A+ R A-

Laatste nieuws EK 2017 Nederland

07-08-2017: Official UEFA Women's EURO 2017 Best Eleven oftewel de beste elf speelsters van het EK 2017. In de beste elf zitten maar liefst 5 Nederlandse speelsters namelijk: Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Jackie Groenen, Sherida Spitse en Lieke Martens (player of the tournament). 

UEFA technical observers: Patricia González (ESP), Jarmo Matikainen (FIN), Anne Noé (BEL), Hesterine de Reus (NED) 

Volledige Best Eleven: .... 

Goalkeeper:
Sari van Veenendaal (Netherlands)
Defenders:
Lucy Bronze (England)
Anouk Dekker (Netherlands)
Steph Houghton (England)
Verena Aschauer (Austria)
Midfielders:
Theresa Nielsen (Denmark)
Jackie Groenen (Netherlands)
Sherida Spitse (Netherlands)
Lieke Martens (Netherlands) - player of the tournament
Forwards:
Pernille Harder (Denmark)
Jodie Taylor (England)

EK 2013
For UEFA Women's EURO 2013 an all-star squad was named ...

Goalkeepers: Nadine Angerer (Germany), Ingrid Hjelmseth (Norway), Stina Petersen (Denmark).

Defenders: Saskia Bartusiak (Germany), Laure Boulleau (France), Marit Fiane Christensen (Norway), Nilla Fischer (Sweden), Annike Krahn (Germany), Maren Mjelde (Norway), Wendie Renard (France).

Midfielders: Lena Goessling (Germany), Solveig Gulbrandsen (Norway), Dzsenifer Marozsán (Germany), Louisa Necib (France), Josefine Öqvist (Sweden), Katrine Søndergaard Pedersen (Denmark), Caroline Seger (Sweden).

Forwards: Verónica Boquete (Spain), Melania Gabbiadini (Italy), Eugénie Le Sommer (France), Célia Okoyino da Mbabi (Germany), Lotta Schelin (Sweden), Gaëtane Thiney (France).

 

06-08-2017:  Zondag 6 augustus 2017 werd de finale tussen NEDERLAND en DENEMARKEN gespeeld. Nederland heeft deze finale met 4-2 gewonnen van Denemarken en is daarom EUROPEES KAMPIOEN geworden. Lieke Martens werd door de UEFA tot beste speelster van het gehele EK 2017 toernooi gekozen, speelster van deze wedstrijd werd Sherida Spitse. 

Nederland heeft thuis een geweldig EK 2017 toernooi gespeeld, SPEELSTERS en STAF PROFICIAT en de titel komt jullie voor 100% toe. 

03-08-2017: 03-08-2017: Vanavond werden de 2 halve finales gespeeld. Eerst moesten Denemarken en Oostenrijk aan de bak. Hier moesten penalty's de beslissing brengen, deze werden overduidelijk gewonnen door Denemarken met 3 - 0. Oostenrijk wist er niet één te benutten. Denemarken dus moeizaam door naar de finale.
De andere wedstrijd was natuurlijk die van het onze Oranje Leeuwinnen tegen Engeland. Wat een voetbalfeest was dat, Oranje won met een afgetekende 3 - 0 en treft dus voor de 2e keer Denemarken in dit toernooi.

Zondag is het zover, de finale tussen Nederland -  Denemarken!!!

30-7-2017: Engeland tegen Frankrijk de winnaar is in de halve finale de tegenstander van Oranje. De eerste helft geen doelpunten, Jodie Taylor maakte in de 2e helft voor Engeland de 1-0 wat tevens de eindstand was. Engeland wordt dus tegenstander van Oranje in Enschede a.s. donderdag....... 

In de slaapverwekkende wedstrijd tussen Oostenrijk en Spanje werd er niet gescoord. Ook in de verlenging werd niet gescoord derhalve moest een penalty shoot-out een winnaar opleveren. Oostenrijk schoot 5x raak en Spanje 3x en zo is er weer een verrassing vandaag want Oostenrijk gaat door naar de halve finale en ontmoet daar Denemarken.

Vandaag werd de wedstrijd Duitsland - Denemarken dan toch gespeeld nadat deze gisteren door hevige regenval werd afgelast. Duitsland kwam goed uit de startblokken maar werd ook in de wedstrijd geholpen door de Deense keepster die in de 3e minuut volledig mis zat bij een hoge bal van de Duitse Kerschowski, en de bal dus in het doel vloog. Even zag het ernaar uit dat Duitsland al in de 1e helft het verschil zou gaan maken maar tot scoren kwamen ze maar niet. Hieruit putte Denemarken moed en ze kwamen steeds beter in de wedstrijd. Zeker na de rust lieten de Denen zien dat ze zeker voor de winst ging. Al in de 49e minuut was het raak voor Nadim 1-1. Duitsland leek het spoor bijster maar de Deense vrouwen hielden het spannend tot de 83e minuut toen Nielsen de 1-2 maakte. En dit werd tevens de eindstand. Duitsland, meervoudig Europees Kampioen, gaat naar huis en Denemarken toch verrassend door naar de Halve Finale.

Om 18:00 uur de wedstrijd Oostenrijk - Spanje en om 20:45 uur Engeland -  Frankrijk waar de tegenstander van Nederland uit komt.

29-07-2017: WEDSTRIJD DUITSLAND - DENEMARKEN AFGELAST!!
Vanavond kwam de regen werkelijk met bakken uit de hemel in Rotterdam en er werd met man en macht gewerkt om het veld zoveel mogelijk watervrij te krijgen. Even werd het droog en leek het erop dat de wedstrijd toch door kon gaan maar toen het weer begon te gieten werd de knoop definitief doorgehakt en werd de wedstrijd alsnog afgelast. De wedstrijd wordt morgen gespeeld, de wedstrijd begint om 12:00 uur!!

