A+ R A-

PSG slaat stevige deuk in dromen

Komend weekend vinden de returns plaats in de Champions League Halve Finales. Reporter Luc Calleeuw zag vorige week zaterdag PSG met 0-2 winnen van VFL Wolfsburg, de titelverdedigsters.

De prachtige AOK Stadion, thuishaven van titelverdediger VFL Wolfsburg, vormt de coulisse voor de heenwedstrijd in de halve finales van de WCL jaargang 2015. Tegenstander is het Franse team van Paris Saint Germain, die in een eerder stadium de Franse nieuwe Kampioen en Beker winnaar Olympic Lyon al uitschakelden. Bij beide teams enkele belangrijke afwezigen. VFL mist Europees speelster van het jaar Nadine Kessler en in laatste instantie moet ook Lena Goessling afhaken. Bij PSV ontbreekt Laura George en blijkt net voor de opwarming ook Lira Alushi niet fit. Het AOK stadion is goed gevuld, achteraf blijken 3423 toeschouwers aanwezig. Camerateams uit Duitsland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen hebben ook de weg gevonden, pers dezelfde landen en daar boven op uit Japan, Zwitserland en uw dienaar voor de Benelux.

De wedstrijd gaat furieus van start, VFL trekt direct alle aanvallende registers open. Dit resulteert al na 2 minuten in een reuze kans voor sluipschutster Martina Müller op een flank van links. Tot ieders verbazing besluit het nummer 25 op doelvrouw Katarzyna Kiedrzynek. Dit zal na de partij het sleutelmoment van de wedstrijd blijken. Geen vroege voorsprong en een onbevangen Parijs dat het heft in handen neemt, fris en monter ten aanval trekt. Na vijf minuten Marie-Laure Delie een eerste keer gevaarlijk door, Anna Blässe steekt er nog een voet tussen, bijna in eigen doel, hoekschot. Even later een (twijfelachtige) tussenkomst op dezelfde Delie, de Zweedse ref Pernilla Larsson wuift het protest weg. Slechts uitstel, minuten later een nieuwe fout in de grote rechthoek, dit keer wel penalty. Sabrina Delannoy blijft ijzig kalm en trapt perfect binnen, de Duitse fans kijken met ongeloof toe (10 min).

 

VFL in de touwen, aangeslagen, moet vol aan de bak. Jessica Houara krijgt geel voor het aantrappen van Alexandra Popp (18 min). Doelvrouw Katarzyna pareert een kopbal van dezelfde Alexandra (20 min). En dan wordt alles wat VFL is met verstomming geslagen. De lichtvoetig en technisch vaardige Shirley Cruz Traña showt een perfecte balaanname, zet drie speelsters op het verkeerde been en trapt met een magistrale bal in de rechter kruising de 0-2 op het bord (24 min). De harde kern van PSG in euforie, VFL en de zijn fans verbijsterd.

En PSG gaat rustig op het elan door. Shirley, perfect aangevuld door een sublieme Caroline Seger domineren het middenveld, heersen, demonstreren. Dubbelpas tussen Shirley en Aurélie Kaci, bal in de loop van Laure Boulleau, doelvrouw Merle Frohms kan redding brengen (31 min). Aan de overzijde vindt VFL zelden de vrije man, krijgt niet direct een goede combinatie in elkaar geknutseld. Als dit dan toch eens lukt, voorbereiding van Alexandra, Martine door op links, prachtige voorzet, is er niemand gevolgd (36 min). De ruststand is dan ook 0-2 voor een dominant PSG.

 

Coach Ralf Kellermann voert een dubbel wissel door tijdens de pauze. Isabel Kerschowski en Julia Simic komen voor de aangeslagen Lina Magull en Yuki Ogimi. Toch komt het eerste gevaar van PSG. Andermaal Shirley Cruz aan de haal, bal in de loop van Laure die in het zijnet besluit (49 min). VFL probeert het vooral op kracht, iets te weinig overleg. Lijkt ook niet direct te weten hoe om te gaan met een dergelijke achterstand. Alexandra probeert het met een persoonlijke actie, vindt een aflossing punt bij Caroline Hansen, bal terug, het schot van Popp gaat rakelings over (51 min). Toch zijn het de Parisienne die zonder al te veel problemen het gebeuren controleren, zo goed als niets weggeven. Het volgende echte gevaar pas over het uur, flank van Anna, Alexandra devieert met het hoofd tot bij Martine, die naast trapt (63 min).


VFL probeert het via het inbrengen van Verena Faisst voor Martine, maar ook dit brengt geen aarde aan de dijk. De prikken van PSG, onder impuls van Cruz blijven gevaarlijker. VFL geraakt steeds meer gefrustreerd, gaat nu voor het minste contact liggen en mekkeren, geraakt helemaal niet in haar vertrouwde spel. In tegendeel, coach Farid Benstiti bouwt via het inbrengen van Kheira Hamraoui en Linda Bresonik in de plaats van de Zweedse Asliani Kosovare en Marie-Laure Delie extra verdedigende krachten in (80 min). Wolfsburg geraakt gewoon niet meer aan kansen. Ook niet nadat de ingevallen Kheira een kortstondige tijd beschoren is nadat ze terecht met rood wordt bedacht voor een elleboog. In totaal duurt haar optreden 6 minuten (86 min). Maar PSG speelt de partij rustig uit, geeft geen enkel kans weg in de 2de helft. Dat beloofd voor volgende week als VFL vol aan de bak moet en een half wonder nodig heeft om een Duitse WCL finale te bewerkstellingen. Een spektakelstuk lijkt alvast verzekert, met een Duits team ben je pas klaar op het einde van de 90 minuten.Statistieken:

Wedstrijd: VFL WOLFSBURG - PARIS SAINT GERMAIN 0 – 2
Datum: zaterdag 18 april 2015
Locatie: AOK Stadion te Wolfsburg
Betreft: 1e wedstrijd 1/2 finales Champions League Vrouwen
Ruststand: 0-2
Eindstand: 0-2
Toeschouwers: 3,423
Reporter en fotograaf: Luc Calleeuw

 

Scoreverloop:

10 min 0 – 1 Sabrina Delannoy (penalty)
24 min 0 – 2 Shirley Cruz Traña

Wissels:
46 min Isabel Kerschowski  voor  Yuki Ogimi (VFL)
46min Julia Simic  voor Lina Magull  (VFL)
67 min Verena Faisst  voor Martina Müller  (VFL)
80 min Kheira Hamraoui  voor  Asllani Kosovare (PSG)
81 min Linda Bresonik  voor  Marie-Laure Delie  (PSG)

Gele kaarten:
18 min Jessica Houara (PSG)

Rode kaarten:
86 min Kheira Hamraoui (PSG)

 

{flike lang=nl_NL id=10424} {tweetme}