A+ R A-

Drachtster Boys Kampioen KNVB Beker Zaal

Vrijdagavond 14 april was de aftrap van de Landelijke KNVB Beker finale voor zaalvrouwen tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden.
In de Sporthallen Zuid te Amsterdam won Drachtster Boys met 3-1 van KTP Nieuw Roden en veroverde daarmee de KNVB Beker Zaal. 

Na de gelijkmaker van KTP Nieuw Roden scoorde Drachtster binnen 1 minuut de 2e en 3 goal. Met nog 10 minuten op de klok te gaan scoorde Miedema nog de aansluitingstreffer, echter het was iets te laat, eindstand 3-2. Drachtster Boys neemt de KNVB Beker mee naar Drachten. VVNED feliciteert het team van Drachtster Boys met dit kampioenschap. Onze fotograaf Henk Dil was aanwezig, zie foto's Gallery > Eredivisie Zaal > KNVB Beker Finale.

 

 

Nieuws

vervolg

Doelpuntenmakers:
DFT 1-0 Jesse Prijs, 
KTP 1-1 Amber Bandringa
DFT 2-1 Jesse Prijs
DFT 3-1 Lotte Donath

11-04-2017:  Landelijke Bekerfinale zaalvrouwen Noordelijk onderonsje

Op vrijdagavond 14 april (Goede Vrijdag) om 19.00 uur is de aftrap van de Landelijke KNVB Beker finale voor zaalvrouwen (aansluitend de mannen finale) in Amsterdam in Sporthallen Zuid.

De bekerfinale voor de zaalvrouwen was een Noordelijk onderonsje en gaat tussen Drachtster Boys VR1 en KTP Nieuw Roden VR1. 
Drachtster Boys stond al meerdere malen in de beker finale, maar moest telkens haar verlies erkennen en het doen met de zilveren medaille. KTP Nieuw Roden speelt voor de 1e keer deze bekerfinale. Onderlinge resultaten gelden op deze avond niet. Resultaat, daar gaat het om. Het zal een spannende strijd worden tussen Oranje (Drachtster Boys) en Blauw (KTP Nieuw-Roden). Beide teams reizen met supportersbussen af naar Amsterdam. 


De finale van de mannen gaat tussen FC Marlène en ‘t Knooppunt en begint om 21.15 uur. 

 

05-02-2017: Vanavond stonden de halve finales KNVB Beker Zaal op het programma. In Sportcentrum Leek ontving KTP Nieuw Roden de enige hoofdklasser ESZVV Totelos. Laatstgenoemde schakelde Mazzel Stars uit in de 1/4 finales. KTP Nieuw Roden won in de 1/4 finales van GSFV Drs. Vijfje. KTP Nieuw Roden won vanavond met 2-0 van ESZVV Totelos en komt in de finale tegenover Drachtster Boys te staan.

Landskampioen (2015-2016) v.v. Pernis werd al uitgeschakeld in de tussenronde door Pro Futsal Club, maar ook die club werd uitgeschakeld in de 1/4 finales door Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Zij speelden thuis in de Waardergolf tegenover de vrouwen uit Drachten! Drachtster Boys won eerder in Amsterdam van Zuidoost United. Ook vanavond was Drachtster Boys te sterk voor de tegenstander het won met 2-4 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en daardoor staat Drachtster Boys in de Bekerfinale.

03-02-2017:  Finale landelijke beker vrouwen zaal Noordelijk onderonsje

In de halve finale wisten de twee ploegen uit het Noorden Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden te winnen.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hoopte op winst tegen de ploeg uit Drachten, omdat de kans op een prijs in de beker groot was. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op
0 - 1 door een doelpunt van Sanne Bijlstra. De ploeg van Wouter Moraal komt op gelijke hoogte door Stefanie Gorter. Vera Veelers (DB) scoort vlak voor de rust de 1 - 2.
Na de wissel scoorden Bernou Hijlkema en Jessie Prijs en brachten de stand op 1 - 4. Dominique Verwey schoot de thuisploeg nog naar 2 -4, maar Drachtster Boys staat in de finale.