Vanavond hebben de Oranje Leeuwinnen wel gevoetbald en het sterke Zweden met 2-0 verslagen. Doelpunten kwamen van Lieke Martens door een goed genomen vrije trap en de 2-0 werd gescoord door Vivianne Miedema. Nederland gaat dus door naar de halve finale en zal morgen weten wie de tegenstander gaat worden, Engeland of Frankrijk!
27-07-2017:
Donderdagavond vonden de laatste 2 wedstrijden uit de groepsfase plaats. In groep D moest dan ook nog de beslissing vallen welke landen naar de kwartfinale zouden gaan. Schotland, dat tot nu toe nog geen punt had gehaald, kwam in de 42e minuut op voorsprong door een doelpunt van Weir. Spanje had dus nog alle tijd om dit recht te trekken maar verzuimde dit en zo eindigde de wedstrijd in 1-0 voor Schotland. Spanje was opeens afhankelijk van wat Portugal tegen Engeland deed.


De coach van Engeland vond het schijnbaar tijd voor verandering want op 1 speelsters na veranderde hij de gehele basis en ook met dit team kwam Engeland weer vroeg in de wedstrijd op voorsprong, in de 7e minuut blunderde de keepster van Portugal die de bal recht in de voeten van Duggan schoot en die wist hier wel raad mee, 0-1. Maar Portugal kwam terug door een doelpunt van Mendes, 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust was het Parris in de 48e minuut die scoorde voor Engeland, 1-2. Portugal had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan, nu Spanje verloren had en zette alles op alles om dit eruit te slepen. Ze kregen in de blessuretijd nog een geweldige kans maar de Engelse keepster was een sta in de weg en zo eindigde de wedstrijd in 1-2. Engeland gaat door als groepswinnaar en neemt het zondag op tegen Frankrijk. Spanje gaat dus toch door ondanks dat het maar één wedstrijd gewonnen heeft en zal zondag tegen Oostenrijk toch echt scherper moeten zijn.

 

26-07-2017: Op woensdagavond leek Zwitserland in groep C sensationeel te gaan winnen van Frankrijk. De Franse ploeg voetbalde nogal moeilijk, gewoon onder hun kunnen. Eerstens kreeg Wendy Renard geel, daarna Eve Perisset direct rood en tot overmaat van ramp werd het 1-0 voor Zwitserland, de vrije trap genomen door de Zwitserse Moser werd door Ana-Maria Crnogorčević zo het doel ingekopt, 1-0 voor Zwitserland. Frankrijk met 10 en het liep toch al niet. Vanaf de 65e minuut kreeg Zwitserland ook een paar gele kaarten. Frankrijk bleef drukken en Eugenie le Sommer viel, na een lichte aanraking, net buiten de rand 16, kreeg een vrije trap, deze werd recht op doel geschoten door Claire Abily, maar de Zwitserse keepster, die eerder een paar fenomenale reddingen had verricht, blunderde nu volkomen. Eindstand 1-1 en Frankrijk weer op de 2e plaats want in de andere wedstrijd tussen IJsland en Oostenrijk liep Oostenrijk heel soepel uit naar de eindstand van 0-3 en daarmee pakte Oostenrijk de koppositie in poule C. Zwitserland en IJsland hebben het niet gehaald, maar de IJslandse supporters waren echt top.

In de kwartfinale krijgt Frankrijk (zonder Renard en Perisset) zeer waarschijnlijk het sterke Engeland tegenover zich, de tegenstander van Oostenrijk is nog niet bekend, dat zal vermoedelijk Spanje gaan worden maar ook Portugal heeft nog een kans.


25-07-2017:
 Dinsdagavond vielen de beslissingen in groep B. De wedstrijd tussen Duitsland en Rusland was voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het Russische doel. En dan zou je verwachten dat er een grote uitslag op het scorebord werd gezet door Duitsland maar dit was niet het geval. Er werden zelfs geen velddoelpunten gemaakt want er waren 2 penalty's voor nodig om de winst zeker te stellen, het werd dus 0 - 2. De penalty's werden gescoord door Peter en Marozsan. Duitsland gaat door naar de kwartfinale en Rusland is uitgeschakeld.

De andere wedstrijd van vanavond ging tussen Zweden en Italie. Italie kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Sabatino. Maar al snel maakte Schelin voor Zweden gelijk door een penalty te benutten. Nog voor rust kwam Italie weer op voorsprong door weer een doelpunt van Sabatino. Na de rust kwam Zweden weer rap langszij door een doelpunt van Blackstenius en zag het er lang naar uit dat de teams de punten gingen delen maar in de 85e minuut was het de Italiaanse Girelli die de matchwinner werd. Italie wint en gaat naar huis, Zweden gaat ondanks dit verlies toch naar de kwartfinale maar erg overtuigend was het niet. 

Duitsland gaat het in de kwartfinale opnemen tegen Denemarken om 20:45 uur en Zweden wordt de tegenstander van de Oranje Leeuwinnen om 18:00 uur. Deze worden zaterdag 29 juli gespeeld!

24-07-2017: Vanavond werden de laatste wedstrijden van groep A gespeeld. Nederland nam het op tegen buurland Belgie en won met 1-2. Dit betekent feest in het Hollandse kamp want de kwartfinale van Ons EK is hiermee behaald. Een schitterend resultaat met de volle 9 punten. De andere wedstrijd tussen Noorwegen en Denemarken werd gelijktijdig gespeeld en ook hier was het spannend. Denemarken kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong en Noorwegen kon langszij komen door een penalty maar deze werd door de Deense keepster tegengehouden. Ook een schot van afstand bracht de Noren niet op gelijke hoogte want deze spatte op de lat uiteen. Denemarken wint met 0-1 en gaat dus als 2e uit groep A naar de kwartfinale.

