A+ R A-

ADO Den Haag wint KNVB Beker Veld

ADO DEN HAAG is WINNAAR geworden van de KNVB Beker seizoen 2015/2016. ADO Den Haag begon stormachtig maar van lieverlee kreeg  AJAX meer vat op de wedstrijd. Vlak voor rust om precies te zijn in de 43e minuut kwam ADO via Lineth Beerensteyn op een 1-0 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Het bleef tot het allerlaatste fluitsignaal 1-0 en Lineth Beerensteyn is daarom matchwinner geworden. Onze felicitatie gaat uit naar speelsters en staf van ADO Den Haag. ....zie ook foto's met dank aan onze fotografen Henk en Roel, twitterverslag, losse tweets, youtube en diverse verslagen .... klik op lees meer

 

 

Youtube

 

 

Samenvatting

 

 

 

 

 

Twitterverslag

Tweetverslag van o.a. Ajax en ADO:

 

Haagse coach Alex verrast toch met 1-4-4-2.

6. ADO Den Haag fanatiek uit de startblokken, maar de Ajax rouwen houden het hoofd koel.
15.: Het spel speelt zich grotendeels af op de helft van Ajax. Schot van Vrieling wordt maar net gered door de keepster Sarasola!

15. Goede actie Van der Most op rechts, maar haar voorzet mist richting. 

20. Koster blijft even liggen na een duel. Ze krijgt verzorging en kan weer verder.

22. Miscommunicatie achterin bij ADO, maar Ajax profiteert niet.

23. Zeeman kopt over uit een corner.

26. Van den Bighelaar net naast! Pass was van Van der Most. 

30. Lange bal Koster, keeper ADO grijpt bijna mis.

43. Goal ADO Vrouwen... 1-0.

43. Vlak voor rust komt ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong door een goal van Lineth Beerensteyn!
43. Beerensteyn schiet van dichtbij binnen, na goed voorbereidend werk van Rijsdijk, Ajax op achterstand.
43. GOAL!!!!!!!!!!! Na een mooie aanval van ADO scoort Lineth Beerensteyn de 1-0 op aangeven van Pia Rijsdijk

45. Het is rust in het Kyocera Stadion. Stand: 1-0! 

Chantal de Ridder en Marlous Pieëte in de warming-up bij Ajax Vrouwen. Kunnen zij Ajax redden? ADO 1-0 voor.
Chantal de Ridder er in, Mandy Versteegt er uit. Tweede helft van start, 1-0 voor ADO
46. De tweede helft is begonnen!

48. Yes, Tessel in de warming-up

54. Wissel aan de kant van Ajax: Kaagman verlaat het veld voor Middag
54. Tweede wissel #Ajax Vrouwen. Kaagman gaat geblesseerd het veld af. Middag is haar vervangster.

Ajax gaat de 2e helft van behoudend naar 1-3-4-3. Er ligt nu echt ruimte voor Ado. Ajax creert tot nu toe nog niets.
61. Opnieuw miscommunicatie achterin bij ADO, Van den Bighelaar kan bijna profiteren.

62. Nieuwe kans #AjaxVrouwen. Van den Bighelaar legt terug op Zeeman, maar die komt van dichtbij niet tot een goed schot.

68 Grote kans voor ADO! Keepster van Ajax houdt de stand op 1-0. 

68. Schitterende redding Eli Sarasola op een schot van een ADO-speelster.

71 Laatste wissel aan de kant van Ajax: Van der Most verlaat het veld voor Oudemast
71. Wissel #AjaxVrouwen. Oudemast vervangt Van der Most.

73. Van den Bighelaar krult de bal vanaf links net over.
74. Opnieuw Van den Bighelaar, schot net naast. #AjaxVrouwen voeren de druk op!

75. We luiden het Haags Kwartiertje in!

77 Wissel aan de kant van ADO: Pia Rijsdijk verlaat het veld voor Maartje Looijen 

79. Bakker met het afstandschot, geen probleem voor keepster Vreugdenhil.

86. Wissel aan de kant van ADO: Vrieling verlaat het veld voor Noordam

90. De scheidsrechter van dienst heeft de kaarten op haar nachtkastje achter gelaten.

90+1. Paar minuten extra tijd nog. Kom op

90+2. Gele kaart nog voor Van Lunteren.

90+2. correctie, ze heeft een gele kaart opzak

YESSSSSSSS!! WE DID IT! ADO DEN HAAG VROUWEN BEKERWINNAAR 2015-2016!!! 

