A+ R A-

ADO Den Haag wederom in de KNVB Beker Finale!

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig bij de halve finale bekerwedstrijd ADO Den Haag - SC Buitenveldert en zag de thuisclub met 3-1 winnen na een 1-1 ruststand. ADO winnaar van de KNVB Beker al tweemaal ontvangt op 28 mei de andere finaliste Ajax.
Ook huisfotograaf Roel Ubels was aanwezig, zie foto's Gallery > KNVB Beker.

 

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met de doelpuntmaakster van SC Buitenveldert oftewel Lieselotte Wels.

Lees wedstrijdverslag, statistieken en de reactie van Lieselotte Wels >>>>

 

>

 

 

 

Verslag VVNED

ADO naar de Bekerfinale

Door Andrew Jacobs

 

In het vrij koude Kyocera-stadion begonnen ADO Den Haag en Topklasser SC Buitenveldert aan de halve finale voor de beker, SC Buitenveldert zette in het begin de toon maar kwam niet verder dan rand strafschopgebied, de bal erna was voor ADO Den Haag waarbij Nadine Noordam net te kort kwam om de bal in te koppen.


In de 10e minuut waren de gasten dicht bij de openingstreffer na een voorzet van Frederique Bonink was het Sanne van Beek die net niet bij de bal kon om de bal in te koppen.
Na precies een kwartier spelen was het Kirsten Koopmans die de bal had en van bijna achterlijn naar binnen trok en knap de 1-0 tegen de touwen schoot, leek of toen de wedstrijd helemaal naar ADO Den Haag zou draaien maar het pakte toch anders uit, in de 18e minuut was het Kirsten met een steekpass op Lisanne Grimberg maar de bal werd net voor de Buitenveldert goalie, 3 minuten daarna was het weer Kirsten die een voorzet gaf vanaf de achterlijn maar Kim Dolstra kon de bal niet over de lijn krijgen.

 

Daarna was het wederom Kirsten, nu met een voorzet op Lineth Beerensteyn maar die werd over het doel gekopt, gelijk daarna was er een voorzet van Lineth maar de bal werd naast het doel geschoten door Dominique Bruinenberg.


Precies na een half uur spelen lieten de gasten uit Amsterdam ook weer eens van zich spreken, Lieselotte Wels paste de bal naar Lorraine Prade  maar die schoot de bal over het doel, 3 minuten daarna was er een vrije trap voor ADO Den Haag waar Dominique Bruinenberg naast het doel schoot, Als de bal er in de ene kant niet in gaat dan gebeurd het vaak aan de andere kant en ook nu was dat weer want 1 minuut na de vrije trap van ADO Den Haag lag de bal aan de andere kant in het netje, lange bal op Lieselotte Wels die de bal prachtig aannam en eveneens ook prachtig in het doel schoot over ADO Den Haag goalie Jennifer Vreugdenhil.

 

 

Het vele meegekomen SC Buitenveldert publiek werd gek en de naam Lieselotte Wels werd vele malen gescandeerd, 3 minuten daarna was het echter weer ADO Den Haag met een vrije trap maar Michelle Vrieling schoot de bal over het doel, we komen net voor de rust waarbij nog 1 kans viel te noteren, voorzet van Lineth op Kirsten maar ze kreeg de bal niet over de doellijn en zo gingen beide partijen rusten met een 1-1 stand.


ADO Den Haag zou in de 2e helft uit een ander vaatje moeten gaan tappen wilden ze de bekerfinale bereiken, al snel was daar het doelpunt, na 50 minuten spelen was er een steekpass van Dominique Bruinenberg op invalster Pia Rijsdijk die de 2-1 tegen de touwen schoot, het was in de 2e helft vooral de thuisclub wat de klok sloeg met soms sporadisch kansjes voor de gasten, zo werden o.a. van ADO Den Haag Lineth en Yvette van der Veen van een doelpunt afgehouden en daarna ook nog Kirsten en nogmaals Lineth maar het bleef bij 2-1, maar daar bleef het niet bij want in de 89e minuut werd dan toch het verzet gebroken voor de gasten uit Amsterdam, lange bal voor het doel gegeven van Kirsten waarbij Pia de 3-1 tegen het net schoot.

 

Even daarna floot de scheidsrechter voor het einde zodat ADO Den Haag naar de bekerfinale gaat en op 28 mei in het eigen Kyocera-Stadion wederom een Amsterdamse ploeg de tegenstander is, maar dit keer gaat het echter wel over koploper Ajax in de reguliere competitie.

 

 

 

 

Wedstrijdverslag ADO website

ADO Vrouwen naar finale KNVB Beker

Bron tekst www.adovrouwen.nl | door Mitchel Pronk

 

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich zaterdag voor de derde keer in haar historie gekwalificeerd voor de finale van de KNVB Beker. De amateurs van SC Buitenveldert boden lang tegenstand in de Hofstad, maar moesten zich na twee doelpunten van invalster Pia Rijsdijk gewonnen geven: 3-1.