Belgie en Noorwegen zijn dus uitgeschakeld. Belgie heeft zichzelf goed laten zien op het EK en het is jammer dat zij niet door zijn. Van Noorwegen werd veel meer verwacht en het is dan ook zeer tegenvallend dat zij als laatste in de groep zijn geëindigd met 0 punten.
Morgen zullen we de tegenstander van Oranje weten, zoals het er nu uitziet kunnen dat Zweden of Duitsland worden.

23-07-2017:
 De andere wedstrijd in Groep D ging tussen Engeland en Spanje. Reeds in de 2e minuut scoorde Francesca Kirby de 1-0 voor Engeland. Even later werd om onduidelijke reden een Engelse goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar uit de herhaling bleek het geen buitenspel. Spanje had aanmerkelijk veel balbezit maar het bleef maar 'breien' en dan voornamelijk op het middenveld want Engeland hield de verdedigingslinie behoorlijk gesloten. In de slotfase maakte Engeland hands binnen de 16 maar de scheids zag daar geen opzettelijke hands in, dus geen penalty. Maar in de 84e minuut benutte Jodie Taylor een prachtkans en maakte de 2-0. Spanje was verslagen.

De 2 debutanten op dit toernooi Schotland en Portugal stonden tegenover elkaar voor hun 2e wedstrijd. Schotland begon voortvarend maar Portugal kwam tegen de verhouding in via Carolina Mendes, door een fatale verdedigingsfout van Schotland, op 0-1. Portugal kwam weliswaar goed terug maar na rust scoorde de Schotse invalster Erin Cuthbert de gelijkmaker en even later zette de Portugese invalster Ana Leite de eindstand op 1-2 voor Portugal.

22-07-2017: De 2e wedstrijd in Groep C. Frankrijk had veel balbezit, maar Oostenrijk speelde dicht op elkaar 1-5-4-1 en de Haantjes konden daardoor niet gevaarlijk voor het Oostenrijkse doel komen. Oostenrijk loerde met succes op de counter. In de 37e minuut scoorde Lisa Makas fraai en zeer verrassend de 0-1. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, maar uit een corner kopte Amandine Henry in de 51e min. de gelijkmaker binnen. Frankrijk kon niet overtuigen en verloor 2 punten, Oostenrijk won 1 punt. 

Het andere duel ging tussen IJsland en Zwitserland, het was een harde wedstrijd, de Russische scheids floot weinig en beide ploegen kregen ieder maar 1 gele kaart. Na een knalharde botsing bleef de Zwitserse keepster liggen en haar bloedende hoofdwond werd op het veld gehecht, ze kon de wedstrijd met tulband vervolgen. IJsland opende in de 33e minuut via Fanndís Fridriksdóttir de score, 10 minuten later kwam Zwitserland langszij via Lara Dickenmann. In de 53e minuut werd de 1-2 eindstand neergezet via de Zwitserse Ramona Bachmann. Er kwamen 11 minuten blessuretijd bij.

21-07-2017: In groep B werden vandaag de 2e groepswedstrijden gespeeld. Zweden begon sterk tegen Rusland. De Zweedse vrouwen kregen erg veel kansen en werden regelmatig geholpen door de Russische keepster die geen gelukkige wedstrijd speelde. Maar ondanks het legio aan kansen werd er maar 2 keer gescoord, doelpunten werden gemaakt door Shelin (21e min) en Blackstenius (51e min). Eindstand 2-0. 

De late wedstrijd wed gespeeld door Duitsland en Italië. Duitsland speelde beter dan tegen Zweden en was de bovenliggende partij. Toch was het met rust 1-1 door doelpunten van Henning (DUI 19e min) en Mauro (ITA '29e min). Italië had het geluk niet echt aan hun zijde want 2 speelsters moesten het veld per brancard verlaten. In de 67e min maakte Peter voor Duitsland de 2-1. In de 68e minuut moest Italië ook nog verder met 10 speelsters nadat Bartoli met 2x keer geel, dus rood, het veld moest verlaten. Er werd niet meer gescoord dus de eindstand 2-1. Duitsland leeft nog en blijft in de strijd voor de kwartfinales en Italië mag nog één wedstrijd spelen op het EK maar is uitgeschakeld.

20-07-2017:  In een zwaarbevochten wedstrijd - 1e helft Nederland, 2e helft Denemarken - kwam Nederland als winnaar van het veld. In de 1e helft kreeg Nederland een verdiende penalty en Sherida Spitse benutte deze, 1-0 was tevens de eindstand, a.s. maandag volgt de confrontatie met buurland Belgie, een gelijkspel is dan voor de Oranje Leeuwinnen genoeg, de Red Flames moeten voor een vervolg winnen van Nederland.

Belgie boekte vanavond een meesterlijke overwinning in Groep A. Het won namelijk met 0-2 van Noorwegen. De goals werden gemaakt door Elke van Gorp en Janice Cayman. Het was voor beide teams de 2e wedstrijd in de poule.


19-07-2017: 
Het was derby-day in groep D. Ook de 2e wedstrijd in Groep D was een derby en wel Engeland tegen Schotland. Dit werd een doelpuntenfestival namelijk 6-0 voor Engeland. Jodie Taylor scoorde een hattrick de andere goals werden gemaakt door Ellen White, Jordan Nobbs en Toni Duggan. Engeland was heer en meester. 

Schotland en Portugal zijn vermoedelijk meer aan elkaar gewaagd want eerder vandaag speelde Spanje de Iberische derby tegen buurland Portugal. In de 23e minuut opende Vicky Losada de score voor Spanje. Amanda Sampredo tekende voor de 2-0. Debutant Portugal had niets in te brengen tegen Spanje, het beperkte zich tot verdedigen en daar stond tegenover dat de Spaanse vrouwen na de 2 goals verzuimden om de score verder uit te breiden, weinig hoogtepunten dus.

