A+ R A-

Onder 19 start voortvarend tegen Engeland

Oranje Onder 19 oefende in Spanje (La Manga) vandaag tegen hun leeftijdsgenoten van Engeland. Het team van Jessica Torny is met hun voorbereiding bezig op de Eliteronde straks in eigen land. Op La Manga treffen zij dus Engeland, Denemarken en Italie.
Oranje O19 is dit toernooi goed begonnen want ze wonnen vandaag van Engeland O19. In de eerste helft kwam Nederland op voorsprong maar moest vlak na rust toezien dat Engeland langszij kwam. Maar al snel kwam Oranje O19 weer op voorsprong en in de extra tijd werd er ook nog gescoord zodat de eindstand 3-1 werd. De doelpunten werden gemaakt door: Suzanne Admiraal, Jill Roord en invalster Esmee de Graaf.

KNVB-coach Jessica Torny begon met de volgende elf speelsters: Lize Kop, Yvonne van Schijndel, Vita van der Linden, Vera ten Westeneind, Maureen Sanders, Cheyenne van den Goorbergh, Pleun Raaijmakers, Sisca Folkertsma, Jill Roord, Soraya Verhoeve en Suzanne Admiraal

 

Kort verslag

Oranje O19 begon scherp aan de wedstrijd. In de 28e minuut was het Suzanne Admiraal de score opende en met deze 1-0 gingen ze ook de rust in. Na rust was het juist Engeland die fel begon, ze maakte dankbaar gebruik van de onoplettendheid van de Nederlandse meiden en Clark maakte de 1-1. Oranje herstelde zich echter snel van deze tegenvaller want na 5 minuten kwamen ze alweer op voorsprong door een doelpunt van Jill Roord. Het zag er lange tijd naar uit dat dit ook de eindstand zou worden maar in de 5e minuut van de extra tijd wist Esmee de Graaf nog te scoren waarmee de eindstand 3-1 werd.

 

Verslag OnsOranje


Bron: KNVB Media
Onsoranje.nl
Verslag door: Welmoed de Lang

Uitstekende zege Onder 19

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar is de oefenstage in het Spaanse La Manga donderdag uitstekend gestart. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny versloeg Engeland met 3-1. “Het was echt genieten”, aldus Torny.

“Engeland is bepaald geen misselijke ploeg. Ze zetten ons hoog en vol onder druk. We hebben ons daar prima tegen verweerd”, aldus Torny, wiens formatie zich inderdaad allerminst de kaas van het brood liet eten. De Engelse vrouwen gingen met onder andere een bloedneus en bebloede handen van het veld. “Dat geeft wel aan hoe fel we speelden. De speelsters waren ook absoluut niet onder de indruk van de Engelsen. Dat is wel eens anders geweest.”

Ook voetballend effectief

Ook voetballend hield Oranje prima stand. Ondanks de weinige ruimte wist Onder 19 steeds zonder kleerscheren onder de druk uit te spelen. Daarnaast ging het uiterst effectief met de kansen om. Na krap een half uur stuurde verdediger Vita van der Linden Suzanne Admiraal de diepte in, waarna de rappe flankspeelster alleen voor de doelvrouw geen fout maakte en de bal door haar benen binnenschoot.

Moment van onoplettendheid

Direct na de pauze moest Nederland even slikken, toen Engeland na een voorzet vanaf de zijkant voor de tegenstander kroop en binnenkopte: 1-1. Torny: “Het was een moment van onoplettendheid. Daar hadden we in de rust nog voor gewaarschuwd, maar we lieten ons toch weer verrassen. Dat moet er voor de EK-kwalificatieronde nog uit.”

De ploeg is namelijk in voorbereiding op de Eliteronde die vanaf 5 april in eigen land plaatsvindt. Daarvoor tankte het nu vertrouwen, want na de gelijkmaker pakte Oranje na vijf minuten alweer de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Jill Roord kopte na een uitstekende aanval de voorzet van Soraya Verhoeve net onder de lat binnen.

Winnen op z’n Duits

Ver in blessuretijd maakte Esmee de Graaf de 3-1. “Met een doelpunt zoals wij ze jarenlang tegen hebben gekregen, op z’n Duits”, meende Torny. Na een fase van forse Engelse druk kreeg Roord de bal en ging ze richting cornervlag om tijd te winnen. “Toen riepen ze om haar heen dat ze de bal voor moest geven en dat deed ze. Hij was perfect op maat.”

De Graaf kon de bal vervolgens van dichtbij binnentikken. Het maakte een einde aan de Engelse hoop, waarbij de ploeg veel deed om Nederland nog uit het spel te halen. Torny: “Met een hele theatervoorstelling probeerden ze ons uit balans te krijgen. Mooi om te zien hoe dat nu eens werd afgestraft.”

Zaterdag speelt Onder 19 nog tegen Denemarken. Italië volgt op 7 maart. Op 5, 7 en 10 april volgt  de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi in Hengelo en Eibergen. Tsjechië, Wit-Rusland en Finland zijn dan de tegenstanders.

 

Statistieken

Statistieken

 

 

Wedstrijd: Nederland O19 - Engeland O19

Datum: donderdag 3 maart 2016

Aanvang: 13:00 uur

Locatie: La Manga - Spanje

Betreft: 1e oefeninterland

Ruststand: 1-0

Eindstand: 3-1

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

 

 

Scoreverloop:
28e min   1-0 Suzanne Admiraal
50e min   1-1 Clark
55e min   2-1 Jill Roord
90+5 min 3-1 Esmee de Graaf

 

 

Kaarten:

 

 

Wissels:

 

 

Opstellingen:
01. Lize Kop
02. Yvonne van Schijndel
03. Vita van der Linden
04. Vera ten Westeneind
05. Maureen Sanders
06. Cheyenne van den Goorbergh
07. Pleun Raaijmakers
08. Sisca Folkertsma
09. Jill Roord
10. Soraya Verhoeve
11. Suzanne Admiraal

 

 

Selectie O19

Selectie La Manga

 

 

De definitieve selectie is als volgt:

 

01. Suzanne Admiraal (Telstar)
02. Sisca Folkertsma (PSV)
03. Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente)
04. Esmee de Graaf (PEC Zwolle)
05. Michelle Hendriks (PSV)
06. Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team)
07. Vita van der Linden (Ajax)
08. Nadine Noordam (ADO Den Haag)
09. Naomi Pattiwael (CTO Eindhoven Talent Team)
10. Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team)
11. Jill Roord (FC Twente)
12. Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team)
13. Maureen Sanders (PSV)
14. Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team)
15. Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle)
16. Kelly Steen (Telstar)
17. Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team)
18. Lysanne van der Wal (sc Heerenveen)
19. Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team)
20. Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team)
21. Dorien Zeinstra (sc Heerenveen) afgemeld vervangen door Nadine Fritschy (Telstar)

22.Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team)

23. Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team)

 

 

Op de stand-by lijst staan de volgende speelsters:

Sabrine Ellouzi (FC Twente), Nadine Fritschy (Telstar), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Maartje Looijen (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team).