A+ R A-

Uitslagen Eredivisie veld ronde 17

Vanmiddag speelde ADO Den Haag 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen.... Het was een doelpuntrijke ronde te weten totaal 23 doelpunten......  

Ajax nog steeds ongeslagen aan kop in de Eredivisie, PEC Zwolle nog steeds in de staart. In Velsen-Zuid is er 9x gescoord in Zwolle 5x en in Eindhoven 5x....  Amber Wuring van Telstar maakte haar debuut en werd meteen Witte Leeuwin van de wedstrijd, Er werd in ronde 17 dus veel gescoord, 4 speelsters maakten hun eerste competitiegoal van dit seizoen t.w. ; Maud Roetgering (TWE), Mauri van de Wetering (PSV), Pleun Raaijmakers (PSV) en Marlous Pieete (AJA), 5 speelsters scoorden ieder 2 doelpunten t.w. Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren voor Ajax, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen voor Twente en voor Telstar deed Linda Bakker dat. De topscorerslijst is bijgewerkt inclusief de doelpunten uit de inhaalwedstrijd Achilles,29 vs PEC Zwolle van ronde 16. 

Vrijdagavond speelronde 17 in de Eredivisie Veld, De weergoden waren het voetbal goed gezind. Vorige week nog vonden slechts 2 van de 4 duels doorgang. Vrijdag werden er 3 duels gespeeld en op zaterdag dus eentje die je laat op de avond in samenvatting kunt zien 23.30 u. NPO 1.

 

 

Gerelateerde artikelen:

Lees ook: Wat je moet weten over de Eredivisie Vrouwen,

 

 

Scoreverloop

Uitslagen

 

Zaterdag 18 feb. 16.00 uur
ADO Den Haag - sc Heerenveen (1-1)  2-2
33e min. 0-1 Jassina Blom
36e min. 1-1 Nadine Noordam
59e min. 1-2 Simone Kets
68e min. 2-2 Lindsey Keizerweerd

 

Vrijdag 17 feb.
PEC Zwolle - AJAX (0-1)   0-5
19e min. 0-1 Marjolijn van den Bighelaar 
56e min. 0-2 Desiree van Lunteren 
76e min. 0-3 Desiree van Lunteren
81e min. 0-4 Marjolijn van den Bighelaar 
84e min. 0-5 Marlous Pieete 

sc Telstar - FC Twente (2-3)   2-7 
02e min. 0-1 Lineth Beerensteyn
05e min. 0-2 Maud Roetgering
27e min. 0-3 Renate Jansen 
29e min. 1-3 Linda Bakker 
33e min. 2-3 Linda Bakker 
64e min. 2-4 Renate Jansen 
65e min. 2-5 Lineth Beerensteyn 
79e min. 2-6 Sherida Spitse
85e min. 2-7 Jill Roord

PSV - Achilles'29 (2-0)   5-0 
30e min. 1-0 Lucie Akkerman
39e min. 2-0 Sisca Folkertsma
47e min. 3-0 Mauri van de Wetering
57e min. 4-0  Vanity Lewerissa 
70e min. 5-0 Pleun Raaijmakers

Klik hieronder op de uitslag voor de Wedstrijdverslagen (indien aanwezig)

 

 

 

Stand

Stand

 

 

 

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

Het betreft speelronde 17 alweer, alle duels op vrijdag vangen 19:30 uur aan.  Het 4e duel tussen ADO en Heerenveen begint zaterdag om 16:00 uur.

 

 


 

PEC Zwolle  - Ajax
Locatie: MAC3Park te Zwolle

 

Koploper Ajax gaat op bezoek bij PEC Zwolle. Het laatste duel tegen PEC Zwolle was op 9 december 2016, ronde 12. Ajax won uit met 0-4. Het 1e duel werd uit ronde 6 werd met 5-0 gewonnen.

Dit wordt de 13e ontmoeting, tien maal wist Ajax te winnen en tweemaal werd het gelijk. PEC heeft dus nog nooit van Ajax gewonnen!

Ajax is nog steeds ongeslagen!

 

 


 

 

SC Telstar - FC Twente

Locatie: Rabobank IJmond Stadion te Velsen

 

Vorige week verloor FC Twente van koploper Ajax waardoor zij zelfs ook de 2e plaats verspeelde aan ADO Den Haag. Het verschil met de Witte Leeuwinnen die een 5e plaats verdedigen bedraagt bijna het dubbele.  
Dit wordt de 3e wedstrijd tussen beiden, FC Twente verspeelde 2 punten tegen SC Telstar in ronde 10 op 19  november 2016. De 1e wedstrijd werd uit bij Telstar gewonnen.

Het wordt de 16e ontmoeting, waarvan de Witte Leeuwinnen slechts eenmaal wisten te winnen en dat was op 27 januari 2012. Tweemaal werd er gelijk gespeeld, dus 12 maal wonnen de Enschedenaren. Winst voor FC Twente is heel belangrijk.

 

Dave Kool is de nieuwe assistent-trainer van Telstar Vrouwen. De 33-jarige inwoner van Alkmaar komt over van de B1 van Jong Holland. Het vrouwenteam heeft na het vertrek van Don Koehorst in de winterstop dus weer een nieuwe tweede man in huis.