KTP Nieuw Roden kreeg in Leek cupfighter ESZVV Totelos op bezoek. Voor de goed gevulde tribunes streden de Eindhovense studenten moedig. De Hoofdklasser uit Eindhoven creëerde weinig kansen, maar verdedigde fel. De ploeg van Andy de Jong wist het net moeilijk te vinden en zo bleef het de gehele wedstrijd spannend.
Uiteindelijk wist de thuisploeg met 2 - 0 te winnen. De doelpuntenmakers waren Amber Brandinga en Renee Huizinga.

Uitslagen halve finale beker
KTP Nieuw Roden - ESZVV Totelos 2 - 0
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Drachtster Boys 2 - 4 (wedstrijdverslag zie tab Verslagen)

 

05-12-16: Lees Wedstrijdverslagen van Totelos en Drachtster boys (zie tab Verslagen)

02-12-2016
: Vanavond stonden de kwartfinales van de KNVB Beker Zaal op het programma. G.S.F.V. Drs. Vijfje nam het in Groningen op tegen KTP Nieuw Roden en verloor thuis met 3-4. Pro Futsal Club speelde thuis in Apeldoorn en verloor fors met 1-6 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau, ESZVV Totelos ontving in Eindhoven Mazzel Stars en won met 4-1 van de Stars. Zuidoost United speelde thuis in Amsterdam tegen Drachtster Boys, de Friese club won met 4-6 en gaat door naar de halve finale.  

 

 

02-12-2016: Hoofdklasser Totelos pakt halve finale plek landelijke beker vrouwen
De vrouwen van ESZSVV Totelos bereikten vrijdag de halve finale van de beker. De Eindhovense ploeg versloeg Mazzel Stars,ook een Hoofdklasser. De studentenploeg wist met 4 – 1 te winnen  en schrijft geschiedenis als eerste ploeg die niet uit de eredivisie komt in de halve finale.

In Groningen vochten twee ploegen uit de streek, drs Vijfje en KTP Nieuw Roden, tegen elkaar voor een plek in de halve finale.  Laura de Groen (Vijfje) opende de score.. De Drentse vrouwen kwamen snel weer op gelijke hoogte .  Vervolgens wist Annebel ten Broeke( Vijfje)  tweemaal te scoren.  De bezoekers kwamen vlak voor de wissel op 3 – 2. Na de rust kwam de Drentse ploeg op gelijke hoogte. In de laatste minuten werd het 3 – 4  en bekert KTP Nieuw Roden door.

 

Een prachtig affiche was Zuidoost United tegen Drachtster Boys in Amsterdam.De Friese ploeg nam een 0-2 door Bernou Hylkema en Jessie Prijs. De thuisploeg kwam terug door een bliksemsnelle counter van Fatima Ibrahimi. Marian Meijer en weer Jessie Prijs zorgden voor 1 – 4. Het is Bouchra Moudou (ZO) die voor de ruststand van 2 – 4 zorgt. De thuisploeg zette steeds meer druk, maar zoals zo vaak vielen de doelpunten aan de andere kant. Jessie Prijs en Bernou Hylkema brachten de stand op 2 – 6. Zuidoost United kwam terug tot 4 – 6. Doelpunten makers waren Cyrma Tawjoeram en Samia Kaaouane. Dit was ook de eindstand.

14-10-2016: Loting kwartfinale KNVB Beker ZAAL
In de Tussenronde van de Landelijke Beker speelden vv Pernis en Pro Futsal Club tegen elkaar voor een plek in de kwartfinale. De wedstrijd begon om 21:30 uur en werd gespeeld in de Margriethal te Schiedam.  Het werd een forse overwinning voor Pro Futsal Club, het won in haar uitwedstrijd met 3-7 van vv Pernis.  Op zaterdag 15 oktober vond de loting plaats in Zeist tijdens het overleg van de eredivisie vrouwen. 

 

1/4 finale Landelijke Beker Zaalvoetbal  |  Wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 2 december 2016  |  G.S.F.V. Drs. Vijfje - KTP Nieuw Roden  |  Pro Futsal Club - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau   |  ESZVV Totelos - Mazzel Stars  |  Zuidoost United - Drachtster Boys

 

Landskampioen vv Pernis verliest bekerduel van Pro Futsal Club 

Door Marius Privee 
In Schiedam kreeg vv Pernis de vrouwen van Pro Futsal Club op bezoek. Deze wedstrijd was nodig om bij de laatste acht in de beker te komen.
Verrassend was het dat thuisploeg met 3 - 7 verloor van de Apeldoornse vrouwen.

