A+ R A-

Hopelijk loten we een tegenstander die we kunnen verslaan

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig bij de competitiewedstrijd FC Twente - ADO Den Haag. Voor de wedstrijd was het de vraag wie in het spoor van Ajax zou blijven en dat werd overduidelijk FC Twente dat met 3-0 van ADO Den Haag won. Na afloop had onze reporter een interview met OranjeLeeuwin Siri Worm van FC Twente.

 

Het staat met de rust 1-0, het had toen al een veel hogere score moeten zijn hé?

Siri Worm: "Ik denk dat wij inderdaad een paar 100% kansen niet afmaken, dus dan ga je met 1-0 de rust in en hou je het eigenlijk dus nog spannend maar dan zie je dat je de 2e helft gewoon kan uitbreiden en uiteindelijk met 3-0 wint".

 

 

 

Jullie maken 1-0 door een foutje in de ADO verdediging omdat de bal werd gemist en jullie zo tot de voorzet konden komen waar Lineth uit scoorde.

Siri: "Kklopt en daar wisten wij van te profiteren, ik denk dat de kwaliteit van ons is, halve kansen maken wij een kans van en dat zie je ook dat je zoveel scorend vermogen voorin hebt dat wij de taak hebben om het achteraan gewoon dicht te houden, de kansen komen vanzelf en zeker als je zo'n periode hebt zo'n zware periode vind ik dat we het echt op mentaliteit heel goed hebben gedaan vandaag".

 

Na jullie doelpunt kans op kans, Danique die net niet een vrije trap van jou in kan koppen, Ellen die alleen op doel afgaat en naast schiet, is dat niet een beetje frustrerend op zo'n moment want je had toen al ver voor kunnen staan?

Siri: "Ik denk inderdaad dat je het je zelf wat makkelijker maakt als je 2-0 maakt, maar ik denk dat je ook wel kan vertrouwen dat uiteindelijk de 2e helft wel lukt. Dus ik vind frustrerend een beetje een groot woord, want je wint met 3-0".

 

Net voor de rust was er ook een beetje paniek bij jullie achterin?

Siri: "Toen hadden we inderdaad even een mindere fase dan geef je eigenlijk die grip een beetje weg maar ik denk dat je het jezelf inderdaad dan wat moeilijk maakt maar ik denk dat we die fase goed hebben overleefd waardoor je de 2e helft af kan maken".

 

Ja want ADO Den Haag kon de bal in die fase tot 3x toe niet in het doel krijgen.

Siri: "Nee dat klopt".

 

Gelijk daarop was het Eshly die alleen op doel afging en ook tot 3x toe de bal niet in het doel kreeg.

Siri: "Klopt ook maar uiteindelijk scoort ze 'm wel in de 2e helft en dat is het belangrijkste".

 

En dan op slag van rust, strafschop voor ADO Den Haag, wat denk je dan?

Siri: "Ja dan denk je inderdaad wel dat als je de 2-0 of 3-0 had gemaakt dan ging je wat beter de rust in maar uiteindelijk missen hun de strafschop en ga je gewoon met 1-0 de rust in, dus ik denk dat je daar niet te lang bij stil moet blijven staan, even wakeup call dat je even mee moet nemen dat je scherp moet zijn dat je zulke kansen niet weggeeft".

 

Ja Eshly maakt na de rust inderdaad de 2-0 waarbij Jennifer volgens mij niet echt vrij uit gaat.

Siri: "Nee dat klopt dat was eigenlijk een onmogelijke hoek om te scoren".

 

2e helft was het daarna nog Maruschka met de 3-0, al met al jullie hebben gewoon verdiend gewonnen.

Siri: "Ja dat klopt".

 

De 1e wedstrijd van het seizoen hebben jullie van Ajax verloren, voor de rest alles gewonnen, jullie zijn aan een goede fase bezig?

Siri: "Ja zeker en ook als je kijkt in de Champions League 2 wedstrijden overtuigend gewonnen, je bereikt weer de volgende ronde, je speelt 5 wedstrijden in 2 weken en die win je eigenlijk allemaal dus ik denk dat we in een goede fase zijn dat we groeien als team, dat de dingen die nog in de periode van Ajax nog niet stonden en nu verbeterd zijn, ik denk dat we beter als team georganiseerd staan en als team erg goed zijn, ik denk dat we dat nog verder kunnen uitbouwen dat we dan als we de volgende keer tegen Ajax moeten een stapje verder zijn dan de vorige keer".

 

Ik weet niet hoe jij het ziet maar vele vinden eigenlijk dat de competitie pas echt na de winterstop begint want dan gaat het ergens om, kortom wat vind jij van die playoffs?

Siri: "Ja ik heb er niet echt een mening over, ik bedoel het zal wel weer een goede opzet zijn denk ik, ik denk dat het gewoon belangrijk voor ons is om het hele seizoen lang door die wedstrijden te winnen en eigenlijk ervoor zorgen dat je voor en na de winterstop goed speelt zodat je er klaar voor bent op het moment dat het moet".

 

1-3 winst in Praag voor de Champions League, jullie zijn net terug, met de vermoeidheid zat het volgens mij wel goed of niet?

Siri: "Je merkte wel dat je in de groep afspreekt dat je soms wat slimmer moet zijn, dat je wel gewoon je energie moet sparen op het moment dat het kan, dat je gewoon wat slimmer moet spelen, ik denk dat we dat goed hebben gedaan, was denk ik wel een moeilijke wedstrijd maar dat zegt ook genoeg dat we deze wedstrijd mentaal gewoon heel sterk waren dat je de wedstrijd gewoon overtuigend met 3-0 wint".

 

Morgen is de loting van de Champions League, wie hoop je dat er voor jullie uit de koker komt?

Siri: "Nou hopelijk een tegenstander die we kunnen verslaan dus geen Paris Saint Germain, Olympique Lyon of VFL Wolfsburg zou prettig zijn denk ik".

 

Morgen ook nog weg met de Oranje Leeuwinnen, het kan niet op hé?

Siri: "Nee dat is een mooie periode, ik denk dat dat de mooiste periodes zijn als voetbalster dus ik ben tevreden".

 

Je bent zelf erg lang heel erg geblesseerd geweest, is dat weer allemaal goed?

Siri: "Ja klopt, dat is weer allemaal goed".

 

Hoe zie jij de wedstrijden tegen Schotland en Duitsland?

Siri: "Ik denk dat het mooie wedstrijden worden, Schotland hebben we natuurlijk in de WK-kwalificatie veel tegen gespeeld en Duitsland is natuurlijk gewoon een topland dus dat zijn gewoon weer echt topwedstrijden waar je je weer kan meten en weer kan groeien als team richting het EK want op het EK moet je er uiteindelijk staan".

 

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes met FC Twente en de Oranje-Leeuwinnen.