A+ R A-

Meer dan 18.000 kaarten verkocht

Bijna 18.000 bestelde kaarten voor OKT Oranjevrouwen
Donderdag stond de teller op bijna 18.000 bestelde kaarten voor de Nederlandse wedstrijden van het Olympisch kwalificatietoernooi. Het bezoekersrecord tijdens een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal staat op 13.109 toeschouwers. Dit betrof het duel met Italië op zaterdag 22 november 2014 in Den Haag. Oranje kon zich destijds kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Canada.

 

 

Nieuws

 

Van 2 tot en met 9 maart strijden de OranjeLeeuwinnen samen met Noorwegen (10de FIFA World ranking), de nummer acht van de FIFA ranking Zweden en Zwitserland (20ste FIFA World Ranking) voor een Olympisch ticket voor Rio 2016.
Het Nederlands elftal bezet de twaalfde plaats op deze internationale lijst.

 

De wedstrijden worden gespeeld in Den Haag en Rotterdam. Er zijn nog kaarten te koop via onsoranje.nl/tickets.

 

Bondscoach Arjan van der Laan: "Het is goed te horen dat bijna 18.000 fans ons aanmoedigen tijdens deze belangrijke duels. Het worden spannende wedstrijden tegen drie sterke tegenstanders. De steun van het thuispubliek kan ons echt een extra boost geven. Bovendien is het altijd mooi om in goedgevulde stadions te spelen."

 

Kaartverkoop

Kaartverkoop

 

Wedstrijd: Zwitserland - Nederland

Datum: woensdag 2 maart 2016
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: ADO Den Haag Stadion te Den Haag

Ticketprijzen: 10 t/m 20 euro per persoon

 

De groepenactie (vanaf 10 kaarten) 6 euro is alleen mogelijk voor de oranje vakken (vakken met uitzondering van T t/m W). Voor het familievak (vak T t/m W) betalen kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding van volwassenen 6 euro per kaart.

Klik hier om online te bestellen.

 

Wedstrijd: Noorwegen - Zweden

Datum: woensdag 2 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Stadion Woudestein te Rotterdam

Klik hier om kaarten te bestellen

 

 


 

Wedstrijd: Noorwegen - Nederland

Datum: zaterdag 5 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Sparta Stadion te Rotterdam

 

De groepenactie (vanaf 10 kaarten) 6 euro is alleen mogelijk voor de oranje vakken (vakken met uitzondering van 25 t/m 28). Voor het familievak (vak 25 t/m 28) betalen kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding van volwassenen 6 euro per kaart.

Klik hier om kaarten te bestellen.

 

 

Wedstrijd: Zweden - Zwitserland

Datum: zaterdag 5 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Stadion Woudestein te Rotterdam

Prijzen varieren van 10 t/m 20 euro per persoon.

Klik hier om kaarten te bestellen.

 


 

 

Wedstrijd: Nederland - Zweden

Datum: woensdag 9 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Sparta Stadion te Rotterdam

 

De groepenactie (vanaf 10 kaarten) 6 euro is alleen mogelijk voor de oranje vakken (vakken met uitzondering van 25 t/m 28). Voor het familievak (vak 25 t/m 28) betalen kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding van volwassenen 6 euro per kaart.

 

Prijzen varieren van 10 t/m 20 euro per persoon.

 

Klik hier om kaarten te bestellen.

 

 

Wedstrijd: Zwitserland - Noorwegen

Datum: woensdag 9 maart 2016

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Stadion Woudestein te Rotterdam

Klik hier om kaarten te bestellen

 


 

 

Oranje clubcardhouders ontvangen 10% korting per ticket. wordt direct in de prijs verwerkt bij de bestelling.

let op: er is geen verkoop via primera verkooppunten.

