A+ R A-

Duitsland Europees Kampioen 2017!

Op 14 mei werd de EK finale O17 gespeeld. In de finale stonden Duitsland en Spanje tegenover elkaar. In de eerste wedstrijd van dit EK stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar en toen won Duitsland met 1-4, vandaag werd er in de finale niet gescoord, derhalve volgde er meteen een penalty shoot-out die gewonnen werd door Duitsland. Duitsland benutte de 1e pingel en Spanje mocht daarna volgens het nieuwe systeem 2x schieten maar miste beide kansen (lat en over)............>>>

Klik hier voor het complete programma

14-05-2017: Vervolg......... Daarna mocht Duitsland 2x schieten en benutte er 1 van, Duitsland nu dus op 2-0. Ook de 3e penalty van Spanje ging mis, nu stopte de keeper de bal, maar de 4e bal was raak stand nu op 2-1 Duitsland hoefde nog maar 1 penalty te benutten en dat gebeurde ook, eindstand 3-1 voor Duitsland en zo is Duitsland Europees Kampioen geworden.

Jammer want m.i. verdiende Spanje eigenlijk deze titel, het speelde veel beter dan Duitsland, maarja het gaat om doelpunten maken. Onze oosterburen hadden veel overtredingen nodig om de Spaanse vrouwen af te stoppen, de Duitse keepster was wel goed. Mooi voetbal was overigens niet mogelijk omdat het hele veld blank stond na hevige regenval en ook tijdens de wedstrijd regende het, waardoor de bal niet kon doorrollen, je kon beter spreken van een waterballet. De doelpunten bleven uit en de penalty shoot-out werd aanmerkelijk beter genomen door Duitsland. 

11-05-2017: Vandaag werden de halve finales van het EK onder 17 jaar gespeeld. Nederland O17 startte al om 11:00 uur tegen Spanje. De Spaanse meiden waren helaas te sterk en wonnen met 0-2 en zij gaan door naar de finale. Om 18:00 uur was de wedstrijd tussen Duitsland en Noorwegen. Deze moest worden beslist door penalty's want de eindstand in de reguliere tijd was 1-1. Duitsland nam de penalty's als beste en gaat het zondag in de finale opnemen tegen Spanje...

 

08-05-2017: Laatste nieuws: Vandaag werden de 3e dus laatste groepswedstrijden gespeeld. Nederland en Duitsland wisten zich al eerder te plaatsen.

Groep B; Nederland speelde vandaag 0-0 gelijk tegen Ierland en Noorwegen won met 0-2 van Engeland dus Noorwegen werd 2e in groep B en is in de halve finale de tegenstander van Duitsland geworden. In groep A won Duitsland met 1-5 van Tsjechie en werd Spanje de nr. 2 via een 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk. Spanje is in de halve finale dus de tegenstander van Oranje O17 geworden.

05-05-2017: Nederland en Duitsland Onder 17 jaar plaatsen zich al voor de Halve Finales. Nederland won met 2-1 van Engeland en Duitsland wist  Frankrijk met dezelfde cijfers te verslaan. Ierland zag ook hun 2e duel in verlies eindigen tegen Noorwegen en datzelfde gold voor gastland Tsjechie tegen Spanje (1-5).

02-05-2017: Niet alleen Nederland begon het EK sterk door winst op Noorwegen, maar ook Engeland die Nederland a.s. vrijdag krijgt. Engeland won met 5-- van Ierland. In de andere groep was verrassend de grote nederlaag van Spanje, Duitsland won met 4-1! Frankrijk wist maar nipt te winnen van gastland Tsjechie 1-2.

 

25-04-2017: Op vrijdag 28 april a.s. reist de Selectie af naar Tsjechie waar zij a.s. maandag waar zij op dinsdag 2 mei hun 1e duel spelen tegen Noorwegen. Engeland wacht op Bevrijdingsdag en het laatste duel tegen de leeftijdsgenoten van Ierland is maandag 8 mei.

