A+ R A-

Ik ben absoluut tevreden

Na afloop had onze reporter Andrew Jacobs een interview met hoofdtrainer Tommy Stroot van FC Twente.

Tommy Stroot, allereerst Gefeliciteerd met het bereiken van het hoofdtoernooi, 3 gespeeld, 9 punten, 17 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen, verdiend het hoofdtoernooi in zou ik zeggen, kan niet veel beter hé?

 

Tommy Stroot: "Bedankt, het kan altijd iets beter, als ik de wedstrijd zie is het de 2e tegenstander ( Hibernian ) die ook niet de kwaliteit hebben die deze tegenstander heeft, als ik dan even de wedstrijd tegen Ferencvaros zie dan geeft het nog gewoon fases die we beter moeten doen en vandaag is het 0-1 dan ben ik altijd benieuwd erna hoe we met deze situatie omgaan maar dat hebben we vandaag goed gedaan".

 

Wat zou er volgende week tegen Ajax nog beter moeten dan vandaag?

 

Tommy: "Vandaag 2 doelpunten tegen gekregen tegen deze Turkse ploeg en dat was weer even wennen, duurt altijd nog iets te lang om op situaties te reageren en de goede beslissing te nemen en als we dan vandaag van 6-1 uit gaan dan ben ik helemaal tevreden".

 

Het was dan 2-6 vandaag maar eigenlijk hadden jullie het niet zo spannend te hoeven laten worden?

Tommy: "Nee de 2e helft pakken we ook echt de controle van de wedstrijd daar was het even wachten op fouten van de Turkse ploeg en dat hebben we in de 2e helft goed gedaan en goed verdedigd".

 

De 18e minuut, wat gebeurde er want hadden jullie daar een strafschop moeten hebben?

 

Tommy: "Ja absoluut maar ook daar moeten we mee om gaan als dat niet gebeurt maar dat was echt een fase waar we de beslissing echt konden nemen. Dan is het alleen 3-1 en dan komt nog de 3-2 dan is het weer een moeilijke wedstrijd als het daarna 4-1 staat dan is het denk ik gebeurd maar dat werd doorvechten in de 2e helft en daar hebben we de beslissing gezocht en ook gedaan".

 

Jullie gaan met 3-2 de rust in waarbij het al 5-2 had kunnen staan maar net voor rust had het ook zomaar 3-3 kunnen zijn, wat heeft u tegen de meiden gezegd in het kleedlokaal.

 

Tommy: "Ja als ik dan echt de kansen kijk dan mag het ook geen 3-3 zijn maar dan zou het 6-3 hebben moeten staan want we hebben zelf ook goede kansen uitgelaten in de 1e helft met Renate en Lineth maar als ik de hele wedstrijd zie dan is het een goede overwinning".

 

Hoe is de rest van jullie voorbereiding verlopen tot nu toe?

Tommy: "Tot nu goed het was het 1e doel wat we wilden en dat hebben we nu gehaald met 3 gewonnen wedstrijden en tot nu is het een goede voorbereiding op dit toernooi en dat hebben we goed gedaan en dan gaan we vrijdag de competitie in tegen Ajax".

 

Jullie spelen in de voorbereiding ook tegen VFL Wolfsburg die jullie met 1-0 verloren hebben maar dat kan gebeuren?

Tommy: "Dat kan gebeuren maar het moet echt zijn dat daar ook nog het verschil is na 2,3 teams die nog een ander niveau heeft in het vrouwenvoetbal, dat is VFL Wolfsburg, Olympique Lyon en misschien nog Paris Saint Germain en daar moeten we echt hard tegen de bal werken om tegen zulke ploegen te bestaan. Maar voor ons zijn dat belangrijke wedstrijden om verder te komen, wij moeten dat zien, wij moeten dat ervaren om beter te worden maar dat is altijd een goede oefening maar wel moeilijk in zulke wedstrijden".

 

Met wat voor een gevoel staat u hier nu?

Tommy: "Ik ben absoluut tevreden want het is ook voor mij een uitdaging om Champions League te spelen, maar als ik de laatste keren nog keer zie met echt goede Champions League ervaring dan wil je dat met deze ploeg absoluut halen maar zeker is het nooit en daar ben ik echt blij mee dat we het gehaald hebben en ook voor mij is dat nieuw".

 

U komt van SV Meppen, heeft u andere dingen hier bij FC Twente aangebracht die u bij SV Meppen ook had?

Tommy: "Ja er is ook echt een verschil tussen het Duitse voetbal en het Nederlandse voetbal, het is altijd even kijken wat gebeurd hier, dingen in details kijken wat we beter kunnen doen en ook kijken wat er kan blijven dan is het niet echt het resultaat van SV Meppen of de Duitse manier maar ook weer niet de echte manier van FC Twente of van Nederland, het is echt verder komen met deze groep en pakken wat we kunnen pakken en dat hebben we nu goed gemaakt en ook als team echt goed samengewerkt".

 

Je bent nog jong maar wat is je eigen ambitie en wat voor soort trainer ben je?

Tommy: "Allereerst ben ik nog jong maar alles gezien train ik nu zo'n 13 jaar echt ploegen van jeugdploegen, vrouwenploegen, echt alles gedaan en jong en ervaren misschien op het hoogste niveau nog niet maar dat kan ook niet als ik nu zie dat ik 27 ben moet ik ook zulke kansen krijgen zoals nu bij FC Twente. Ik ben blij dat ik hier kan werken in een ander land want het is een mooie uitdaging en ik probeer altijd alles voor succes te doen dat is een belangrijk punt maar dat niet alleen van de staf of niet alleen van de ploeg want we doen het samen, we probeer samen succesvol te zijn, ik probeer veel te praten, feedback is belangrijk dat is mijn werk".

 

Volgende week start van de competitie met gelijk een uitwedstrijd naar Ajax, wat is uw verwachting voor die wedstrijd?

 

Tommy: "Het is voor ons vandaag eerste echte generatie pakken om op de hoogte te komen want het was ook echt mentaal een echt belastende week en dan vanaf woensdag bereiden we ons goed voor op Ajax, we hebben ook nog de wedstrijd tegen MSV Duisburg gezien en dan kijken we wat er tegen Ajax in zit want we proberen natuurlijk daar ook winnend naar huis te gaan maar iedere wedstrijd is anders en we zien het".

 

Hartelijk Bedankt voor het interview, veel succes met FC Twente.