 

 

 

 

 

 

 

Speelschema

Speelschema kwalificatietoernooi

 

Alle wedstrijden beginnen om 19:30 uur

 

Woensdag 2 maart Noorwegen - Zweden Stadion Woudestein, Rotterdam Zwitserland - Nederland Kyocera Stadion, Den Haag

Zaterdag 5 maart Noorwegen - Nederland Het Kasteel, Rotterdam Zweden - Zwitserland Stadion Woudestein, Rotterdam

Woensdag 9 maart Zwitserland - Noorwegen Stadion Woudestein, Rotterdam Nederland - Zweden Het Kasteel, Rotterdam

 

Video

 

 

Nieuws

 

01-12-2015: Kaarten voor het Kwalificatie Toernooi van de Oranje Leeuwinnen voor de Olympische Spelen 2016 zijn online verkrijgbaar. De prijzen varieren van 6 t/m 20 euro. Op 2 maart start Oranje met een duel tegen Zwitserland, dan volgt zaterdag Noorwegen en op woensdag 9 maart Zweden.
De eerste wedstrijd wordt gespeeld in het Kyocera Stadion te Den Haag, de andere 2 duels in het Sparta Stadion (Het Kasteel) te Rotterdam. Klik op lees meer voor meer informatie hoe je kaarten kan bestellen, zo ook van de andere duels op die dagen.

Aan dit toernooi doen mee: NEDERLAND, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Alleen 1 land kan het laatste ticket voor de UEFA verkrijgen!

 

20-10-2015: Nederlandse stadions kwalificatietoernooi OS

Kwalificatietoernooi Olympische Spelen 2016 in Rotterdam en Den Haag

Rotterdam en Den Haag zijn de speelsteden tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi van het Nederlands vrouwenelftal. De OranjeLeeuwinnen zullen in beide steden aantreden. Het toernooi vindt plaats van 2 t/m 9 maart 2016. Stadion Woudestein (Rotterdam) is het toneel van drie wedstrijden, Het Kasteel (Rotterdam) van twee en het Kyocera Stadion (Den Haag) van één.

Nederland neemt het in het kwalificatietoernooi op tegen Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Deze landen werden net als Nederland uitgeschakeld in de achtste finales van het WK. Tijdens het kwalificatietoernooi strijden de landen voor het derde en tevens laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Duitsland en Frankrijk zijn dankzij hun prestaties op het WK in Canada al verzekerd van deelname aan het Olympisch voetbaltoernooi.

 

 

 


Thuisvoordeel en ervaring voor EK 2017
De KNVB stelde zich om twee redenen bij UEFA kandidaat voor de toernooiorganisatie. Doordat het kwalificatietoernooi in eigen land is, heeft het Nederlands vrouwenelftal thuisvoordeel. Tegelijkertijd is dit toernooi, zowel voor de fans als KNVB, een warming-up voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland.


21-07-2015: Het Nederlands vrouwenelftal werkt volgend jaar het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in eigen land af. Samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland, net als Nederland ook uitgeschakeld in de achtste finales van het WK, strijden de OranjeLeeuwinnen voor het derde en tevens laatste Europese ticket naar de Spelen in Rio de Janeiro. Duitsland en Frankrijk waren dankzij hun prestaties tijdens het WK in Canada al verzekerd van deelname aan het Olympisch toernooi.
Omdat ook Zweden en Zwitserland zich kandidaat gesteld hadden als organisator van het toernooi vond de toewijzing van de play-offs vandaag via loting plaats. Het lot besliste in het voordeel van Nederland.

Minke Booij, manager vrouwenvoetbal, vanuit het kantoor van de UEFA in Nyon: "We zijn blij dat de KNVB het toernooi mag organiseren. Op de eerste plaats natuurlijk vanwege het thuisvoordeel voor Oranje. We hebben tijdens het WK in Canada weer eens kunnen zien hoe belangrijk de support van toeschouwers is. En bovendien is het een mooie warming up voor de organisatie van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland."


Programma

De KNVB maakt in een later stadium bekend waar onderstaande zes play-offduels worden gespeeld.

woensdag 2 maart 2016
Noorwegen - Zweden
Zwitserland - Nederland

zaterdag 5 maart 2016
Noorwegen - Nederland
Zweden - Zwitserland

woensdag 9 maart 2016
Zwitserland - Noorwegen
Nederland - Zweden