18-07-2017: Op dinsdag kwam groep C voor de eerste keer in actie. De eerste wedstrijd ging tussen Oostenrijk en Zwitserland. Oostenrijk dat debuteert op het EK pakte gelijk 3 punten na een 1-0 overwinning op Zwitserland. Oostenrijk had veel minder balbezit maar wist daaruit wel te scoren. Zwitserland moest de wedstrijd met 10 speelsters afmaken nadat Kiwic in de 60e minuut met een direct rode kaart van het veld werd gestuurd. 
In de tweede wedstrijd troffen Frankrijk en IJsland elkaar. Frankrijk die aan de wedstrijd begon als favoriet kwam maar moeilijk tot scoren en lange tijd zag het er naar uit dat IJsland een puntje zou gaan pakken. Maar in de 86e minuut pakte Frankrijk toch nog de winst doordat Le Sommer een penalty benutte. 

17-07-2017: Op maandag speelden in groep B de 2 kampioenskandidaten Duitsland en Zweden tegen elkaar. Ze waren aan elkaar gewaagd, er werd door beide teams niet gescoord, derhalve met die 0-0 eindstand geen winnaar en daarom gaat Rusland in groep B alleen aan kop. 
Rusland werd namelijk zeer verrassend de winnaar, het won met 2-1 van Italie. Reeds in de 9e minuut opende Elena Danilova voor Rusland de score, in de 26e minuut verdubbelde Elena Morozova deze en pas in de 88e minuut kwam de aansluitingstreffer voor Italie via Ilaria Mauro. Bijna werd het in dezelfde minuut gelijk, maar deze goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Italie de verrassende verliezer dus. Straks de wedstrijd Duitsland vs Zweden. Duitsland staat huizenhoog genoteerd als de one and only kampioenskandidaat, we zullen het gaan zien.

16-07-2017: Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld voor het EK in Nederland. Natuurlijk mochten de Oranje Leeuwinnen het spits afbijten en was Noorwegen de tegenstander. Oranje won met 1-0 door een doelpunt van Shanice van de Sanden en dat was meer dan terecht. De andere wedstrijd uit Groep A ging tussen Denemarken en België. Denemarken kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en gaf deze niet meer weg, alhoewel België wel een punt verdiend had. Eindstand werd ook hier 1-0.

Koningspaar feliciteert OranjeLeeuwinnen!
Bron: KNVB Media
In de openingswedstrijd van UEFA Women’s EURO werden de OranjeLeeuwinnen enthousiast aangemoedigd door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Na afloop brachten zij een bezoek aan de kleedkamer om de felicitaties over te brengen aan het team en staf. Een fantastisch moment voor de OranjeLeeuwinnen na de 1-0 overwinning op Noorwegen.


De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen en ook de andere wedstrijden zijn veelal te zien via deze kanalen:
ziggo npo sport 502
ziggo npo best 311
kpn npo best 58
eurosport alles

 

15-07-2017: Tijdens het komende EK gaat de NOS wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen uitzenden. Ook heeft de NOS een officiële app gelanceerd. Hiermee kunnen video’s en livebeelden bekeken worden.
Net als voor de Tour de France 2017 heeft de NOS een aparte video-app gelanceerd voor het EK. De app heeft de naam: NOS EK Vrouwen Video. Hierop worden alle video’s verzameld die over het EK gaan. Ook zijn er live-uitzendingen te zien. Zo mis je niks.

"Nieuwe technieken en vertelvormen"
Op de normale NOS-app is, naast de video’s van het EK, ook al het laatste nieuws te vinden. De video-app maakt het alleen een stuk makkelijker om de video’s op een plek te bekijken. Het NOS Lab, een onderdeel van de NOS waarin geëxperimenteerd wordt met nieuwe technieken en vertelvormen, heeft deze aparte video-app ontwikkeld.

De video-app voor het EK is beschikbaar voor zowel iOS als voor Android.

13-07-2017: 1e Talkshow EK vrouwenvoetbal
De NTR gaat zondag napraten over de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal voor vrouwen.

Cabaretière en presentatrice Carolien Borgers presenteert na de openingswedstrijd tegen Noorwegen de talkshow EK Voetbal TALK, meldt de omroep.

De show wordt gemaakt vanuit Stadion Galgenwaard in Utrecht. Onder meer schrijver Ronald Giphart, ex-international Daphne Koster en commentator Mark van Rijswijk schuiven aan.

EK Voetbal TALK wordt uitgezonden op NPO Best. De uitzending van zondag is vooralsnog de enige. Als de show een succes wordt, komt er mogelijk een vervolg bij de andere wedstrijden van het Nederlands elftal.

11-07-2017: Weer een primeur voor het vrouwenvoetbal, namelijk Voetbal International. Jawel het bekendste voetbal magazine over voetbal, heeft zowaar deze week de Oranje Leeuwinnen op hun cover gezet. Nog nooit eerder werden vrouwelijke voetbalsters op hun cover geplaatst.
Op twitter zijn veel mannelijke fans van dit blad er wel en niet over te spreken!

 

05-07-2017: Nieuw Wapen voor de Oranje leeuwinnen!
De Oranje Leeuwinnen spelen eenmaal met een speciaal wapen op het shirt, namelijk een leeuwin!
Dit zal gebeuren tijdens de openingswedstrijd tegen Noorwegen. Omdat het zo uniek is, zal het shirt ook slechts eenmaal gedragen worden tijdens dit EK.
In 2018 zullen zij altijd met een leeuwin op de borst gaan spelen.
 


04-07-2017: De EK-App
De eenvoudigste manier om actief te zijn is door wandelen of fietsen in de dagelijkse routine op te nemen. Daarom heeft het European Healthy Stadia Network, samen met de UEFA en de World Heart Foundation, een mobiele app ontwikkeld. Fans en medewerkers bij het EK worden zo aangemoedigd om naar de stadions te lopen of te fietsen. De gratis Active Match-app wijst gebruikers de juiste richting en geeft plattegronden van de gaststeden plus informatie over bewaakte fietsenstallingen.

