A+ R A-

Oranje O17 2e in de poule na verlies van Noorwegen

Een jaar geleden speelden beide teams ook om de groepswinst en werd Noorwegen eerste in de poule. Dit was vandaag helaas niet anders. In een zeer gelijkopgaand duel ging Noorwegen beter met de kansen om en wonnen met 0-2. Oranje O17 wordt nu 2e in de poule maar was al zeker van deelname aan de volgende ronde.

Bondscoach Marleen Wissink begon met de volgende basiself:  Daphne van Domselaar, Lynn Wilms, Anna Ursem, Lisa Doorn, Janou Levels, Kelsey Geraedts, Romée Leuchter, Joëlle Smits, Marisa Olislagers, Jill Baijings en Kirsten van Westeringh.

 

De wedstrijd tussen Noorwegen en Moldavie eindigde in 0-1.

Klik HIER voor het artikel - Oranje O17 wint met 13-0 van Moldavie - 

Voor meer uitslagen en de stand klik hier of surf bovenin ons menu Internationaal > Europese Kampioenschappen > EK O17 jaar > EK 2017 Tsjechie

 

 

Kort verslag


In de eerste helft twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Er worden aan beide kanten maar weinig kansen weggegeven. Toch weet Noorwegen in de 20e minuut één van die weinige kansen te benutten en op voorsprong te komen. Via een corner maakt Thea Bjelde de 0-1. Oranje O17 probeert nog voor rust de gelijkmaker te maken maar helaas lukt dat niet.

Noorwegen begint fel aan de tweede helft met enkele kansen om de score te verdubbelen maar Oranje blijft overeind. In de 53e minuut de eerste wissel van de wedstrijd aan de kant van Noorwegen, Olaug Tvedten erin voor Vilde Austad. In de 60e minuut wat druk van Nederland maar het schot van Maris Olislagers gaat naast. Hierna een wissel aan de kant van Nederland, Willienne ter Beek komt in het veld voor Kirsten van de Westeringh. Een minuut later een goede kans voor Joelle Smits maar ook dit schot gaat langs de goal. In de 63e minuut ontvangt Vilde Birkeli geel voor een overtreding op Romeé Leuchter. In de 70e minuut de 2e wissel voor Nederland, Kerstin Casparij erin voor Janou Levels. Kort daarna speelt Mathilde Rogde onze keepster uit en maakt beheerst de 0-2 in de 72e minuut. Het wordt nu lastig voor Oranje O17 om nog een punt in deze wedstrijd te halen. Ze proberen het nog wel en hebben nog één goede kans op een doelpunt maar het schot van Joelle Smits raakt het houtwerk. In de extra tijd krijgt Anna Ursem nog een gele kaart voor een overtreding op Rikke Nygård. De vrije trap die hieruit volgt levert niks meer op voor Noorwegen en niet veel later klinkt het eindsignaal voor het einde van de wedstrijd.

 

Persbericht

KNVB persbericht

Speelsters onder 17 naar volgende EK-kwalificatieronde
De speelsters van Oranje zijn door naar de volgende kwalificatieronde van het EK 2017 in Tsjechië. Door de 0-2 nederlaag tegen Noorwegen vanmiddag eindigt Nederland in de kwalificatiepoule op een tweede plek in groep 4. Door de twee monsterzeges tegen Bulgarije (0-11) en Moldavië (13-0), was de ploeg van coach Marleen Wissink al geplaatst voor de volgende ronde. In deze elite-ronde gaat Onder 17 strijden voor kwalificatie voor het EK 2017 in Tsjechië.

 

OnsOranje

Geen poulewinst Onder 17

Door Welmoed de Lang - bron www.onsoranje.nl

Na twee EK-kwalificatiewedstrijden waarin het voor Speelsters onder 17 vooral prijsschieten was, was het duel woensdag tegen Noorwegen een echte test. Nederland delfde daarin met 0-2 het onderspit. “Ik ben heel teleurgesteld dat we het met onze goede uitgangspositie niet hebben kunnen afmaken. En de speelsters ook”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink.  

Na interlands tegen Bulgarije en gastland Moldavië waren zowel Noorwegen als Nederland voor het slotduel al geplaatst voor de Eliteronde. De eerste had na de Nederlandse 11-0 en 0-13 echter een overwinning zege nodig om zeker te zijn van de meest gunstige loting in de volgende ronde. De vreugde was bij de Noorse speelsters daarom groot toen de winst definitief was.

 

‘Nauwelijks kansen’

“Wij creëerden te weinig, maar zij hebben ook nauwelijks kansen gehad. Het had dan eerder 0-0 moeten zijn. Dat maakt het oh zo moeilijk te accepteren dat je dan verliest. Maar blijkbaar mocht het vandaag niet zo zijn”, aldus Wissink

Beide tegentreffers oogden namelijk ongelukkig. Een Noorse corner na twintig minuten leek in eerste instantie door zowel de Oranjedefensie als doelvrouw Daphne van Domselaar bij de eerste paal te kunnen worden weggewerkt. Thea Bjelde bleek Nederland echter toch te slim af en vond een gaatje; 0-1.