Loting

Op de KNVB-campus vergaderden afgelopen zaterdag de vrouwen eredivisie verenigingen. De aanwezigen spraken onder andere over het oprichten van een belangenvereniging en een meiden competitie van de eredivisieploegen. Het belangrijkste is dat de clubs samen met de KNVB het vrouwenzaalvoetbal naar een hoger niveau tillen.
Tijdens het overleg verrichtte Afra Walden (Zuidoost United) de loting voor de bekerwedstrijden op 2 december 2016.

Bekerduels

Zuidoost United - Drachtster Boys
G.S.F.V drs. Vijfje - KTP Nieuw Roden
Pro Futsal Club - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau
ESZVV Totelos - Mazzel Stars

 

12-10-2016: De thuisclub speelde vier keer de finale van de landelijke beker. In het afgelopen seizoen werd vv Pernis landskampioen door Os Lusitanos te verslaan. Aan het begin van dit seizoen pakte de ploeg van Sharon van Zadelhoff ook de supercup.

Pro Futsal Club speelt voor het 2e jaar in de Eredivisie. De Apeldoornse vrouwen versloegen in de eerste ronde Drachtster Boys 2 met 2 – 7. De thuisploeg was vrij. De wedstrijd in Schiedam begint om 21.30 uur in de Margriethal

 

10-09-2016: Loting Tussenronde KNVB Beker Zaal 2016-2017
Zaterdag 10 september vond in Amsterdam tijdens de Supercup van de mannen de loting plaats voor de tussenronde. Deze ronde, bestaat uit een wedstrijd, is nodig om op acht ploegen te komen voor de kwartfinales.
De loting voor deze wedstrijd werd zaterdagavond verricht. Landskampioen vv Pernis speelt thuis tegen Pro Futsal Club.

 

 

10-09-2016: Nabeschouwing 1e ronde - Twee Hoofdklassers bekeren door in Landelijke beker vrouwen zaal.

In Zoetermeer kreeg Mazzel Stars het 2e team van Reigerboys/ Treffer Uitzendbureau op bezoek. De thuisclub timmert aan de weg en wist de Heerhugowaardse meiden met 7 – 0 te verslaan. Team Alkmaar/Sportstars , het voormalige Dansschool Biersteker , reisde af naar Eindhoven voor de bekerwedstrijd tegen  EZVV Totelos. De universiteitsploeg won met 4 – 0 en plaatste zich voor de volgende ronde.

In de overige wedstrijden was het opvallend dat FC Gelre, debutant in de eredivisie, de vrouwen van Drachtster Boys op 1 – 1 hielden. De thuisploeg werd na strafschoppen uitgeschakeld.

 

ESZVV Totelos Dames 1 stunt tegen Eredivisonist in KNVB Beker

Op vrijdag 9 september 2016 heeft Totelos DA1 in de 1e ronde van de landelijke KNVB Beker met 4-0 gewonnen tegen Eredivisionist Team Alkmaar/Superstars (voorheen Plubos). Totelos komt zelf uit in de Hoofdklasse Zuid 1. Doordat het studententeam afgelopen seizoen de KNVB Beker Zuid 1 had gewonnen, mocht Totelos deelnemen aan het hoofdtoernooi. In het Studentensportcentrum Eindhoven zagen de ruim 50 supporters dat Totelos bij vlagen de tegenstander overklaste en bij  vlagen prima Team Alkmaar wist af te stoppen.

 

08-09-2016: Zestien teams strijden in de 1e ronde, Drachtster Boys doet mee met drie teams en Reiger Boys met twee. 

Er wordt gespeeld volgens de eredivisie regels. Dat betekend 2x20 min zuivere speeltijd, bij de 6e overtreding een 10mtr trap (geen 2minuten tijdstraf bij geel) en bij gelijk spel na de zuivere speeltijd zullen er penalty’s genomen moeten worden. 

