A+ R A-

Selectie Olympisch Kwalificatie Toernooi

Martens en Van der Gragt niet inzetbaar voor OKT
Bondscoach Arjan van der Laan kan tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi niet beschikken over de internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Lieke Martens liep tijdens de training van maandag 29 februari een hersenschudding op en heeft het trainingskamp moeten verlaten. Verdediger Van der Gragt heeft knieklachten en is tevens niet inzetbaar voor de komende wedstrijden. Jeslynn Kuijpers (PSV), die zondag als extra speelster aansloot bij de groep, is samen met haar clubgenoot Myrthe Moorrees toegevoegd aan de 23-koppige selectie voor het OKT.Jeslynn Kuijpers meldt zich bij Oranje
Bondscoach Arjan van der Laan heeft Jeslynn Kuijpers gevraagd aan te sluiten bij Oranje. De PSV-speelster meldt zich vandaag (zondag 28 februari) in Rotterdam, waar het Nederlands vrouwenelftal bij elkaar komt in voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi.

Bondscoach Van der Laan: "Dinsdag 1 maart moeten wij bij UEFA de lijst met 23 internationals voor het OKT aanleveren. Aangezien we enkele speelsters hebben met lichte klachten, heb ik Jeslynn gevraagd om in elk geval tot dinsdag aan te sluiten, zodat we nu met een groep van 24 starten."

Renée Slegers sluit aan bij tweedaags trainingskamp Oranjevrouwen

International Renée Slegers sluit aan bij het tweedaagse trainingskamp van de Oranjevrouwen op 22 en 23 februari. De middenvelder, die uitkomt voor de Zweedse club Linköpings FC, meldt zich morgen (22 februari) in Ermelo. Oranje werkt daar een tweetal trainingen af in het kader van de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi.


Van der Laan selecteert 23 speelsters voor Olympisch kwalificatietoernooi. Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi geformeerd. Het 'OKT' vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam. Loes Geurts keert terug in de selectie van de Oranjevrouwen. De sluitpost van Kopparbergs/Göteborg FC kampte met een hoofdblessure en kwam in de wedstrijd Nederland-Japan (23 juni 2015) tijdens het WK voor het laatst uit voor Oranje.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA ranking is het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.

Voorbeschouwing OKT bondscoach Arjan van der Laan: klik hier 


Speelschema - Alle wedstrijden vangen aan om 19.30 uur 

Woensdag 2 maart
Zwitserland - Nederland (Kyocera Stadion, Den Haag)
Noorwegen - Zweden (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Zaterdag 5 maart
Noorwegen - Nederland (Sparta Stadion, Rotterdam)
Zweden - Zwitserland (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Woensdag 9 maart
Zwitserland - Noorwegen (Stadion Woudestein, Rotterdam)
Nederland - Zweden (Sparta Stadion, Rotterdam)

Selectie tweedaagse trainingskamp in voorbereiding op OKT

In voorbereiding op het OKT werkt een gedeelte van de selectie van het Nederlands elftal op 22 en 23 februari nog een tweetal trainingen af. Deze tweedaagse in Ermelo is bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen.

Selectie voor tweedaagse:
Eshly Bakker (Ajax), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Kika van Es (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (Telstar), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Marieke Ubachs (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax) en Kelly Zeeman (Ajax), en Renée Slegers (Linköpings FC).