 


 

PSV - Achilles'29
Locatie: De Herdgang

 

PSV ontvangt thuis Achilles'29 de nummer 7 van de Eredivisie. PSV de nummer 4 moet de 3 punten op de Herdgang behouden. Achilles'29 zou graag winstpartij nummer 3 op hun naam schrijven. PSV verspeelde 2 kostbare punten aan Achilles'29 op 9 december 2016 (0-0). Het 1e duel werd nog ruim gewonnen (5-0). Het wordt dus pas de 3e ontmoeting.

 

Blessureleed

Coach Vuckovic kan dit seizoen naast Corine Peels (kruisbandblessure) niet meer rekenen op Michelle Hendriks. Waar Hendriks in november terugkeerde met een hersenschudding van het trainingskamp met Oranje, heeft ze nu een kwetsuur aan haar knie opgelopen op de training bij PSV Vrouwen. Door een beschadiging aan de knieschijf zal de speelster enkele maanden niet in actie kunnen komen.

 


 

 

ADO Den Haag - SC Heerenveen

Datum: zaterdag 18 februari 2017

Locatie: Kyocera Stadion - Aanvang: 16:00 uur

 

De nieuwe nummer 2 in de Eredivisie Veld, ADO DEn Haag Vrouwen. Ze spelen voor de 2e achtereenvolgende week thuis, vorige week versloegen zij dus PSV en FC Twente verloor van de koploper. Met 2 punten voorsprong op FC Twente zal ADO de punten in eigen huis moeten houden. De uitslag weten zij al bij de start van deze wedstrijd.

 

Een van de 2 oudste Eredivisie teams tegenover elkaar, ze hebben elkaar dan ook ontelbare keren tegen elkaar gespeeld. Om precies te zijn, 30 maal. ADO wist daarvan er 19 te winnen, Heerenveen slechts driemaal en 8 maal werden de punten gedeeld. De laatste winstpartij uit ronde 9 was voor Heerenveen thuis. Maar uit bij ADO hebben de Friezen nog nooit weten te winnen!

 

De 2 eerdere ontmoetingen eindigden beiden in 2-1, (1x winst ADO, 1x winst Heerenveen).

 

Bijzonderheid:  Deze wedstrijd wordt uitgezonden in samenvatting op NPO1 zaterdag 18 februari om 23:25 bij Studio Sport Langs de Lijn.

 

Topscorer

Topscorerslijst

Ook dit seizoen houdt Vrouwenvoetbalnederland de Topscorers weer in de gaten! 

 

Achilles'29 en PEC Zwolle hebben hun eerder afgelaste wedstrijd van ronde 16 ingehaald op dinsdag 21 feb. 2017. Voor Achilles hebben gescoord Bonita Theunissen en Kika van Es, Melanie Bross scoorde haar eerste goal voor de Groesbeekse ploeg. Voor PEC Zwolle scoorden Rebecca Doejaaren en Suzanne Giesen. In totaal zijn er nu 258 doelpunten gescoord.

Alleen de wedstrijd sc Heerenveen vs sc Telstar moet nog worden ingehaald (14mrt).

 

Op de topscorerslijst staan zowel Ellen Jansen als Marjolijn van den Bighelaar aan top met 12 doelpunten, 

Er werd op 17 en 18 feb. in ronde 17 veel gescoord, namelijk 23 doelpunten, 4 speelsters scoorden hun eerste goal van dit seizoen t.w. ; Maud Roetgering (TWE), Mauri van de Wetering (PSV), Pleun Raaijmakers (PSV) en Marlous Pieete (AJA), 5 speelsters scoorden ieder 2 doelpunten t.w. Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren voor Ajax, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen voor Twente en voor Telstar deed Linda Bakker dat. In totaal zijn er 253 doelpunten gescoord, 2 wedstrijden uit ronde 16 moeten nog worden ingehaald..

 

12 doelpunten
Marjolijn van den Bighelaar (AJA)
Ellen Jansen (TWE)

 

10 doelpunten
Vanity Lewerissa (PSV)


9 doelpunten
Pia Rijsdijk (ADO)
Katja Snoeijs (TEL)


8 doelpunten
Lineth Beerensteyn (TWE)


7 doelpunten
Desiree van Lunteren (AJA)

6 doelpunten
Eshly Bakker (TWE)
Jassina Blom (HEE)
Renate Jansen (TWE)
Simone Kets (HEE)
Myrthe Moorrees (PSV)
Babiche Roof (TEL)
Jill Roord (TWE)
Vanessa Susanna (PSV)

 

5 doelpunten
Linda Bakker (TEL)
Rebecca Doejaaren (HEE)
Nathalie van de Heuvel (HEE)
Jeslynn Kuijpers (PSV)
Nadine Noordam (ADO)
Victoria Pelova (ADO)
Kelly Zeeman (AJA)


4 doelpunten
Sisca Folkertsma (PSV)
Esmee de Graaf (PEC)
Chantal de Ridder (AJA)
Bonita Theunissen (ACH)
Sharona Tieleman (ADO)

 

3 doelpunten
Suzanne Admiraal (TEL)
Lucie Akkerman (PSV)
Maxime Bennink (PEC)
Merel van Dongen (AJA)
Marthe van Erk (ADO)
Kika van Es (ACH)
Tiny Hoekstra (HEE)
Lindsey Keizerweerd (ADO)


14 speelsters met 2 doelpunten
33 speelsters met 1 doelpunt

3 eigen inzetten