A+ R A-

Wederom ruime zege Oranje O19

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar heeft ook hun 2e Kwalificatie wedstrijd met een ruime zege afgesloten. Tegen Moldavie werd het maar liefst 12-0.

Het team van Jessica Torny speelde ook hun 2e wedstrijd op het sportpark Achilles 1894 welke goed was bevolkt. Ondanks dat er in Doetinchem het Nederlands vrouwenelftal speelde.

De andere wedstrijd tussen Italie en Cyprus werd ook ruim gewonnen door Italie met 11-0. Het wordt a.s. zondag dus een clash om groepswinnaar tussen Italie en Nederland.

De bondscoach Jessica Torny begon met: 16. Lize Kop(GK), 03. Vita Van Der Linden, 04. Vera Ten Westeneind, 05. Maureen Sanders, 13. Lysanne Van Der Wal, 06. Pleun Raaijmakers, 08. Michelle Hendriks(C), 09. Sisca Folkertsma, 14. Kim Van Velzen, 07. Suzanne Admiraal, 18. Maartje Looijen

 

Klik hier voor alle uitslagen van alle 11 de groepen.

 

Verslag

Door Bennie van de Vegte

Op de riante accommodatie van Achilles 1984 in Assen speelde  het Nederlands Elftal  voor speelsters geboren op of na 1-1-1997 de kwalificatie wedstrijd ( eerste ronde ) tegen Moldavie.

Een tegenstander, met alle respect, die nauwelijks serieus genomen kan worden. Ook een tegenstander  waarop de speelsters van het Nederlands  team niet of nauwelijks  beoordeeld kunnen worden.  Moldavie had zich voorgenomen om alle aandacht aan de verdediging  te geven. Het duurde dan ook tot de 28e min. voordat  Nederland de eerste treffer kon aantekenen. Goed voorbereidend werk van Suzanne Admiraal werd succesvol , met strak laag schot,door Kim van Velzen afgerond 1-0.

In de 30e min. kreeg de keepster van Nederland ,Lize Kop, de eerste terugspeelbal  te verwerken. In de 32e min. kreeg  Irina Topal de eerste gele kaart. Sisca Folkertsma werd vervangen voor Soraya Verhoeve.

Nederland  kon eigenlijk doen wat ze wilden .Alleen het scoren wilde niet erg vlotten. In de slotfase van de eerste helft kon Nederland  van 2-0 ,door Suzanne Admiraal , en 3-0 door Maureen Sanders komen. Ook moest Irina Topal van Moldavie haar tweede gele kaart incasseren,dus ROOD.Moldavie moest van 10 vrouwen verder en toen was een wedstrijd helemaal geen sprake meer.

In de tweede helft kwam Nadine Noordam voor Suzanne Admiraal en in de 59e minuut werd de aanvoerdster Michelle Hendriks vervangen door Eline Koster.Vita van der Linden nam de ´band´ over.


Vanaf de 48e min. kwam de doelpunten machine op gang. Kennelijk was er de uitdaging op Italie met een beter doelsaldo te verslaan. Moldavie met 10 vrouwen,moet kunnen.

4-0 Noordam,5-0 Verhoeve,6-0 Koster,7-0 van Velzen,8-0 Koster, 9-0 van der Linden,10-0 van Velzen,11-0 Raaijmakers en 12-0 van Velzen.

De laatste treffer werd extra bejubeld .Italie had met slechts 11-0 gewonnen.

Ook de kleintjes (zoals Moldavie) hebben recht om op Europees nivo mee te doen maar als oefenpartner heeft het geen nut.  De wedstrijd van a.s zondag tegen Italie zal duidelijk maken waar de talenten van Nederland staan. Het zal een hele toer worden om het team van 2014 te evenaren.OnsOranje

Vrouwen O-19 verpletteren Moldavië
Door OnsOranje.NL

De tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi voor het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is eveneens omgezet in een overwinning. Op het complex van Achilles 1894 in Assen werd met maar liefst 12-0 gewonnen van Moldavië.  

Hiermee heeft Oranje onder 19 zich, met nog één speelronde te gaan, geplaatst voor de volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi. Dinsdag werd Cyprus in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 9-0 verslagen.

KNVB-coach Jessica Torny: “Als coach kan je niet anders dan tevreden zijn na een overwinning met dubbele cijfers. Al leek het er de eerste helft niet op dat het zo’n mooie avond zou worden. We waren in de eerste helft erg onzorgvuldig in de passing en vielen ongecontroleerd aan. In de tweede helft hebben we dit op een geweldige manier kunnen rechtzetten en de ontlading in de kleedkamer was daarom ook groot. Vooral het feit dat we op dit moment op doelsaldo boven Italië staan en zodoende genoeg hebben aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden geeft een goed gevoel. Maar natuurlijk gaan we ook zondag weer vol voor de overwinning.’’

Afrekenen

In de strijd om de overwinning in poule 7 zal Oranje onder 19 in een onderling duel moeten afrekenen met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Eerder op de avond boekten ook de Italianen hun tweede zege door Cyprus met 11-0 te verslaan.

Doordat het Nederlands vrouwenelftal in de slotfase het 12e doelpunt liet aantekenen staan ze, met één doelpunt meer dan Italië, bovenaan in de poule. De laatste speelronde staat voor zondag op het programma. Oranje onder 19 trapt om 14.30 uur af tegen Italië op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Op hetzelfde tijdstip staan Moldavië en Cyprus tegenover elkaar in Assen.


verslagKNVB

Vrouwen onder 19 winnen ruim van Moldavië

De tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi voor het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is eveneens omgezet in een overwinning. Op het complex van Achilles 1894 in Assen werd met maarliefst 12-0 gewonnen van Moldavië. Hiermee heeft Oranje onder 19 zich, met nog één speelronde te gaan, geplaatst voor de volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi. Afgelopen dinsdag werd Cyprus in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 9-0 verslagen.

