A+ R A-

Reacties na Denemarken - Nederland O19

Onze Reporter Andrew Jacobs was donderdagavond aanwezig bij Oranje onder 19 - Denemarken onder 19 in het Zuid-Limburgse Meerssen. Helaas werd er met 0-1 verloren van hun leeftijdsgenoten uit Denemarken zodat de Deense meiden naar het EK in Israël gaan en de Oranje meiden moesten nog wachten tot 22.45 uur waarbij Noorwegen onder 19 - Engeland onder 19 door diverse omstandigheden nog een strafschop genomen zou moeten worden. De afloop weten we en voor diegenen die beslissende penalty van Engeland nog wilt zien, klik op lees meer.
Maar lees ook KNVB in beroep tegen Engelse penalty

Na afloop sprak Andrew i.s.m. René Puri die stage loopt bij dagblad de Limburger met Bondscoach André Koolhof, verdedigster Maureen Sanders en verdedigster Danique Kerkdijk. Klik op lees meer ....................>>>>

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

 

Bondscoach Andre Koolhof

Een eerste reactie?

Bondscoach André Koolhol: "Zwaar teleurstellend. 1 omdat we het niet gehaald hebben. 2 om ons eigen voetbal vanavond en niet vanuit onze eigen manier van spelen gespeeld maar wel gedacht maar niet gespeeld en dat heeft ook met de tegenstander te maken die het gewoon prima gedaan heeft".


Hoe vaak is deze wedstrijd al door je hoofd heen gegaan?

André: "De laatste 2 dagen heel goed voorbereid met alle speelsters, we wisten ook wat van ze. Misschien wisten we wel teveel waardoor je, maar dat is de vraag na afloop, maar we hadden ons in ieder geval prima voorbereid, we hadden gisteren uitstekend getraind".


Fysiek waren ze heel sterk hé?

André: "Absoluut en zonder overtredingen, moet zeggen compliment naar Denemarken toe".


In de duels werd Oranje toch vaak afgetroefd?

André: "Dat is ook zo en kijk als je al langer bent dan zul je het toch op een andere manier proberen duels te spelen en ook dat lukten ze niet, of dat een stukje angst is voor lengte dat weet ik niet dat zullen we de speelsters moeten vragen maar het ziet er wel raar uit hé".


Oranje heeft veel balbezit gehad maar weinig gecreeerd?

André: "Juist en ik denk dat Denemarken er ook op gespeeld heeft, wij willen ook graag balbezit hebben en van daaruit ook kansen creëeren en dat is niet gelukt vandaag".


Heeft u ook goede contacten met Roger Reijners bondscoach van de OranjeLeeuwinnen ?

André: "Ja uitstekend, we zitten daar ook heel vaak om de 2 weken met alle bondscoaches zeg maar bij elkaar en dan praten we over de ontwikkelingen van speelsters, over de route richting Canada, over de route van onder 19".


Hebben jullie er nog vertrouwen in wat betreft die strafschop van vanavond?

André: "Nou ik moet zeggen dat ik daar helemaal niet mee bezig ben, dat zal straks wel gebeuren en als het gebeurt dan gebeurt het, daar sta ik nu echt niet bij stil".


Wat ging er mis in het begin?

André: "Nou goed dat is een verdedigster die volgens mij : of de bal verkeerd op het hoofd kreeg of niet helemaal wist dat ze die bal moest laten gaan of naar de zijkant weg moet koppen en dat ging er mis, ze kopte de bal weer precies terug in de zestien meter en daar is veel lengte van hun en ja ik zou de bal er ook in koppen hé".


Er is vanavond nog een strafschop met een speeltijd van 18 seconden maar daar ben je niet echt mee bezig zeg je.

André: "Nee daar ben ik niet mee bezig, maar voor hun zit er wel heel veel spanning op die wedstrijd dus misschien is er nog wel hoop dat het daar mis gaat".


Is dat misschien dan ook het probleem geweest dat er wellicht te veel spanning zat op de wedstrijd.

André: "Dat was van tevoren niet te merken vond dat we juist ontspannen waren met alle details die we besproken hebben, nee ik denk dat Denemarken ons een klein beetje verrast heeft met de kracht waarmee ze gespeeld hebben en dat hebben ze goed gedaan en we hebben ons zelf een beetje teleurgesteld door niet aanvallend te kunnen spelen, Lineth is er niet uit gekomen aan het begin zag het er goed uit en Suzanne zat steeds vast omdat ze een dubbele dekking hadden en ja dat betekend dat er ergens anders ruimte is en die wisten we niet te benutten met de kwaliteiten die we wel hebben".

En nu, opnieuw beginnen ?

André: "Ja nu is het einde en dan komt er weer een nieuwe cyclus onder 19, daar hebben we nu tijd genoeg voor om ons daar op te richten , helaas".

Maar misschien nog een mirakel vanavond.

André: "Nou ja dat zou nog kunnen maar ik ga er niet vanuit en als het wel gebeurt dan gebeurt het".

 

Bedankt Andre!

 

Danique Kerkdrijk

Zeer teleurstellend hé?

Danique Kerkdijk: "Ja zeker heel teleurstellend, als je in zo'n wedstrijd 1-0 achter komt dan is het moeilijk om het recht te zetten en door een paar communiecatiefouten achterin geef je die goal gewoon op een papiertje aan hun en wat dat betreft moeten we naar ons zelf kijken en hebben we het zelf gewoon niet goed afgemaakt".


Daarna is het vooral Denemarken wat nog druk zet.