 

Ladies Night vrijdagavond 9 september in Drachten:
DFT2 en DFT3 spelen vrijdagavond voor de Landelijke KNVB beker respectievelijk tegen eredivisionisten Pro Futsal Club VR1 (Apeldoorn) en Drs.Vijfje VR1 (Groningen). DFT1 speelt deze avond ook voor de Landelijke KNVB beker, maar die spelen uit in de achterhoek tegen FC Gelre in Wehl.

 

Vrouwen Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau willen dubbelslag in de beker.
Vrijdag 9 september is een prachtige dag voor Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau. De vrouwenselectie speelt dan in de landelijke beker met 2 teams. Zowel vrouwen 1 als vrouwen 2 reizen het land door voor een plaats bij de laatste 8. Met de bus van Taxi Tromp reist Vrouwen 1 naar Nijmegen waar het speelt tegen Morado CF.

Morado komt uit in de Hoofdklasse en is een echte studentenvereniging. De selectie is met de komst van meerdere nieuwe speelsters zoals Aaike Verschoor, Stefanie Gorter en Judith de Bruin goed versterkt en wil dit seizoen serieus mee gaan doen voor een plek bij de Play Offs voor het kampioenschap van Nederland.

De ploeg van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo is favoriet.

 

Vrouwen 2 speelt in Zoetermeer tegen Mazzelstars. Mazzelstars komt uit in de Hoofdklasse West II maar is in ogen van trainer Bob Kool een club die eigenlijk al wel de stap had moeten maken naar de landelijke eredivisie. “Zeker qua uitstraling, maar ik snap dat het vele reizen zo’n ploeg tegenhoudt.”

Voor de ploeg van Kool is dit een heerlijk meetpunt. “Mijn ploeg bestaat uit een aantal talenten gecombineerd met dames van rond de 20 met eredivisie ervaring en zou zeker voor de plekken 6 t/m 12 kunnen spelen in de eredivisie. Het is jammer dat er in onze regio geen topklasse is om de vrouwen wat extra’s te bieden. Ik begin met een sterke groep waarbij mijn taak is die meiden klaar te stomen voor de overstap naar Vrouwen 1. Dat gaat zeker lukken.”

 

Op de vraag wie favoriet is antwoord Kool simpel “Het is 50/50. Maar we zullen er staan vrijdag en gaan voor de volgende ronde.” De wedstrijd van Vrouwen 1 wordt in het Universiteitscomplex gespeeld in Nijmegen aanvang 21:15. Vrouwen 2 speelt om 20:30 in sporthal de Veur in Zoetermeer. U bent uiteraard van harte welkom om de dames te steunen.

21-07-2016: Het programma Zaal KNVB Beker is ook bekend. 18 Teams nemen deel aan de 1e ronde, waarvan 2 teams zijn vrijgeloot namelijk bekerhouder OS Lusitanos en landskampioen vv Pernis. De 1e ronde wordt gespeeld op vrijdag 9 september 2016. Zie hieronder het complete wedstrijdschema.

 

19-07-2016: Bij de vrouwen is het volledige speelschema voor de landelijke beker als volgt.
In de Eerste ronde zullen 18 teams van start gaan en begint op 5-9 september 2016. In de 2e ronde zijn er nog 11 teams over en die spelen tussen 10-14 oktober 2016. De Kwartfinale met 8 teams, staat gepland tussen 28 november-2 december 2016, waarop de Halve finale met 4 teams gespeeld wordt op 3 februari 2017. De Finale is geprogrammeerd op 14 april 2017.

 

 

 

Finale

De KNVB Finale ZAAL

                      

Datum Sporthal Wedstrijden Uitslagen
14-04-2017 : 19:00 uur Sporthallen Zuid in Amsterdam Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden 3 - 2

 

 

1/2 finales

De halve finales staan op het programma op 3 februari 2017.

