A+ R A-

Spanje Europees Kampioen 2017 EK O19

Vandaag werd de finale gespeeld in Noord Ierland voor Vrouwen O19, deze ging tussen Frankrijk en Spanje. Frankrijk kwam in de 4e minuut op voorsprong en Spanje had het even lastig na deze vroege tegenslag maar herstelde zich goed en maakte in de 18e minuut gelijk. Deze stand bleef een tijdje op het scorebord staan totdat in de 71e minuut Frankrijk weer op voorsprong kwam. Het zag er naar uit dat Frankrijk er met het kampioenschap vandoor zou gaan maar moest toezien dat Spanje in de 85e weer de stand gelijk trok. In de 87e minuut kwam Frankrijk met 10 speelsters te staan nadat Pauline Dechilly met 2 gele kaarten het veld moest verlaten. Hier maakte Spanje dan weer heel goed gebruik van en maakte in de 90e minuut het winnende doelpunt!

Het EK Onder 19 werd gehouden van 6 augustus tot 20 augustus. Klik hier voor het complete programma en alle uitslagen. 

 17-08-2017: Vandaag werden de halve finales gespeeld. Oranje O19 had zich ook geplaatst voor deze halve finale en Spanje was de tegenstander. Helaas konden de jonge Oranje Leeuwinnen de wedstrijd niet in hun voordeel beslissen. Er werd verloren met 2-3.

De tweede halve finale ging tussen Duitsland en Frankrijk. Duitsland kwam in de 40e minuut op voorsprong en 1-0 was ook de ruststand, pas in de 70e minuut kwam Frankrijk langszij. En niet veel later, namelijk in de 73e minuut kwamen de Franse meiden zelfs op voorsprong en deze gaven ze niet meer uit handen, de eindstand dus 1-2.

Spanje en Frankrijk spelen aanstaande zondag de finale. Oranje O19 kan zich troosten met het ticket voor het WK 2018.

Er werd naast de halve finales nog een duel gespeeld tussen Schotland en Engeland. Zij speelden voor een WK-ticket 2018 te Frankrijk. De vier halve finalisten krijgen automatisch een WK-ticket, maar omdat Frankrijk zelf het WK organisatie, werd om dit ticket nu gespeeld. Deze wedstrijd werd gewonnen door Engeland met 2-0.

14-08-2017: Vandaag de laatste groepswedstrijden van het EK voor O19. Nederland is er in geslaagd om groepswinnaar te worden door in de extra tijd nog de gelijkmaker te maken tegen Italie, het werd 3 - 3. Italie haalt hierbij dan het eerste punt van de groepsfase maar gaat wel naar huis. De andere wedstrijd uit groep B ging tussen Engeland en Frankrijk. Het zag er lang naar uit dat ook deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen maar in de 88e minuut wist Lina Boussaha toch de 0 - 1 te maken voor Frankrijk. Dit houdt in dat Frankrijk met Nederland door gaat naar de halve finale.

In groep A werden vanavond de laatste groepswedstrijden gespeeld. Duitsland won met 6 - 0 van gastland Noord-Ierland. Duitsland had zich al gekwalificeerd en zal dus Frankrijk treffen in de halve finale. De andere wedstrijd ging tussen Spanje en Schotland. Hier won Spanje met maar een klein verschil, namelijk 1 - 0. Hiermee wordt Spanje 2e in groep A en gaat het dus opnemen tegen Oranje O19.

Engeland (3e groep B) speelt donderdag (20:00u) een play-off wedstrijd tegen Schotland (3e groep A) voor een ticket op het WK 2018.

11-08-2017: Nederland won met 2-0 van Engeland en N.Ierland speelde 1-1 gelijk tegen Schotland. Spanje verloor met 2-0 van Duitsland, de Duitse goals kwamen van Graf en Orschmann. 1x Geel was er voor de Duitse Freigang en de Spaanse Ramos en 2x voor Guijarro. Frankrijk won met 1-6 van Italie. De Italiaanse goal werd gemaakt door Serturini en de Franse door Karadjov, Bourdieu 2x, Ollivier, Laurent en Gavory. De Franse Lena Goetsch en de Italiaanse Mascarello kregen geel.