07-04-2017: Speelsters onder 17 loten Engeland, Noorwegen en Ierland

Speelsters onder 17 spelen op het EK 2017 in Tsjechië tegen Engeland, Noorwegen en Ierland. Dit is het resultaat van de loting, die eerder vandaag plaatsvond in het Tsjechische Pilsen. De ploeg van KNVB-coach Marleen Wissink speelt de groepswedstrijden op 2, 5 en 8 mei. Mocht het zover komen dan speelt Onder 17 de halve finale op 11 mei en spelen ze de finale op zondag 14 mei in Pilsen. Het exacte toernooischema wordt later bekend gemaakt.

Eerdere resultaten tegen Engeland, Noorwegen en Ierland

Onder 17 kwam Noorwegen al eerder tegen in de kwalificatiereeks in aanloop naar dit toernooi. Dat duel werd destijds met 2-0 verloren, dit was tevens het enige duel in de kwalificatiereeks dat verloren ging. Engeland en Ierland waren ook al eerder de opponent van Oranje. De laatste wedstrijden tegen deze ploegen dateren uit april 2015. Beide wedstrijden wist Onder 17 echter niet te winnen. Tegen Engeland werd er 2-0 verloren en tegen Ierland kwam Oranje niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

 

De kwalificatiereeks naar het EK 2017

Speelsters onder 17 won in de kwalificatiereeks voor het EK in Tsjechië bijna alle duels. In oktober 2016 begon de ploeg van Marleen Wissink met twee grote overwinningen aan de eerste EK-kwalificatieronde. Het werd 11-0 tegen Bulgarije en Moldavië werd zelfs met 13-0 verslagen. De wedstrijd tegen Noorwegen ging daarentegen verloren met 2-0. In de Eliteronde in eigen land werd er twee keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Dit was genoeg om een plaats af te dwingen op het EK 2017 in Tsjechië.

 

EK 2017 in Tsjechië

Tsjechië organiseert van 2 tot en met 14 mei het EK 2017 voor speelsters onder de 17 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd is. De eerste en laatste keer dat het Nederlands elftal voor speelsters onder de 17 jaar zich kwalificeerde voor een EK was in 2010. Het EK voor speelsters onder 17 wordt sinds 2008 georganiseerd door de UEFA.

02-04-2017: Niet alleen Nederland (groep 1) wist zich voor het EK te plaatsen maar ook uit groep 2: Noorwegen; groep 3: Engeland, zij hebben Duitsland verslagen met 1-2!; groep 4: Republiek Ierland; groep 5: Frankrijk en groep 6: bleef Spanje bovenaan staan.

Het enige land wat alledrie de duels tot op heden heeft gewonnen, is Noorwegen, Spanje had daarbij kunnen komen maar speelde vandaag 1-1 gelijk tegen Zweden.
Wie als beste nummer 3 naar het EK gaat, is nog onbekend.
Het EK te Tsjechie vindt plaats in 2017 te Tsjechie van 2 t/m 14 mei 2017.

01-04-2017: Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft inmiddels drie wedstrijden gespeeld in de Eliteronde, 2 gewonnen en 1 gelijk. Ze staan eerste in de groep en gaan door naar de EK in Tsjechie.  

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft inmiddels de drie wedstrijden gespeeld in de Eliteronde. Ze staan eerste in de groep en gaan door naar de EK in Tsjechie. 

De eerste wedstrijd speelde O17 op 27-03-2017 tegen Slovenië. Deze wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door: Lynn Wilms (25e min), Romee Leuchter (5oe min), en Lisa Doorn (60e min).

De tweede wedstrijd werd op 29-03-2017 gespeeld  en nu was Zwitserland de tegenstander. Oranje O17 kwam hier niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt voor Nederland viel in de 7e min en werd gescoord door Kerstin Casparij.

Op 1 april won Nederland met 2-1 van Oostenrijk en werd daarmee 1e in groep 1, Romee Leuchter en Willienne ter Beek scoorden de doelpunten. Zwitserland verloor met 1-2 van Slovenie.

23-01-2017: Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar speelt het tweede, beslissende EK-kwalificatietoernooi in Veen en Zaltbommel. Achilles Veen en NIVO Sparta zijn van 27 maart tot en met 1 april de gastheren van de UEFA-Eliteronde.  

Om een ticket voor het EK in Tsjechië te bemachtigen moet Onder 17 zien af te rekenen met drie Alpenlanden. De ploeg van coach Marleen Wissink is gekoppeld aan Oostenrijk, Slovenië en Zwitserland.

