A+ R A-

Laatste nieuws EK Onder 17 2015 te IJsland

Spanje O17 voor de 3e keer Europees Kampioen (2010, 2011 en 2015)
In de 1e helft van de finale was Spanje veel sterker dan Zwitserland, al in de 6e minuut opende Spanje de score via Garcia. In de 13e minuut nam de Spaanse Bonmati een corner, de bal werd verlengd door Garcia, maar ging via het lichaaan van de Zwitserse Felder in het doel, Zwitserland scoorde in de 51e minuut wederom in eigen doel, nu was het Megroz. De 3e goal van Zwitserland ging via Reuteler in de 55e minuut wel in het goede doel, 3-1 en een prachtig doelpunt, Zwitserland zet nu wat meer druk, maar in de 64e minuut speelde de Zwitserse keeper de bal naar een Spaanse voet en Menayo lobte de bal prachtig over de keeper in het doel, 4-1. Zwitserland bleef terugvechten, in de 77e minuut nam de Zwitserse Megroz een corner, de Spaanse keeper schatte de bal volkomen verkeerd in en de Zwitserse Arfaoui tikte eenvoudig de 4-2 binnen. In blessuretijd (80+2) kon de Spaanse Navarro een counter mooi afronden en zette daarmee de eindstand op 5-2.
Een klein Nederlands tintje, Michael van Praag (vice voorzitter UEFA) reikte de prijzen uit.
Klik hier voor alle uitslagen EK 2015 Onder 17 IJsland! Klik op lees meer >>>
02-07-2015: De afgelopen dagen hebben de halve finales van het Europees Kampioenschap voor Onder 17 jarigen plaatsgevonden. Vrouwenvoetbalnederland heeft daarvan een samenvatting gemaakt. Het toernooi vindt plaats in IJsland, Nederland doet hier niet aan mee.

Woensdag vonden de halve finales plaats. Spanje won van Frankrijk bij een eindstand van 1-1. Bij deze wedstrijd zat een Nederlands tintje, namelijk de scheidsrechter hier was Vivian Peeters. Penalties brachten de uitkomst, met 4-3 won Spanje van Frankrijk. De andere 1/2 finale was die tussen Zwitserland en titelverdedigster Duitsland. In de 80e minuut was het de gouden wissel Amira Arfaoui die de 1-0 scoorde voor Zwitserland. 


Samenvatting van de groepswedstrijden in groep A.

In deze groep zitten gastland IJsland, titelverdedigster Duitsland, Spanje en Engeland. Duitsland opent direct met een 5-0 overwinning op gastland IJsland. Spanje de EK-finalist van vorig jaar speelt verrassend gelijk tegen Spanje. In de 2e wedstrijd staat de finale van vorig jaar tegenover elkaar, Duitsland versus Spanje. Spanje dendert over Duitsland met een 4-0 winst! Engeland wint van IJsland met 1-3. Het 3e duel is dus belangrijk wie naar de 1/2 finales gaan. In de 3e wedstrijd verslaat Duitsland weer met een 5-0 Engeland en eindigen als 2e in de poule. Als eerste eindigt Spanje die winnen met 2-0 van Ijsland.

 

In poule B zitten Frankrijk, Noorwegen, Rep. Ierland en Zwitserland. De openingswedstrijd is een 0-1 winst van Frankrijk op Rep. Ierland. Noorwegen en Zwitserland spelen gelijk. In het 2e duel wint Zwitserland met 0-1 van Rep. Ierland, hierdoor hebben ze nu 4 punten. Frankrijk wint van Noorwegen en komt op 6 punten. Het derde duel wint Noorwegen met 2-0 van Rep. Ierland en Frankrijk verliest van Zwitserland verrassend!

 

Stand Poule A 1. Spanje 2. Duitsland 3. Engeland 4. IJsland

 

Stand Poule B 1. Zwitserland 2. Frankrijk 3. Noorwegen 4. Rep. Ierland  

 

 

16-04-2015: Ook Zwitserland heeft zich getrakteerd op een ticket naar het EK O17 in IJsland. Zij wonnen vandaag de 3e wedstrijd in groep 1, deze keer van Finland met 4-0. De andere wedstrijd ging tussen Servië en Turkije, en werd gewonnen met 2-0 door Servië.
De laatste wedstrijden van deze kwalificatieronde zijn gespeeld. Oostenrijk won met 1-0 van Denemarken. En Zweden had het geluk niet aan haar zijde want zij speelden gelijk tegen Noorwegen en dat kwam door twee doelpunten van de Zweedse meiden. In de 6e minuut al gaf Zweden een kadootje aan buurland Zweden door een eigen doelpunt. In de 19e minuut werd de stand nog wel gelijk gestrokken maar daarna werd er niet meer gescoord wat inhoudt dat Noorwegen als groepswinnaar van groep 5 naar het EK mag.
Rep. Ierland mag nu als beste nummer 2 toch naar het EK.

