A+ R A-

FC Twente wint ook van debutant 2

De vrouwen van FC Twente stonden donderdagavond tegenover de 2e debutant uit hun poule in de Champions League, te weten, FC Jeunesse Junglinster uit Luxemburg. In de 1e wedstrijd wisten de Enschedenaren al de 1e debutant het Hongaarse Ferencvárosi TC te verslaan. Ook vanavond werden er weer 3 punten toegevoegd en FC Twente won met 10-0. Maud Roetgering schreef de eerste 2 doelpunten op haar naam, dit waren twee penalties. Verder werd er gescoord door: Jill Roord (2x), Renate Jansen, Ellen Jansen (2x), Shanice van de Sanden, Danique Kerkdijk. De 5-0 was een eigen doelpunt van Jeunesse Junglinster.

Zondag speelt FC Twente de laatste wedstrijd tegen ASA Tel Aviv. Zij verloren vandaag met 2-1 van Ferencváros. FC Twente heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.

Fotograaf Roel Ubels was aanwezig en de foto's staan op deze site. Zie Gallery > Champions League.

 

 

 

 

Kortverslag


FC Twente is in de eerste helft veel sterker dan hun tegenstanders uit Luxemburg, Jeunesse Jonglinster. In de 13e minuut is er een hele goede kans van Jill Roord om de 1-0 binnen te koppen maar helaas komt de bal op de winkelhaak terecht. In de 21e minuut wordt Ellen Jansen onderuit gehaald in het strafschopgebied na een voorzet van Shanice van de Sanden, de penaltie wordt door Maud Roetgering binnengeschoten en is de 1-0 een feit. In de 22e minuut presteert Jeunesse het om voor de eerste keer op de helft van Twente te kome maar gevaarlijk wordt het niet. In de 27e minuut wordt er wederom een overtreding gemaakt in het strafschopgebied, deze keer een handsbal, en Maud Roetgering mag aanleggen voor haar 2e doelpunt, die zij netjes binnenschiet, 2-0. FC Twente gaat door met drukken en krijgt in de 33e minuut een indirecte vrijetrap nadat de keeper van Jeunesse de bal laat vallen en weer oppakt. Marte Muntserman geeft de bal kort op Jill Roord die de bal fraai in de korte hoek krult, 3-0. Niet veel later is het in de 38e minuut weer raak. De 4-0 is een feit als Renate Jansen binnen kopt na een voorzet van Shanice van de Sanden. Nog voor rust (44e min) wordt het ook nog 5-0 door een eigen doelpunt van Jessica Birkel met wederom een assist van Shanice van de Sanden. De keepster van Jeunesse wordt nog voor rust gewisseld omdat zij geblesseerd is geraakt. 5-0 Is een mooie ruststand maar FC Twente had eigenlijk al met 7 of 8 -0 voor moeten staan.

De tweede helft hetzelfde verhaal, FC Twente dat te sterk is voor de debutante Jeunesse Jonglinster. Gelijk aan het begin wordt Maayke Heuver gewissel voor Zoï van de Ven. In de 61e minuut is het Jill Roord die binnen tikt na een voorzet van Renate Jansen. 3 Minuten later is het weer raak, ditmaal geeft Stephanie van de Gragt een lange bal en Ellen Jansen schiet de 7-0 binnen. In de 69e minuut weerd een wissel aan de kant van Twente, Marte Munsterman verlaat het veld voor Cheyenne van de Goorbergh. In de 70e minuut maakt Ellen Jansen haar 2e doelpunt van de avond, de 8-0 komt tot stand na een voorzet van Renate Jansen. Shanice van de Sanden is verantwoordelijk voor de 9-0, na een hoekschop van Jill Roord verlengt Ellen Jansen en kan Shanice binnenkoppen. Het was even wachten op de 10-0 maar in de 90e minuut viel deze dan toch, weer een hoekschop van Jill Roord, deze keer legt Shanice van de Sanden terug en scoort Danique Kerkdijk het laatste doelpunt van deze wedstrijd.

 

 phoca thumb l 13 Aug 2015  Fc Twente   FC Jeunesse Jonglenster  02

 

Wedstrijdverslag

Volgt zo spoedig mogelijk inclusief foto's

 

 

 

Verslag FC Twente


Bron website FC Twente:

Arjan Veurink: “We hebben het goed gedaan”
14-08-2015

FC Twente Vrouwe heeft donderdagavond het tweede groepsduel tegen het Luxemburgse FC Jeunesse Junglinster met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Arjan Veurink ging met een 5-0 voorsprong de kleedkamer in en bouwde dit in de tweede helft uit tot een 10-0 eindstand. Een terugblik op het duel met doelpuntenmaker Danique Kerkdijk en Arjan Veurink.

‘Uitganspositie is goed’
Arjan Veurink constateerde na afloop een groot niveauverschil tussen zijn ploeg en het Luxemburgse FC Jeunesse Junglinster. ‘Het krachtsverschil was vanavond enorm groot. Tactisch hoefden wij maar weinig toe te voegen, omdat we individueel op alle posities beter zijn. Ik ben tevreden hoe de ploeg hierop heeft ingespeeld. Vooral op basis van de tweede helft, hebben wij het vanavond goed gedaan.’ Net als de wedstrijd tegen Ferencvárosi TC, speelde ook het Luxemburgse FC Jeunesse Junglinster erg verdedigend. ‘Jeunesse Junglinster kon vanavond niet anders dan ver achteruit voetballen, om zo de schade nog enigszins te beperken. Dat het dan uiteindelijk lukt om tien keer te scoren, dat is een groot compliment aan het team.’ Aanstaande zondag staat het laatste duel in de voorrondes op het programma. FC Twente neemt het dan op tegen het Israëlische ASA Tel-Aviv University SC. ‘Tel-Aviv is qua niveau vergelijkbaar met Ferencvárosi. Als ik kijk naar hoe we het dinsdag gedaan hebben, dan is dat zeker geen tegenstander die we mogen onderschatten. De uitgangspositie om zondag het hoofdtoernooi van de Champions League te halen is in ieder geval goed.’