12-11-2016: Eliteronde Onder 17 in eigen land

Nederland Onder 17 Jaar is gastvrouw van de zogenoemde Eliteronde die van 27 maart tot en met 1 april wordt gehouden. Waar de kwalificatiewedstrijden zullen plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt. Nederland lootte vrijdag Oostenrijk, Slovenie en Zwitserland.

 

11-11-2016: Eliteronde: NLO17 loot Oostenrijk, Slovenie en Zwitserland

Vandaag vond de loting plaats van de Eliteronde voor Onder 17-jarigen voor het EK toernooi te Tsjechie. Nederland zit in groep 1 tesamen met Oostenrijk, Slovenie en Zwitserland. Deze eliteronde wordt in Nederland gespeeld van 27 maart tm 1 april 2017. 

 

04-11-2016: Potindeling
Nederland is ingedeeld in pot 2 en krijgt dus uit pot 1: Spanje, of Frankrijk of Duitsland of  Oostenrijk of Republiek Ierland. Geen Noorwegen want daar hebben ze in de 1e ronde tegen gespeeld. Dus mochten ze die loten, dan wordt Noorwegen aan een ander land gekoppeld.

 

Pot A: Spain, France, Germany (holders), Austria, Norway, Republic of Ireland

Pot B: Denmark, Poland, Greece, Hungary, Sweden, Netherlands

Pot C: England, Scotland, Iceland, Bosnia and Herzegovina, Belgium, Slovenia

Pot D: Russia, Switzerland, Italy, Portugal, Serbia, Wales

 

31-10-2016: Het zit er op, de allerlaatste wedstrijden van deze 1e ronde zijn gespeeld. Na de 1e ronde volgt de Eliteronde, wie er in de Eliteronde gaan spelen is nu bekend, zie artikel Kwalificatie/uitlslagen enz. enz.

In Groep 10 won. Rep. Ierland met 1-4 van IJsland, daarmee werd Rep. Ierland groepswinnaar en IJsland 2e. De andere wedstrijd ging tussen Faroer Eilanden en Wit Rusland, uitslag 2-1.

In groep 5 speelde Finland en Italie 0-0 gelijk, Portugal won met 0-7 van Georgie. Zowel Portugal als Finland en Italie hebben ieder 5 punten behaald, Portugal heeft een doelsaldo van +7 en Finland en Italie hebben ieder een doelsaldo van +8. Op basis van doelsaldo komt Portugal daarom net iets te kort, voorlopig is dit nog maar een theorie.

Voor het complete programma en uitslagen van de 1e ronde klik eerst op de titel en dan hier .

Het EK Onder 17 vindt volgend jaar plaats in Tsjechie van 2 t/m 14 mei 2017. 46 Landen doen mee, waarvan 44 de kwalificatie procedure zal afleggen. Spanje is vrijgeloot voor de 1e ronde en uiteraard Tjsechie want dat is het gastland!  De groepswinnaars en de nummers 2 gaan door naar de Eliteronde, maar ook de beste nummer 3 van alle groepen gaat door. 


 

29-10-2016: Vandaag werden er 2 wedstrijden gespeeld in groep 8 t.w. Litouwen verloor ook haar 3e wedstrijd, nu met 0-3 van Slovenie en ook Rusland verloor maar dan met 0-1 van Engeland. In deze groep verzamelden zowel Engeland, Slovenie als Rusland 6 punten en gaan waarschijnlijk alledrie door, tis even afwachten. In ieder geval was het doelsaldo van Engeland +14, van Slovenie +3 en Rusland +2.

 

28-10-2016: Op vrijdagavond werden er 2 wedstrijden gespeeld in Groep 5 en ook 2 in Groep 10. In Groep 10 won Rep. Ierland met 2-0 van wit Rusland en IJsland won met 4-0 van Faroer Eilanden, met nog 1 wedstrijd te gaan is nu al bekend dat Rep. Ierland en IJsland door gaan naar de Eliteronde. In Groep 5 kan er nog van alles gebeuren. Vanavond won Finland met 8-0 van Georgie en Italie vs Portugal eindigde in 1-1. Overigens is het In groep 8 wel duidelijk dat Rusland door gaat, maar wie nr. 2 wordt is nog de vraag.