De landen die zich gekwalificeerd hebben: Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Ierland (beste nummer 2) en gastland IJsland.


 


14-04-2015:Vandaag zijn er 2 tickets vergeven voor het EK 2015 in IJsland. Engeland O17 won van Nederland O17 met 2-0 en plaatste zich als groepswinnaar van groep 2. Nederland zal helaas niet te zien zijn op het EK dit jaar want doordat Ierland gelijk speelde (0-0) tegen Hongarije maken de Ieren nog kans om door te gaan als beste nummer 2.
De andere beslissing viel in groep 3, Duitsland won overtuigend van Italië met 5-0. Hierin waren maarliefst 4 doelpunten te bewonderen van Janina Minge. De Duitsers wonnen 3 wedstrijden in de groep en zijn dus zeker van het EK. De andere wedstrijd werd gewonnen door Tsjechië, zij versloegen Wit-Rusland met 4-1.
Inmiddels zijn de volgende landen al zeker van deelname aan het EK: Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, en IJsland als gastland. De laatste drie landen zullen donderdag bekend zijn.

13-4-2015: Vandaag werden er ook weer 4 wedstrijden gespeeld voor kwalificatie voor het EK O17 in IJsland. In groep 1 won Finland met 2-1 van Servië en verloor Turkije met 0-4 van Zwitserland. Zwisterland heeft de leiding in deze groep met twee gewonnen wedstrijden. Turkijke en Finland wonnen ieder 1 wedstrijd. Zwitserland heeft aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden.
In groep 5 speelden Denemarken en Noorwegen tegen elkaar. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar Noorwegen kwam in de 25e minuut met 0-1 voor en gaf deze voorsprong niet meer weg. Zweden won ook met 1-0 maar dan van Oostenrijk. In de laatste wedstrijd nemen Zweden en Noorwegen het tegen elkaar op en zullen ze samen gaan uitmaken wie er door gaat naar het EK.
Oranje O17 speelt dinsdag 13 april om 13.00 uur de laatste en beslissende wedstrijd tegen Engeland. Het EK 2015 te IJsland vindt plaats van 22 juni t/m 4 juli 2015.

11-04-2015: De komende dagen wordt er volop gevoetbald door de O17 teams. Het doel is om een ticket te halen voor het EK in IJsland. Eerder hebben Spanje en Frankrijk zich al gekwalificeerd en binnenkort zullen alle landenteams bekend zijn die mogen gaan deelnemen aan het EK 2015.
Uit groep 2 moest Oranje O17 het vandaag opnemen tegen gastland Rep. Ierland, er werd in deze wedstrijd niet gescoord dus Nederland blijft voorlopig op doelsaldo 1e in deze groep. Engeland won met 4-1 van Hongarije.
Groep 1: In deze groep stonden vandaag de 1e wedstrijden op het programma. Zwitserland pakte flink uit tegen Servië, de eindstand werd 8-1 met 4 doelpunten van Camille Surdez. Finland verloor met 2-1 van Turkije.
Groep 3: Duitsland pakt wederom de 3 punten, dit keer door een winst van 5-1 op Tsjechië. Wit Rusland verloor vandaag met 0-2 van Italië.
Groep 5: Hier werd de 1e wedstrijd van de groepfase gespeeld. Denemarken en Zweden namen het tegen elkaar op. Uit de statistieken blijkt dat Zweden de meeste kansen had maar dat is in de uitslag niet terug te zien want het werd 1-1. Oostenrijk verloor niet alleen met 2-3 van Noorwegen maar moest ook toezien dat Vanessa Hartl van het veld werd gestuurd met een rode kaart na een overtreding in het strafschopgebied. Dit leverde Noorwegen een penalty op die benut werd.

09-04-2015: Nederland (groep 2) is goed gestart tegen Hongarije, zij wonnen met 5-1 en hebben dus de eerste 3 punten binnen. De wedstrijd tussen Engeland en Ierland werd gewonnen door Ierland met 0-2.
Ook in groep 3 werd er vandaag gestreden en wel door Duitsland dat met 6-0 won van Wit-Rusland. In de andere wedstrijd was het verschil niet zo groot, Tsjechië won hier met 1-0 van Italië. Tsjechië had geluk dat het al in de 4e minuut de voorsprong pakte want in de extra tijd kreeg Tereza Szewieczková haar 2e rode kaart en moesten de Tsjechen na rust verder met 10 speelsters.
Nederland speelt het volgende duel op 11 april tegen Rep. Ierland.