09-08-2017: Vandaag, 8 augustus 2017 is het EK voor vrouwen O19 in Noord - Ierland van start gegaan met een overwinning voor Oranje. Frankrijk werd met0-2 verslagen. Nederland zit in groep B en de andere wedstrijd ging tussen Italie en Engeland. Beide teams ontliepen elkaar niet veel maar het was Engeland die de 3 punten wist te pakken door 2 doelpunten van Georgia Allen. Pas in de extra tijd kon Italie tot scoren komen door een doelpunt van Annamaria Serturini, eindstand dus 1 - 2.

In de groep A kwam vanavond het gastland, Noord-Ierland in actie tegen Spanje. Helaas voor Noord-Ierland moesten ze toezien dat Spanje er met de winst vandoor ging. Spanje was een stuk sterker en met doelpunten van Lucia Garcia en Patricia Guijarro werd het 0 -2. Vanmiddag werd al de wedstrijd tussen Schotland en Duitsland gespeeld. Hier een groot machtsverschil, Schotland kwam er nauwelijks aan te pas. Duitsland wint met 0 - 3 door doelpunten van Giulia Gwinn, Annalena Rieke en Ereleta Memeti. 

05-08-2017: Het Nederlands Elftal onder 19 jaar vloog donderdag een paar uur voordat de A-vrouwen geschiedenis schreven richting Noord-Ierland.
In Belfast gaat het team ook op jacht naar hun EK-droom.
Het team van Jessica Torny zit wel in de moeilijkste poule tesamen met Frankrijk, Engeland en Italie.

22-06-2017: Op 22 juni 2017 heeft de loting plaatsgevonden voor het Europees Kampioenschap Onder 19 jaar in Belfast (Noord-Ierland). Oranje O19 is ingedeeld in groep B, en zal het gaan opnemen tegen Italie, Frankrijk en Engeland. In groep A zit gastland Noord-Ierland, Duitsland, Schotland en Spanje.

NEDERLAND, Spanje, Engeland, Schotland en Italie hebben zich gekwalificeerd voor Noord Ierland en daar komt nog bij het gastland Noord Ierland, de beste nr. 2 (voorlopig Frankrijk) en de winnaar van groep 6. 


12-06-2017: De laatste wedstrijden werden vandaag gespeeld. Zwitserland vs IJsland werd een 2-2 gelijkspel en Polen verloor met 1-7 van Duitsland. Naar verwachting is Duitsland poulewinnaar geworden en Frankrijk de beste nummer 2 gebleven.

09-06-2017: 
Op 9 juni stond op het programma IJsland - Polen en Duitsland - Zwitserland. Duitsland won met 2-0 van Zwitserland en heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen. Polen wist met 2-1 te winnen van IJsland.

07-06-2017:  Op woensdag 7 juni begon groep 6 aan hun Eliteronde. In groep 6 zitten: Duitsland, Polen, IJsland en Zwitserland. Duitsland won vandaag met 4-0 van IJsland en in de wedstrijd Polen vs Zwitserland werd niet gescoord. Op 9 juni staat op het programma IJsland - Polen en Duitsland - Zwitserland. De laatste wedstrijden worden gespeeld op 12 juni. We houden U op de hoogte.

31-05-2017: Groep 1 met Belgie en Spanje in de gelederen begon afgelopen vrijdag met hun campagne om het EK te halen. Beide landen wonnen van resp. Rusland en Hongarije. Zo ook zondag, toen wonnen zowel Spanje als Belgie van deze 2 landen. Vandaag, woensdag de 31e mei, kwam de ontknoping, Spanje won met 1-3 van Belgie en gaat naar Noord-Ierland. Voorlopig is Frankrijk de beste nummer 2, maar Groep 6 begint pas op 7 juni a.s. en pas daarna kan de beste nr. 2 definitief bekend worden.

31-05-2017: De voorlopige selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het Europees Kampioenschap telt dertig speelsters. In aanloop naar het eindtoernooi in Noord Ierland worden drie stages afgewerkt, waarvoor telkens 23 speelsters worden opgeroepen. De overige zeven speelsters komen op de stand-by lijst te staan.