                                               

Datum Sporthal Wedstrijden Uitslagen
03-02-2017 | 21:30 Sportcentrum Leek KTP Nieuw Roden - ESZVV Totelos 2 - 0
03-02-2017 | 19:30 Waardergolf te Heerhugowaard Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau -  Drachtster Boys 2 - 4

 

 

1/4 finales

De Kwartfinale met 8 teams, staat gepland op-2 december 2016

 

                                                                               

Datum Sporthal Wedstrijden Uitslagen
02-12-2016 | 21.30 uur ACLO Sportcentrum Groningen G.S.F.V. Drs. Vijfje - KTP Nieuw Roden 3 - 4
02-12-2016 | 20.00 uur Mheenpark (B) Apeldoorn Pro Futsal Club - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 1 - 6
02-12-2016 | 21.30 uur Technische Universiteit Eindhoven ESZVV Totelos - Mazzel Stars 4 - 1
02-12-2016 | 20:30 uur Bijlmer Sportcentrum A'dam Zuidoost United - Drachtster Boys 4 - 6

 

 

 

Tussenronde

Tussenronde.

 

Deze ronde, bestaat uit een wedstrijd, is nodig om op acht ploegen te komen voor de kwartfinales. De loting voor deze wedstrijd werd zaterdagavond verricht. Landskampioen vv Pernis speelt thuis tegen Pro Futsal Club.

 

 

14-10 | 21:30 Margriethal te Schiedam vv Pernis - Pro Futsal Club 3 - 7

 

 

1e ronde

In de Eerste ronde zullen 18 teams van start gaan en begint op 5-9 september 2016.

 

                                                                                                                                               

Datum Sporthal Wedstrijden Uitslagen
09-09 | 19:45 SNIJ Noordhal, Drachten Drachtster Boys 3 - GSFV Drs. Vijfje 2 - 7
09-09 | 19:45 Sportcentrum, Leek KTP Nieuw Roden - Avanti/Keuning Advocaten 7 - 2
09-09 | 20:30 de Zoetermeer, Veur Mazzel Stars - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 2 7 - 0
09-09 | 20:30 Beatrix Centrum, Wehl FC Gelre - Drachtster Boys 3 - 4
09-09 | 20:30 Technische Universiteit ESZVV Totelos - Team Alkmaar / Sportstars 4 - 0
09-09 | 21:00 Universitair Sportcentrum FC Morado - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 0 - 12
09-09 | 21:30 De Opgang Hovocubo - Zuidoost United 1 - 3
09-09 | 21:30 SNIJ Noordhal, Drachten Drachtster Boys 2 - Pro Futsal Club 2 - 7

 

 

 

Verslagen

Halve finale

Drachtster Boys plaatst zich voor landelijk bekerfinale


In Heerhugowaard werd de halve finale van de landelijke beker gespeeld tussen de vrouwen van Reiger Boys en Drachtster Boys. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden op vrijdag 3 februari. De winnaar van deze wedstrijd plaatste zich voor de finale op vrijdag 14 april in Amsterdam.
Voor Drachtster Boys zou dit de derde keer in 4 jaar tijd zijn dat de finale behaald zou worden. Echter werd er nog geen editie gewonnen. Voor de vrouwen van Reiger Boys was dit nog de enige kans op een prijs dit seizoen, gezien de stand op de ranglijst.


De wedstrijd begon enthousiast van beide kanten. Drachtster Boys maakte het spel en Reiger Boys zette hoog druk. De Drachtster vrouwen bleven rustig en konden hier goed onderuit voetballen. Dit resulteerde al na 2 minuten in de openingstreffer. Een goede rush langs de linker zijlijn van Bernou Hijlkema werd vervolgd door een strakke voorzet. Sanne Bijlstra stond goed opgesteld en schoof de 0-1 binnen.
Reiger Boys wilde wat terug doen en kwam er een aantal keer goed uit met mooi opgezette aanvallen. Drachtster Boys stond verdedigend goed opgesteld, waardoor Reiger Boys moeite had met het creëren van kansen.
De kansen die de Heerhugowaardsters kregen werden onschadelijk gemaakt door Atty Eelkema, die zich dapper voor een schot wierp, en de goed keepende Teuny Bosma.
Na 8 minuten was het dan toch raak. Stefanie Gorter onderschepte de bal en schoot via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen; 1-1.
Reiger Boys bleef hoog druk zetten en probeerde iets te forceren. De vrouwen uit Drachten leken niet onder de indruk en maakten goed gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond. Lotte Donath gaf de bal diep op Sanne Bijlstra, zij versnelde goed en haar voorzet kon worden binnengeschoten door Vera Veelers. De ruststand was hierdoor 1-2.


