A+ R A-

Laatste nieuws EK 2015 Onder 19 Israel

Zweden Europees Kampioen O19. In een leuke en spannende finale is Zweden er ingeslaagd om de Europese titel op hun naam te schrijven. In Israel waren de Zweedse meiden met 3-1 te sterk voor Spanje. Spanje leek in het begin van de wedstrijd sterker maar Zweden pakte steeds meer het initiatief en kwamen in de 1e helft op voorsprong met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Stina Blackstenius, die ook de prijs voor topscoorder van het toernooi in ontvangst mocht nemen. In de 2e helft probeerde Spanje om de aansluitingstreffer te maken, deze viel in de 81e minuut door een doelpunt van Sandra Hernandez. Spanje ging op zoek naar de gelijkmaker maar het was invalster Filippa Angeldal van Zweden die de deur definitief dicht deed door de 3-1 te maken.


Het toernooi vindt plaats van 15 t/m 27 juli | Klik hier voor programma en uitslagen EK 2015.

24-07-2015: Vrijdagavond 24 juli, hebben Zweden en Spanje zich geplaatst voor de finale van het EK O19 in Israel.  In twee spannende wedstrijden gingen alle teams tot het uiterste. Bij Duitsland en Zweden was de stand na de reguliere speeltijd 3-3 en bij Frankrijk en Spanje 1-1. Ook na de twee keer 15 minuten extra tijd was de stand nog steeds gelijk. Hierna kwamen de onvermijdelijke penalties. De Zweedse keeper Emma Holmgren wist de 2e en 3e penalty van Duitsland te stoppen en haar teamgenoten schoten 4 keer raak, de 5e penalty werd niet meer genomen want met 2-4 stand kon Zweden de finale niet meer missen.
Bij Frankrijk en Spanje ging het tot de 5e penalty gelijk op, Spanje had ook de 5e al raak geschoten, waarna het de beurt was aan aanvoerdster Léger, helaas voor Frankrijk wist zij de penalty niet te benutten en kon Spanje een feestje vieren.

Maandag 27 juli om 18.40 uur de finale tussen Spanje en Zweden, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Eurosport.

21-07-2015: De halve finalisten zijn bekend. De beste twee van iedere groep spelen vrijdag de halve finale tegen elkaar. In Groep A heeft Frankrijk met 1-0 van directe concurrent Zweden gewonnen, al in de 5e minuut van de wedstrijd werd er gescoord, het is alleen niet duidelijk of het nu een eigen doelpunt van Zweden was. De andere wedstrijd tussen Denemarken en Israel eindigde in 2-1.
In groep B stonden ook de 2 best geplaatsten, Duitsland en Spanje, tegenover elkaar. Duitsland won heel gelukkig door een eigen doelpunt van Spanje en zorgt er zo voor dat zij tegen de nummer 2 van groep A gaan spelen. Noorwegen en Engeland kwamen niet verder dan 0-0.
Aanstaande vrijdag, 24 juli, worden de halve finales gespeeld. Duitsland neemt het dus op tegen Zweden en Frankrijk krijgt Spanje als tegenstander.

18-07-2015: Vandaag werd er weer gevoetbald in Israel voor de titel Europees Kampioen O19. Voor alle teams stond de 2e wedstrijd van de groepsfase op het programma. In groep A speelde Zweden en Denemarken tegen elkaar. Zweden kwam in de 1e helft op voorsprong door een penalty en heeft deze voorsprong niet meer uit handen gegeven, eindstand 1-0. De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Israel en Frankrijk eindigde in een 0-4 overwinning voor Frankrijk. Frankrijk staat nu 1e in groep A, omdat ze 1 doelpunt meer gescoord hebben dan Zweden.
In groep B stonden Engeland en Spanje tegenover elkaar. Engeland kwam tekort want de Spaanse meiden wonnen met 3-1. In deze groep speelden ook Duitsland en Noorwegen tegen elkaar. De Duitsers kwamen al in de 5e minuut op achterstand en later scoorde Rebecca Knaak ook nog in eigen doel, eindstand 0-2 voor Noorwegen.