 

Zomaar wat tweets direct na de wedstrijd:

 

Ajax Vrouwen: Spannend tot het einde, maar de beker én onze felicitaties gaan naar @ADODHVrouwen. #adoaja


Minke Booij: Gefeliciteerd @ADODHVrouwen met het winnen van de bekerfinale!


Manon Albers: KNMI waarschuwde voor code geel....Code groen geel it is in Den Haag. Gefeliciteerd


FC Twente Vrouwen: Gefeliciteerd @ADODHVrouwen met het winnen van de KNVB Beker!


RKHVV vrouwen: ADO Den Haag tegenstander RKHVV vr1 in kwartfinale : gefeliciteerd met het kampioenschap .


VC: Feest in Den Haag. Gaat nog wel even door, waarschijnlijk. Geen prijzen bij Ajax dit seizoen


Mandy van den Berg: JAAAAAAA! Ontiegelijk trots op 'm'n cluppie' ADO Den Haag! @ADODHVrouwen gefeliciteerd, dé terechte bekerwinnaar


Ajax site: VERSLAG | #AjaxVrouwen grijpen ook naast beker:

 

 

 

 

Wedstrijdverslag

Volgt zondag

Door Andrew Jacobs

 

In een goede sfeervol stadion van Den Haag won ADO afgelopen zaterdag verrassend de beker. Verrassend weliswaar want Ajax had dit seizoen van ADO nog niet verloren, slechts een keer gelijk gespeeld! Lineth Beerensteyn deed de Amsterdamse vrouwen de das om in de 43e minuut na zeer goed voorwerk van Pia Rijsdijk.

Het begon in de 12e minuut een lange bal op Priscilla Mesker die net de bal kon voor leggen voordat Daphne Koster kon blokken, daarna raakte Merel van Dongen de bal niet goed om weg te kunnen werken en kwam de bal bij Michelle Vrieling die op doel schoot maar de bal werd knap gestopt door Ajax goalie Eli Sarasola.

 

Na 26 minuten ging Liza van der Most op rechts door en gaf de bal voor het doel maar het was Marjolijn van den Bighelaar die naast het doel schoot.

Vier minuten daarna een lange bal van Daphne Koster die Jennifer Vreugdenhil op kon vangen maar echter ging de bal door haar vingers maar gelukkig werd het hier geen doelpunt voor haar en haar teamgenoten.

 

In de 42e minuut aanval van Ajax waar warempel een doelpunt van ADO Den Haag uitkwam, via vlotte combinaties kwam de bal aan de andere kant van het veld via een lange bal bij Pia Rijsdijk die op kinderlijke wijze de bal bij Lineth Beerensteyn kreeg, eerst won Pia een duel van Petra Hogewoning, vervolgens kapte ze Merel van Dongen uit en ook Daphne koster kon haar niet afstoppen. De pass op Lineth Beerensteyn was op maat en die schoot daarna de 1-0 tegen de touwen!

 

 

In de 67e minuut wederom balbezit Ajax op de ADO Den Haag helft waarbij Eshly Bakker de bal binnen kan houden maar de bal verspeeld aan Yvette van der Veen die op haar beurt de snelle Lineth Beerensteyn bereikt met een knappe pass waardoor ze op doel afloopt en de bal naar links schuift waar de aanstormende Kirsten Koopmans bereikt word,  maar haar schot wordt er echter op prachtige wijze uitgehouden door Eli Sarasola.

 

Het bleef bij dat ene doelpunt van Lineth Beerensteyn en zo wint ADO Den Haag voor de 3e keer in de geschiedenis de KNVB Beker.

 

 

Verslag ADO Site

ADO Vrouwen verslaat Ajax en wint KNVB Beker!

Door Mitchel Pronk - bron www.adovrouwen.nl

 

ADO Den Haag Vrouwen is winnaar van de KNVB Beker van het seizoen 2015-2016! In de wedstrijd van het jaar tegen aartsrivaal Ajax maakte Lineth Beerensteyn op slag van rust het verschil: 1-0. De groengelen wonnen de ‘dennenappel’ voor de derde keer. 

 

Zaterdag 28 mei. Die datum stond al weken omcirkeld in de agenda’s van de vrouwen van ADO Den Haag. In het eigen Kyocera Stadion kon tegen aartsrivaal Ajax de eerste prijs sinds 2013 worden gepakt. De club uit de Residentie had zich op weg naar de finale ontdaan van respectievelijk SSS, RKHVV (beiden 1-6) en SC Buitenveldert (3-1), daar waar eenvoudig bekerwinnaar Ajax zowel Jong FC Twente (0-1), regerend bekerhouder FC Twente (1-1, winst na strafschoppen) als PSV (5-1) over de knie legde.