 

KNVB-coach Jessica Torny: "Als coach kan je niet anders dan tevreden zijn na een overwinning met dubbele cijfers. Al leek het er de eerste helft niet op dat het zo'n mooie avond zou worden. We waren in de eerste helft erg onzorgvuldig in de passing en vielen ongecontroleerd aan. In de tweede helft hebben we dit op een geweldige manier kunnen rechtzetten en de ontlading in de kleedkamer was daarom ook groot. Vooral het feit dat we op dit moment op doelsaldo boven Italië staan en zodoende genoeg hebben aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden geeft een goed gevoel. Maar natuurlijk gaan we ook zondag weer vol voor de overwinning.''

 

In de strijd om de overwinning in poule 7 zal Oranje onder 19 in een onderling duel moeten afrekenen met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Eerder op de avond boekten ook de Italianen hun tweede zege door Cyprus met 11-0 te verslaan. Doordat het Nederlands vrouwenelftal in de slotfase het 12e doelpunt liet aantekenen staan ze, met één doelpunt meer dan Italië, bovenaan in de poule. De laatste speelronde staat voor aanstaande zondag 20 september op het programma. Oranje onder 19 trapt om 14.30 uur af tegen Italië op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Op hetzelfde tijdstip staan Moldavië en Cyprus tegenover elkaar in Assen.
Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: Nederland O19 - Moldavie O19    (3-0)   12-0

Datum: dinsdag 15 september 2015

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Achilles 1894 te Nederland

Betreft: 2e Elite ronde EK kwalificatie 2016 Onder 19 jaar

Ruststand: 3-0

Eindstand: 12-0

Scheidsrechter: Sabayel Gurbanova (AZE)

Assistant referees:  Gulyana Guvandiyeva (AZE) en Ella De Vries (BEL)

Fourth official: Tania Fernandes Morais (LUX)

Toeschouwers:

Reporter: Bennie van de Vegte i.s.m. Ineke van der Louw

Fotograaf: Leo Soeters foto's volgen spoedig


Scoreverloop:

29e 1-0 Van Velzen
38e 2-0 Admiraal
45e 3-0 Sanders
50e 4-0 Noordam
60e 5-0 Verhoeve
69e 6-0 Koster
75e 7-0 Verhoeve
78e 8-0 Koster
82e 9-0 Vita van der Linden
84e 10-0 Van Velzen
90e 11-0 Raaijmakers
90e 12-0 Verhoeve


Wissels:
38e min Sisca Folkertsma eruit en erin Soraya Verhoeve
46e min Suzanne Admiraal eruit en erin Nadine Noordam
61e min.Michelle Hendriks uit en Eline Koster in

Kaarten:
32e en 45+1e min. 2x geel is rood voor Irina Topal 
81e min. geel voor Daniela FurculițaOPSTELLINGEN:

 

Oranje Onder 19

16. Lize Kop(GK)
03. Vita Van Der Linden
04. Vera Ten Westeneind
05. Maureen Sanders
13. Lysanne Van Der Wal
06. Pleun Raaijmakers
08. Michelle Hendriks(C)
09. Sisca Folkertsma
14. Kim Van Velzen
07. Suzanne Admiraal
18. Maartje Looijen

Bank:
01. Paulina Quaye(GK)
12. Kay-Lee De Sanders
15. Eline Koster
10. Cheyenne Van Den Goorbergh
11. Soraya Verhoeve
02. Yvonne Van Schijndel
17. Nadine Noordam

Coach: Jessica Torny

 


Moldavie Onder 19

12. Tatiana Babinețcaia(GK)
02. Daniela Furculița
04. Ana Arnautu
05. Valeria Rusu(C)
15. Irina Cotruță
03. Galina Olteanu
08. Elena Cereşnea
09. Irina Topal
13. Violeta Mițul
14. Victoria Culcițchi
16. Laura-Maria Mereuța

Bank:
06. Anastasia Sivolobova
18. Natalia Surdu
07. Daria Grigoreac
17. Xenia Ungurean
10. Carolina Țabur

Coach: Serghei Sîrbu

 


Doelvrouwen: Margarita PANOVA Nionela SIRIȚANU Tatiana BABINEȚCAIA

Verdediging: Valeria RUSU Daniela FURCULIȚĂ Dumitrița GUZUN Elena URSU Ana ARNAUTU Irina COTRUȚA

Middenveld Elena CEREȘNEA Diana ISAC Diana BUTNARU Violeta MIŢUL Laura-Maria MEREUŢA Xenia UNGUREANU Irina TOPAL Natalia SURDU Irina VORONA

Aanval Diana LOGHIN Victoria CULCIȚCHI Carolina ŢABUR Cristina ȘTEMPLIUC Galina OLTEANU

 

Selectie O19

De selectie van vrouwen onder 19:

Suzanne Admiraal (Telstar)
Sisca  Folkertsma (PSV)
Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente)
Michelle  Hendriks (PSV)
Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team)
Vita van der  Linden (AFC Ajax)
Maartje Looijen (ADO Den Haag)
Nadine Noordam (ADO  Den Haag)
Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team)
Pleun  Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team)
Kay-Lee Sanders (CTO  Amsterdam Talent Team)
Maureen Sanders (PSV)
Yvonne van Schijndel  (CTO Eindhoven Talent Team)
Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle)
Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team)
Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team)
Lysanne van der Wal (SC Heerenveen)
Vera ten Westeneind  (CTO Eindhoven Talent Team)