A+ R A-

Nederland niet naar EK 2015 in IJsland

Oranje Onder 17 niet naar het EK. Onder 17 is er vandaag niet ingeslaagd om het EK 2015 in IJsland te halen. De laatste groepswedstrijd speelden ze tegen Engeland en verloren deze met 0-2. Omdat Ierland in de andere wedstrijd uit de groep gelijk speelde tegen Hongarije heeft het 1 punt meer. Het team van bondscoach Maria van Kortenhof eindigt dus als 3e in de poule en dat is niet genoeg om af te reizen naar IJsland deze zomer. Nu gaat Engeland als groepswinnaar naar IJsland en Rep. Ierland maakt nog kans op het EK als beste nummer 2.

Bondscoach Maria van Kortenhof begon met de volgende formatie: Lize Kop, Kay-Lee de Sanders, Danique Ypema, Aniek Nouwen, Vera ten Westeneind, Nathalie vd Heuvel, Fenna Kalma, Emma van der Vorst, Jamie Altenaar, Emma Huurman en Dina Noordam

Klik hier voor het programma en alle uitslagen

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

{flike lang=nl_NL id=10402} {tweetme}


Kort verslag

Kortverslag VVNED

In de eerste helft van deze belangrijke wedstrijd was het Engeland dat fel van start ging, Oranje O17 liep al in de 2e minuut tegen een achterstand aan door een doelpunt van de Engelse Charlotte Wubben-Moy. Nederland kon maar geen vuist maken tegen de Engelse meiden en moest zien dat zij wel tot het creëren van kansen kwamen. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer en Oranje kreeg wel geteld twee schoten richting het Engelse doel. Dezelfde Charlotte Wubben-Moy ontving ook nog een gele kaart na een overtreding op Nathalie vd Heuvel. Er werd door Nederland al wel gewisseld in de 1e helft, Kim van Velzen kwam in de 27e minuut in het veld voor Emma Huurman.

Oranje O17 begon beter aan de 2e helft maar kwam maar niet echt aan goed uitgespeelde kansen. Er was wel iets meer druk en Nederland had wat meer kansen dan in de eerste helft om een doelpunt te maken maar Engeland hield stand en nam elke keer het initiatief over. Nederland kreeg over de hele wedstrijd in totaal 8 kansen en daar tegenover kreeg Engeland er 24. Dit geeft het verschil wel weer tussen beide teams. Dit overwicht van Engeland resulteerde in nog een goal, deze keer van Georgia Stanway en zo werd de eindstand 0-2.  Dit betekent tevens dat Nederland geen ticket heeft bemachtigd om deze zomer het EK in IJsland te spelen.

 

 

KNVB

Persbericht KNVB

 

OnsOranje

Wedstrijdverslag OnsOranje.NL
Verslag door Welmoed de Lang
Bron: KNVB

Geen EK voor Onder 17

Vrouwen onder 17 heeft zich niet weten te plaatsten voor het Europees kampioenschap. In het derde en laatste EK-kwalificatieduel van de Eliteronde werd dinsdag met 2-0 verloren van Engeland.
De teleurstelling droop na afloop van de gezichten van de speelsters af. Na een snelle tegengoal probeerde de ploeg zich nog terug te knokken, maar nadat het alles op alles zette, kreeg het met een tweede treffer het deksel op de neus. 

 
Worst-case scenario
 
"Die 0-1 na twee minuten was wel het worst-case scenario”, zei KNVB-coach Maria van Kortenhof, over de kopbal die er na een vrije trap invloog. "Na twintig minuten kwamen we beter in ons spel maar het was allemaal niet goed genoeg. Engeland is ook gewoon een sterke tegenstander.”
 
Omdat de Engelse vrouwen eerder met 2-0 van Ierland verloren, dacht het land vier treffers nodig te hebben om alsnog EK-plaatsing af te dwingen. Het zette daarom van meet af aan vol druk met vier spitsen. 
 
"Onze speelsters zijn dat helemaal niet gewend. In Nederland krijg je de tijd om op te bouwen en dat was er hier niet bij. Je kreeg nog geen seconde de tijd. Je moet dan heel snel handelen en dat lukte ons onvoldoende”, aldus Van Kortenhof.
 