UEFA heeft zich ten doel gesteld, dat mensen in heel Europa aan hun hart denken en er een gezondere leefstijl op na houden

De app-technologie registreert iedere reis per fiets of te voet naar een wedstrijd. Na aankomst bij het stadion krijgt de gebruiker informatie over de afgelegde afstand, verbrande calorieën en de bespaarde CO2-uitstoot. Met iedere reis te voet of op de fiets doen de deelnemers mee aan een verloting van wedstrijdballen en kaartjes voor de finale in Enschede op zondag 6 augustus, waaronder twee VIP-tickets.


24-06-2017: Pannini plaatjes!
Voor de allereerste keer heeft de UEFA Women's EURO haar eigen officiële stickercollectie. Ter gelegenheid van de twaalfde editie van het grootste Europese vrouwentoernooi, brengt PANINI het officiële stickeralbum van dit Europees Kampioenschap uit.

Bestaande uit 334 stickers, verdeeld over 40 pagina's, opent de collectie met een pagina over de symbolen van het toernooi (het logo, de trofee en officiële bal), gevolgd door de wedstrijdkalender en een dubbele pagina over de weg, die de 16 nationale teams hebben afgelegd om zich te kwalificeren voor UEFA Women's EURO 2017. Behalve de ranking van de qualifiers, de topscoorsters en de 'assist-vrouwen', showt de collectie een aantal van de meest belovende sporters die in Nederland in actie komen: van de Duitse Anja Mittag, al drie keer Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen, tot de jonge Noorse ster Ada Hegerberg, die aan het toernooi meedoet samen met haar zus Andrine.

 

15-06-2017: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij openingswedstrijd EK
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen op zondag 16 juli de openingswedstrijd van het EK vrouwen bij. In stadion Galgenwaard in Utrecht spelen de OranjeLeeuwinnen om 18.00 uur de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Noorwegen.

“We zijn zeer verheugd dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in de gelegenheid zijn om de openingswedstrijd bij te wonen”, aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen.

“Ik zie het als een erkenning van de groei van vrouwenvoetbal en een mooie waardering voor alle speelsters van het EK”. Eerder deze week werd bekend dat alle Nederlandse wedstrijden in de groepsfase van het toernooi zijn uitverkocht.13-06-2017: Drie keer uitverkocht huis voor OranjeLeeuwinnen tijdens EK
De OranjeLeeuwinnen spelen deze zomer tijdens het EK voetbal voor vrouwen in de groepsfase drie keer in een uitverkocht stadion. Eerder deze week werd al bekend dat voor zowel de openingswedstrijd tegen Noorwegen als de derby tegen België geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. Nu is ook de wedstrijd tegen Denemarken op Het Kasteel in Rotterdam helemaal uitverkocht.

Het record aantal bezoekers voor een vrouwenwedstrijd stond voor aanvang van het EK op 15.637 toeschouwers, die afkwamen op het Champions League duel tussen FC Twente en Barcelona in de Grolsch Veste. “Dit record is door de uitverkochte openingswedstrijd van het EK met ruim 23.000 bezoekers gesneuveld, maar hopen we met de finale op 6 augustus weer terug te kunnen geven aan Enschede”, aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen.

Het is het grootste EK voor vrouwen ooit met in totaal 16 deelnemende teams en 31 wedstijden. Voor de overige 28 wedstrijden zijn nog tickets beschikbaar. Zo worden er in Rotterdam nog 4 andere wedstrijden gespeeld. Op maandag 17 juli neemt Italië het op tegen Rusland gevolgd door Schotland tegen Portugal op zondag 23 juli. IJsland en Zwitserland betreden het Kasteel op 26 juli om de laatste groepswedstrijd daar te spelen. Tot slot wordt in Rotterdam de kwartfinale gespeeld waarbij de winnaar van Groep B het opneemt tegen de nummer 2 van Groep A; de groep waarin de OranjeLeeuwinnen spelen.

07-06-2017: Adecco selecteert 1730 vrijwilligers voor het EK Vrouwen in Nederland. Deze selectie kwam tot stand na een periode van scouting en werving van het Talent Team van Adecco. De vrijwilligers zijn geselecteerd aan de hand van hun enthousiasme, inzet en passie voor voetbal. Bovendien zijn ze op verschillende posities inzetbaar.


De KNVB kan al zeventien jaar rekenen op de steun van Adecco. Zo speelde de uitzendorganisatie een grote rol bij de werving en selectie van vrijwilligers bij EURO2924, de Europa League-finale in 2013 in Amsterdam en het Olympisch kwalificatietoernooi vrouwen in 2016. Deze zomer, op het grootste EK Vrouwen ooit, biedt Adecco wederom vrijwilligers en starters een podium om dit topsporttoernooi van dichtbij mee te maken.

18-05-2017: 100.000e bezoeker EK vrouwen in het zonnetje gezet

Met nog 60 dagen te gaan tot de start van het EK voetbal voor vrouwen is dhr. Baying uit Terheijden vanavond verrast met een bezoek van Toernooidirecteur Bert van Oostveen en Kicky de Mascotte.
Doordat hij deze week twee kaarten voor de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen bestelde, werd hij de 100.000ste bezoeker van het UEFA Women’s EURO 2017. Hij ontving een uitnodiging voor alle poule wedstrijden die deze zomer in speelstad Breda worden gespeeld. ”Naast het behalen van een record aantal bezoekers, al meer dan 16.000, voor de openingswedstrijd op 16 juli in Utrecht is dit opnieuw een mooie mijlpaal voor het toernooi, op naar de volgende 100.000”, zegt Bert van Oostveen, toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017.