15-07-2015: In de strijd om de titel van Europees kampioen O19 werden vandaag de eerste poulewedstrijden gespeeld. In groep A won Frankrijk nipt van Denemarken met 1-0. Frankrijk kreeg in de extra tijd nog de kans om de stand te verdubbelen want het kreeg nog een penalty toegekend. Marie-Charlotte Léger kon haar 2e doelpunt maken maar de Deense keepster hield de bal tegen. Gastland Israel had het zwaar tegen Zweden, het verloor met 0-3 maar liep ook tegen maar liefst 2 gele kaarten op plus nog eens 2 gele kaarten voor dezelfde speelster die dus met rood het veld moest verlaten.
In groep B namen Duitsland en Engeland het tegen elkaar op, dit was een gelijkopgaand duel maar daar trokken de Duitse meiden aan het langste eind door in 87e minuut de 2-1 te maken. De andere wedstrijd ging tussen Spanje en Noorwegen, hier was het verschil groot want Spanje won met 4-0.

14-07-2015:Helaas voor Oranje onder 19 jaar kunnen ze hun titel van Europees Kampioen niet verdedigen. Morgen woensdag 15 juli start het Europees Kampioenschap voor Onder 19-jarigen in Israel. Het Gastland neemt het op tegen Zweden. In dezelfde poule speelt Frankrijk tegen Denemarken, die Nederland dus afhield van deelname. In poule B speelt Duitsland tegen Engeland en Spanje tegen Noorwegen .

21-05-2015: Woensdag 20 mei werd in Haifa te Israel de loting gehouden voor het EK 2015 te Israel. Helaas titelverdedigster Nederland is er niet bij, gastland Israel debuteert op het EK en zit in groep a tesamen met Frankrijk, Zweden en Denemarken die Nederland uit het toernooi mikte. In groep B neemt Engeland het op tegen Duitsland, Spanje en Noorwegen.

09-04-2015: De weg naar het O19 EK 2015 te Israel

 

Vandaag viel de beslissing welke teams zich kwalificeren voor het EK O19 in Israël. Nederland had aan een gelijkspel tegen Denemarken genoeg om zich te kwalificeren maar de Oranje meiden verloren de wedstrijd met 1-0 en zo is Denemarken groepswinnaar geworden van groep 6. Het bleef voor Oranje onder 19 nog even afwachten of ze als beste nummer 2 toch nog naar Israël zouden gaan want in groep 4 was een aparte situatie ontstaan.

De UEFA heeft besloten dat de wedstrijd tussen Engeland en Noorwegen van 4 april gedeeltelijk overgespeeld moest worden. In deze wedstrijd kreeg Engeland in de extra tijd een penalty toegewezen maar deze werd niet meer genomen. Vanavond werd deze penalty alsnog genomen. De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van Noorwegen dus Engeland kreeg de kans om de stand gelijk te trekken en heeft dat ook gedaan zodat ze toch nog een punt hebben gehaald in het duel tegen Noorwegen. Dit houdt in dat Engeland groepswinnaar is geworden in deze groep. Door deze benutte penalty valt de regerend kampioen Nederland buiten de prijzen en zal deze zomer helaas niet afreizen naar israël.

 

Gekwalificeerd voor het EK 2015 in Israël zijn: Zweden, Duitsland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Engeland en Noorwegen gaat door als beste nummer 2. Israël wordt daar als gastland nog aan toegevoegd.Groep 1: Spanje had zich al gekwalificeerd en won ook vandaag de laatste groepswedstrijd. Deze keer ging Finland met 6-0 naar huis. Portugal won van Turkije met 1-0 maar heeft niet genoeg punten om als beste nummer 2 door te gaan.
Groep 2:
Hier moest de strijd om kwalificatie beslist worden in een onderling duel tussen Italië en Zweden. Italië begon als 1e in de groep aan de wedstrijd en had lange tijd het gevoel zich te gaan kwalificeren doordat zij met een 1-0 stand gingen rusten. Maar de Zweden kwamen in de 2e helft goed terug en wisten de eindstand naar 1-2 te brengen waardoor Zweden naar Israël gaat
Groep 3: Frankrijk is door het oog van de naald gekropen maar heeft zich ook geplaatst als groepswinnaar. Zij wonnen het beslissende duel tegen Rusland met 0-1 door een benutte penalty.
Groep 5:
België verloor onfortuinlijk van Duitsland met 1-3. België kwam op een 0-1 achterstand door een eigen doelpunt en ook de 0-2 was er één die gescoord werd door de Belgen zelf. Duitsland plaatst zich voor het EK.


