A+ R A-

Oranje wint in het 3e duel van Zweden

 In de laatste poulewedstrijd van het Nordic Cup toernooi kwam Oranje nog voor rust op een 0-2 voorsprong, in de 2e helft werd er niet meer gescoord dus was 0-2 tevens de einduitslag. Beide doelpunten werden gescoord door Joelle Smits in de 7e en 35e minuut. 

KNVB coach Marleen Wissink begon met de volgende opstelling: Lois Nienhuis, Licia Darnoud (c), Anna Ursem, Leonie Vliek, Kerstin Casparij, Lotte van Veldhoven, Romy Speelman, Romee Leuchter, Marisa Olislagers, Amy Banarsie, Joelle Smits. 

De volgende wedstrijd gaat om de 3 en 4e plaats en Oranje krijgt dan Frankrijk, de nr. 2 van poule B, als tegenstander, aanvang 13.00 uur. 

 

 

Verslag OnsOranje

Onder 16 effectief tegen Zweden

Door: Welmoed de Lang
Bron: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar speelt donderdag (13.00 uur) bij het Nordic Tournament om de derde en vierde plaats tegen Frankrijk in het Noorse Moss. Oranje won dinsdag weliswaar met 2-0 van Zweden, maar eindigt door het eerdere verlies tegen Duitsland als tweede in de poule.

We hebben gewonnen, maar daar is wel alles mee gezegd”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink. “Frankrijk wordt een enorme uitdaging, maar het is een leuke tegenstander. Een ploeg die wil voetballen en ze hebben daarvoor vaardige speelsters. We zullen het daarom wel echt beter moeten doen dan tegen Zweden.

Twee kansen, twee treffers

Het derde duel van Onder 16 was namelijk veruit de minste van het toernooi. Na de overtuigende 6-0 zege tegen Finland, verloor de ploeg weliswaar nipt van Duitsland (2-3), maar toen was het spel met name na de pauze prima. Nu was het zowel voor als na rust veel te onrustig om Zweden op nog grotere wel achterstand te zetten.

“De meiden deden hun uiterste best, maar misschien wilden ze wel te graag. We maakten het onszelf vaak onnodig lastig en kwamen daardoor niet aan voetballen toe”, aldus Wissink, die meerdere dingen mis zag gaan. “We waren niet alert genoeg, maakte verkeerde keuzes en hadden op de momenten dat we gevaarlijk konden worden, niet genoeg mensen voor het doel.”

Omschakeling was prima

Daar stond tegenover dat Nederland zich verdedigend prima weerde en Zweden geen enkele kans gaf om in de wedstrijd te komen. Na balverlies veroverde Nederland de bal bijna direct weer terug.

“Dat deden ze de hele wedstrijd goed. Daar kan ik niks van zeggen. De doelpunten waren trouwens ook prima.” Bij beide was Joëlle Smits attent. Na vier eerdere treffers tegen Finland maakte ze nu al na zes minuten haar eerste. Nadat een Zweedse de bal niet goed raakte, reageerde de spits snel, won vervolgens het duel en schoot binnen.

Oranje wel uiterst effectief

Na ruim een half uur strafte ze opnieuw een fout in de achterhoede af. De Zweedse doelvrouw wilde een terugspeelbal naar de andere kant van het verplaatsen verplaatsen, maar Smits doorzag dat en onderschepte hem. In de verre hoek schoot ze beheerst binnen. Verder creëerde de ploeg nauwelijks kansen.

“In die zin zijn we nu wel effectief geweest, dat is waar”, moest Wissink toegeven. “Maar hier zijn we niet meer tevreden mee. Zeker als je kijkt naar wat we tegen Duitsland hebben laten zien. Dat is nu de maatstaf en dus moet het donderdag echt beter.”

Het Nordic Tournament wordt elk jaar gehouden in een Scandinavisch gastland.

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: ZWEDEN O16 - NEDERLAND O16 (0-2)  0 - 2

Datum: dinsdag 5 juli 2016

Aanvang:  15:00 uur

Locatie: te Noorwegen

Betreft: 3e wedstrijd Nordic Cup Editie 2016

Ruststand: 0-2

Eindstand: 0-2 

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

 

Scoreverloop:
6e en 34e minuut Joelle Smits

 

Gele kaart: 

 

 

Wissels:

41e minuut Janou Levels erin en Marisa Olislagers eruit
56e minuut Lisa Doorn erin en Licia Darnoud eruit
56e minuut Wilienne ter Beek erin en Amy Banarsie eruit
56e minuut Jill Baijings erin en Joelle Smits eruit
68e minuut Kelsey Geraedts erin en Romy Speelman eruit 

 

Opstelling Nederland:

Lois Nienhuis,
Licia Darnoud (c),
Anna Ursem,
Leonie Vliek,
Kerstin Casparij,
Lotte van Veldhoven,
Romy Speelman,
Romee Leuchter,
Marisa Olislagers,
Amy Banarsie,
Joelle Smits.

 

Coach: Marleen Wissink

 

Selectie Nederland:

Jill Baijings (Madese Boys),
Amy Banarsie (Jong PEC Zwolle),
Willienne ter Beek (CTO Amsterdam Talent Team),
Kerstin Casparij (Jong Heerenveen),
Licia Darnoud (FC Twente Voetbalacademie),
Daphne van Domselaar (Jong Telstar),
Lisa Doorn (CTO Amsterdam Talent Team),
Kelsey Geraedts (Borussia Mönchengladbach),
Romée Leuchter (BSV Limburgia/Kamerland),
Janou Levels (CTO Eindhoven Talent Team),
Lois Niënhuis (Longa’30),
Marisa Olislagers (CTO Eindhoven Talent Team),
Noa Pawirodimedjo (Jong Heerenveen),
Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team),
Romy Speelman (Jong ADO Den Haag),
Anna Ursem (Jong Telstar),
Lotte van Veldhoven (Bladella),
Leonie Vliek (Be Quick '28),
Kirsten van de Westeringh (Zeewolde),
Lynn Wilms (Sportclub Irene).