A+ R A-

Einde verhaal FC Twente uit Champions League

FC Twente verliest wederom met 1-0 van FC Barcelona. In de 1e helft was FC Barcelona de bovenliggende partij en scoorde de 1-0, in de 2e helft kwam FC Twente best wel goed terug, verschillende kansen werden gecreeerd, maar de bal wilde er niet in. Vooral keepster Marieke Ubachs kan ondanks de in totaal 2 tegendoelpunten terugkijken op 2 goede wedstrijden tegen FC Barcelona. Een omarming (zie foto) om elkaar te troosten.

 

 

Kort verslag

In de eerste helft bepaalde Barcelona grotendeels het spel. FC Twente werd meestal in de verdediging gedrongen, Marieke Ubachs had verschillende goede reddingen. FC Twente kwam maar mondjesmaat voor het doel van Barcelona, maar werd daar niet gevaarlijk. Het veld lijkt precies goed voor Barcelona maar voor FC Twente af en toe te groot. Het plaatsen en aannemen van de bal ging bij de thuisploeg beter dan bij de Tukkers. Na een afgeslagen aanval van FC Twente, schakelde Barcelona heel snel om in de tegenaanval, sleepte er een paar corners uit, bleef gevaarlijk, Alexia kon terugleggen en Garcia scoorde onhoudbaar in de 25e minuut de 1-0. Even later lag Maud Roetgering K.O. op de grond, ze had een bal nogal hard tegen haar hoofd aangekregen, maar gelukkig is ze er na een paar minuten weer bij. Ook Danique Kerkdijk krijgt een blessurebehandeling en keert weer terug in het veld. De rust brak aan met een 1-0 stand. Twente moet dus 2x scoren en dat wordt moeilijk want het tempo zal omhoog moeten maar Twente oogt niet sprankelend en Barcelona wel.

 

In het begin van de 2e helft is Twente wat scherper en meer in de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. Ook in deze helft blijft Marieke Ubachs verschillende keren goed redden, maar staat ze af en toe ook heel gevaarlijk als een 'laatste man' ver voor haar doel. In de 60e minuut kan de Spaanse keepster maar netaan een doelpunt van Twente voorkomen. In de 66e min. weer een aanval van Twente de bal gaat rakelings langs het doel, maar Renate Jansen werd afgevlagd voor buitenspel, 2 minuten later is Twente weer gevaarlijk voor het doel, maar de bal wil het doel niet in. Een hachelijk moment in de 75e minuut, want toen schoot Barcelona een lange bal over de ver voor haar doel staande Ubachs, maar zij kreeg hulp van de paal. De Spaanse ballen zijn blijkbaar erg hard, want ook Kristina Erman, zeeg ter aarde na een kopbal en leek groggy. Nog een paar gevaarlijke momenten voor beide doelen maar zoals eerder vermeldt, de bal wilde er niet meer in.

 

FC Twente kwam tegen dit Barcelona iets te kort, maar moet zich troosten met de gedachte dat het geschiedenis heeft geschreven met het verbreken van het record aantal toeschouwers en in de vorige ronde het winnen van die ander FCB (kampioen van Duitsland) en dat blijft altijd in de boeken staan.

 

 

Video

 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: FC BARCELONA - FC TWENTE (1-0) 1-0 

Datum: woensdag 18 november 2015

Aanvang:  19:00 uur

Locatie: Mini Estadi te Barcelona

Betreft: return laatste 16

Ruststand: 1-0

Eindstand: 1-0

Scheidsrechter: Esther Staubli (SUI)

Assistent scheidsrechters: Belinda Brem (SUI) en Emilie Aubry (SUI)
Fourth official: Yolanda Parga Rodriguez (ESP)

Toeschouwers: 3219

Reporter: Ineke van der Louw

Fotograaf: geen

 

 

Scoreverloop:

BAR: 25e min. 1-0 Ruth Garcia 

 

Gele Kaarten:

TWE:
17e min. Shanice vd Sanden 
64e min. Marthe Munsterman

 

 

Wissels:
BAR:
71e min.  Gemma Gili (in) - Marta Unzue uit
86e min.  Barbara Latorre (in) - Ruth García uit

TWE:
46e min. Kristina Erman in, Shanice vd Sanden uit

61e min. Zoi vd Ven in, Tashira Renfurm uit 

 

Opstellingen:

 

FC Barcelona

13. Sandra Panos
02. Ane Bergara
03. Ruth Garcia
04. Marta Unzue ©
05. Melanie Serrano
18. Marta Torrejon
23. Leire Landa
08. Miriam Dieguez
11. Alexia Putellas
10. Jennifer Hermoso
20. Olga Garcia
Bank:
01. Laura Rafols
17. Nuria Garrote
07. Gemma Gili
12. Patricia Guijarro
21. Barbara Latorre
24. Irene del Rio
15. Sandra Hernandez

Coach: Xavi Llorens


FC Twente
01. Marieke Ubachs
02. Maud Roetgering
03. Stefanie van der Gragt
04. Danique Kerkdijk
06. Marthe Munsterman
14. Jill Roord
07. Shanice van de Sanden
09. Anouk Dekker (C) 
11. Renate Jansen
12. Tashira Renfurm
17. Ellen Jansen
Bank:
16. Jade Adan
08. Kristina Erman
15. Laika Boerrigter
18. Zoi van de Ven
19. Cheyenne van den Goorbergh
25. Sabrine Ellouzi

Coach: Arjan Veurink