A+ R A-

FC Twente behaalt 1e zege

Onder het toeziend oog van de nieuwe coach van FC Twente, Tommy Stroot, slaagden de vrouwen erin om het kwalificatietoernooi met een zege te starten. Tegen het Hongaarse Ferencvaros werd het 2 - 1.

Doelpunten van FC Twente werden gescoord door: Renate Jansen en Ellen Jansen

 

De Duitse coach Stroot begon met de volgende basiself: Barbara Lorsheyd, Maud Roetgering, Maruschka Waldus, Danique Kerkdijk, Siri Worm, Marthe Munsterman, Lenie Onzia, Ellen Jansen, Jill Roord, Renate Janssen en Eshly Bakker

 

 

 

Kort verslag

FC Twente is de eerste helft van het kwalificatietoernooi goed begonnen. FC Twente was de bovenliggende partij en wist de meeste kansen te creëren. Ferencvaros wist daar niet veel tegenover te zetten. In de 21e minuut was het Renate Jansen die de score opende, de assist kwam op naam van Ellen Jansen. In de 34e minuut was het deze keer Ellen Jansen zelf die de bal binnen wist te werken, de bal kwam nu van Eshly Bakker. Ferencvaros komt eigenlijk alleen in de statistieken voor door een gele kaart voor Evelin Fenyvesi en een wissel in de 44e minuut, Zsófia Horváth erin voor Sladjana Bulatovic

Gelijk na rust kwam Zoï van de Ven in het veld voor Marthe Munsterman. Ferencvaros voortvarend aan de 2e helft maar de goal wordt gemist. Maar na een paar kansjes voor FC Twente voor onder andere de ingevallen Zoï van de Ven is het toch Ferencvaros die druk blijft zetten. In de 55e minuut is het Inna Zlidnis die de stand op 2-1 zet. In de 61e minuut de tweede wissel voor Ferencvaros, Enikö Bognár erin voor Agnes Nagy. Het gaat een stuk moeizamer dan in de eerste helft voor FC Twente en moeten toestaan dan Ferencvaros meer kansen krijgt dan in de 1e helft. In de 67e minuut wordt Eshly Bakker vervangen door Lineth Beerensteyn. In de 69e minuut wisselt Ferencvaros voor de laatstse keer, Brigitta Gruber erin voor Evelin Mosdóczi. FC twente moet echt alle zeilen bijzetten om niet tegen de gelijkmaker aan te lopen en hebben geluk dat een Hongaars schot voorlangs gaat. Na 4 minuten extra tijd klinkt het verlossende eindsignaal en kan FC Twente de eerste 3 punten bijschrijven.

 

 

 

FC Twente

Verslag op FC Twente

 

 

 

Uitgebreid wedstrijdverslag

Winst, opdracht volbracht, maar een heus karwei.
Door Luc Calleeuw

 

Geesteren, een door God vergeten landelijke idyllische plaats met eindeloos groen. Sport park De Peuverweide, thuis haven van RKVV Stevo, is de locatie waar FC Twente haar voorronde in de UEFA Women’s Champions League afwerkt. Ander deelnemers zijn het Hongaarse Ferencvarosi (tegenstander van vandaag), het Turkse Konak Belediyespor en het Maltese Hibernians FC. Bij FC Twente, met nieuwe hoofdtrainer Tommy Stroot, wil men na het exploot onder leiding van Arjan Veuring vorig jaar en de uitschakeling van Bayern München zeker opnieuw proeven van de 1/32 finales.

De Tukkers spelen in het rood, de Hongaren in een fraai wit met fluorescerend geel. Het thuisteam brengt de wedstrijd, onder leiding van een Griekse ref op gang.