29-03-2015: Frankrijk is het 2e land wat zich plaatst voor het Europees Kampioenschap te IJsland. Zaterdag kwam het team met 0-1 achter tegen Schotland die ook hun 2 poule wedstrijden hadden gewonnen, maar Frankrijk wist langszij te komen en won uiteindelijk met 3-1 in hun 50e kwalificatie wedstrijd.

Oranje Onder 17 komt op 9 april in actie, ze zitten in groep 2 tesamen met Engeland, Hongarije en Rep.Ierland.

Geplaatst:

Groep 01 - Zwitserland
Groep 02 - Engeland en Ierland (beste nummer 2)
Groep 03 - Duitsland
Groep 04 - Spanje
Groep 05 - Noorwegen
Groep 06 - Frankrijk

 

28-03-2015: De Eliteronde voor Onder 17-jarigen begon op 22 maart. Spanje is het eerste land wat zich kwalificeerde voor het Europees Kampioenschap dat aankomende zomer zal plaatsvinden in IJsland. In groep 4 wist Spanje door overwinningen op buurland Belgie (0-4), Roemenie (5-0) en Rusland (0-1) de finaleronde te bereiken. 

19-11-2014: Vandaag vond ook de loting plaats voor de eliteronde voor kwalificatie voor het EK 2015 in IJsland voor Oranje O17. Nederland is ingedeeld in groep 2 met daarin het sterke Engeland, Rep. Ierland en Hongarije.
De wedstrijd van de eliteronde worden gespeeld in het voorjaar van 2015.

 

 14-11-2014: Ook op woensdag 19 november wordt de loting gehouden voor het Onder 17 toernooi. De Eliteronde van dit toernooi vindt plaats in het voorjaar 2015. Titelverdedigster Duitsland zit tesamen met Frankrijk, Spanje, Denemarken, Finland en Engeland in Pot A.

Het team van Maria van Kortenhof, Nederland o17 dus, zit in pot B tesamen met Schotland, Oostenrijk, Belgie, Zwitserland en Italie.
Pot C: Rep. Ierland, Zweden, Turkije, Polen, Wit-Rusland (daar zal het EK 2016 worden gehouden) en Rusland
Pot D: Tsjechie, Noorwegen, Hongarije, Slowakije, Servie en RoemenieOok hier geldt; geen land kan wederom in de 2e ronde tegen hetzelfde land uitkomen als in de 1e ronde. De zes groepswinnaars gaan door en de beste nummer 2. IJsland is het gastland waar het EK wordt georganiseerd.

 

01-11-2014: Roemenie beste nummer 3
Vrijdag werden de laatste EK-kwalificatie wedstrijden uit de 1e ronde gespeeld. Engeland en Rusland waren beiden al gekwalificeerd voor de Eliteronde, Engeland werd ongeslagen de nummer 1 in groep 1.

De beste nummer 3 werd Roemenie uit groep 4. Ondanks slechts 2 punten vergaard te hebben, gaan zij naar de Eliteronde in april. Tegen de nummer 2, Servie, wisten zij gelijk te spelen en tegen de nummer 4, Litouwen, werd ook een gelijkspel afgedwongen. De overige nummers drie wisten niet van een nummer 1 of nummer 2 een punt te behalen!

 

Geplaatst:

Groep 1 - Engeland en Rusland
Groep 2 - Finland en Polen
Groep 3 - Zwitserland en Hongarije
Groep 4 - Rep. Ierland en Servie
Groep 5 - Oostenrijk en Tsjechie
Groep 6 - Schotland en Zweden
Groep 7 - Belgie en Wit-Rusland
Groep 8 - Denemarken en Turkije
Groep 9 - Italie en Noorwegen
Groep 10 - Nederland en Slowakije

Beste nummer 3 = Roemenie uit groep 4  (dit land heeft de beste resultaten tegen nr 1 en nr 2 gespeeld)

 

29-10-2014: Dinsdag kwalificeerden ook Engeland en Rusland zich voor de Eliteronde in 2015. Beide landen speelden hun 2e duel en beide landen wisten deze winnend af te sluiten. Engeland deed dit weer zonder een tegendoelpunt, 5-0 op Bulgarije (eerder versloegen zij Moldavie met 9-0). Rusland won met een tegengoal van Moldavie met 7-1 (eerder winst op Bulgarije 1-0).
Het laatste duel tussen beide landen gaat om de nummer 1 plaats.
Rest dus nog 1 ticket voor de Eliteronde en dat is de beste nummer 3. Heel veel nummers 3 in de groepen hebben slechts 3 punten vergaard.