 

26-10-2016: Vanavond werden er 8 wedstrijden gespeeld. Groep 5 en 10 zijn nu ook van start gegaan. In groep 5 speelde Portugal en Finland 1-1 gelijk en Italie won met 8-0 van Georgie. In Groep 10 won Rep. Ierland met 6-0 van de Faroer Eilanden en Wit Rusland (Belarus) verloor met 0-4 van IJsland. In Groep 8 werd de 2e wedstrijd gespeeld er werd door Rusland met 2-0 gewonnen van Litouwen en Engeland verloor verrassend met 0-1 van Slovenie. Tenslotte de 3e wedstrijden in Groep 4, Nederland is 2e geworden omdat het met 0-2 verloor van Noorwegen wat nu groepswinnaar is geworden. In de andere wedstrijd verloor Moldavie met 0-1 van Bulgarije.

24-10-2016: Groep 8 is ook van start gegaan, Slovenie verloor nipt met 0-1 van Rusland, maar Engeland haalde ongenadig uit het won met 14-0 van het arme Litouwen.

 

23-10-2016: Was 0-11 winst een monsterscore, hoe moet je dan 13-0 noemen? In groep 4 won Oranje O17 vandaag namelijk met 13-0 van gastland Moldavie en is door de eerdere 11-0 en nu 13-0 winst uiteraard geplaatst voor de Eliteronde. Noorwegen is ook geplaatst, het won met 4-0 van Bulgarije. Op 26 okt. a.s. zijn Nederland en Noorwegen tegenstanders voor de laatste wedstrijd in groep 4.

 

21-10-2016: Groep 4 is ook van start gegaan, Nederland begon met een monsterzege van 0-11 op Bulgarije, in de andere wedstrijd wist Noorwegen met 6-0 te winnen van Moldavie. Op de 23e zal Nederland het opnemen tegen Moldavie en op de 26e a.s. is Noorwegen de tegenstander. 

 

15-10-2016: Ook Groep 6 is klaar met de groepswedstrijden. Kazagstan verloor voor de 3e keer nu met 0-3 van Kroatie en Frankrijk won ook haar laatste wedstrijd ruim met 0-4 van Schotland. Frankrijk is 1e geworden in deze groep en Schotland ondanks het verlies van vandaag werd 2e en gaan dus door.

 

13-10-2016: Alle wedstrijden in Groep 3 zijn gespeeld, in de laatste wedstrijd speelde Hongarije 2-2 gelijk tegen Polen en Estland verloor met 0-1 van Azerbadjan. Polen staat met 7 punten op de eerste plaats en heeft een doelsaldo van 13 voor en 2 tegen. Hongarije heeft ook 7 punten maar komt op de tweede plaats met een doelsaldo van 8 voor en 3 tegen. 

 

12-10-2016: Frankrijk won met 4-0 van Kroatie en Schotland won ook maar dan met 8-0 van Kazagstan, het laatstgenoemde landsteam heeft in 2 wedstrijden al 25 keer moeten vissen en maakte zelf geen doelpunt. Frankrijk en Schotland hebben nu 2 duels gewonnen zullen tegenover elkaar staan op 15 okt.a.s.

 

11-10-2016: De laatste 2 wedstrijden van Groep 2 zijn gespeeld. Malta won met 2-1 van Montenegro en Griekenland speelde 1-1 gelijk tegen Zweden. 
In Groep 2 eindigden Griekenland en Zweden met evenveel punten op de 1e en 2e plaats. Griekenland heeft echter een beter doelsaldo dan Zweden en werd daarom groepswinnaar.

 

10-10-2016: In groep 3 werden 2 wedstrijden gespeeld, Hongarije won met 3-1 van Estland en Polen met 4-0 van Azerbaidjan. Hongarije en Polen hebben ieder 2 wedstrijden gewonnen zullen op de 13e okt. elkaars tegenstander zijn. Frankrijk voetbalde in Groep 6 tegen Kazakstan en haalde verwoestend uit met 17-0. 

Kroatie kreeg Schotland als tegenstander en Schotland won dit duel met 0-4. Voor de teams in Groep 6 was het hun eerste wedstrijd. 