 

ADO Den Haag Vrouwen was de ploeg die in de beginfase het gretigst oogde. Met een doorbraak van Pia Rijsdijk en een afzwaaier van aanvoerster Hélène Heemskerk drukte de formatie van trainers Alex Scholte en Marcel Valk direct haar stempel op het duel. Ajax kwam er niet tot nauwelijks uit. Slechts een povere voorzet van Liza van der Most konden de Amsterdammers als doelgevaar noteren. De gevaarlijkste kans van het eerste kwartier kwam op naam van Michelle Vrieling, die de bal op aangeven van Priscilla Mesker hard richting de linkerhoek schoot. Elixabeta Sarasola redde fraai.

 

Door onzuivere passing aan de kant van ADO Den Haag Vrouwen kon Ajax zich terug in de wedstrijd spelen. Jennifer Vreugdenhil liet tot tweemaal toe een bal los die zij eigenlijk klemvast had moeten hebben. Daarnaast kopte Ajax een hoekschop over en schoot Marjolijn van den Bighelaar een voorzet van Van der Most hard voorlangs. De thuisploeg oogde behoudend, daar waar Ajax de duels niet uit de weg ging. Desalniettemin lukte het de ooievaars om zich enigszins onder de druk uit te voetballen. Kansen kwamen er via Kim Dolstra en Beerensteyn, die het allebei van afstand probeerden.

 

 

Op slag van rust vond het moment suprême plaats. Een hoge steekbal belandde perfect in de loop van Rijsdijk, die zich van een tweetal Ajacieden moest ontdoen om haar weg naar het doel te vervolgen. Dat lukte. Eenmaal aangekomen in het strafschopgebied profiteerde Rijsdijk van een valpartij van één van de twee verdedigsters, waardoor zij plots oog-in-oog kwam met Sarasola. Rijsdijk had echter oog voor de vrijstaande Beerensteyn, die de bal rond de penaltystip kreeg aangereikt en de keepster van Ajax verschalkte in de verre hoek: 1-0. Wat een doelpunt!

 

Na een evenwichtige start van het tweede bedrijf ontstonden de kansen rond de zestigste minuut. Bruinenberg schoot de bal met effect op het dak van het doel. Aan de andere kant van het veld blokkeerde een Haags been een schot van Kelly Zeeman. Halverwege de tweede helft had ADO Vrouwen de finale definitief op slot kunnen gooien. Beerensteyn brak door op de rechterflank en leverde een voorzet op maat richting de tweede paal. Vanaf die positie kon Kirsten Koopmans de bal kiezelhard op het doel schieten. Helaas voorkwam Sarasola met een wereldredding de 2-0.

 

Nadat een afstandsschot van Rijsdijk klemvast werd gepakt door Sarasola, probeerde Ajax de duimschroeven aan te draaien. De hoofdstedelingen wisten de Haagse code echter niet te kraken. Veelzeggend was dat de roodwitte aanvalsdrang beperkt bleef tot schoten van buiten het strafschopgebied, twee van Van den Bighelaar en één van Desiree van Lunteren. ADO Den Haag Vrouwen, dat zelf in de slotfase nog gevaarlijk werd via een vrije trap van Kirsten Koopmans, speelde compact en verdedigde sterk. Dat deed het tot aan het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk werd de beker terecht gewonnen.

 

De Haagse speelsters waren na afloop door het dolle heen. Op het veld werd onder toeziend oog van 3.707 supporters een uitbundig feestje gevierd. Terwijl de supporters van Ajax afdropen richting parkeerplaats, klapten de Haagse fans hun handen stuk als eerbetoon voor deze geweldige prestatie. De speelsters lieten hun tranen de vrije loop, in aanloop naar de huldiging die op het veld plaatsvond.

 

Het vrouwenteam van ADO Den Haag won de beker voor de derde keer. In 2012 en 2013 werden respectievelijk VVV-Venlo (5-2) en FC Twente (1-1, winst na strafschoppen) verslagen. Lex Schoenmaker was de eer toebedeeld om de damesploeg van de Zuid-Hollanders de beker van 2015-2016 te overhandigen

 

 

Verslag Ajax

Ajax Vrouwen grijpen ook naast beker
Bron tekst www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd de KNVB Beker te winnen. In de finale was ADO Den Haag met 1-0 te sterk.

Na het mislopen van de landstitel, zou het winnen van de KNVB Beker een welkome opsteker zijn voor de Ajax Vrouwen. Maar helaas liep het anders in het Kyocera Stadion. Vlak voor rust kwam ADO op 1-0 via Lineth Beerensteyn: een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. ,,De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg", zei de zwaar teleurgestelde Ed Engelkes na afloop. ,,Iedereen stopt er zo ongelofelijk veel energie in. Als je het dan niet haalt, is dat heel erg zuur. Voor iedereen: speelsters, staf, supporters."