6-4-2015: Op tweede Paasdag werd er weer gevoetbald voor plaatsing voor het EK Onder19 in Israel. Alle landen speelden hun tweede groepswedstrijd. Nederland won voor de 2e keer dit maal van Slovenië met 3-0. De wedstrijd tussen Denemarken en Tsjechië is geeindigd in 2-1 winst voor Denemarken. Nederland staat nog steeds 1e in de groep op doelsaldo dus Nederland en Denemarken gaan in het het onderlinge duel uitmaken wie winnaar van groep 6 gaat worden.
Groep 1: Spanje won met 5-0 van Turkije. De andere wedstrijd ging tussen Portugal en Finland en deze eindigde in 1-1 wat betekent dat Spanje zich als 1e land geplaatst heeft voor het EK in Israel.
Groep 2: Zweden moest vandaag de winst pakken om nog uitzicht te houden op kwalificatie, zij gingen de strijd aan met Servië en wonnen met 4-2. Italië won ook het 2e duel, dit keer met 2-3 van Oostenrijk. Ook hier zal het duel Zweden-Italië duidelijkheid brengen wie groepswinnaar gaat worden. Italië heeft aan een gelijkspel genoeg terwijl Zweden toch echt voor de winst moet gaan.
Groep 3: Roemenië verloor ook de 2e wedstrijd met 2-0, dit keer van Frankrijk. Rusland won met 1-4 van IJsland. Frankrijk en Rusland staan nu allebei op 6 punten dus ook hier belooft de laatste wedstrijd een spannend duel te worden.
Groep 4: Noorwegen won met 2-0 van Zwitserland. Engeland maakte hun slecht start van de eerste wedstrijd een beetje goed door flink aan het doelsaldo te werken, ze wonnen vandaag met 9-1 van Noord-Ierland. Er werden 2 penalties gegeven aan Engeland en die werden beiden benut door aanvoerdster Leah Williamson. Noord-Ierland had wel de meeste kaarten, 3 keer geel en 1 rode kaart waren het resultaat na 90 minuten voetballen.
Groep 5: Duitsland wist het tegenstander Oekraïne erg moeilijk te maken, de Duitse meiden wisten 9 keer te scoren waarvan er 1 eigen doelpunt van Oekraïne en 1 een penalty was. Belgie speelde 2-2 gelijk tegen Schotland en staan nu 2e in de groep. België zal van goede huizen moeten komen om de groepswinst op te gaan eisen. Hiervoor krijgen ze de kans in een rechtstreeks duel tegen Duitsland.


4-4-2015: Het Nederlands elftal voor vrouwen onder de 19 speelt van 4 tot en met 9 april de Eliteronde tegen Tsjechië, Slovenië en Denemarken. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK Onder 19 in Israël, dat tussen 15 en 27 juli 2015 gehouden wordt. Er zijn in totaal 6 groepen waarvan Nederland in groep 6 is. Zij hadden vandaag een goede start door met 6-0 van Tsjechië te winnen. Denemarken won met 4-0 van Slovenië. Nederland staat nu 1e in de groep omdat het een beter doelsaldo heeft.
Groep 1: Finland dacht er met de overwinning vandoor te gaan maar Turkije maakte in de extra tijd nog de gelijkmaker, 2-2. Spanje won met 2-0 van buurland Portugal maar moest de wedstrijd wel afmaken met 10 speelsters omdat Nuria Garrote in de 69e minuut het veld moest verlaten met een rode kaart.
Groep 2: Hier deed Italië goede zaken door met 4-2 van Servië te winnen omdat Zweden verrassend gelijkspeelde tegen Oostenrijk 0-0.
Groep 3: IJsland kon niet op tegen het veel sterkere Frankrijk, zij verloren met 5-0. Frankrijk had in totaal 29 pogingen om te scoren daarintegen had IJsland er maar 1. Rusland en Roemenie eindigde in 2-0 en bij Roemenie werd aanvoerdster Andreea Voicu in de 89e minuut van het veld gestuurd nadat zij twee gele kaarten had gekregen.
Groep 4: Zwitserland won net van Noord-Ierland met 1-0. Engeland tegen Noorwegen was een pittig duel. Er vielen maarliefst 6 gele kaarten waarvan er twee gingen naar aanvoerdster Ellie Stewart, die dus met rood kon vertrekken. Het geluk was vandaag niet aan Engelse zijde want 1 van de 2 doelpunten van Noorwegen was een eigen doelpunt en kregen ze nog in de 6e minuut van de extra tijd de kans om de stand gelijk te trekken maar de penalty werd niet benut.
Groep 5: Onze buren België zijn het toernooi goed begonnen, zij wonnen met 1-0 van Oekraine. Duitsland wist 6 keer te scoren tegen Schotland 6-0, waarvan er maarliefst 4 doelpunten van Laura Friegang.

