A+ R A-

Hoe koop je een kaartje voor EURO 2017

14-07-2017: Nog honderden mensen zoeken een kaartje voor het EK vrouwenvoetbal
Bron AD.NL

Het EK Vrouwenvoetbal begint steeds meer te leven in ons land. Met de openingswedstrijd in het zicht wordt er op het internet naarstig gezocht naar toegangsbewijzen. Zo zijn op ticketwebsite Ticketswap ruim 500 mensen nog op zoek naar een kaartje.

 

NieuwsDe populairste wedstrijd waarvoor fans nog een kaartje proberen te bemachtigen, is de uitverkochte openingswedstrijd Nederland - Noorwegen. Het duel begint zondag om 18.00 uur in stadion Galgenwaard in Utrecht. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen daarbij aanwezig zijn.

Op Marktplaats worden tickets voor die wedstrijd aangeboden voor 50 euro per stuk. Dat lijkt niks in vergelijking met bijvoorbeeld kaartjes voor wedstrijden van de voetbalmannen van het Nederlands elftal. Maar als je het vergelijkt met de prijzen waarvoor de kaarten voor het EK Vrouwen oorspronkelijk over de toonbank gingen, dan gaat de prijs van deze 'tweedehands' tickets toch flink over de kop.
Spotgoedkoop

Voor gezinnen zijn de reguliere kaarten voor het voetbaltoernooi spotgoedkoop. Bij een speciaal familieticket krijgen kinderen onder de 14 jaar vijftig procent korting. Vader, moeder en twee kinderen zitten dus voor in totaal 30 euro in het stadion. Dan kan er ook nog wel een broodje kroket en beker cola vanaf.

Wil je met je hele team, elftal of klas naar een wedstrijd? Als je met meer dan tien personen gaat, kun je voor het speciale groepstarief. De kaarten zijn te koop in twee categorieën: 20 euro voor de betere plekken, 10 euro voor de overige plekken. De duurste kaarten voor de kwartfinales, halve finales en de finale zijn respectievelijk 40, 50 en 60 euro.
Uitverkocht

Tot nu toe zijn alleen de wedstrijden die het Nederlands elftal speelt uitverkocht, maar ook de wedstrijden van de Belgen zijn in trek. Zij spelen twee keer in Noord-Brabant, waarvan een keer in Breda. Vanaf Antwerpen drie kwartier rijden en je bent er.

In speelstad Breda bereiden ze zich al voor op een groot aantal bezoekers, en dat terwijl thuisploeg Nederland niet eens in Breda speelt. Zo is het gros van de hotels op sommige speeldagen al volledig volgeboekt.


Terreurdreiging

Voor de wedstrijd Engeland - Schotland, waar gisteren van bekend werd dat IS heeft opgeroepen om tijdens deze wedstrijd een aanslag te plegen, worden geen kaartjes gezocht. Voor de wedstrijd zijn ook nog veel kaarten te koop. Tot nu toe zijn er slechts 4500 kaarten verkocht. Hiermee wordt een vijfde van het aantal plekken in het stadion bezet.

Tot nu toe lijkt het er niet op dat toeschouwers door de recente terreurdreiging massaal van hun gekochte kaarten af willen, of besluiten om gewoon niet te gaan. De NCTV deelde vandaag mee dat er geen sprake is van een concrete dreiging rond het EK. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft geen aanwijzingen dat er een aanslag gepleegd zal worden tijdens het kampioenschap.

 

12-06-2017: Drie keer uitverkocht huis voor OranjeLeeuwinnen tijdens EK.  

De OranjeLeeuwinnen spelen deze zomer tijdens het EK voetbal voor vrouwen in de groepsfase drie keer in een uitverkocht stadion. Eerder deze week werd al bekend dat voor zowel de openingswedstrijd tegen Noorwegen als de derby tegen België geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. Nu is ook de wedstrijd tegen Denemarken op Het Kasteel in Rotterdam helemaal uitverkocht. 

