A+ R A-

Normaal gesproken ben ik een carnavalsvierster

Onze reporter Andrew Jacobs reisde op zondag naar Duitsland en was daar bij Borussia Münchengladbach wat het opnam tegen 1. FFC Frankfurt. Bij de thuisclub spelen Liv Aerts en Kelly Simons en bij de gasten speelt Jackie Groenen (dit interview volgt iets later). De thuisclub staat nog steeds onderaan met 0 punten dus die moesten toch eens 'n keer een 3-punter gaan pakken maar helaas lukte het voor hun deze keer weer niet want de gasten gingen met een 0-2 overwinning richting Frankfurt, beide doelpunten werden gescoord door de topscoorster van de Allianz Frauen Bundesliga die tevens speelster is van het nationale Duitse team oftewel Mandy Islacker.

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Liv Aerts van Borussia Münchengladbach.

 

Liv, hoe jong was je toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld.

Liv Aerts: "Ik was 7 of 8 jaar en ben toen begonnen in de jeugd bij ADVEO bij mij in het dorp en daarna ben ik door gegaan naar het vrouwenelftal van Roda JC, dat is helaas na 1 seizoen weer gestopt dus ben ik verplicht naar een andere club moeten gaan en ben toen naar RKTSV gegaan in Kerkrade, toen zijn we met het hele team overgenomen door Fortuna Sittard waar ik nog 2 jaar heb gespeeld daarna 2 jaar bij AA Gent in België en nu sinds dit seizoen hier bij Borussia Münchengladbach".

 

Waarom moest RODA JC stoppen?

Liv: "Dat had te maken met financiële middelen, het mannenelftal stond toen op degraderen en eigenlijk wou de club geen geld meer uit geven aan het vrouwenelftal omdat het mannenelftal het het hardste nodig had dus toen was de keuze gemaakt om te stoppen met het vrouwenvoetbal".

 

Je bent van België naar Duitsland gegaan, waarom de overstap van AA Gent naar Borussia Münchengladbach?

Liv: "Omdat de competitie gewoon beter is dan in België, ze gingen de competitie in België veranderen en dat vond ik wat minder uitdagender en toen kreeg ik de kans om hier te komen spelen en dan lijkt me dat een makkelijke keuze eigenlijk".

 

Je was wissel vandaag tegen 1. FFC Frankfurt, in de 72e minuut kom je in het veld, hoe zit je dan de hele tijd op de bank want natuurlijk wil iedereen spelen.

Liv: "Jazeker natuurlijk wil je spelen, ik denk als je kijkt bij ons in het team dan is de concurrentie erg hoog dus veel speelsters die met de zelfde kwaliteiten dicht bij elkaar liggen, dan worden er keuzes gemaakt door de coach waar je je moet bij neer leggen daar is dan niets aan te doen, dat is gewoon wachten totdat je de kans krijgt en hopen dat de speelsters op het veld het goed doen, ja en dan valt de 1-0 vlak voor rust en dan de 2-0 ook nog en dan weet je dat het lastig word maarja natuurlijk als je er in komt dan geef je gewoon alles en hoop je dat toch nog iets kan veranderen".

 

Hoe heb jij de wedstrijd van vandaag gezien?

Liv: "We hebben een erg moeilijke voorbereiding gehad ook door het weer veel trainingen en oefenwedstrijden uitgevallen dus eigenlijk was het een beetje afwachten hoe het nu zou lopen in deze wedstrijd omdat dit toch een ander niveau is dan de oefenwedstrijden die we gespeeld hebben maar als je kijkt denk ik dat we het uiteindelijk goed hebben opgepakt, ik vond dat we redelijk goed zijn begonnen, natuurlijk weet je dat 1. FFC Frankfurt een lastige tegenstander is en dat je het dus lastig gaat krijgen en ook niet veel kansen krijgt en als je het dan moet doen met de kansen die je krijgt dat zijn er helaas niet zo heel veel maar ik denk dat wij toch nog positief terug kunnen kijken naar de wedstrijd, natuurlijk een verlies is altijd vervelend maar als je kijkt dat we niet zo heel veel hebben weggegeven vond ik, helemaal als je ziet dat wij in de uitwedstrijd, 1e wedstrijd tegen hun hebben wij met 8-0 verloren dan was dit toch wel een stuk beter".

 

Ben jij vaste wissel of sta je normaal in de basis?

Liv: "Meestal begin ik wel als wissel".

 

Jullie zijn uit de beker, in de competitie nog altijd op 0 punten, jullie zullen toch wel 'n keer de punten moeten gaan pakken om niet te degraderen.

Liv: "Dat klopt, maar we willen natuurlijk punten pakken en dat proberen we ook, maar je moet wel realistisch blijven en weten dat het iedere week lastig word om die punten te pakken en dan is het gewoon hopen dat we een goede dag hebben en achterin goed staan en de 0 kunnen houden en dan hopelijk kansen krijgen en 'n keertje een doelpunt maken".

 

Wie wordt er kampioen bij jullie?

Liv: "Ja dat is lastig, ja vorig seizoen was dat volgens mij Bayern München, maar ik zag dat ze gisteren bij SC Freiburg ook een moeilijke wedstrijd hadden maar ik weet het niet, er staan er daar nog een paar dicht bij elkaar dus het kan eigenlijk nog alle kanten op".

 

Nu kom ik aan een cruciale vraag, jullie moeten nog 2x winnen om aan het aantal punten van Bayer 04 Leverkusen en USV Jena te komen maar welke 2 clubs gaan er degraderen?

Liv: "Eigenlijk maakt het mij niet uit als wij het maar niet zijn maar ik denk Bayer 04 Leverkusen en MSV Duisburg of USV Jena is ook goed dat maakt niet uit, als wij er maar boven staan dan is het goed".

 

Jullie hebben 4 doelpunten gemaakt en 33 doelpunten tegen, hebben jullie veel blessures ofzo en dan vooral in de voorhoede.

Liv: "Ja klopt, wij kiezen ervoor om met 1 spits te spelen omdat we het achterin dicht willen hebben want dat is eigenlijk in de 1e wedstrijd een beetje mis gegaan, dat we achterin te veel tegendoelpunten kregen omdat we daar gewoon wat te weinig hadden of in ieder dat gevoel hadden achterin en toen hebben we ervoor gekozen om een extra verdedigende speelster erbij te pakken en ja dan moet je natuurlijk voorin iemand inleveren waardoor we dan nog maar met 1 spits spelen en dat is dan lastig om kansen te creëren als je uit de counter met 1 speelster voorin staat dan moet je natuurlijk snel aansluiten en dat is erg lastig".

 

Volgende week naar SC Sand op carnavalszondag dat wordt dan vlammen en knallen voor de punten.

Liv: "Normaal gesproken ben ik een carnavalsvierster maar als we moeten voetballen dan gaat dat natuurlijk voor, maar we gaan ons best doen bij SC Sand".

 

Dan wens ik jullie bij SC Sand en de rest van het seizoen heel veel succes en Bedankt voor het interview