A+ R A-

Voorbeschouwing FC Twente in Champions League

FC Twente neemt a.s. dinsdag 11 augustus voor de 4e maal deel aan de Champions League. Inmiddels 9 Europese duels later staan zij nu voor de taak om bij de laatste 32 te komen. Tweemaal eerder in dit toernooi kregen zij een bye en eenmaal moesten zij ook de kwalificatie ronde overleven. Zie verder de Geschiedenis van FC Twente in Europa.

Tegenstanders in deze 4e Champions League Editie voor FC Twente treffen zij drie Europese tegenstanders. FC Twente heeft geen enkele tegenstander nog ontmoet. Klik op lees meer voor Info Tegenstanders, Selecties, Historie en nog veel meer ...... De Redactie wenst speelsters en staf veel succes in de Champions League >>>>

 

Klik hier voor het complete programma van alle kwalificatie toernooien.

 

 

Tegenstanders

Ferencvárosi TC (Hongarije)

 

Op 11 augustus start FC Twente met hun campagne tegen het Hongaarse Ferencvárosi TC.

Zowel het Hongaarse Ferencvárosi TC als FC Jeunesse Junginster uit Luxemburg zijn debutanten in de Champions League.

Ferencvárosi TC is afgelopen seizoen voor het eerst in de historie kampioen geworden van Hongarije. Tevens werd de nationale beker voor de eerste keer gewonnen.

 

We weten dus niet veel over deze tegenstanders. Wel een youtube filmpje gevonden over hen!

 

 

 

Selectie Ferencvárosi TC
Clubkleuren zijn verticale strepen groen-wit en witte broek met witte kousen (groen boord).

 

Doel: Anna Samu en Júlia Németh

 

Verdediging: Andrea Rudán, Dorottya Szabó, Katalin Vicai, Kitti Madarassy, Adrienn Bokor, Inna Zlidnis, Fatima Nagypál

 

Middenveld: Zsófia Horváth, Enikő Bognár, Boglárka Horváth, Jelena Čanković, Csilla Krascsenics, Evelin Fenyvesi  

 

Voorhoede: Anna Vidovenyecz, Elizabeth Addo, Sladjana Bulatović, Bernadett Zágor, Ebere Orji, Evelin Mosdóczi Petra Krascsenics

 

Coach: Balázs Dörnyei

 


 

FC Jeunesse Junglinster (Luxemburg) 

 

Op 13 augustus speelt FC Twente tegen de 2e debutant, te weten FC Jeunesse Jonglënster.

Het team pakte afgelopen seizoen de dubbel, met naast het kampioenschap ook de nationale beker. Het kampioenschap werd ook gevierd in 2010, 2012 en 2013. De beker werd eerder ook al  in 2010 en 2011 gewonnen.

 

 

Selectie FC Jeunesse Junglinster

 

Doel: Cecilia De Lemos en Tamara Cardoso

 

Verdediging: Nadine Tangeten, Noemie Raths, Noémie Reinert, Michaela Mayer, Thi Yen Ly-Bui, Anastasia Mischaux en Carina Nogueira Alvez.

 

Middenveld: Jessica Birkel, Hayette Ghodbane, Léa Folgueira, Bianca Schmitz, Rosangela Settanni, Kelly Mendes en Gabriela De Lemos.

 

Voorhoede: Sara Olivieri en Rute Botica

 

Coach: Guy Fürpass

 


 

ASA Tel-Aviv (Israel)

 

De laatste wedstrijd in het kwalificatie toernooi is op zondag 16 augustus tegen een ervaren team, te weten ASA Tel-Aviv uit Israel.

 

ASA Tel-Aviv heeft net als FC Twente vaker in de Champions League gespeeld. Hun 1e deelname was in het seizoen 2010-2011 en ze beginnen nu aan hun 6e deelname. Eenmaal wisten ze de kwalificatie ronde te overleven en dat was in 2011-2012, ze verloren daarna van Torres Calcio Femminile in de knock-out fase.
Totaal hebben ze 17 Europese wedstrijden gespeeld, waarvan 6 gewonnen, 3 gelijk en 8 verloren.

 

In de 16 seizoenen van de Israëlische vrouwenvoetbalcompetitie is ASA Tel-Aviv University SC 7x kampioen geworden en 7x runner-up.