 

 

Familie Baying uit Terheijden tesamen met Kicky de Mascotte

 

10-05-2017: Openingswedstrijd EK Vrouwen breekt eerste records!
Met nog minder dan 70 dagen tot het UEFA Women’s EURO 2017 zijn de eerste records inmiddels verbroken. Van 16 juli tot en met 6 augustus strijden zestien teams tegen elkaar in de strijd om het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal. Utrecht is één van de zeven speelsteden en vormt het decor van vier wedstrijden waaronder de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen.


Alleen al bij de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op 16 juli zullen er meer dan 16.000 toeschouwers plaatsnemen op de tribunes van de Galgenwaard, een nieuw record. Het voormalige toeschouwersrecord van een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen stampt uit november 2014 toen in Den Haag 13.109 toeschouwers aanwezig waren. Ook het record van het aantal bezoekers bij een vrouwenwedstrijd in Nederland, namelijk 15.637 bij FC Twente ­-  FC Barcelona is daarmee verbroken. Ook de kaartverkoop voor de overige twee wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen in Rotterdam en Tilburg gaat snel.

Wil jij er bij zijn? Scoor hier je tickets … 

 

07-04-2017:Nog 100 dagen te gaan tot het EK

Het aftellen naar UEFA Women’s EURO (WEURO) 2017 gaat beginnen. Aanstaande vrijdag is het nog exact 100 dagen voordat het grootste EK vrouwen ooit start. Om te vieren dat Nederland trotse host is van dit unieke evenement, van 16 juli – 6 augustus, worden a.s. vrijdag door het hele land WEURO-activiteiten georganiseerd. De festiviteiten worden vrijdagavond afgesloten in stadion Galgenwaard (Utrecht) met een vriendschappelijk duel tussen de OranjeLeeuwinnen en mede EK-deelnemer Frankrijk.


Nederland loopt warm voor het EK
Vanaf vrijdag 7 april staat iedere vrijdag in het teken van ‘Football Friday’. Met allerlei side-events warmen de 7 speelsteden en heel Nederland op voor het EK komende zomer.

Het programma in de WEURO-speelsteden ziet er op 7 april als volgt uit:
• in Tilburg is de mobiele EK-Fanzone voor het eerst te zien op het Pieter Vreedeplein;
• maar liefst 94 Rotterdamse scholen sluiten de ‘Speel je fit week’ af met het Keepie Uppie (hooghoud) spel;
• in speelstad Doetinchem krijgt de wedstrijd van de Graafschap een EK tintje;
• in Deventer gaat het 7x7 meidenvoetbaltoernooi van start!
• de Trophy van UEFA Women’s EURO 2017 is in Enschede te bewonderen tijdens FC Twente – PSV op 6 april;
• in Breda kunnen inwoners op verschillende locaties op ludieke wijze tickets scoren: zo is er in de haven een actie waar de 16 deelnemende landen centraal staan;
• en in speelstad Utrecht beginnen de EK-activiteiten op het station en aan het eind van de middag wordt de EK-aftelklok onthuld op de Neude.


Opening WEURO-funplein door ambassadeur Pierre van Hooijdonk
Bij stadion Galgenwaard, worden alle bezoekers vanaf 17.30 uur opgewarmd voor het EK op het funplein. Pierre van Hooijdonk ambassadeur van het toernooi, straatvoetbalkoningin Rocky en toernooimascotte Kicky moedigen alle deelnemers aan bij de diverse voetbalactiviteiten. Om het feest compleet te maken kunnen bezoekers op de foto met de EK Trophy of een handtekening scoren van één van de WEURO-ambassadeurs tijdens de Meet & Greet. Naast Pierre van Hooijdonk zijn de volgende ambassadeurs aanwezig: Cherise Schelts, Hélène Hendriks, Maud Roetgering, Kirsten van de Ven en Jade Adan.

 

27-03-2017: UEFA Women’s EURO 2017 lanceert dinsdag de mascotte voor het EK Voetbal voor Vrouwen in Nederland. Haar naam is Kicky en ze is de officiële mascotte van het EK Vrouwen, wat aankomende zomer in Nederland plaatsvindt. Voorafgaand aan de oefeninterland van de Oranjemannen tegen Italië wordt Kicky voor het eerst getoond in het OnsOranjePark. Samen met Dutchy, haar vriendje en mascotte van Oranje, gaat ze een balletje trappen en kunnen fans natuurlijk op de foto. Het EK wordt van 16 juli tot en met 6 augustus in zeven verschillende speelsteden gehouden.

Kicky gaat alle zestien deelnemende teams aanmoedigen en alle fans enthousiast maken om ook fan te worden van één of meerdere deelnemende landen. De kleuren van deze landen zijn daarom ook terug te vinden in haar shirt.

Debuut in de ArenA
Kicky gaat vanaf OnsOranjePark met Dutchy door naar de wedstrijd Nederland – Italië. Hier loopt ze vanuit de spelerstunnel het veld op, om al haar fans te begroeten. Natuurlijk hoort een high-five aan de Jonge Leeuwen daar ook bij.


10-03-2017: Annette van Trigt is aangesteld als coördinator woordvoering & communicatie voor het EK 2017 voor vrouwen. Van Trigt treedt per 15 maart in dienst bij de Stichting EK vrouwen 2017 en fungeert als voornaamste aanspreekpunt voor media bij aangelegenheden over de organisatie van UEFA Women’s EURO 2017, dat in juli en augustus in Nederland wordt gehouden.

Bert van Oostveen, toernooidirecteur van het EK voor vrouwen: “Annette is een expert in de mediawereld en met haar ervaring zeer geschikt voor deze functie. Met veel energie zijn we op weg een uniek voetbaltoernooi in Nederland neer te zetten. Annette is voor ons de aangewezen persoon om media en publiek zo veel mogelijk bij dit toernooi te betrekken.”