 

08-10-2016: Vier wedstrijden stonden er op het programma. Uit groep 2 werden de 2e groepswedstrijden gespeeld. Zweden nam het op tegen Montenegro, ze wonnen met 2-1 nadat ze met 0-1 de rust in gingen. Montenegro kreeg de hele wedstrijd één kans en dat werd dan ook gelijk bekroond met een doelpunt. De andere wedstrijd ging tussen Griekenland en Malta. Deze eindigde in 2-0 voor Griekenland. Griekenland gaat aan de leiding in deze groep en Zweden staat op doelsaldo 2e. Beide teams zijn al door naar de Eliterond maar zullen in een onderling duel uit gaan maken wie er eerste wordt in de groep. Uit groep 3 de eerste kwalificatiewedstrijden. Azerbadjan kwam tekort tegen Hongarije, het werd daar 0-3. Hongarije maakte de overwinning pas echt zeker in de laaste 10 minuten. Polen was duidelijk een maatje te groot voor Estland. Met 7-0 werden de meiden van Estland van de mat gespeeld. Polen gaat aan de leiding en Hongarije staat 2e. 


07-10-2016
: Vandaag is de beslissing gevallen in groep 7. Duitsland won met 0-4 van Turkije en gaat als groepswinnaar door. Turkije maakte het zichzelf niet echt makkelijk want ze kregen in de 3e minuut al een penalty die door de Duitse meiden werd benut. Hierna was Duitsland oppermachtig en kwam Turkije er in deze wedstrijd niet aan te pas. De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Letland en Wales. In een gelijkopgaand duel kwam Wales in de 19e minuut op voorsprong. Zo bleef het tot de 73e minuut toen Anna Morphet van Wales de bal achter haar eigen keeper wist te werken. Eindstand 1-1, Wales gaat ondanks dit ongelukkige gelijkspel wel door naar de Eliteronde.

 

06-10-2016: De eerste 2 wedstrijden in Groep 2 zijn nu ook gespeeld. Zweden moest het opnemen tegen Malta en won daar met 3-0 van. De tweede wedstrijd ging tussen Montenegro en Griekenland, dat werd een 0-4 winst voor de Grieken.

05-10-2016: Groep 11 is klaar met de poulewedstrijden, de uitslagen waren Noord-Ierland tegen Oostenrijk 0-4 en ook 0-4 werd het tussen Macedonie en Bosnie Herzegovinie. Door naar de volgende ronde zijn Oostenrijk, had 3 wedstrijden gewonnen en Bosnie H. werd 2e met 2 gewonnen wedstrijden.

 

04-10-2016: Ook op deze dinsdag 2 wedstrijden t.w. uit groep 7. Duitsland stoomt door, eergisteren Letland met 6-0 verslagen, vandaag weer 6-0 maar nu was Wales het slachtoffer. Wie er nr. 2 in deze poule wordt is nog onzeker, in ieder geval won Turkeije ook van Letland maar dan met 2-1.


02-10-2016:
Vandaag 2 wedstrijden uit groep 11, Oostenrijk won met 4-1 van Bosnie H. en Noord Ierland won met 3-0 van Macedonie.

In groep 7 werden de eerste twee wedstrijden gespeeld t.w. Wales won met 2-1 van Turkije en Duitsland was met 6-0 veel te sterk voor Letland.

01-10-2016: In de laatste kwalificatiewedstrijden van groep 9 heeft Belgie O17 zich toch nog kunnen plaatsen voor de Eliteronde. Ze wonnen met 0-1 van Servie met wederom heel veel kansen die niet benut werden. Het doelpunt van Belgie werd gemaakt door Lisa Petry. Ondanks dit verlies is Servie ook door, maar Belgie eindigde als eerste in de groep. 
De andere wedstrijd ging tussen Oekraine en Roemenie. Roemenie had alle kans om door te gaan maar verprutste dit door met 2-1 te verliezen.


30-09-2016:
De kwalificatieswedstrijden uit groep 11 zijn vandaag begonnen. Bosnie en Herzegovina won met 4-0 van Noord-Ierland. Noord-Ierland had eigenlijk de beste kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten maar dan moet je deze wel benutten en dat vergaten ze. Oostenrijk en Macedonie was de andere wedstrijd uit deze groep. Oostenrijk nam al snel de leiding in de wedstrijd en stond na 24 minuten al op een 5-0 voorsprong. Daarna namen ze wat gas terug en werd er in de 2e helft de 6-0 en 7-0 gescoord.

