A+ R A-

Onder 19 speelt gelijk tegen Azurri

In de 3e wedstrijd van de La Manga Cup kon Oranje Onder 19 de winst niet naar zich toetrekken. Nederland ging met een 1-2 voorsprong de extra tijd in maar Italie maakte nog de gelijkmaker. Eindstand werd dus 2-2, de Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Cheyenne van den Goorbergh en Lindsey Keizerweerd.

KNVB-coach Jessica Torny begon moest het één en ander schuiven aangezien er 4 speelsters geblesseerd waren. Ze begon met de volgende basisopstelling:  Kelly Steen, Yvonne van Schijndel, Kay-Lee de Sanders, Vera ten Westeneind, Lysanne van der Wal, Silvie van der Plas, Cheyenne van den Goorbergh, Lindsey Keizerweerd, Jill Roord, Esmee de Graaf en Soraya Verhoeve.

 

Kort verslag


Oranje O19 is er vandaag niet in geslaagd om ook de laatste wedstrijd van de La Manga Cup winnend af te sluiten. Nederland kwam op voorsprong in de eerste helft maar Itailie maakte vlak voor rust gelijk. In de 2e helft wist Nederland weer te scoren en zag het er naar uit dat ze de derde partij ook winnend zouden gaan afsluiten, maar wederom zat het venijn van Itailie in de staart want in de extra tijd scoorden zij de gelijkmaker.

 

 

Verslag OnsOranje


Bron: Ons Oranje.nl
Verslag: Welmoed de Lang
Bron: KNVB Media

Onder 19 ongeslagen in La Manga

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft de oefenstage in La Manga maandag met een gelijkspel tegen Italië afgesloten: 2-2. Oranje was hard op weg naar een overwinning, maar moest in blessuretijd de gelijkmaker incasseren. "Frustrerend. Die twee Italiaanse doelpunten waren namelijk ook meteen de enige twee kansen voor de Italiaansen", aldus KNVB-coach Jessica Torny.

Desondanks kende Onder 19 een goede week in het Spaanse sportoord waar het eerder in de week Engeland (3-1) en Denemarken (1-0) versloeg. De selectie van Torny verbleef in La Manga ter voorbereiding op de EK-kwalificatiestrijd die van 7 tot en met 10 april in Nederland plaatsvindt. Nederland kan zich via de Eliteronde in Hengelo en Eibergen plaatsen voor het Europees kampioenschap.  
 
Torny: "Ondanks het late gelijkspel zijn we hier in La Manga dus ongeslagen gebleven. We gaan goed voorbereid en met een frisse selectie naar de Eliteronde. Een brede en gelijkwaardige groep. We hoeven niet bepaald zenuwachtig te worden als we een beroep op de wisselspeelsters moeten doen."
 
Vier geblesseerden
 
Dat laatste was namelijk aan de orde in het laatste duel met Italië, dat in La Manga nog niet had gewonnen. Eerder in het seizoen kwam Oranje in de eerste EK-kwalificatieronde niet verder dan 1-1. Ditmaal moesten Vita van der Linden, Michelle Hendriks, Sisca Folkertsma en Sabrine Ellouzi geblesseerd op de tribune plaatsnemen, maar desondanks had Onder 19 het gehele duel duidelijk het overwicht. Wat ontbrak was geduld. Voor de pauze werden te veel ballen lang naar voren gespeeld. 
 
"En dan komt de bal ook net zo hard weer bij je terug en moet je weer verdedigen. Gelukkig ging dat na rust een stuk beter. De meiden pakten het fantastisch op", zag Torny, voor wie Lindsey Keizerweerd Oranje na een voorzet van Vera ten Westeneind toen al naar 1-0 had gekopt. Op slag van rust kwam Italië echter via een vrije trap, na een onhandige handsbal van Kay-Lee de Sanders, alweer op gelijke hoogte. 
 
Te slordig
 
Na de pauze was Oranje opnieuw de bovenliggende partij, maar tot heel veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. "Met Jill Roord op het middenveld heb je er natuurlijk een fantastische speelster bij", aldus Torny over de middenvelder die ook geregeld bij de A-selectie aansluit en in 2014 mede het EK Onder 19 won. "Helaas waren we in de eindfase vaak net te slordig."
 
Nederland kwam na rust opnieuw op voorsprong. Cheyenne van den Goorbergh pikte de bal op op het middenveld en slingerde hem fraai achter de Italiaanse doelvrouw zo in de kruising. Daarna werd het vooral een mentale slag.
 
"De Italiaansen waren de hele wedstrijd al theater aan het maken en haalden alles uit de kast om toch nog een resultaat te halen. Yvonne van Schijndel had overal blauwe plekken. Niet dat we dat helemaal over moeten nemen, maar daar kunnen wij nog wel wat van leren. We moeten daar slimmer in zijn", aldus Torny die tot haar ontzetting zag dat de sluwe tegenstander in blessuretijd inderdaad nog kreeg waarvoor zo hard vocht. Elisabetta Oliviero frommelde de bal na een corner, ondanks alle drukte in het strafschopgebied, toch nog binnen.
 
Eliteronde
 

Op 5, 7 en 10 april volgt  de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi in Hengelo en Eibergen. Tsjechië, Wit-Rusland en Finland zijn dan de tegenstanders

 

 

Statistieken

Statistieken

 

 

Wedstrijd: Italie O19 - Nederland O19

Datum: maandag 7 maart 2016

Aanvang:  uur

Locatie: La Manga - Spanje

Betreft: 3e oefeninterland

Ruststand:1-1

Eindstand:2-2

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

 

 

Scoreverloop:
22e min      0-1 Lindsey Keizerweerd
44e min      1-1 Boattin
67e min      1-2 Cheyenne van den Goorbergh
90+2e min  2-2 Elisabetta Oliviero

 

 

Kaarten:

 

 

Wissels:
48e min Nurija van Schoonhoven erin voor Silvie van der Plas
48e min Suzanne Admiraal erin voor Lindsey Keizerweerd
66e min Maureen Sanders erin voor Lysanne van der Wal

 

 

Opstellingen:
01. Kelly Steen
02. Yvonne van Schijndel
03. Kay-Lee de Sanders
04. Vera ten Westeneind
05. Lysanne van der Wal
06. Silvie van der Plas
07. Cheyenne van den Goorbergh
08. Lindsey Keizerweerd
09. Jill Roord
10. Esmee de Graaf
11. Soraya Verhoeve.

 

Selectie O19

Selectie La Manga

 

 

De definitieve selectie is als volgt:

 

01. Suzanne Admiraal (Telstar)
02. Sisca Folkertsma (PSV)
03. Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente)
04. Esmee de Graaf (PEC Zwolle)
05. Michelle Hendriks (PSV)
06. Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team)
07. Vita van der Linden (Ajax)
08. Nadine Noordam (ADO Den Haag)
09. Naomi Pattiwael (CTO Eindhoven Talent Team)
10. Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team)
11. Jill Roord (FC Twente)
12. Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team)
13. Maureen Sanders (PSV)
14. Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team)
15. Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle)
16. Kelly Steen (Telstar)
17. Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team)
18. Lysanne van der Wal (sc Heerenveen)
19. Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team)
20. Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team)
21. Dorien Zeinstra (sc Heerenveen) afgemeld vervangen door Nadine Fritschy (Telstar)

22.Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team)

23. Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team)

 

 

Op de stand-by lijst staan de volgende speelsters:

Sabrine Ellouzi (FC Twente), Nadine Fritschy (Telstar), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Maartje Looijen (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team).