ASA Tel-Aviv University SC behaalde 11x de finale van de nationale beker en won deze 3x in 2011, 2012 en 2014.

 

Selectie ASA Tel-Aviv

 

Doel: Fortuna Rubin en Andrea Dänzer

 

Verdediging: Moshira Tarek, Dana Schwartz, Hen Feldhuhn en Rachel Shelina.

 

Middenveld: Moran Lavi , Anat Maimoni, Eti Sages, Victoria Graiver, Adi Vaturi, Hadas Morin, Hadas Prawer en Libby Zelikowitz.

 

Voorhoede: Sarit Shenar, Lee Kaniel, Eden Avital en Danielle Paz.

 

Coach: Alon Schraier

 

 

Selectie FC Twente

Selectie FC Twente 2015-2016

 

De Selectie van FC Twente heeft enkele wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. In het doel is vertrokken oranje international Sari van Veenendaal, zij koos voor Arsenal! Zowel Marieke Ubachs als Jade Adan zijn nieuw onder de lat bij FC Twente.

 

Nieuw in de selectie is Oranje international, Stefanie van der Gragt. Zij kwam over van SC Telstar. Ook Kristina Erman is een nieuwkomer. Zij kwam over van het Italiaanse Riviera di Romagna.

Zowel Cheyenne van de Goorbergh als Laika Boerrigter en Zoï van de Ven maken de overstap vanuit de jeugdopleiding.

In de voorhoede heeft FC Twente nieuwkomer Renate Jansen gestrikt van ADO Den Haag.


Vertrokken zijn dus Sari van Veenendaal, Larissa Wigger, Kirsten Bakker, Félicienne Minnaar, Arianna Criscione, Betty Anane, Veronica Napoli.

 


 

 

Doel:  1. Marieke Ubachs en 16. Jade Adan

 

Verdediging: 15. Laika Boerrigter, 4. Stefanie van der Gragt, 3. Danique Kerkdijk, 5. Siri Worm, 12. Tashira Renfurm, 2. Maud Roetgering en Kristina 8. Erman.

 

Middenveld: 9. Anouk Dekker, 19. Cheyenne van de Goorbergh, 10. Maayke Heuver, 6. Marthe Munsterman, 14. Jill Roord en 18. Zoï van de Ven

 

Voorhoede: 7. Shanice van de Sanden, 17. Ellen Jansen en 11. Renate Jansen

 

Coach: Arjan Veurink

 

Historie FC Twente

Historie FC Twente in Champions League

 

Voor het eerst nam FC Twente deel aan de champions League in het seizoen 2011-2012. Zij kregen direct een bye voor het kwalificatie toernooi! Hun eerste Europese tegenstander werd een Russische ploeg FC Rossiyanka. Helaas werd daar tweemaal van verloren.

 

In het seizoen 2012-2013 was het de beurt aan ADO Den Haag om op avontuur te gaan in Europa. FC Twente kwam in het seizoen 2013-2014 weer terug in Europa na hun 1e BeNe League titel. In dit seizoen kreeg FC Twente een bye, maar moest net zoals nu een voorronde spelen. Hun tegenstanders waren Glasgow City, Osijek en Birkirkara. Ondanks het verlies tegen Glasgow werd er tweemaal gewonnen van Osijek en Birkirkara en FC Twente ging door naar de laatste 32. Daar troffen zij niemand minder dan het Franse Olympique Lyonnais. Deze ploeg was een maatje te groot voor de Enschedenaren en werden uitgeschakeld.

 

Vorig seizoen had FC Twente weer het geluk om een bye te krijgen en dus geen voorronde te spelen. Het geluk liet hen in de steek qua loting voor de 1e ronde, want ook nu kregen zij een Franse ploeg en wel Paris Saint Germain. Beide wedstrijden werden nipt verloren van de latere Champions League finaliste.

 

Van de 9 Europese wedstrijden hebben de vrouwen van FC Twente er slechts twee gewonnen en 7 maal verloren.