Na rust ging het spel lange tijd op en neer. De kleine kansen die gecreëerd werden waren voor Drachtster Boys, maar de pogingen van Bernou Hijlkema en Lotte Donath troffen geen doel.
Reiger Boys maakte meer en meer het spel en dit resulteerde in een aantal goede kansen. Het gevaarlijkste schot kwam van Aaike Verschoor. De teen van Teuny Bosma was genoeg om de poging te keren en leidde gelijk de counter in. Esther van Toledo stuurde Bernou Hijlkema de diepte in, laatstgenoemde schoot de bal hard in de verre bovenhoek; 1-3.
Niets bleef Reiger Boys bespaard in deze fase, want een minuut later was het Aaike Verschoor die de voorzet van Esther van Toledo zelf achter keepster Jacky Reus schoot en hiermee de 1-4 maakte.
Met nog 8 minuten op de klok bleef Reiger Boys proberen om terug in de wedstrijd te komen.
De druk werd opgevoerd en Drachtster Boys kreeg meer moeite om onder de druk uit te voetballen. Met nog 3 minuten op de klok was het Dominique Verweij die de 2-4 binnenschoot. Deze treffer kwam echter te laat voor de thuisploeg.
Drachtster Boys bleef rustig en speelde de wedstrijd verzorgd uit. Een verdiende 2-4 overwinning gaf de Drachtster vrouwen een plek in de bekerfinale.


Op vrijdag 14 april mogen de vrouwen uit Drachten het in de landelijke bekerfinale opnemen tegen KTP Nieuw Roden. Deze noordelijke derby wordt in Sporthallen Zuid in Amsterdam gespeeld.


Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van de Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema en Bernou Hijlkema.


Selectie Reiger Boys: Jacky Reus, Chantal Hendriksen, Aaike Verschoor, Dominique Verweij, Stefanie Gorter, Lotte Bijl, Larissa Smit, Danique Nagel, Anika Schulte en Emma Buining.

 

 


Drachtster Boys revancheert zich en bekert verder

Vrijdag 2 december stond de kwartfinale van de landelijke beker op het programma. In Amsterdam ging de wedstrijd tussen de vrouwen van Zuidoost United en Drachtster Boys.

Drachtster Boys had het vizier duidelijk op scherp. Zij hadden slechts 4 seconden nodig om de bal in het net bij Zuidoost United te schieten. Drachtster boys trapte af en met een goede steekpass van Jessie Prijs, opende Bernou Hylkema de score.

 

Waar Zuidoost United halverwege de eerste helft een vrije trap miste, doordat Atty Eelkema de bal goed van de lijn haalde, was het Drachtster Boys die wel het doel middels een vrije trap wist te vinden. Het was Jessie Prijs die de 0-2 rustig in de verre hoek schoot. Een goede actie van Michelle Playfair aan de rechter zijlijn leidde de aansluitingstreffer in. Zij gaf de bal goed voor op de tweede paal en Fatima Ibrahimi schoot de bal binnen. Erg lang had Zuidoost United de aansluiting niet in zicht, want niet veel later was het Marian Meijer die goed naar binnen kwam en vanaf de linkerkant de bal hard in de verre hoek punterde. Door een goede 1-2 zette Esther van Toledo Jessie Prijs alleen voor de keeper. Zij scoorde de 1-4. De ruststand werd bepaald door Bouchra Moudou die een uitgooi van de keeper goed aannam en vervolgens gericht in de verre hoek schoot; 2-4.