 

Na vier minuten een eerste hoekschot, Jill Roord trapt, de weggekopte bal beland bij Marthe Munsterman, schot vanuit de 2de lijn, naast (4 min). Ook de technisch vaardig Hongaren laten zich niet onbetuigd. Schot van Slandana Bulatovic, doelvrouw Barbara Lorsheyd moet een eerste keer plat (6 min). Even later kruist Ellen Janssen het terrein en stuurt naamgenote Renate in het straatje op rechts, de voorzet is niet perfect (8 min). Aan de overzijde zien we een rush van de pijlsnelle Ebere Orji, ook haar laatste pas mist precisie (10 min).  Ferencvaros brengt zowaar het betere spel. Mooie actie tussen Anna Vidovenyecz en Agnes Nagy. Prima aanname van deze laatste, het schot gaat langs de verste paal, hier komt FC Twente goed weg (12 min). Net over het kwartier nieuwe kans voor de Hongaren, Sladana alleen door, ze twijfel net te lang om uit te halen, keepster Barbara. Dit moet eigenlijk een doelpunt zijn.  Evelin Fenyvesi wordt met geel bestraft na een professionele fout op Jill (18 min).

 

 

 Hierna valt het even stil en dan spreid FC Twente haar offensieve kracht ten toon. Ellen zet de actie op, passeert een opponent, bedient Renate Jansen die mooi afwerkt, 1-0, 22 min. Hierna brengt het thuisteam zichzelf in gevaar. Eshley Bakker speelt recht in de voeten van Sladana, deze zet zich door, gelukkig voor Eshley is de laatste pas op de kwikzilver Jelena Cankovic niet zuiver. Ook hier zat meer in voor de bezoekers (24 min). Ebere blijft over rechts een bedreiging voor de Twente verdediging. Maar ook Twente toont initiatief. Dit keer vindt Renate naamgenote Ellen, doelvrouw Julia Nemeth moet plat (29 min).

 

Aan de ander kant zien Ebere haar poging door keepster Barbara onschadelijk gemaakt. En dan lijkt de wedstrijd gespeeld. Aanvoerster Maud Roetgering stuurt Eshley over rechts in de diepte, perfecte voorzet, Ellen Jansen kopt in de verste hoek, 2-0 (34 min). Prachtig doelpunt qua afwerking en voorbereiding. Ondanks een moeilijke wedstrijd lijkt de kloof gemaakt. Vijf minuten voor rust krijgt Anna Vidovenyecz geel, het was Eva Sümegi die de fout maakte. Op hoekschot van Jill kopt Maruschka Waldus voor langs (42 min). De Hongaren moet net voor rusten de aangeslagen Sladana vervangen door Zsofia Horvath. Ruststand 2-0, iets wat gevleid, want Ferencvaros was zeker niet het mindere team, integendeel.

 

 

Tijdens de pauze in Marthe (geblesseerd) in de kleedkamer gebleven, Zoï van de Ven maakt haar opwachting. Ferencvaros tracht iets aan de achterstand te doen, drukt FC Twente terug. Draaischijf Jelena komt steeds beter in het spel. Zij stuurt Ebere in het straatje over links. Het nummer 30 vindt de achterlijn, legt perfect terug, Agnes Nagy mist onbegrijpelijk de open kans (48 min). Voor de Tukkers zien we hoe Ellen wordt aangespeeld in de zestien, prima aanname, dito schot, keepster Julia (50 min). Hierna een mooi actie tussen Anna Vidovenyecz en Jelena, weer in de loop van Ebere, ander maal faalt zij bij het besluiten, hoekschot (52 min). Dit keer slechts uitstel. Geharrewar na de corner, bal uiteindelijk voor de voeten van Inna Zlidnis, 2-1 (54 min), het wordt terug spannend.


De Hongaren brengen meer aanval geweld met Eniko Bognar voor Agnes Nagy (60 min). Jelena Cankovic, een Servische is centrale nu heer en meester. Zij verdeelt en heerst, Twente vindt niet direct een antwoord. Op een van de tegenstoten weet Maud dan toch Ellen te bereiken, zij trapt helaas onbesuisd hoog over (62 min). Bij Twente komt Lineth Beerensteyn voor Eshley (66 min). Wat later noteren we een fraaie vrije trap van Jelena, de volledig vrijstaande Eva Sümegi kopt naast. Als je deze kans minst kan je niet winnen (68 min). Met nog twintig minuten de gaan een derde wissel voor Ferencvaros, Evelin Mosdoczi verlaat het terrein. Een schot van Maud na voorbereiding van Lineth gaat hoog over (72 min). Met nog een kwartier te gaan andermaal Jelena die perfect Ebere Orji aanspeelt. Zij trapt in de vlucht maar haar schot mist de juiste richting. Jill trapt uit de draai na voorbereidend werk van Renate, over (77 min). Daarna mist het Hongaarse team de kans op de gelijkmaker. Anna kapt zich perfect vrij, trapt rakelings naast. Hier komen de vrouwen van coach Tommy met de schrik weg (80 min).