 

In een attractieve beginfase werden door beide ploegen behoorlijk wat meters afgelegd. Telkens wanneer de ene club druk zette, lukte het de tegenpartij om vanuit de omschakeling eveneens voor dreiging te zorgen. De thuisploeg drukte haar stempel met twee voorzetten, waarvan er één ternauwernood werd weggewerkt en de ander net iets te scherp was. SC Buitenveldert daarentegen had de bal eenmaal voor het inkoppen. Echter was ook hun voorzet net iets te scherp.

 

In de zestiende minuut brak Kirsten Koopmans de ban namens ADO Den Haag Vrouwen door de openingstreffer te produceren: 1-0. Het doelpunt kwam tot stand na een fraaie combinatie op het middenveld. Dominique Bruinenberg vormde het eindstation van die combinatie en zij was ook degene die de bal met een op maat gegeven hoge steekbal voor de voeten van de counterende Koopmans legde. Laatstgenoemde zocht de achterlijn op, trok naar binnen en vond de verre hoek.

 

 

 

Op een afstandsschot van Lorraine Prade na hadden de groengelen lange tijd weinig te duchten van de nummer drie van de Topklasse. Een schot van Kim Dolstra uit een voorzet van Koopmans werd van de lijn gehaald en een kopbal van Lineth Beerensteyn ging maar net over het doel. Bruinenberg kreeg de meeste kansen, eerst een schot uit de draai vanaf links, toen vanuit een vrije trap – de bal verdween net naast het doel – en uiteindelijk ook met een volley van binnen het strafschopgebied.

 

Op het moment dat laatstgenoemde kans tot stand kwam, was SC Buitenveldert echter verrassend op gelijke hoogte gekomen. Slordig verdedigen van ADO stelde Sanne van Beek in staat om de bal vanuit de lucht en achter het standbeen langs in te leveren bij Lieselotte Weis, die op haar beurt doelvrouw Jennifer Vreugdenhil met een gekruld schot wist te verrassen: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

 

In een tweede helft die werd gekenmerkt door meer dan een handvol blessurebehandelingen, twee invalsters van SC Buitenveldert werden zelfs noodgedwongen gewisseld, beet Noordam het spits af met een kans uit een corner van Bruinenberg. Helaas werd de inzet van de lijn gehaald. Gelukkig hoefde de club uit de Hofstad niet lang te wachten op de 2-1. Op aangeven van Bruinenberg schoot, de in het veld gekomen Pia Rijsdijk, de bal na vijftig minuten snoeihard achter keepster Kaylee Moerland.

 

SC Buitenveldert probeerde om vanuit de omschakeling voor gevaar te zorgen en omdat ADO Den Haag Vrouwen verzuimde om de 3-1 te maken, bleef het lange tijd spannend in de Residentie. Uitgespeelde mogelijkheden waren er weinig meer. Desondanks kwam het nog wel tot een genadeklap. In de 89ste minuut maakte Rijsdijk haar tweede goal na een scherp afgemeten voorzet vanaf de rechtervleugel van Koopmans.

 

In de finale van de KNVB Beker moet ADO Den Haag Vrouwen zien af te rekenen met Ajax. De eindstrijd wordt op zaterdag 28 mei gespeeld en vindt plaats in het Kyocera Stadion.

 

 

Interview Lieselotte Wels

 

Jullie hebben hier vandaag met 3-1 verloren voor de beker bij ADO Den Haag, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

 

Lieselotte Wels: Nou ik denk dat we de 1e helft wel gelijkwaardig waren want wij hadden ook wel wat kansjes maar zij hadden ook wel kansjes maar uiteindelijk ga je dan met 1-1 de rust in. Dus de 1e helft ging het goed, de 2e helft hadden we een wissel gedaan in de verdediging, moest eruit vanwege een blessure en toen nog een blessure dan heb je je wisselplan wat je vantevoren hebt voor niets gemaakt want dat kan dan niet doorgaan vanwege de noodgedwongen wissels en dan verlies je toch met 3-1.

 

Wat heeft je trainer eigenlijk in de rust gezegd want toen deden jullie het prima om met die gelijkstand de rust in te gaan.

 

Lieselotte: Gewoon zo doorgaan, het stond 1-1, we krijgen de kansjes wel dus probeer zo door te gaan.

 

Met wat voor gevoel gingen jullie als topklasser eigenlijk naar Den Haag?

 

Lieselotte: Nou er is natuurlijk een verschil, hun trainen 6x in de week en wij trainen 3x in de week, dat is het verschil in 1e instantie maar wij zijn echte cupfighters. We gaan ervoor, we willen winnen, geloven in de kansen. We hebben vaak genoeg van eredivisieclubs gewonnen dus wij hadden zeker kans, zoals je het op het veld zag was het vooral de 1e helft toen hadden we genoeg kansen om te winnen en met dat gevoel gingen we ook naar Den Haag.