"Zestien deelnemende Europese teams, zeven Nederlandse speelsteden: nog nooit was een EK voor vrouwen zo groot opgezet”, aldus Annette van Trigt. “Uniek dat we dat in Nederland kunnen en mogen organiseren. Een prachtige gelegenheid om het vrouwenvoetbal verder op de kaart te zetten. Geweldig om daar van binnenuit aan mee te kunnen werken.”

Ervaring
Annette van Trigt heeft een zeer ruime ervaring in de wereld van radio en televisie. Zo was zij onder meer presentator van het NOS Journaal en van Studio Sport.

Voor NOS Sport deed ze onder meer verslag van grote sportevenementen als de Olympische Spelen, EK’s en WK’s voetbal. Tegenwoordig maakt Van Trigt vooral sportgerelateerde documentaires.

15-02-2017: Nicolet Bakker actief op het EK
Nederland wordt op het Europees kampioenschap voor vrouwen in eigen land niet alleen vertegenwoordigd door de voetbalsters. UEFA heeft Nicolet Bakker aangewezen als een van de assistent-scheidsrechters op het toernooi. Zij is het eerste vrouwelijk Nederlandse lid van het arbitraal team op een EK-eindronde.

"Dit is ontzettend cool, een droom die uitkomt", vertelt een trotse Bakker. Een Duitse collega bracht Bakker via Whatsapp op de hoogte van het nieuws: "'We gaan samen naar het EK', stond er. Daarna heb ik wel een paar vreugdendansjes gemaakt. Zelf moet ik nog even een groepsapp aanmaken om mijn familie en vrienden om het nieuws te vertellen."

Bakker beviel in december 2015 van een dochtertje, waarna ze hard werkte om terug op het hoogste niveau te keren. "Dit is dan een enorme beloning. En ook nog een EK dat Nederland wordt georganiseerd. Dat vormt een extra motivatie. De OranjeLeeuwinnen staan natuurlijk op het EK op nummer een, maar het lijkt me fantastisch om op het EK mijn land ook te mogen vertegenwoordigen."

Nederland wordt op het Europees kampioenschap voor vrouwen in eigen land niet alleen vertegenwoordigd door de voetbalsters. UEFA heeft Nicolet Bakker aangewezen als een van de assistent-scheidsrechters op het toernooi. Zij is het eerste vrouwelijk Nederlandse lid van het arbitraal team op een EK-eindronde.

"Dit is ontzettend cool, een droom die uitkomt", vertelt een trotse Bakker. Een Duitse collega bracht Bakker via Whatsapp op de hoogte van het nieuws: "'We gaan samen naar het EK', stond er. Daarna heb ik wel een paar vreugdendansjes gemaakt. Zelf moet ik nog even een groepsapp aanmaken om mijn familie en vrienden om het nieuws te vertellen."

Bakker beviel in december 2015 van een dochtertje, waarna ze hard werkte om terug op het hoogste niveau te keren. "Dit is dan een enorme beloning. En ook nog een EK dat Nederland wordt georganiseerd. Dat vormt een extra motivatie. De OranjeLeeuwinnen staan natuurlijk op het EK op nummer een, maar het lijkt me fantastisch om op het EK mijn land ook te mogen vertegenwoordigen."

 

Doelen
In een gesprek met KNVB.nl sprak Bakker in maart 2016 nog over haar doelen. Ze was net bevallen van een dochter, maar wilde zeker actief blijven op het hoogste amateurniveau (Tweede Divisie) en mooie toernooien meemaken. "Volgend jaar is het EK voor vrouwen in Nederland. Wie weet… Het zou wel gaaf zijn."

Die droom wordt nu dus werkelijkheid voor de vrouw die de liefde voor het scheidsrechtersvak met de paplepel kreeg ingegoten. Elke week stond ze met de hele familie trots langs de lijn te kijken hoe pa Bakker de wedstrijden tot een goed einde bracht. En dus stak ze als 13-jarige haar vinger op toen haar vereniging jeugdscheidsrechters zocht.

Debuut
Bakkers ster rees snel, maar de carrière als scheidsrechter stokte bij de derde klasse amateurs. Of ze niet wilde gaan vlaggen. Het duurde even voordat ze enthousiast raakte over het idee, maar al snel bleek dat ze als assistent aan de zijlijn wel door kon groeien. Ze werd aangesteld voor de emotionele derby Spakenburg - IJsselmeervogels, maakte haar debuut in de Jupiler League en werd met het team van Vivienne Peeters afgevaardigd naar het jeugd WK Onder 17.

Na de geboorte van haar dochter keerde ze razendsnel op het hoogste amateurniveau. En nu volgt de beloning voor haar doorzettingsvermogen: als eerste Nederlandse vrouw zal ze deel uitmaken van het arbitraal team op een EK-eindronde, die ook nog eens in eigen land wordt gehouden.

Bron tekst www.knvb.nl

 

08-11-2016: Pierre van Hooijdonk heeft zich als ambassadeur verbonden aan UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017). De ex-international zet zijn bekendheid in om het toernooi op meerdere momenten te promoten. Een van die momenten is de loting, waarbij hij dinsdag in het Nieuwe Luxor in Rotterdam aanwezig is.

Van Hooijdonk: “Een EK in eigen land is prachtig. Daar draag ik graag een steentje aan bij.

Een andere reden waarom ik ambassadeur ben, is omdat ik, als man, wil laten zien dat ik het vrouwenvoetbal support. Net zoals het vrouwen hockeyteam, Dafne Schippers en de handbaldames kan ook het Nederlands vrouwenelftal heel Nederland op de banken krijgen.”