‘Blij met mijn doelpunt!’
Danique Kerkdijk kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op het tweede groepsduel. ‘De eerste helft hebben wij al ontzettend veel kansen gecreëerd. Dit resulteert uiteindelijk in vijf doelpunten, wat er overigens ook iets meer hadden kunnen zijn. De tweede helft verliep ook prima en schieten we uiteindelijk nog vijf doelpunten binnen. Met een einstand van 10-0 op het scorebord, kunnen we dik tevreden zijn.’ De verdedigster scoorde zelf in blessure tijd ook nog een goal, een bijzonder gevoel voor de speelster. ‘Ondanks dat mijn doelpunt een eenvoudige intikker was, voelt het toch goed om als verdedigster een doelpuntje mee te pikken. Natuurlijk ben ik daar erg blij mee!’

phoca thumb l 13 Aug 2015  Fc Twente   FC Jeunesse Jonglenster  08

 

 

 

Youtube

 

 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: FC Twente - FC Jeunesse Junglinster

Datum: donderdag 13 augustus 2015 | 19:00 uur

Locatie: Quick'20 te Oldenzaal / Nederland

Betreft: 2e wedstrijd Champions League kwalificatie ronde

Scheidsrechter: Knarik Grigoryan (ARM)

Assistent-scheidsrechters: Hasmik Gharibyan (ARM) en Ann-Marie Sjovika (NOR)

Fourth-official: Marte Soro

Ruststand: 5 - 0

Eindstand: 10 - 0

Reporter: Luc Calleeuw i.s.m. Angela van Oijen

Fotograaf: Roel Ubels

 

 

Scoreverloop:
21e min 1 - 0  Maud Roetgering (Penaltie)
27e min 2 - 0  Maud Roetgering (Penaltie)
33e min 3 - 0  Jill Roord
38e min 4 - 0  Renate Jansen
44e min 5 - 0  Jessica Birkel (Eigen doelpunt)
61e min 6 - 0  Jill Roord
64e min 7 - 0  Ellen Jansen
70e min 8 - 0  Ellen Jansen
76e min 9 - 0  Shanice van de Sanden
90e min 10-0  Danique Kerkdijk

 

 

Kaarten:

Jeunesse Junglinster
27e min geel voor Jessica Birkel


Wissels:

FC Twente:
46e min Zoï van de Ven erin voor Maayke Heuver
69e min Cheyenne van de Goorbergh erin voor Marte Munsterman
81e min Laika Boerrigter erin voor Renate Jansen

Jeunesse Junglinster:
45 + 4e min Tamara Cardoso erin voor Cecilia De Lemos
46e min Michaela Mayer erin voor Léa Folgueira
89e min Thi Yen Ly-Bui erin voor Noémie Reinert

 

 

 

OPSTELLINGEN:

 

Opstelling FC Twente

 

Basisopstelling

01. Marieke Ubachs (GK)
02. Maud Roetgering
03. Stephanie van der Gragt
04. Danique Kerkdijk
06. Marthe Munsterman
07. Shanice van de Sanden
08. Kristina Erman
10. Maayke Heuver (C)
11. Renate Jansen
14. Jill Roord
17. Ellen Jansen

 

Op de bank

15. Laika Boerrigter
16. Jade Adan (GK)
18. Zoï van de Ven
19. Cheyenne van den Goorbergh
20. Melanie Kok
22. Kelsey van der Laan

Coach: Arjan Veurink

 

 

Selectie

Doel:  1. Marieke Ubachs en 16. Jade Adan

Verdediging: 15. Laika Boerrigter, 4. Stefanie van der Gragt, 3. Danique Kerkdijk, 5. Siri Worm, 12. Tashira Renfurm, 2. Maud Roetgering en Kristina 8. Erman.

Middenveld: 9. Anouk Dekker, 19. Cheyenne van de Goorbergh, 10. Maayke Heuver, 6. Marthe Munsterman, 14. Jill Roord en 18. Zoï van de Ven

Voorhoede: 7. Shanice van de Sanden, 17. Ellen Jansen en 11. Renate Jansen

 


 

 

 

Opstelling FC Jeunesse Junglinster

 

Basisopstelling

01. Cecilia de Lemos (GK)
06. Noémie Reinert
07. Gabriela De Lemos
09. Kelly Mendes
10. Rosangela Settanni
11. Jessica Birkel
14. Léa Folgueira
18. Hayette Ghodbane
19. Carina Nogueira Alvez (C)
21. Rute Botica
22. Bianca Schmitz


Op de bank

04. Anastasia Mischaux
08. Thi Yen Ly-Bui
13. Tamara Cardoso (GK)
15. Michaela Mayer
16. Noemie Raths

Coach: Guy Fürpass

 

Selectie

Doel: Cecilia De Lemos en Tamara Cardoso

Verdediging: Nadine Tangeten, Noemie Raths, Noémie Reinert, Michaela Mayer, Thi Yen Ly-Bui, Anastasia Mischaux en Carina Nogueira Alvez.

Middenveld: Jessica Birkel, Hayette Ghodbane, Léa Folgueira, Bianca Schmitz, Rosangela Settanni, Kelly Mendes en Gabriela De Lemos.

Voorhoede: Sara Olivieri en Rute Botica

Coach: Guy Fürpass