 

36e minuut was een doelpunt van jou, beschrijf je doelpunt eens.

 

Lieselotte: Ik stond in de spits en onze linkshalf Frederique Bonink had de bal en ze kapte naar binnen en dribbelde op en ik loop eigenlijk uit de spitspositie weg waardoor onze rechtsbuiten Sanne van Beek de bal kon ontvangen. Ik loop weg van mijn vrouw en Sanne paste hardstikke goed achter haar standbeen langs naar mij en ik krijg de bal langs de zestien en de tegenstander kwam naar me toe dus ik had niet het gevoel dat ik met rechts kon schieten dus ik dacht ik kap 'm gewoon naar binnen en ik schiet en het lukte, ik zag niet zo goed dat hun keepster ver voor haar doel stond maar uiteindelijk ging de bal er gewoon over heen terwijl ze eigenlijk wel erg lang is.

 

Hoe jong was jij toen je bent begonnen met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

 

Lieselotte: Ik ben begonnen toen ik 6 of 7 jaar was bij Overbosch in Hoofddorp eigenlijk mijn hele leven daar gedaan als keepster bij de jongens, 4 jaar bij de F-jes en de E-tjes en toen was er eigenlijk de keus of ik naar de meisjes ging of bij de jongens blijven en toen heb ik er voor gekozen om naar de meiden te gaan maar daar waren al 3 keepsters in die meidenafdeling dus ben ik maar gaan voetballen en toen ben ik op gegeven moment op rechtshalf beland, toen in de spits bij de vrouwen 1 van Overbosch gespeeld en in 2012 dacht ik, waarom niet, ik ga het eens proberen om ergens hoog te spelen dus via de trainer die ik via via kende ben ik bij topklasser SC Buitenveldert beland en daar zit ik nu nog steeds.

 

Jullie deden met SC Buitenveldert best wel lang mee voor het kampioenschap in de Topklasse, is daar een verklaring voor dat jullie opeens afhaakte?

 

Lieselotte: Op de momenten dat het moet lukken dan lukt het niet dan is het toch wel lastig om toch dat doelpuntje te maken en om het achterin dicht te houden en dan krijg je opeens de doelpunten tegen wat je eigenlijk niet wil en dan is het gelopen.

 

Ja net als vorige week thuis met 1-3 verliezen van Fortuna Wormerveer, eigenlijk kan dat toch niet.

 

Lieselotte: Nee natuurlijk kan dat niet, was zeg maar een schaamte vertoning. We komen goed op 1-0 en dan kunnen we het niet vasthouden. In de 2e helft zakte het helemaal in, scoren hun makkelijk, we spelen goed maar we maken foutjes. Bij het doelpunt wat Fortuna Wormerveer scoorde in de 2e helft heb ik balverlies op het middenveld en dan is de bal voor hun en dan is het een doelpunt dus dat zijn onze eigen foutjes waardoor de tegenstander eigenlijk scoort en dat gebeurd eigenlijk het hele seizoen al.

 

Volgende week komt koploper DTS Ede bij jullie, word de kampioen pas in de laatste wedstrijd beslist, met andere woorden winnen jullie van DTS Ede?

 

Lieselotte: Ja zeker, dat zijn we aan onze stand verplicht, thuis spelen we. We willen het liefst dat DTS Ede geen kampioen word, het liefste houden we het zo spannend mogelijk en we willen het DTS Ede heel moeilijk maken bij ons thuis en bij ons thuis zijn we gewoon verplicht om te winnen.

 

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij SC Buitenveldert.

Lieselotte: Dank je wel, was leuk.

 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: ADO DEN HAAG - SC BUITENVELDERT

Datum: zaterdag 23 april 2016

Aanvang:  18:30 uur

Locatie: Kyocera Stadion te Den Haag

Betreft: 1/2 finale KNVB Beker Veld

Ruststand: 1-1

Eindstand: 3-1

Scheidsrechter: M. J. Nagtegaal

Aantal toeschouwers: 567

Reporter: Andrew Jacobs i.s.m. Ineke van der Louw

Fotograaf: Roel Ubels - meer foto's zie Gallery > KNVB Beker

 

 

Scoreverloop:

16. Kirsten Koopmans 1-0

35. Lieselotte Weis 1-1

50. Pia Rijsdijk 2-1

89. Pia Rijsdijk 3-1

 

 

 

 

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling (46. Pia Rijsdijk); Lineth Beerensteyn (90+1. Marthe van Erk), Nadine Noordam, Kirsten Koopmans

 

SC Buitenveldert: Kaylee Moerland; Daphne Bolhoven, Lizzy Bermudez, Robin Zijlma, Donna van Rossum (46. Maxime Wijnants (68. Romy Brand (80. Mandy de Boer)); Frederique Bonink, Laura Kelderman, Rozemarijn Veldhuis; Sanne van Beek, Lieselotte Wels, Lorraine Prade