 

Engelkes wijzigde voor de bekerfinale zijn ploeg op drie plekken.
Loïs Oudemast, Tessel Middag en Marlous Pieëte verloren hun basisplaatsen aan Inessa Kaagman, Kelly Zeeman en Mandy Versteegt. De Ajax Vrouwen zagen ADO fanatiek uit de startblokken komen, maar hielden het hoofd koel. Langzaam trokken de Ajacieden de wedstrijd naar zicht toe en dat leverde ook kleine kansjes op voor Kelly Zeeman (kopbal over) en Marjolijn van den Bighelaar (schot net naast). Toch was het Den Haag dat als eerst tot scoren kwam. Na een goede aanval schoot Lineth Beerensteyn van dichtbij binnen.

 

Omzettingen
Na rust schakelde Ajax over naar 3-4-3. Liza van der Most schoof door naar rechtsbuiten, Chantal de Ridder kwam erin voor Mandy Versteegt. Niet veel later volgde nog een wissel bij de Ajax Vrouwen: Inessa Kaagman haakte geblesseerd af en werd vervangen door Tessel Middag. Ajax werd naarmate de tweede helft vorderde steeds sterker. Zeeman was na een uur voetbal dichtbij de gelijkmaker, maar ze kwam in de zestien net niet tot een goed schot. Van den Bighelaar zorgde vooral met goede afstandschoten voor dreiging. ADO liet zich terugdringen maar bleef er gevaarlijk uitkomen. In de 68e minuut was het aan katachtige reflex van Eli Sarasola te danken dat het 1-0 bleef.

 

Spannend slot
Ajax bleef het geloof houden en vocht tot de laatste minuut voor een doelpunt. Maar er werd niet meer gescoord. In het jaar waarin de dubbel serieus tot de mogelijkheden behoorde, bleven de Ajax Vrouwen achter met lege handen. Engelkes: ,,Voor een club als Ajax is dat zeker een verloren seizoen. Maar we moeten door. Zo simpel is het. We zijn een week vrij en daarna pakken we de draad heel rustig weer op."

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

 

Wedstrijd: ADO DEN HAAG - AJAX (1-0) 1-0  

Datum: zaterdag 28 mei 2016

Aanvang: 18:30 uur

Locatie: Kyocera Stadion te Den Haag

Betreft: FINALE KNVB BEKER VELD

Ruststand: 1-0

Eindstand:

Scheidsrechter: Marije Deuring

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers: meer dan 3.000

Reporter: Andrew Jacobs i.s.m. Ineke van der Louw

Fotograaf: Henk Dil en Roel Ubels, meer foto's Zie Gallery > KNVB Beker > FINALE

  

Scoreverloop:

ADO:
43e min. 1-0 Lineth Beerensteyn

Gele kaart: 90+2 Desiree van Lunteren (Ajax)

 

Wissels:

Ajax:
46e min. Chantal de Ridder erin, Mandy Versteegt eruit 

54e min. Tessel Middag erin, Inessa Kaagman eruit
71e min. Lois Oudemast erin, Liza van de Most eruit

 

 ADO:
77e min. Maartje Looijen erin, Pia Rijsdijk eruit
86e min. Nadine Noordam erin, Michelle Vrieling eruit

 

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag
Jennifer Vreugdenhil, 
Helene Heemskerk, 
Kim Dolstra, 
Yvette vd Veen, 
Priscilla Mesker, 
Dominique Bruinenberg, 
Lisanne Grimberg, 
Michelle Vrieling, 
Lineth Beerensteyn, 
Pia Rijsdijk, 
Kirsten Koopmans.

 

Wissels: 
Isa Pothof, 
Jessie van Leeuwen, 
Sharona Tieleman, 
Maartje Looijen, 
Marthe van Erk, 
Nadine Noordam, Mijke Roelfsema

Coaches: Alex Scholte & Marcel Valk

 

 

Opstelling Ajax:
Eli Sarasola, 
Liza vd Most, 
Daphne Koster, 
Merel v Dongen, 
Petra Hogewoning, 
Desiree v Lunteren, 
Kelly Zeeman, 
Inessa Kaagman, 
Mandy Versteegt, 
Eshly Bakker, 
Marjolijn vd Bighelaar

 

Wissels:
Laura du Ry, 
Marlous Pieete, 
Tessel Middag, 
Lois Oudemast, 
Vita van der Linden, 
Chantal de Ridder, 
Paulina Quaye

Coach: Ed Engelkes