27-10-2014: Vanmiddag, 27 oktober, speelden de Oranje meiden van Onder 17 jaar uit groep 10 hun laatste groepswedstrijd tegen gastland Slovenie. Nederland is als 1e in de groep geeindigd door een gelijkspel. De eindstand werd 2-2.  Slowakije won met 1-0 van Israel en is hiermee tweede geworden en ook door naar de Eliteronde.

Zondag werd er ook met groep 1 gestart, Engeland verpulverde Moldavie met 9-0, de andere wedstrijd tussen Rusland en Bulgarije werd het nipt 1-0 voor de Russen.

 

24-10-2014: Ook Nederland plaatst zich!
Vrijdagmiddag wist ook Nederland zich te kwalificeren voor de Eliteronde in 2015. Nederland won met 2-1 van Slowakije en Israel wist met 2-0 te winnen van gastland Slovenie. Het laatste duel van Nederland is tegen gastland Slovenie.
Groep 1 start van het weekend met Engeland in deze groep.

23-10-2014: Nog 4 landen geplaatst!
Nederland startte woensdag dus met groep 10 en met een welverdiende zege op Israel. Een dag eerder versloeg Denemarken Turkije met 2-0 (groep 8), beide landen hadden zich al geplaatst. Ook groep 2 waren Finland en Polen al geplaatst, in het onderlinge duel bleek Finland de sterkste.

In groep 4 wist Rep. Ierland met een gelijkspel Servie van zich af te houden en zich te kwalificeren voor de Eliteronde. Ondanks het gelijke spel is Servie ook geplaatst. In groep 5 zijn zowel Oostenrijk als Tsjechie geplaatst, in het laatste duel moeten zij uitmaken wie als groepswinnaar eindigt en dat werd Oostenrijk. Ze wonnen nipt met 1-0.

20-10-2014: Twaalf landen al geplaatst!
In groep 8 overtrof Denemarken zichzelf t.o.v de 1e wedstrijd die zij met 10-0 wonnen van Macedonie. Tegen Kazachstan scoorden zij elfmaal! Turkije hield het op hetzelfde aantal, namelijk 5-0. Beide landen zijn geplaatst, in het onderlinge duel op dinsdag wordt bepaald wie er als 1e zal eindigen. In groep 4 werd zondag het 2e duel gespeeld Rep. Ierland won van Roemenie. Servie won van Litouwen. Zaterdag startte groep 5 met winst voor Tsjechie en Oostenrijk.

In groep 2 plaatsten ook Polen en Finland zich al in het 2e duel. Op woensdag bepalen zij wie er als groepshoofd eindigt.
Oranje Onder 17 begint op de 22e oktober.

 

17-10-2014: Groep 3 is ook geeindigd donderdag met Zwitserland als nummer 1 en Hongarije als 2.  Zwitserland won het onderlinge duel met 3-0. Groep 8  startte donderdag met winst voor Denemarken, het Macedonische net werd 10 maal getroffen. Turkijke wist er 5 in te schieten tegen Kazagstan.

15-10-2014: In groep 3 zijn zowel Zwitserland als Hongerije na 2 wedstrijden al geplaatst voor de Eliteronde. Alleen de wedstrijd op donderdag zal dienst doen wie er als groepshoofd eindigt.

Ook Schotland en Zweden zijn geplaatst en verrassend is dat Schotland als nummer 1 is geeindigd. Dinsdag wonnen zij het duel tegen Zweden met 3-1, eerder was vorige maand de A internationals niet oppermachtig tegen Zweden.

 

13-10-2014: Belgie eindigde zaterdag ongeslagen als groepswinnaar van Groep 7. Het team won hun 3e poulewedstrijd van Wales en wist zelfs in drie duels geen tegen doelpunt te incasseren. Ook door naar de Eliteronde is Belarus (Wit-Rusland) met 2 gewonnen duels.

Groep 3 startte hun campagne met een goede winst van Zwitserland, maar een deceptie voor Portugal!
Groep 6 speelden hun 2e duel, Zweden blijft winnen, zo ook Schotland. Dinsdag moeten zij onderling bepalen wie als 1e eindigt!

 

10-10-2014: Een Update in het Onder 17 EK kwalificatie toernooi. Maandag won buurland Belgie met 3-0 van Letland in groep 7 en op  woensdag wonnen zij met 2-0 van Wit-Rusland. Belgie speelt hun laatste wedstrijd tegen Wales, die verloor van Wit-Rusland maar won van Letland. Wales dient dus te winnen om enige kans op de 2e ronde te houden!