Het EK in Noord Ierland wordt van 6 tot 21 augustus gehouden in voorbereiding op het toernooi werkt Vrouwen onder 19 tussen 17 en 19 juli een driedaagse stage af. Van 24 tot en met 28 juli komt het team opnieuw bij elkaar voor een vijfdaagse stage.

Tussen 1 en 6 augustus staat de laatste activiteit voor het EK op het programma: een zesdaagse stage. Na afloop van deze activiteit zal KNVB-coach Jessica Torny haar definitieve EK selectie bekenmaken. Uiteindelijk reizen achttien speelsters af naar Noord Ierland. (Bron: Ons Oranje)

 

11-04-2017: NEDERLAND, Schotland, Engeland en Italie hebben zich gekwalificeerd voor Noord Ierland.   

11-04-2017: De teams uit groep 3 hebben vandaag hun laatste wedstrijden in deze eliteronde gespeeld. Nederland en Frankrijk kwamen allebei door hun 0-0 wedstrijd van vanavond, op 7 punten, maar het doelsaldo van Nederland is beter en daarom gaat Nederland naar het EK in Noord Ierland. Verder speelden Portugal en Slovenie ook een gelijkspel maar dan 1-1.

10-04-2017: De teams uit groep 2 hebben vandaag hun laatste wedstrijden in deze eliteronde gespeeld. Engeland is met 9 punten winnaar geworden, het won met 0-7 van Tsjechie. Denemarken kwam met 6 pnt. op de 2e plaats, het won met 0-5 van Turkije.

Ook voor groep 5 waren dit de laatste wedstrijden. Voor aanvang hadden Zweden en Noorwegen ieder 4 punten en Italie 3, het doelsaldo zou dus belangrijk kunnen worden. Servie had nog alles verloren. Na afloop was Italie de lachende derde want dat team won met 2-1 van Noorwegen en Zweden verloor met 0-2 van Servie. Eindstand Italie 6 punten, Noorwegen en Zweden 4 en Servie 3 punten.

 

09-04-2017: Groep 4 is klaar met de eliteronde en Schotland heeft 9 punten behaald, Finland is met 6 pnt. op de 2e plaats, Rep. Ierland met 3 pnt. op de 3e plaats en Oekraine heeft niet 1 punt gehaald en zelfs niet 1x gescoord. Vandaag won Schotland met 0-5 van Oekraine en Finland deed dat met 3-1 van Rep. Ierland. 

08-04-2017: Een uitstekende dag voor Oranje O19. Frankrijk heeft met 4-0 gewonnen van Slovenie en Nederland met 5-0 van Portugal, a.s. dinsdag spelen de teams uit groep 3 hun laatste wedstrijd. Portugal vs Slovenie doet er niet meer toe. De winnaar komt uit de wedstrijd Nederland vs Frankrijk en Nederland heeft genoeg aan een gelijkspel. 

07-04-2017: In groep 2 heeft Engeland 6 punten en Denemarken 3. Tsjechie en Turkije hebben ieder 1 punt. Engeland staat er riant voor. Engeland - Denemarken 2 - 0 en Tsjechie - Turkije 2 - 2. 

In groep 5 hebben Noorwegen en Zweden ieder 4 punten en Italie 3, van alles nog mogelijk dus, maar na de 3e wedstrijd zal het doelsaldo zwaarder wegen. Servie - Noorwegen 0 - 2 en Zweden - Italie 2 - 0. 

06-04-2017: Groepen 2, 3, 4 en 5 startten deze week met de eliteronde. Behalve groepen 1 en 6 die zullen pas in mei/juni van start gaan.

Nederland begon dus sterk aan hun 1e duel tegen Slovenie. Ook Frankrijk de naaste concurrent won van Portugal.

In groep 2 waren ook Engeland en Denemarken te sterk voor Turkije en Tsjechie. Groep 4 zijn al 2 duels gespeeld, aan de leiding gaan drie landen met 3 punten. Alleen de Oekraine verloor beide duels.

Groep 5 hielden Noorwegen en Zweden elkaar in evenwicht en wist Italie Servie te verslaan. Spanning alom dus in de groepen. Klik hier voor het complete programma en de uitslagen. 

08-02-2017: SDC Putten en Robur et Velocitas zijn in april gastvrouw tijdens de Eliteronde van de EK-kwalificatie voor speelster onder 19 jaar. Naast de Nederlandse vrouwen komen ook hun leeftijdsgenoten van Slovenië en Portugal en die van regerend Europees kampioen Frankrijk naar de Veluwe.