Zaterdag 4 april

15.00 uur Nederland – Tsjechië (SV Meerssen)
17.00 uur Denemarken - Slovenië (VV Schaesberg)

Maandag 6 april
15.00 uur Nederland - Slovenië (VV Schaesberg)
17.00 uur Tsjechië - Denemarken (SV Meerssen)

Donderdag 9 april
18.00 uur Denemarken – Nederland (SV Meerssen)
18.00 uur Slovenië – Tsjechië (VV Schaesberg)

Informatie accommodatie en kaartverkoop
De wedstrijden bij SV Meerssen worden gespeeld op sportpark Marsana en de wedstrijden bij VV Schaesberg op sportpark Strijthagen. De voorverkoop is vandaag gestart en de toegangskaarten kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;. De toegangsprijs bedraagt € 4,00. Voor groepen van  tien of meer personen geldt een actietarief van € 2,00 per kaartje. Meer informatie volgt op de website van beide verenigingen.

19-11-2014: Titelverdedigster Nederland O19 in groep 6
Vandaag vond de loting plaats voor de 2e ronde voor EK kwalificatie 2015 in Israel. De 2e ronde wordt gespeeld 4, 6 en 9 april 2015. Nederland zat in pot A samen met Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Zweden. Verder konden ze ook Servie niet loten omdat ze die al in de 1e ronde hadden getroffen. De loting heeft uieindelijk beslist dat Nederland het op gaat nemen tegen Denemarken, Tsjechie en Slovenie. Nederland speelt in eigen land!
De 6 groepswinnaars en de beste nummer 2 gaan door naar het EK dat dus gespeeld wordt in Israel van 15 juli 2015 tot 27 juli 2015. Natuurlijk komt Israel als gastland hier ook nog bij.

Klik hier voor de loting 2e ronde, voor de uitslagen ronde 1.

14-11-2014: Op 19 november 2014 vindt de loting plaats in Zurich voor de 2e ronde EK-kwalificatie 2015 te Israel. Geen land kan wederom in de 2e ronde tegen elkaar uitkomen, Nederland kan niet meer tegen Servie spelen. Ook Rusland en de Oekraine kunnen niet in dezelfde groep komen! De 2e ronde van het EK-Kwalificatie wordt gehouden tussen 4 en 19 april 2015

Nederland O19, titelverdedigster zit in pot A, tesamen met Duitsland, Engeland, Franrkijk, Spanje en Zweden.
Pot B: Zwitserland, Finland, Rusland*, Italie, Denemarken, Belgie
Pot C: Noorwegen, Schotland, Portugal, Oostenrijk, IJsland, Tsjechie
Pot D: Servie, Noord-Ierland, Oekraine*, Slovenie, Roemenie, Turkije

18-09-2014: Vandaag stonden de laatste wedstrijden op het programma van de eerste kwalificatierondes voor het EK 2015 in Israel. De 11 groepswinnaars die door zijn naar de Eliteronde zijn: Nederland, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Italie, Zweden, Tsjechie, Rusland, Belgie, Finland en Zwitserland. De 10 beste nummers 2 zijn: IJsland, Oekraine, Schotland, Turkije, Servie, Roemenie, Portugal, Slovenie, noord-Ierland en Oostenrijk. Hier komen nog de drie landen bij die de eerste ronde vrij waren geloot n.l. Duitsland, Frankrijk en Engeland.

 

15-09-2014:Vandaag de 2e groeps wedstrijd voor het EK 2015 Onder 19 jaar. Nederland O19 speelde om half vijf tegen Letland die zaterdag met 5-1 verloor van gastland Servie. Letland had vandaag een zware dobber want Oranje O19 was maar liefst 10 keer trefzeker. Ook Servië won voor de 2e keer, dus donderdag gaan Nederland en Servië uitmaken wie de groepswinst gaat pakken. De meeste landen speelden wederom tegen een zwakker land, zodat de ontknoping in de meeste groepen pas donderdag zal geschieden. Jill Roord scoorde in de 2 duels 8 doelpunten, zodat haar totaal nu 17 doelpunten is in 17 interlands. De meeste goals aller tijden bij Onder 19 staat op naam van teamgenoot van Jill, FC Twente speelster Ellen Jansen (18 stuks).
Bij een aantal wedstrijden was het een ware doelpuntenregen zoals gezegd, Oranje wist 10 keer te scoren, Spanje schoot er 14 tussen de palen, Zweden 12,  Noorwegen 11 en Zwitserland 9. In totaal werd er vandaag 118 keer gescoord.

