A+ R A-

FA onder vuur na tweet

De Engelse voetbalbond FA is onder vuur komen te liggen na een wat seksistische tweet. De Engelse voetbalvrouwen keerden maandag terug op Britse grond na het WK en daar had de FA wel wat op te zeggen. ,,Onze #Leeuwinnen zijn weer terug om moeder, partner en dochter te zijn, maar ze hebben er een titel bij: heldinnen."
(Our #Lionesses go back to being mothers, partners and daughters, but they have taken on another title - heroes)

 

Het Britse nationale team heeft sinds 1966 niet zoveel succes gehad bij het WK, aldus The Independent, en de FA heeft het toernooi met veel enthousiasme via Twitter gevolgd.

Binnen het uur had de Britse voetbalbond de tweet alweer verwijderd, na een stortvloed aan kritiek.

,,Terug naar jullie keuken, meisjes! Goed bezig FA, stelletje idioten!", twitterde iemand. ,,@england's aanstootgevende seksistische tweet geeft maar weer eens aan dat er nog een hoop werk aan de winkel is tegen seksisme in de sport", zei een ander.

 

James Callow, content editor bij de FA, reageerde via zijn eigen Twitter op de ontstane commotie. ,,Sorry als ik mensen heb beledigd. Het stukje was bedoeld om samen te vatten dat het mooi is als spelers met hun familie herenigd worden. Ik ontken elke aantijging van seksisme, human interest is een groot deel van elke sport."