 

Het minitoernooi vindt plaats 6 en 11 april 2017. Nederland speelt regerend Europees Kampioen Frankrijk, Slovenie en Portugal. Alleen de 6 groepswinnaars en de beste nummer 2 gaan door naar het EK 2017 te Noord-ierland welke van 8 t/m 20 augustus 2017.

SDC Putten
Adres sportcomplex: Sportpark Putter Eng Roosendaalseweg 111 3882 MN  PUTTEN telefoonnummer: 0341-35 34 97

 

AV & & C.V. Robur et Velocitas
Bezoek adres: Anklaarseweg 330 7316 MK Apeldoorn

 

 

12-11-2016: Eliteronde O19 jaar ook in eigen land

Nederland Onder 19 Jaar is gastvrouw van de zogenoemde Eliteronde. De exacte locaties van het minitoernooi, dat tussen 6 en 11 april 2017 plaatsvindt, worden later bekend. Nederland lootte vrijdag regerend Europees Kampioen Frankrijk, Slovenie en Portugal Alleen de 6 groepswinnaars en de beste nummer 2 gaan door naar het EK 2017 te Noord-ierland welke van 8 t/m 20 augustus 2017. Klik hier voor de complete loting.

 

 

11-11-2016:  Eliteronde: NL O19 loot Frankrijk, Slovenie en Portugal

De loting van de Eliteronde van Onder 19 jaar vond enkele minuten geleden plaats op vrijdag 11 november om 11:00 uur te Nyon. Nederland is ingedeeld in groep 3 tesamen met Frankrijk, Slovenie en Portugal.
De wedstrijden van groep 3 worden gespeeld in Nederland van 6 tm 11 april 2017.


21 Landen hebben zich geplaatst voor de Eliteronde. Zij plaatsen zich naast titelverdedigers Frankrijk en voormalige winnaars Engeland en Duitsland. 24 landen worden verdeeld in 4 potten, in pot 1 zitten Frankrijk, Engeland en Duitsland al. Er worden 6 groepen van 4 landen geloot. Nederland zit in pot B.
De wedstrijden worden gespeeld van 3 t/m 11 april of 5 t/m 13 juni 2017.
Alleen de 6 groepswinnaars en de beste nummer 2 gaan door naar het EK 2017 te Noord-ierland welke van8 t/m 20 augustus 2017.

 

25-10-2016: Alleen de uitslagen van groep 11 en 3 ontbraken nog. In groep 3 won Belgie haar 3e wedstrijd nu met 1-2 van Oostenrijk en is met 9 punten groepswinnaar geworden. Oostenrijk is op 4 punten gekomen met 4 doelpunten voor en 1 tegen, doelsaldo +3. Wit Rusland won met 1-4 van Litouwen en heeft ook 4 punten maar 5 doelpunten voor en 4 tegen, doelsaldo +1.  

Groep 11 is ook klaar, Hongarije won met 2-0 van Denemarken en Slowakije won met 2-4 van Montenegro. Hongarije is groepswinnaar geworden met 7 punten, Denemarken 2e met 6 punten.

 

24-10-2016: Oranje O19 is eerste geworden in de poule, het won 3 wedstrijden, vandaag met 0-1 van Turkije. het Turkse team is 2e geworden met 6 punten. Bulgarije heeft 3 punten want het won vandaag met 1-0 van Moldavie wat 4e werd met 3 verloren wedstrijden.

 

23-10-2016: Vandaag werden er 6 wedstrijden gespeeld. In groep 7 verloor Georgie voor de 3e keer nu met 0-1 van Bosnie H. en Zweden won voor de 3e keer nu met 0-1 van Portugal. Zweden gaat met 9 pnt. door als 1e van groep 7 en Portugal is 2e met 6pnt. In groep 9 verloor Estland van Kroatie met 1-2 en Tsjechie en Zwitserland speelden 3-3 gelijk. Als 1e eindigde Tsjechie met 7 punten en 2e op doelsaldo werd Zwitserland. In groep 2 verloor Macedonie met 0-2 van Wales en Rep. Ierland won met 0-2 van Italie. Rep. Ierland eindigde op 1 met 9 punten en Italie op 2 met 6 punten.