14-09-2014: De 1e kwalificatie ronde voor het EK 2015 onder 19 jaar startte zaterdag ook. De grootste uitslag in de 10 mini toernooien was 9-0. Deze stand werd driemaal bereikt o.a. door Nederland, maar ook door Portugal en Rusland. Laatste 2 landen zitten in dezelfde groep.  Ook de 8-0 werd gescoord, wel viermaal door IJsland, Schotland, Noord-Ierland en Oostenrijk. Mede finalist op het laatste EK, Spanje scoorde een zevenklapper.
Nederland startte dus goed, maandag wacht Letland die met 5-1 werd verslagen door Servie.

 

12-09-2014: A.s. zaterdag (16.00 uur) tart voor de 'nieuwe lichting' van Oranje Onder 19 de nieuwe kwalificatiereeks voor het EK 2015 te Israel. Bondscoach Andre Koolhof windt er geen doekjes om, Nederland is aan haar stand verplicht om door te gaan, en wel met driemaal winst! Hij is ervan overtuigd dat zijn huidige ploeg moet winnen van Faeröer, Letland en het gastland, al waakt hij voor onderschatting.

Koolhof: “Tien speelsters die vorig seizoen Europees kampioen zijn geworden, zijn er nu weer bij. Dat is een voordeel. Zij hebben vorig jaar het hele traject van begin tot eind meegemaakt en weten wat er komt kijken bij het kunnen behalen van succes. Bovendien kunnen zij met de ervaring die zij afgelopen zomer in Noorwegen hebben opgedaan, de nieuwkomers in deze selectie steunen.
Faeröer en Letland zijn kleine landen en hebben simpelweg minder aanwas van goede speelsters. Die duels moeten normaal gesproken geen probleem zijn, al weet je het nooit. Kijk naar Malta, die hadden vorig jaar best een goed team en waren lastig te verslaan. Verder timmert Servië in het vrouwenvoetbal hard aan de weg. Zij hebben een fysiek sterke ploeg met een goede organisatie. Dat wordt dan ook de moeilijkste wedstrijd.

“De eerste twee landen gaan door naar de tweede ronde. Ik leg de lat echter hoger. Alle wedstrijden winnen, dat is in de eerste kwalificatieronde de doelstelling. Ik denk dat ook deze groep het in zich heeft om hoge ogen te gooien. Het is lastig vergelijken met vorig jaar, maar ik denk dat we nu speelsters hebben van vergelijkbaar niveau, misschien zelfs nog iets talentvoller. Hoe dan ook, ik heb er heel veel zin in om het proces richting EK weer opnieuw in gang te zetten.”

 

Lees ook Voorbeschouwing 1e ronde EK 2015 Onder 19 jaar, klik hier.

 

20-11-2013: Loting

Nederland Onder 19 zit in de 1e ronde voor het seizoen 2014-2015 voor het EK 2015 in groep 5 tesamen met Servie, Faroer Eilanden en Letland.
De 11 groepen zijn hedenochtend geloot in Nyon. Er doen totaal 48 landen mee, drie landen zijn vrijgeloot Duitsland, , Engeland en Frankrijk.

Het EK 2015 vindt in Israel plaats. De 11 minitoernooien vinden plaats tussen 13-18 september 2014.
Alle 11 groepswinnaars en de beste 10 nummers 2 gaan door naar de 2e ronde.

 

 

14-11-2013: Potindelingen
Nederland zit in pot A te samen met de andere grootheden zoals Noorwegen, Denemarken, Zweden, Spanje, italie, Finland, Zwitserland, Belgie, Portugal en Tsjechie.

 

Pot B: IJsland, Schotland, Oostenrijk, Servie, Rusland, Rep. Ierland, Wales, Roemenie, Noord-Ierland, Oekraine en Hongarije

Pot C: Polen, Griekenland, Turkije, Kroatie, Bosnie Herzegovina, Macedonie, Cyprus, Slowakije, Moldavie en Faroer Eilanden

Pot D: Litouwen, Bulgarije, Wit-Rusland, Estonie, Kazagstan, Letland, Azerbadjan, Georgie, Albanie, Malta en Montenegro