 

Domper

Ook de tweede treffer kwam wat uit de lucht vallen. Van Domselaar ging goed gestrekt bij een Noors schot en leek de bal te hebben, maar liet hem alsnog los. Mathilde Rogde reageerde attent, pikte de bal op en schoot binnen. Nederland deed zowel voor als na rust verwoede pogingen om het tij te keren, maar de Noorse achterhoede bleek solide en moeilijk stuk te spelen.

Ook kon het zelf maar slecht onder de druk van de tegenstander uit komen. Wissink: “Noorwegen maakte ons echt het leven zuur door constant druk te zetten. Wij kwamen niet aan voetballen toe en zij wilden niet voetballen. Dat is na die twee wedstrijden waarin je zo veel scoort en goed speelt, wel een domper. Dat je nu niet kan brengen wat in de eerste wedstrijden wel lukte.”

 

EK onder 17 jaar in Tsjechië

Kirsten van de Westeringh was vlak voor de rust nog een keer gevaarlijk en Joëlle Smits schoot vier minuten voor het einde van aardige afstand nog wel op de paal, maar tot veel meer kwam Oranje niet. “Dat Noorwegen dan wel twee keer scoort is ook een kwaliteit. Daarom hebben zij uiteindelijk ook verdiend gewonnen”, oordeelde Wissink.

Het EK vindt plaats in mei 2017 in Tsjechië. In dit kwalificatietoernooi strijden 44 landen om een plek in de volgende kwalificatieronde. De eerste twee van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde en ook de beste nummers drie gaan mee.

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: NEDERLAND O17 - NOORWEGEN O17
Datum: woensdag 26 oktober 2016

Aanvang:  13:00 uur

Locatie: District Sport Complex te Orhei te Moldavie

Betreft: 3e duel van 1e ronde kwalificatie 2017

Ruststand: 0 - 1

Eindstand: 0 - 2

Scheidsrechter: Valentina Garoffolo (ITA)

Assistent scheidsrechters: Ylenia D'alia (ITA), Maria Buclis (MDA), 4e offical: Vera Onic─â (MDA)

Toeschouwers:

Reporter: Angela van Oijen

Fotograaf:

Scoreverloop:
20e min 0 - 1 Thea Bjelde
72e min 0 - 2 Mathilde Rogde

 

Kaarten:
NED:
80 + 1e min: Geel voor Anna Ursem
NOO
63e min Geel voor Vilde Birkeli

 

Wissels:
NED:
60e min: Willienne ter Beek erin voor Kirsten van de Westeringh
70e min: Kerstin Casparij erin voor Janou Levels
NOO:
53e min Olaug Tvedten erin voor Vilde Austad

 

Opstellingen:
NEDERLAND:
Basis:

01. Daphne van Domselaar (GK)
02. Lynn Wilms
03. Anna Ursem
04. Lisa Doorn
05. Janou Levels
06. Kelsey Geraedts
07. Romée Leuchter
09. Joëlle Smits
10. Marisa Olislagers (C)
11. Jill Baijings
14. Kirsten van Westeringh
Bank:

16. Aukje van Seijst (GK)
08. Lotte van Veldhoven
12. Leonie Vliek
13. Licia Darnoud
15. Romy Speelman
17. Kerstin Casparij
18. Willienne ter Beek
Coach:
Marleen Wissink

NOORWEGEN:

Basis:

01. Karen Oline Sneve
02. Vilde Austad
03. Joanna Aalstad Bækkelund
04. Malin Sunde
06. Rikke Bogetveit Nygård
07. Mathilde Alsaker Rogde
08. Thea Bjelde
11. Andrine Mo
14. Vilde Birkeli
16. Silje Bjørneboe
18. Jenny Kristine Røsholm Olsen

Bank:
12. Kristin Rage (GK)
05. Martine Romsdal
09. Olaug Tvedten
10. Elin Åhgren Sørum
13. Oda Eide Arnesen
15. Kristin Yemsrach Marøy
17. Miriam Vilnes Mjåseth
Coach:
Børje Sørensen

Selectie NL

Definitieve selectie Onder 17

 

Jill Bayings (CTO Eindhoven Talent Team)
Willienne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team)
Kerstin Casparij (sc Heerenveen)
Licia Darnoud (FC Twente)
Daphne van Domselaar (Jong Telstar)
Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team)
Kelsey Geraedts (Borussia VFL 1900 E.V.)
Romée Leuchter (CTO Eindhoven Talent Team)
Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team)
Marisa Olislagers (CTO Amsterdam Talent Team)
Aukje van Seijst (CTO Amsterdam Talent Team)
Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team)
Romy Speelman (Jong ADO Den Haag)
Anna Ursem (Telstar)
Lotte van Veldhoven (CTO Eindhoven Talent Team)
Leonie Vliek (Jong PEC Zwolle)
Kirsten van Westeringh (CTO Amsterdam Talent Team)
Lynn Wilms (CTO Eindhoven Talent Team).

 

Standby-lijst Onder 17

Amy Banarsie (Jong PEC Zwolle), Lois Niënhuis (Longa ’30) en Noa Pawirodimedjo (sc Heerenveen).