Danique: "In de 1e helft leek het wel alsof we onder de indruk waren van hun spel, terwijl we uitgebreid over hen hebben gesproken en uitgebreid wisten we hun kwaliteiten en hun zwaktes en hun kwaliteiten zijn er goed uitgekomen en hun zwaktes hebben we niet goed gebruik van kunnen maken".


Wat was hun zwakte dan, want verdedigend ging het heel goed bij Denemarken?

Danique: "Hun centrale verdediger dekt goed door waardoor er natuurlijk ruimte achter komt te liggen en daar is van ons niemand diep gegaan waardoor wij niet in ons spel kwamen".


Als je dan een lange bal gaat spelen hé daar zijn ze heel sterk in, je moet er dan voetballend door heen komen en dat is niet gelukt.

Danique: "Nee dat is inderdaad niet gelukt".


Voor jou is het ook het laatste jaar hé, wel natuurlijk een klein beetje goed gevoel over van vorig jaar.

Danique: "Ja natuurlijk als je Europees Kampioen wordt en dit jaar je niet eens plaatst dan is dat heel teleurstellend want je bent toch de titelhouder en die wil je toch verdedigen op zo'n toernooi".


Nog een klein beetje hoop dat het vanavond alsnog gaat lukken.

Danique: "We houden hoop want er staat ook heel veel druk op degene die de strafschop moet nemen maar daar kunnen we niet vanuit gaan als wij zo'n strafschop moeten nemen nou dan schieten we 'm er 100% in zonder enige twijfel en zo staan hun er ook in denk ik".


Bij mij is er toch ook een beetje de teleurstelling moet ik zeggen.

Danique: "Dat snap ik, we hebben iedereen teleurgesteld, voor heel veel houdt het op en voor heel veel is volgend jaar een nieuwe kans".


Jij moet je nu gaan richten op de OranjeLeeuwinnen ?

Danique: "Voorlopig ga ik me eerst richting op de competitie, we maken nog volop kans op het kampioenschap met FC Twente, en daarna zie ik verder".


Hoe vaak is deze wedstrijd al door je hoofd gegaan ?

Danique: "Vaak".


Dan was je dus ook heel erg zenuwachtig?

Danique: "Ja natuurlijk er staat een beetje spanning op maar aan de andere kant hadden we genoeg aan een gelijkspel en dan laat je ze zo vroeg in de wedstrijd een doelpunt scoren, ja dat mag gewoon niet, dat is gewoon fout van ons".


Ik voelde ook een beetje in de wedstrijd, er zat een beetje verkramping in het spel.

Danique: "Het is de 3e wedstrijd in korte tijd dus iedereen is vermoeid maar dat mag niet de overhand nemen in zo'n wedstrijd".


Het lag niet aan de spanning ?

Danique: "Nee ik denk het niet, persoonlijk niet in ieder geval".


Het is wel jammer want de laatste wedstrijden werd er zoveel gescoord.

Danique: "De laatste wedstrijd is de beslissende wedstrijd bij ons maar deze keer lukte het niet".


Bedankt Danique en succes bij FC Twente.

 

Maureen Sanders

Teleurstellend en jammer hé

Maureen Sanders: "Ja zeker".


Jullie hadden ook meer verwacht eigenlijk hé, wat ging er eigenlijk mis in de eerste minuten?

Maureen: "Er kwam een voorzet, ik probeerde de bal weg te koppen maar de bal kwam verkeerd voor het doel terecht en konden hun de bal inkoppen".


Wat gaat er dan door je heen ?

Maureen: "Teleurstelling maar je hebt dan nog een hele wedstrijd voor je dus je moet gewoon weer kopje omhoog en hopen dat we zelf nog gaan scoren".


Je had er wel nog vertrouwen in dat het zou gaan lukken?

Maureen: "Ja want we hadden nog een hele wedstrijd te spelen".


Daarna kwam je ook vaak naar voren, probeerde je het daar goed te maken?

Maureen: "Ja zeker".


En nu , heb je nog een klein beetje hoop dat het vanavond nog mis gaat met de strafschop?

Maureen: "Ik hoop dat het mis gaat, we moeten maar van het beste uit gaan".


Maar de bondscoach die we net spraken gaat er niet heel veel van uit dat de strafschop gemist wordt.

Maureen: "Het is natuurlijk 90% dat ze scoren en dan moeten we maar hopen dat ze de bal toch mis schieten".

 

Dank je wel Maureen!

 

Video penalty

 

De Penalty van Engeland

 

 

KNVB in beroep

KNVB roept UEFA op eindstand vast te stellen op 1-2 voor Noorwegen

De bond wijst de UEFA op haar eigen regels: "Op basis van artikel 45 van de UEFA Europees Vrouwen onder 19 Kampioenschap-regels tekent de KNVB officieel protest aan tegen de validiteit van de uitslag Engeland-Noorwegen van 4 april 2015. De KNVB gaat in beroep tegen het recht dat het UEFA Control, Ethics and Disciplinairy Body heeft genomen om de wedstrijd gedeeltelijk over te laten spelen (door een duidelijke fout van de arbitrage). Volgens de regels die opgenomen zijn in Laws of the Game 2014/'15 zijn beslissingen gemaakt door de scheidsrechter bindend. Daarnaast stelt het UEFA Disciplinairy Regulations Edition 2014 dat een beslissing van de scheidsrechter niet door andere UEFA-organen opnieuw beoordeeld mag worden." De KNVB roept de UEFA dan ook op om de uitslag Engeland-Noorwegen vast te stellen op 1-2. In dat geval plaatst Vrouwen onder 19 zich als beste nummer twee alsnog voor het EK.

 

Bron OnsOranje.NL