28-09-2016:
De tweede wedstrijden uit Groep 9 werden vandaag gespeeld. De Belgische meiden waren deze kwalificatieronde goed begonnen maar lieten het vandaag afweten tegen Roemenie. Belgie had verreweg de meeste kansen maar vergat te scoren, Roemenie had echter maar één kans en wist deze gelijk te verzilveren en won met 0-1. De andere wedstrijd ging tussen Servie en Oekraine en deze eindigde in 1-1. Servie had net als Belgie alle kans om de winst te pakken maar liet dit achterwege. Door dit gelijkspel gaat Servie wel aan de leiding in groep 9, gevolgd door Roemenie. Belgie is door het verlies van vandaag naar de 3e plaats gezakt.

26-09-2016
: Vandaag werden de eerste kwalificatiewedstrijden gespeeld in groep 9. Belgie deed goede zaken door met 4-0 van Oekraine te winnen. De Belgische meiden gingen voortvarend van start want ze scoorden in de 19, 21 en de 24e minuut. Pas in de 54e werd de 4-0 gemaakt. De andere wedstrijd ging tussen Roemenie en Servie. Een gelijkopgaande strijd maar Servie wist in de 13e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Belgie staat nu 1e op doelsaldo gevolgd door Servie.

25-09-2016:
De laatste wedstrijden uit groep 1 voor kwalificatie voor de Eliteronde voor het EK O17 werden vandaag gespeeld. Voor Israel en Slowakije was er niet veel eer meer te behalen, zij speelden om plaats 3 en 4. Israel verloor ook de 3e wedstrijd, en Slowakije pakte dus nog 3 punten door te winnen met 0-1.
Denemarken en Zwitserland waren allebei al geplaatst voor de Eliteronde en het ging hier dan ook om de groepswinst. Denemarken won met 4-1 en werd groepswinnaar.

22-09-2016:
Vandaag weer 2 wedstrijden in groep 1 van het kwalificatietoernooi voor het EK O17 in Tsjechie. Zwitserland wist van Slowakije te winnen. Zwitserland had al in de 14e minuut de 1-0 kunnen maken toen het een penalty toegewezen kreeg, maar deze werd gemist. Niet veel later was het toch raak voor de Zwitserse meiden en liepen ze uiteindelijk verder uit naar 3-0. Denemarken gaat nu aan de leiding in groep 1 na de winst op gastland Israel met 2-0. Zwitserland staat 2e met evenveel punten maar een minder doelsaldo. Denemarken en Zwitserland zullen in een onderling duel gaan uitmaken wie er met de groepswinst vandoor gaat.

21-09-2016
: Het Kwalificatie toernooi voor het EK Onder 17 begon dinsdag 20 september. Voor Oranje Onder 17 jaar zal dit pas tussen 21-26 oktober plaats gaan vinden in Moldavie. Denemarken had een makkelijke partij tegen Slowakije, er werd met 1-6 gewonnen. Zwitserland onder 17 had het moeilijker tegen Israel. Slechts 1 goal en wel in het netje van Israel.

 

13-11-2015: Loting EK 2017 Onder 17 jaar

Nederland Onder 17 zit in groep 4, tesamen met Noorwegen, Bulgarij en Moldavie. Dit betreft de 1e kwalificatie ronde. De wedstrijden worden in het najaar van 2016 in Moldavië gespeeld. De nummers één en twee en de beste nummer drie van de elf poules plaatsen zich voor het EK dat in 2017 in Tsjechië wordt gehouden. Het gastland is automatisch geplaatst.

 

46 Landen zullen meedoen aan de kwalificatie voor het EK 2017 te Tsjechie. Voor de 1e ronde is alleen Spanje vrijgeloot.
Om 08:40 uur zullen dus 44 landen in de vastgestelde potten zitten. Nederland O17 zit in pot B, dit betekent dat zij tenminste 1 sterk land tegen krijgen. Malta doet voor het eerst mee.

Er worden 11 groepen geformeerd van elk 4 landen. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich rechtstreeks en de beste nummer 3 van alle groepen ook.