 

08-11-2016: Nederland loot Noorwegen, Denemarken en Belgie

Dinsdagavond om 17:30 uur werd de EK Loting voor het Europees Kampioenschap 2017 in Nederland verricht in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De EK bal werd ook bekend gemaakt. Uiteraard volgde onze redactie de loting rechtstreeks via de UEFA site en heeft het programma van de poulefase al gepubliceerd..... Groep 2 met titelverdedigster Duitsland is wel de groeps des doods!

 

 

EK-BAL

De structuur van de bal bevat dezelfde innovatieve paneelvormen als de 'Beau Jeu and Fracas,' de Adidas ballen die gebruikt zijn in de groeps- en knock out ronden van het EK 2016 in Frankrijk. Het biedt een eersteklas oppervlakte structuur, verbeterde grip en in-flight zichtbaarheid.

 

U kunt de loting en het programme straks terugvinden onder het artikel EK Loting - Programma . Nederland zit uiteraard in pot 1 en zal de toplanden Duitsland, Frankrijk en Engeland ontlopen in de groepsfase, maar in pot 2 zitten o.a. Zweden, Noorwegen, Spanje en Zwitserland. Het wordt zeer interessant tegen wie Nederland straks zal spelen in eigen land!

 

Grootste EK ooit
WEURO 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De speelsteden van WEURO 2017 zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede,  Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De openingswedstrijd vindt 16 juli 2017 plaats in Utrecht en de finale is 6 augustus 2017 in Enschede. De loting is dinsdag 8 november 2016 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

 

05-11-2016: Cherise Schelts, 17-jarig talent van de Beloften van SC Telstar én hoofdrolspeelster in de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes, is de nieuwe ambassadrice van WEURO2017. Door haar talent en haar passie voor voetbal past Cherise als geen ander bij Women’s Euro 2017.

Ze is begonnen met voetballen op haar 4e en vanaf kleins af aan was te zien dat ze dit goed kon. Cherise heeft bij meerdere clubs gespeeld en maakte haar debuut bij het eerste van Telstar toen ze 16 jaar was.

Ook heeft ze in 2010, 2012 en 2013 het Panna Knock Out Event van Nederland op haar naam geschreven. Een ding is dus zeker: Cherise kan goed voetballen.

De reden dat ze ambassadrice is geworden van WEURO2017 is omdat ze zelf ook graag op zo’n groot toernooi wilt spelen. “Mijn droom is om later zelf mee te doen aan een EK”. Daarnaast helpt ze graag om het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland meer onder de aandacht te brengen en ze hoopt hiervoor veel te kunnen betekenen.

 

In de toekomst wil ze graag een carrière als profvoetbalster en het lijkt haar fantastisch om voor de OranjeLeeuwinnen uit te komen. Binnen 5 jaar wilt ze profvoetbalster zijn, het liefst in het buitenland. Dit is een mooi toekomstperspectief maar voor nu is ze bezig met het haar seizoen bij Telstar. “Ik richt mij nu vooral op het aansluiten bij het eerste van Telstar”, aldus Cherise.

Cherise speelt nu ook een hoofdrol in de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes. De serie gaat over een multicultureel meisjesteam, waarin elke aflevering een andere speelster centraal staat. “Het maken van een serie vond ik super leuk maar tegelijkertijd ook wel zwaar, er wordt veel van je gevraagd” gaf Cherise aan. Ondanks dat ze veel plezier heeft in het acteren, blijft voetbal op nummer 1 staan. “Ik vindt het leuk om te acteren, als dat te combineren is met voetbal wil ik dat zeker doen”.

 

26-10-2016: Topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen, Manon Melis, zal op 8 november de loting verrichten voor het EK 2017 in Nederland. Voorafgaand aan de loting zullen UEFA-president Aleksander Čeferin en KNVB-voorzitter Michael van Praag de zaal toespreken, waarna de loting onder leiding van journaliste Diana Kuip zal worden verricht door Manon Melis, topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen, en regerend Europees kampioene Nadine Kessler. Melis kwam 136 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal en scoorde daarin 59 keer. Na de loting zal aansluitend de kaartverkoop starten via de website van WEURO 2017.

 

12-10-2016: EK 2017 potten bekend
Frankrijk, Engeland en EK titelhouder Duitsland zullen alledrie tesamen met Nederland in pot 1 zitten. Er zullen 4 potten geformeerd worden, gebaseerd op de UEFA women's National Team Coefficients. Engeland ging net Zweden voor in pot 1.

In pot 2 zitten Noorwegen, Zweden, Spanje en debutant Zwitserland

In pot 3 zitten Italie, IJsland, Denemarken en ook debutant Schotland

Pot 4 onze buren en debutant op het EK toneel Belgie, Oostenrijk (debutant), Rusland en ?

Het laatste ticket moet nog worden bevestigd tussen Roemenie en Portugal. De winnaar komt in pot 4 terecht.

 

24-09-2016: Loting schema EK 2017 Nederland
Woensdag 23 september werd de loting verricht voor het EK 2017 welk in Nederland zal plaatsvinden. Het EK wordt door Nederland geopend op 16 juli in Utrecht (De Galgenwaard). De finale zal op 6 augustus in het stadion De Grolsch Veste van FC Twente.

Voor het eerst nemen 16 landen deel aan dit Europees Kampioenschap. De kwalificatie ronde is vorige week gestart hiervoor, en U kunt dit volgen op Vrouwenvoetbalnederland.

De 16 landen zullen later geloot worden, maar Nederland zit al in groep A. Er worden 4 groepen van 4 landen geloot.

In 7 steden zal er gevoetbald worden Utrecht (Stadion Galgenwaard), Doetinchem (Stadion De Vijverberg), Rotterdam (Sparta Stadion), Breda (Rat Verlegh Stadion), Tilburg (Willem II Stadion), Deventer (Stadion De Adelaarshorst) en Enschede (FC Twente Stadion). Er worden 31 wedstrijden gespeeld.