondag thuis tegen koploper Turbine Potsdam, wat is jou verwachting?

Jackie: "Dat wordt een mooie wedstrijd en sowieso is thuis tegen Turbine Potsdam altijd een klassieker geweest en ook naar Potsdam toe dus ik hoop dat er veel publiek komt en dat we daardoor een extra boost krijgen maar ik denk dat het gewoon een hele spannende wedstrijd gaat worden".

 

Even over Oranje, na lang wachten ben je dan eindelijk Oranje-Leeuwin geworden, hoe heb jij gezeten in die wel-niet periode?

Jackie: "Eigenlijk heel rustig, ik had vooral de focus op de club gehad en daar liep het gewoon heel goed. Ik dacht zolang ik goed bleef spelen dan komt het vanzelf en op het gegeven moment was het dus zover haha".

 

En dan is het zover, dan speel je vriendschappelijk tegen België die je verliest, heb je dan niet zoiets van was ik maar Red Flame geworden haha?

Jackie: "Haha ja ik was er persoonlijk zelf niet bij natuurlijk, mijn enkel was toen omgeslagen, maar ik denk dat dat een oefenwedstrijd was. Ik heb ook de wedstrijd gezien en zoiets gebeurd nu eenmaal ook in de voorbereiding, dingen uittesten enzo. Belangrijkste voor ons is dat we voor het EK klaar gestoomd zijn en daar zijn we nu voor aan het werken".

 

Dan is in maart de Algarve-cup waar de selectie nog niet van bekend is maar je verwacht wel dat je erbij zit hé?

Jackie: "Haha ik ga er wel van uit maar we moeten altijd even wachten, kijken of dat er een uitnodiging binnen komt".

Noot: interview werd zondag afgenomen, maandag werd de selectie bekend gemaakt en Jackie zit erbij!

 

Daarna komt het EK, denk je dat de OranjeLeeuwinnen met deze selectie Europees Kampioen kunnen worden of moet er dan nog iets gaan gebeuren?

Jackie: "Nou ons doel is natuurlijk zover mogelijk te komen en we hebben daar ook goede speelsters voor dus ik denk dat de selectie opzich hartstikke prima is. En dan wachten we gewoon af en kijken hoe het verder gaat".

 

Alhoewel de poule met België, Noorwegen en Denemarken is al moeilijk maar volgens jou moet dat dan toch wel lukken?

Jackie: "Het is een zware poule en we hebben intern gewoon onze eigen doelstellingen en we gaan gewoon kijken".

 

Dan nog even als laatste terug naar de competitie, wie denk je dat er kampioen gaat worden?

Jackie: "Ik denk Turbine Potsdam".

En welke 2 clubs denk jij dat er gaan degraderen?

Jackie: "Dat is zwaar om te zeggen, ik hoop dat Borussia Mönchengladbach erin blijft omdat hier veel vriendinnen van mij spelen en de coach dat is mijn oude coach maar we moeten het zien, ik bedoel zeker onderin zit het nog heel dicht bij elkaar en ik denk dat het 6 punten zijn dus daar is alles nog mogelijk als die nog tegen elkaar voetballen dan kan het natuurlijk dus helemaal andersom zijn".

 

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij 1. FFC Frankfurt en de Oranje-Leeuwinnen.