 

22-10-2016: In groep 11 werden vandaag de 2e kwalificatiewedstrijden gespeeld. Hongarije pakte vandaag 3 punten door te winnen met 6-0 van Montenegro en hebben nu 4 punten. In deze wedstrijd maar liefst 7 gele kaarten waarvan er 1 in rood veranderde in de 53e minuut voor Montenegro.  Denemarken is al zeker van de volgende ronde want zij versloegen Slowakije met 10-1. 
In groep 3 heeft Belgie zich na 2 wedstrijden ook geplaatst. Ze wonnen vandaag met 3-1 van Wit-Rusland. Beide landen kregen één penalty die ook benut werd, die van Belgie viel al in de 3e minuut. Doelpuntenmakers voor Belgie waren Laura Gorniak, Lore Asselberghs en Maelis Henneuse. De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Oostenrijk en Litouwen. De meiden uit Oostenrijk waren veel te sterk voor die van Litouwen maar wisten eigenlijk toch maar met 3-0 te winnen

 

21-10-2016: Op deze vrijdag 2 wedstrijden in Groep 10, dat is de groep van Nederland O19. Turkije won met 3-0 van Bulgarije en Nederland won ook maar dan met 4-0 van Moldavie. Nederland en Turkije hebben nu ieder 6 punten behaald en zullen op de 24e a.s. tegenover elkaar staan. Wellicht kan Bulgarije of Moldavie dan ook 1 of 3 punten gaan behalen.

20-10-2016:
Vandaag 10 wedstrijden in de kwalificatietoernooien voor het EK 2017 in Noord-Ierland. 
Groep 2 plaatsten zowel Rep. Ierland als Italie zich al vandaag voor de volgende ronde. Ze hebben in deze groep pas 2 wedstrijden gespeeld maar na de 2e winst van vandaag gaan ze samen in het volgende duel uitmaken wie er groepswinnaar wordt. Rep. Ierland won vandaag met 2-0 van Wales en Italie met 4-0 van Macedonie.
Groep 3 werden de 1e kwalificatiewedstrijden gespeeld. Wit-Rusland en Oostenrijk kwamen niet verder dan 0-0. Maar Belgie maakte korte metten met Litouwen, ze versloegen de Litouwse meiden met 9-0. 
Groep 7 won Portugal met 2-0 van Georgie en Zweden met 5-1. Door deze winst plaatsen Portugal en Zweden zich voor de volgende ronde en gaan ook zij in een onderling duel bepalen wie er met de groepswinst vandoor gaat.
Groep 9 ook hier zijn de twee gekwalificeerden al na 2 wedstrijden bekend. Zwitserland en Tsjechie wonnen vandaag beide met 9-0 van resp. Kroatie en Estland. 
Groep 11 Hier net als in groep 3 de eerste kwalificatiewedstrijden. Denemarken won met 7-0 van Montenegro en Slowakije en Hongarije speelden gelijk, 1-1. 

Morgen komt Oranje O19 weer in actie, deze keer is Moldavie de tegenstander. Zij verloren het eerste duel met 0-1 van Turkije. 

 

 

19-10-2016: Groep 2 startte dinsdag met hun kwalificatie campagnes net zoals groep 7 en 0. Opvallend was dat in de 6 duels geen enkel tegendoelpunt viel!

In groep 2 verpulverde Rep. Ierland Macedonie met 10-0! Italie in dezelfde groep was mild voor Wales 6-0. Groep 7 was een winst voor Portugal over Bosnie Herzegovina. Zweden in dezelfde groep wist 1 goaltje meer te scoren tegen Georgie 4-0. In groep 9 veel goals voor Zwitserland en Tsjechie vijf en zevenmaal tegen Estland en Kroatie.22-09-2016: Het onder 19 toernooi eindigde dinsdag en gaat op 18 oktober weer verder met de kwalificatie o.a. Oranje O19.

In groep 4 is er wel een wedstrijd uitgesteld tussen Servie en Schotland, reden onbekend.

Groep 1 plaatsten Polen zich als groepswinnaar en Noorwegen als 2e. Het onderlinge duel werd door Polen gewonnen.