Groep 6 is ook gestart met jawel de Schotten, ook hun jeugd doet goede zaken. Een 9-klapper tegen Montenegro. Zweden ook vertegenwoordigd in deze groep, startte voortvarend met een 5-1 overwinning op Montenegro.

 

01-10-2014: Italie en Noorwegen naar Eliteronde!
De Azurri zoals Italie ook wel wordt genoemd, versloeg Noorwegen met 2-0 dinsdag en eindigt dus als nummer 1. Noorwegen met 2 winstpartijen in groep 9 eindigt als beste nummer 2 en beiden gaan dus door. De laatste wedstrijd tussen Griekenland en Faroer Eilanden werd door Griekenland met 3-0 gewonnen. Op 6 oktober wordt de 1e Kwalificatie ronde hervat met groep 7.

Totaal nemen 40 landen deel aan de 1e EK-ronde, daarvan zullen er 21 van doorgaan, te weten, de 10 winnaars, zo ook de 10 nummers twee en de beste nummer 3. Vrijgeloot waren Duitsland, Frankrijk en Spanje. Totaal nemen 24 landen deel aan de 2e kwalificatie ronde.

 

 

30-09-2014: Vandaag 30 september de laatste wedstrijd van groep 9. Wie wordt de groepswinnaar van groep 9?
Afgelopen zaterdag wist zowel Noorwegen als Italie hetzelfde aantal doelpunten te scoren als donderdag tegen Faroer Eilanden en Griekenland. Noorwegen won dus met 4-0 en Italie met 1-0 van Griekenland. Vandaag gaat het erom wie de groepswinnaar wordt, beide landen zijn door naar de Eliteronde!

26-09-2014: Op donderdag 25 september startte groep 9 met de 1e ronde van het kwalificatie toernooi voor Onder 17-jarigen.
Noorwegen startte voortvarend met in de 5e minuut het 1e doelpunt, maar daar bleef het ook bij tegen Griekenland. Een tegenvallend resultaat voor de Noren. Italie wist er 4 te scoren tegen de Faroer Eilanden. Zaterdag volgt de 2e wedstrijd.

 

23-09-2014: De laatste EK-wedstrijd voor Onder 17-jarigen dateert van vorig seizoen 2013, toen de EK-finale Onder 17 jaar in Engeland werd gespeeld. Duitsland werd gekroond tot Europees Kampioen. Eindelijk start deze week weer het internationale voetbal voor deze groep meiden. A.s donderdag begint groep 9 met o.a. Noorwegen, Italie, Griekenland en Faroer Eilanden. De Nederlandse meiden moeten nog een maand geduld hebben, want zij beginnen pas op 22 oktober (groep 10).

 

20-11-2013: Onder 17 jaar in groep 10 voor EK 2015

Vanochtend werd de loting worden gehouden voor de 1e ronde van het EK 2015 onder 17 jaar. Nederland zit in groep 10, tesamen Slovenie, Israel en Slowakije.
Er doen 44 landen mee en vrijgeloot zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje en gastland IJsland.
Er werden 10 groepen van elk 4 landen geloot.

De 10 groepswinnaars en de beste 10 nummers twee en beste nummer 3 gaan door naar de elite ronde. De mini toernooien vinden plaats van 25 september t/m 31 oktober 2014.

 

 

14-11-2013: IJsland zal EK 2015 O17 jaar organiseren

Op woensdag 20 november zal de loting worden gehouden voor de 1e ronde van het EK 2015 onder 17 jaar. Nederland zit in pot A, 44 landen doen mee en vrijgeloot zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje en gastland IJsland. Er zullen 10 groepen van elk 4 landen worden geloot, uit pot A en B wordt elk 1 land geloot en uit pot C worden 2 landen geloot.
De 10 groepswinnaars en de beste 10 nummers twee en beste nummer 3 gaan door naar de elite ronde. De mini toernooien vinden plaats van 1 augustus t/m 31 oktober 2014.

 

Pot A: Denemarken, Zwitserland, Zweden, Polen, Belgie, Noorwegen, Tsjechie, Rep. Ierland, Nederland en Engeland.

Pot B: Finland, Rusland, Schotland, Italie, Oostenrijk, Servie, Hongarije, Wales, Turkije en Slovenie.

Pot C: Roemenie, Bosnie Herzegovina, Noord-Ierland, Wit-Rusland, Griekenland, Oekraine, Montenegro, Bulgarije, Israel, Letland, Faroer Eilanden, Moldavie, Estonie, Litouwen, Azerbadjan, Slowakije, Kroatie, Kazagstan, Macedonie en Portugal.