Goede uitgangspositie vooraf
 
Dat terwijl Onder 17 eerder nog een prima uitslag tegen Hongarije neerzette (5-1) en Ierland op 0-0 hield. Onder 17 had nu het gehele duel echter moeite met het creëren van echte kansen. Het laatste kwartier probeerde het er toch nog een slotoffensief uit te persen, maar al snel kreeg het de 2-0 om de oren. Van Kortenhof: "Dan is het open huis en dan loop je het risico er ook een tegen te krijgen. Heel jammer. Zeker als je achteraf hoort dat een gelijkspel ook genoeg was geweest.”
 
Ierland versloeg Engeland in de eerste duel weliswaar met 2-0, maar kwam voor eigen publiek in het slotduel tegen Hongarije verrassend genoeg namelijk niet verder dan 0-0. Engeland werd daardoor poulewinnaar en grijpt het EK-ticket. 
 
Liefst 24 landen, verdeeld over zes poules, streden om zeven EK-tickets. De zes poulewinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor het eindtoernooi. Het EK in IJsland vindt plaats van 22 juni tot 4 juli.

 

 


Statistieken

Statistieken

Wedstrijd: Nederland O17 -  Engeland O17 (0-2) 
Datum: dinsdag 14 april 2015
Aanvang: 13:00
Locatie: Cobin te Rep. Ierland
Betreft: 3e duel 2e Elite ronde EK kwalificatie 2015 Onder 17 jaar
Ruststand: 0-1
Eindstand: 0-2
Scheidsrechter: Dimitrina Milkova (BUL)
Assistant referees: Ekaterina Marinova (BUL), Olivia Sneyd (IRL)
Fourth official: Robert Hennessey (IRL)
Toeschouwers:
Reporter: Angela van Oijen


Scoreverloop:
02e minuut 0-1 Charlotte Wubben-Moy
70e minuut 0-2 Georgia Stanway


Wissels:
NED:
27e minuut Kim van Velzen erin voor Emma Huurman


Kaarten:
23e minuut geel voor Charlotte Wubben-Moy

 


OPSTELLINGEN:

NEDERLAND basisformatie:

01. Lize Kop
02. Kay-Lee de Sanders
03. Danique Ypema
04. Aniek Nouwen
05. Vera ten Westeneind
07. Nathalie vd Heuvel
09. Fenna Kalma
10. Emma van der Vorst
13. Jamie Altenaar
14. Emma Huurman
18. Dina Noordam

Bank:

06. Wilan Gies Broesterhuizen
12. Mijke Roelfsema
15. Kim van Velzen
16. Jacintha Weimar
17. Sanne van der Velden

Coach:
Maria van Kortenhof

 

ENGELAND  basisformatie:

01. Sian Rogers
02. Anna Patten
03. Mayumi Pacheco
04. Chloe Peplow
06. Megan Finnigan
07. Alessia Russo
08. Georgia Stanway
09. Chloe Kelly
12. Carlotte Wubben-Moy
15. Grace Fisk
18. Taylor Hinds

Bank:

05. Lucy Parker
10. Charlotte Devlin
11. Kess Elmore
13. Alexandra Maciver
14. Mollie Rouse
16. Georgia Allen
17. Zoe Cross

Coach:
John Griffiths

 

Selectie NL

Selectie Eliteronde

De definitieve selectie is als volgt:

 1. Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team)
 2. Pien de Beer (CTO Eindhoven Talent Team)
 3. Wilan Gies Broesterhuizen (CTO Amsterdam Talent Team)
 4. Nathalie van de Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team)
 5. Emma Huurman (CTO Amsterdam Talent Team)
 6. Fenna Kalma (CTO Amsterdam Talent Team)
 7. Lize Kop (ASV de Dijk)
 8. Nadine Noordam (Jong ADO Den Haag)
 9. Aniek Nouwen (SV Deurne)
 10. Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team)
 11. Myke Roelfsema (Jong ADO Den Haag)
 12. Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team)
 13. Sanne van der Velden (Jong Telstar)
 14. Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team)
 15. Emma van der Vorst (CTO Amsterdam Talent Team)
 16. Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team)
 17. Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team)
 18. Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team)