 

Uitslagen Europa

15-20-2014 - PSG - FC Twente                           1 - 0

08-10-2014 - FC Twente - PSG                           1 - 2

16-10-2013 - Olympique Lyonnais - FC Twente  6 - 0

09-10-2013 - FC Twente - Olympique Lyonnais  0 - 4

13-08-2013 - FC Twente - Glasgow City             0 - 2

10-08-2013 - Osijek - FC Twente                        0 - 4

08-08-2013 - FC Twente - Birkirkara                   6 - 0

06-10-2011 - FC Rossiyanka - FC Twente         1 - 0

28-09-2011 - FC Twente - FC Rossiyanka         0 - 2

 

 

Palmares FC Twente

CV FC Twente

 

FC Twente bestaat sinds het 1e seizoen van de Eredivisie, dus in het seizoen 2007-2008. In dat 1e seizoen pakten zij de KNVB beker en wisten deze pas voor de 2e maal te winnen vorig seizoen!

De club won driemaal het landskampioenschap van Nederland en tweemaal de BeNe League titel

 

2014-2015 - Landskampioen NL & KNVB Beker

2013-2014 - Landskampioen NL & BeNe League Kampioen

2012-2013 - Landskampioen NL & BeNe League Kampioen

2010-2011 - Landskampioen NL

2007-2008 - KNVB Beker

 

 

 

 

 

Oefenduels FC Twente

Oefenduels FC Twente

 

07-08-2015

FC Twente Vrouwen heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het kwalificatietoernooi van de Champions League met 1-1 gelijk gespeeld tegen Bundesligist Bayer Leverkussen. Renate Jansen zette haar ploeg in de eerste helft op voorsprong. De kansen op de 2-0 waren er veelvuldig. Met nog twintig minuten te spelen kwam de tegenstander echter langszij.

 

Scoreverloop  32′ 1-0 Renate Jansen  71′ 1-1 Bayer Leverkussen

 

Opstelling  Ubachs, Roetgering, van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (31 Erman), Heuver, Munsterman, Roord, van de Sanden, E. Jansen en R. Jansen

Met nog een half uur te spelen werd het hele team vervangen door: Adan, Hendriks, Asbroek, Boerrigter, van der Laan, van den Goorbergh, van de Ven, Bennink, Kok, Ellouzi en B. Jansen

 

31-07-2015

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond het tweede duel in de voorbereiding verloren. SV Meppen was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Arjan Veurink.

De wedstrijd werd in 3x 30 minuten gespeeld. In de  basis begonnen Marieke Ubachs, Laika Boerrigter, Danique Kerkdijk, Tashira Renfurm, Kristina Erman, Cheyenne van den Goorbergh, Marthe Munsterman, Melanie Kok, Shanice van de Sanden, Ellen Jansen en Renate Jansen. De wissels waren Jade Adan, Maud Roetgering, Stefanie van der Gragt, Maayke Heuver, Jill Roord, Maxime Bennink.

 

24-07-2015

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond het eerste duel van de oefencampagne met 4-1 van MSV Duisburg gewonnen. De wedstrijd bij SV Enter werd in 3x 30 minuten gespeeld. Shanice van de Sanden scoorde de eerste treffer van het nieuwe seizoen. Na de 1-1 bracht Jill Roord haar ploeg weer op voorsprong. Ellen Jansen vergrootte vervolgens de score waarna Renate Jansen met haar eerste goal voor haar nieuwe ploeg de eindstand op 4-1 bepaalde.

 

Tashira Renfurm maakt deze avond haar eerste wedstrijdminuten na langdurig blessureleed. Vanuit Jong FC Twente Vrouwen speelden Melanie Kok, Maxime Bennink, Kelsey van der Laan en Danique de Vree mee. Ook door proefspeelsters Kristina Erman en Bojicic werden wedstrijdminuten gemaakt.

Er werd met rouwbanden gespeeld vanwege het overlijden van een oud-teamgenoot van Maud Roetgering, speler van SV Enter.

 

Basisopstelling  Adan, Roetgering, van der Gragt, Erman, Renfurm, Heuver, van de Ven, Bojcic, van de Sanden, Kok en van der Laan

Wissels (allen gespeeld)  De Vree, Boerrigter, Kerkdijk, Munsterman, Roord, E. Jansen, R. Jansen, van den Goorbergh.

 

Bron website FC Twente