 

Zuidoost United kwam de tweede helft een stuk scherper uit de kleedkamer. Tot in de 6de minuut van de tweede helft Jessie Prijs de bal kreeg, goed wegdraaide en onberispelijk uithaalde. 2-5.  Al 6 minuten voor tijd kreeg Drachtster Boys haar eerste 10-meter bal. Sanne Bijlstra mocht aanleggen, maar haar inzet werd gekeerd door keepster Wong-a-liem. De rebound was een eenvoudige prooi voor de snel reagerende Bernou Hylkema; 2-6. Zuidoost liet zijn veerkracht zien en gaf zich nog niet gewonnen. Via goals van Cyrma Tawjoeram en Samia Kaaouane werd het verschil teruggebracht naar 2 doelpunten. Met de 4-6 op het scorebord kreeg Drachtster Boys de volgende 10-meter bal. Een minuut later mocht Jessie Prijs het proberen vanaf 10 meter. Ook zij vond de 10-meter killer Wong-a-liem op haar pad.

 

De kleine kansjes aan de kant van Zuidoost United konden niet in doelpunten worden omgezet, waardoor 4-6 tevens de eindstand.

 


 

 

ESZVV Totelos Dames 1 onstuitbaar in KNVB Beker

Op vrijdag 2 december 2016 heeft Totelos DA1 de halve finale van de landelijke KNVB Beker bereikt door met 4-1 te winnen van de koploper uit de Hoofdklasse West II: Mazzelstars uit Zoetermeer. Totelos komt zelf uit in de Hoofdklasse Zuid 1. Na al een Eredivisieteam te hebben uitgeschakeld in de vorige ronde, stuntte het team nu opnieuw en zit het bij de beste vier teams van Nederland. In het Studentensportcentrum Eindhoven zagen de ruim 50 supporters dat Totelos net iets cooler en beter was dan de tegenstander en zo verdiend won.

 

1e helft
Het openingsdoelpunt was een textbook-break. Marlou Thijs veroverde de bal op eigen helft, stuurde Vivian Verhaert diep, die een strakke bal naar de tweede paal gaf, waar Malon van Bussel de 3 vs 1 actie afrondde. Ondanks de vroege achterstand bleef Mazzelstars volharden in haar afwachtende strategie. Totelos bleef nieuwsgierig prikken naar barsten in de defensie. Met wat meer power en betere passing had Totelos al verder kunnen uitlopen. In de 5’ had Mazzelstars haar enige grote kans. Een hoge bal over de Totelos defensie werd doorgetikt langs keeper Lindsey Stultiens en ging de goal in, totdat Malon van Bussel de bal van de lijn haalde. 

In de 8’ draaide Yvonne de Kinkelder weg bij haar verdediger en schoot hard in de korte onderhoek binnen. Vervolgens kreeg Marlou Thijs een mooie kans, maar haar punter vloog voorbij de tweede paal. In de 17’ ontsnapte ze wederom en besloot wederom voor de punter te gaan. Het was van ver, maar deze maal was het doelnet de gastvrije ontvanger van de bal: 3-0. Een minuut later deed Mazzelstars iets terug; een schot ging via de paal en de rug van de keeper de goal in: 3-1.

 

2e helft
De tweede helft startte Mazzelstars met hoog druk zetten. Even had Totelos had lastig, maar keeper Lindsey Stultiëns had alles onder controle. Na vijf minuten was de storm gaan liggen en gooide Totelos de wedstrijd op slot. Sluwe loopacties van de Totelos aanvallers trokken de verdedigers naar de zijkanten, waardoor Marlou in de 25’ naar de goal kon soleren en de bal beheerst onder de keeper kon plaatsen: 4-1. Vijf minuten later had ze een carbon copy kans, maar besloot ze ‘sociaal’ af te leggen, wat net mislukte. Mazzelstars miste vlak voor tijd nog een grote kans, waardoor de eindstand 4-1 bleef; een verdiende overwinning voor het studententeam.

 

Scoreverloop ESZVV Totelos D1 – Mazzelstars D1 4-1 (3-1) 2’ 1-0 Malon van Bussel 8’ 2-0 Yvonne de Kinkelder 17’ 3-0 Marlou Thijs 18’ 3-1 25’ 4-1 Marlou Thijs

Opstelling Totelos D1: E.S.Z.V.V. Totelos: L. Stultiens (GK), Y. Kikken (GK), M. van Bussel,  B. Derks, M. Grunewald, I. Janssens, Y. De Kinkelder, S. Leestemaker, M. Thijs (C), V. Verhaert. Coach: R. Starke