Het record aantal bezoekers voor een vrouwenwedstrijd stond voor aanvang van het EK op 15.637 toeschouwers, die afkwamen op het Champions League duel tussen FC Twente en Barcelona in de Grolsch Veste. "Dit record is door de uitverkochte openingswedstrijd van het EK met ruim 23.000 bezoekers gesneuveld, maar hopen we met de finale op 6 augustus weer terug te kunnen geven aan Enschede", aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen.
Het is het grootste EK voor vrouwen ooit met in totaal 16 deelnemende teams en 31 wedstijden. Voor de overige 28 wedstrijden zijn nog tickets beschikbaar. Zo worden er in Rotterdam nog 4 andere wedstrijden gespeeld. Op maandag 17 juli neemt Italië het op tegen Rusland gevolgd door Schotland tegen Portugal op zondag 23 juli. IJsland en Zwitserland betreden het Kasteel op 26 juli om de laatste groepswedstrijd daar te spelen. Tot slot wordt in Rotterdam de kwartfinale gespeeld waarbij de winnaar van Groep B het opneemt tegen de nummer 2 van Groep A; de groep waarin de OranjeLeeuwinnen spelen. 

Tickets

Tickets

Voor meer informatie, programma en tickets: www.weuro2017.nl<http://www.weuro2017.nl>. 

UEFA Women’s EURO (WEURO) 2017 is voor het eerst in Nederland en wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe.

De zeven speelsteden zijn: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De openingswedstrijd vindt 16 juli plaats in Utrecht en de finale is 6 augustus in Enschede. 

Ben jij nieuwsgierig naar het officiële speelschema? Klik hier voor het speelschema en bekijk op welke data in welke stadions WEURO wedstrijden worden gespeeld.

Categorieën en prijzen

De ticketprijzen voor het toernooi variëren tussen tien euro en veertig euro.

Categorie 1 Categorie 2 Groepswedstrijd €20,- €10,-
Kwartfinale €20,- €10,-
Halve finale €30,- €15,-
Finale  €40,- €20,-

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 50% korting als zij samen komen met een volwassene. Groepen vanaf tien personen krijgen per persoon 20% korting. Iedereen die alle wedstrijden in één stadion bezoekt of naar alle groepswedstrijden van één land gaat, krijgt 20% korting op het totaalbedrag. De kaarten zijn te koop via http://weuro2017.nl/tickets.

Ticket pakketten

Wil jij geen wedstrijd missen van jouw favoriet land? Bezoek alle poulewedstrijden en support jouw favoriete team door een follow your team pakket te kopen. Meer informatie over het follow your team pakket volgt bij de start van de ticket verkoop in november. Naast het follow your team pakket, komt er ook een stadion pakket beschikbaar waarbij je alle poulewedstrijden in het stadion van jouw keuze kunt bezoeken.

Acties

Wil jij met jouw hele voetbalteam of met jouw familie naar een wedstrijd van WEURO? Natuurlijk kan dat! WEURO wedstrijden zijn meer dan 90 minuten voetbal. WEURO is een feestje voor jong en oud. Meer informatie over acties wordt later geplaatst op deze website en onze social media kanalen.

 

Aanvangstijden wedstrijden

De tijden zijn nog niet definitief. Na de loting wordt per wedstrijd bepaald hoe laat deze begint.

Kaartverkoop bij de stadions

Bij de stadions kun je in 2017 ook kaarten kopen voor WEURO wedstrijden. De kosten voor deze kaarten zijn gelijk aan de kosten voor een kaartje die je via deze website koopt.

 

Vanaf 8 november 2016 was het al mogelijk om tickets voor UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) te kopen via de volgende website (www.weuro2017.nl/nl/tickets ). De prijzen van de kaarten verschillen, zie lees verder.

Op 13 februari 2017 werd het 40.000 ticket verkocht! Zorg dat je erbij bent, want van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 zijn de allerbeste voetbalsters van Europa in Nederland! En de OranjeLeeuwinnen zijn natuurlijk één van de 16 deelnemende teams aan dit Europees Kampioenschap.