A+ R A-

USA Team mag niet staken

Een Amerikaanse rechter heeft de Wereldkampioen, de USA, verboden om te gaan staken.

Zij wilden dit gaan doen bijvoorbeeld door niet af te reizen naar de Olympische Spelen. Echter de Rechter heeft hier een stokje voor gestoken want in hun huidige overeenkomst met de Amerikaanse voetbalbond staat dat zij niet het recht hebben om te staken. De Amerikaanse voetbalbond had een rechtszaak aangespannen tegen de speelster. De speelsters op hun beurt gaan nog steeds door met hun rechtszaak voor gelijke betaling!

 

 

12-04-2016: USA team kan Rio boycotten!

 

De Wereldkampioen USA kan de Olympische Spelen boycotten in Rio als hun eis (gelijke betaling als de mannen) niet wordt geevenaard aldus Becky Sauerbrunn. Zij is 1 van de 5 speelsters die namens het team een rechtszaak is gestart tegen de USA voetbalbond voor gelijke rechten gelijke betaling.

 

De Boycot wordt nu in het team besproken als zij geen vooruitgang zien. Sauerbrunn zegt dat zij elk recht hebben om dit te doen. Vorig jaar na het binnenhalen van de Wereldtitel werd er 2 miljoen US Dollaar aan prijzengeld binnengehaald.

 

Dit werd in de organisatie gestopt en een deel aan de speelsters. Ter vergelijking met de mannen van de USA die in de 1/8 finales verloor, die kregen 9 miljoen om te verdelen! Het is ook niet alleen gelijke betaling maar ook gelijke behandeling. Zo heeft het mannenteam nog nooit op kunstgras hoeven te spelen.

Na de USA wereldtitel werd er een Victory Tour georganiseerd door de USA waarvan 8 van de 10 wedstrijden op kunstgras moesten gespeeld worden! Als U het nog weet, voorafgaand aan het WK hadden een groep van prominente speelsters o.a. ook USA speelsters een rechtszaak aangespannen tegen de FIFA om het WK niet op kunstgras te spelen! 

 

01-04-2016: USA speelsters spannen rechtszaak aan tegen USA voetbalbond

 

Vijf leden van de Amerikaanse vrouwen nationale voetbalteam - inclusief sterren Hope Solo, Carli Lloyd en Alex Morgan - spannen een rechtszaak aan namens het gehele team wegens ​​loon-discriminatie tegen de Amerikaanse Voetbal Federatie met de Equal Employment Opportunity Commission.

 

 

De indiening, daarbij verwijst naar cijfers van het financieel jaar verslag van de USSF 2015, waarin staat dat het vrouwenteam bijna $ 20.000.000 meer inkomsten heeft weten te genereren vorig jaar dan het Amerikaanse herenteam, en de vrouwen krijgen bijna vier keer minder uitbetaald!

 

"Onlangs is het duidelijk geworden dat de Voetbalbond niet de intentie heeft ons gelijke loon voor gelijk werk te geven," zei Megan Rapinoe in een persbericht, zij is ook 1 van de 5 speelster samen met Becky Sauerbrunn.

 

De US Voetbalbond verklaarde dat zij zullen kijken naar de contracten, maar dat de huidige contracten tot 31 december 2016 uitgediend zullen worden! Tevens was de US voetbalbond teleurgesteld in de actie die werd ondernomen.

Hope Solo een van de langste zittende speelsters heeft bij veel onderhandelingen gezeten in de laatste 10 jaar en ze zegt dat er niet veel is veranderd. De voetbalbond hamert er maar op dat we dankbaar moeten zijn dat we de kans krijgen om professioneel voetbal te spelen.

Ze zegt in deze tijd, gaat het over gelijkheid, over gelijke rechten en gelijke beloning en we gaan ervoor.

 

In het tennis was het Billie Jean King die het voortouw nam om vrouwelijke tennisers hetzelfde te laten verdienen als de mannen en zij bereikte uiteindelijk in 2007 dat op GrandSlam toernooien er gelijk uitbetaald werd. Vorige week kwam dit onderwerp weer ter sprake!

 

Wellicht dat de USA speelsters het voor elkaar krijgen om het zelfde betaald te krijgen als hun mannelijke collega's. Doelman Tim Howard geef hun groot gelijk om hiervoor te vechten. Zelfs Hillary Clinton tweette

 

  Hillary Clinton ✔  ‎‎@HillaryClinton 

Wouldn’t want to face these women on the field or in the courtroom. Every woman deserves equal pay. http://hrc.io/1VVTNmg