 

Vijf minuten voor tijd zet Renate een actie op, Inna Zlidnis kan het schot blokken, hoekschot. En dan laat Lineth “de kans” liggen om het definitief te beslissen. Ze zet zich door op snelheid, langs iedereen door, alleen voor doel verliest ze het overzicht en trapt over (89 min). In de 4 minuten blessure tijd zet Ferecvaros alles op alles, stuurt bij een hoekschot doelvrouw Julia mee in de frontlijn. Uit deze corner Jill aan de haal, een 4 tegen 2 situatie, maar FC Twente voert deze slecht uit en laat zo een zekere 3-1 liggen. Uiteindelijk wordt met 2-1 gewonnen, en is een eerste doel bereikt. Maar het was een heus karwei, met op het juiste moment het nodige geluk, en veel bloed, zweet en tranen.

 

 

Youtube

Samenvatting wedstrijd

 

 

Tommy Stroot na afloop

 

 

 

Interview Lineth Beerensteyn van FC Twente

 

 

 

Interview Jelena Cankovic van Ferencvarios

 

 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: FC Twente - Ferencvaros

Datum: dinsdag 23 augustus 2016

Aanvang:  18:30 uur

Locatie: De Peuverweide (Stevo) - Geesteren

Betreft: 1e wedstrijd kwalificiatie toernooi

Ruststand: 2 - 0

Eindstand: 2 - 1

Scheidsrechter:  Eleni Lampadariou (GRE)

Assistent scheidsrechters: Maria Kouparani (GRE) en Jilan Taher (SWE) 4e official: Tess Olofsson (SWE)

Toeschouwers:

Reporter: Luc Calleeuw i.s.m. Angela van Oijen

Fotograaf: Roel Ubels - meer foto's zie Gallery > Champions League

 

 

Scoreverloop:
26e min 1 - 0 Renate Jansen
34e min 2 - 0 Ellen Jansen
55e min 2 - 1 Inna Zlidnis

 

Kaarten:
Ferencvaros:
19e min Geel voor Evelin Fenyvesi

 

 

Wissels:
FC Twente:
46e min Zoï van de Ven erin voor Marthe Munsterman
67e min Lineth Beerensteyn erin voor Eshly Bakker

Ferencvaros:
44e min Zsófia Horváth erin voor Sladjana Bulatovic
61e min Enikö Bognár erin voor Agnes Nagy
69e min Brigitta Gruber erin voor Evelin Mosdóczi

 

 

Opstellingen:

FC Twente:

Basis:
22. Barbara Lorsheyd (GK)
02. Maud Roetgering (C)
03. Maruschka Waldus
04. Danique Kerkdijk
05. Siri Worm
06. Marthe Munsterman
08. Lenie Onzia
09. Ellen Jansen
10. Jill Roord
11. Renate Janssen
17. Eshly Bakker

Bank:
01. Jade Adan (GK)
07. Lineth Beerensteyn
14. Licia Darnoud
15. Kristina Erman
16. Cheyenne van den Goorbergh
19. Sabrine Ellouzi
20. Zoï van de Ven

Coach:
Tommy Stroot (GER)

Ferencvaros:

Basis:
22. Julia Németh (GK)
07. Evelin Mosdóczi
08. Marija Aleksic
09. Anna Vidovenecz
10. Jelena Cakovic
14. Evelin Fenyvesi
15. Agnes Nagy
17. Sladjana Bulatovic
18. Eva Sümegi
24. Inna Zlidnis
30. Ebere Orji

Bank:
01. Anna Samu (GK)
03. Dorottya Szabó
04. Szilvia Szeitl
11. Enikö Bognár
13. Eszter Csigi
16. Zsófia Horváth
20. Brigitta Gruber

Coach:
Balázs Dörnyei (HUN)