Groep 6 werd Finland de groepswinnaar, het onderlinge duel met IJsland werd door de Finsen gewonnen. IJsland eindigde als 2e.

Groep 8 werd Spanje overtuigend winnaar, met geen enkele goal tegen! De Oekraine werd 2e met 2 gewonnen duels.

 

 

19-09-2016:

In groep 4 wonnen zowel Schotland als Servie hun 2e wedstrijd en behielden de nul. Vandaag spelen ze de wedstrijd om de 1e plaats.

In groep 1 waren ook Noorwegen en Polen te sterk in hun 2e duel. Beide landen hebben nog geen doelpunt tegen. Dinsdag zal hier in een onderling duel uitgemaakt worden wie er groepswinnaar wordt.

 

In groep 6 het zelfde verhaal zowel Finland als IJsland onder 19 te sterk voor Kazagstan en Faroer Eilanden. Ook deze 2 landen nog geen enkel doelpunt tegen. De 20e zal uitgemaakt worden wie er groepswinnaar wordt.

 

In groep 8 wel tegen goals, slechts bij Oekraine die er 2 tegen kreeg van Letland. Dat land verloor hun 1e duel met 18-0 van Spanje. Ze kregen er nu 5 om de oren, maar produceerden zelf er 2. Spanje was mild tegenover Azerbadjan, slechts een zevenklapper. Dinsdag hier de ontknoping.

 

16-09-2016: Groep 4 startte dinsdag al met winst voor Schotland en Servie Onder 19. 
De groepen 1, 6 en 8 begonnen op donderdag aan hun campagne. Spanje liet er geen gras over groeien, hun onder 19 team scoorde maar liefst 18 goals tegen Letland! 
Simpele overwinningen voor Noorwegen, Finland en IJsland onder 19.

 

14-09-2016: Niet Rusland maar Slovenie trok aan het langste eind in de derde groepsduel. Slovenie kwam op 1-0 maar direct een minuut later maakte Rusland gelijk. Toch was het bij rust 3-1 voor Slovenie. Eindstand 4-2.
Verrassend was ook het resultaat tussen Israel en Griekenland, bij winst van Israel zouden zij nummer 2 zijn. Griekenland had de eerste 2 duels verloren maar wisten het derde duel winnend af te sluiten. Naar de 2e ronde gaat ieder geval Slovenie als groepswinnaar. Rusland nummer 2 moet even afwachten. Alleen de beste 10 nummers 2 gaan door.

 

13-09-2016: In groep 5 werd er weer gelijkgespeeld en eenmaal gewonnen. Ditmaal won Rusland van Griekenland en speelde Slovenie gelijk tegen Israel die dus nu twee geljike spelen heeft. Slovenie en Rusland zullen het moeten uitvechten in het 3e duel wie de winnaar van groep 5 gaat worden. 

 

09-09-2016: Donderdag startte groep 5 met hun kwalificatie toernooi voor het EK 2017 Onder 19. In groep 5 zitten: Rusland, Slovenie, Griekenland en Israel Onder 19. Slovenie won van Griekenland en Rusland en Israel deelden de punten. 

 

13-11-2015: Iets na 10 uur vond de loting plaats en Nederland Onder 19 is ingedeeld tesamen met Turkijke, Moldavie en Bulgarije in groep 10 voor het EK kwalificatie toernooi 2017. Bulgarije is organisator van het minitoernooi. Vrij van loting waren Frankrijk, Engeland en Duitsland.

De eerste kwalificatieronde vindt plaats in het najaar van 2016. De nummers één en twee en de beste nummer drie van de elf poules plaatsen zich voor het EK dat in 2017 in Noord-Ierland wordt gehouden. Het gastland is automatisch geplaatst.

 


Om 10 uur vanochtend zal de loting plaatsvinden voor de 1e Kwalificatie ronde voor Onder 19-jarigen. Het EK 2017 zal worden gespeeld in Noord-Ierland, dus Noord-Ierland heeft een bye (vrijgeloot). Ook vrijgeloot zijn Engeland, Frankrijk en Duitsland.
44 Landen worden in 11 groepen geloot, elk met 4 landen. Er zijn 4 potten geformeerd, Nederland zit in pot A!