A+ R A-

Reacties na NL tegen Slovenie O19

Onze reporter Andrew Jacobs was 2e Paasdag aanwezig bij Oranje O19  tegen Slovenië O19 en had na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd een interview met Soraya Verhoeve en Tiny Hoekstra.

Het gaat lekker met jullie hè, beide wedstrijden gewonnen, jullie doel komt steeds dichterbij?

Soraya Verhoeve: "Ja inderdaad we zijn op de goede weg om een stap te zetten naar het EK. We hebben weliswaar niet echt 2 fantastische tegenstanders gehad maar je moet er natuurlijk wel van winnen en dat hebben we gedaan en staan nu waar we wilden staan". ....>>>>

 

 

Soraya VerhoeveWat vond je van de wedstrijd want de 1e helft hadden jullie heel veel kansen maar de bal wilde er maar niet in?

Soraya: "We starten wel beter dan de vorige wedstrijd maar de kansen afmaken dat is ook een kunst en dat lukt niet en ja daar moet je wel resoluter in zijn door de kansen af te maken en voor je eigen gevoel richting de kleedkamer zit je ook al van je moet scoren en je moet die 1-0 maken want je moet wel deze wedstrijd winnen".

Na het missen van al die kansen hebben jullie toen nog aanwijzingen gekregen in de rust, wat is er gezegd?

Soraya :
"Dat we gewoon door moesten zetten en dat het doelpunt wel zou komen,  de Bondscoach had er vertrouwen in en zei : zet deze lijn door want de kansen komen er en je ziet het een paar minuten na de rust ligt de bal in het netje en stonden we voor".


Nu heb je gespeeld tegen Tsjechië en Slovenië en respectievelijk met 6-0 en 3-0 van gewonnen maar nu krijg je Denemarken en dat lijkt mij een sterkere tegenstander, de Scandinavische landen staan toch hoog aangeschreven?


Soraya :
"Ja dat klopt dat is een niveau hoger, ik verwacht dan ook dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. Ik denk dat we die wel kunnen winnen want we hebben een goede ploeg. We moeten wel scherp gaan trainen en dan kunnen we ook deze wedstrijd winnend afsluiten".

Je speelt bij het CTO Amsterdam volgens mij speel je daar de wedstrijden net zoals in de Beneleague op vrijdag of niet?

Soraya:
"Ja dat klopt we spelen op vrijdag onze wedstrijden en de rest van de dagen trainen we".


Heb je ook al weleens met Ajax mee mogen doen ?

Soraya : "Nee, wij speelden vroeger in Jong Ajax, dat was een soort van CTO Talent Team in een samenwerking maar dat is toen gestopt, ik heb toen nog niet mee mogen doen".


Ik verwacht aankomende donderdag veel publiek tegen Denemarken en jij?

Soraya: "
Ja ik verwacht het ook, ik hoop het want we hebben ze nodig".


Verwacht je meer mensen dan nu want nu waren er ook al best wel veel mensen toch?


Soraya:
"Ja dat klopt want het stond aardig vol want ik begon op de bank en we  keken om ons heen en dachten er zijn toch aardig wat mensen op af gekomen dat is alleen maar mooi voor het vrouwenvoetbal, voor onze ploeg, dat de mensen achter je staan en dat is natuurlijk mooi".


Hartelijk Bedankt voor het interview en tot bij de volgende wedstrijd.

Soraya :
"Leuk en u ook Bedankt".

 

[Het CTO Amsterdam Talent Team maakt deel uit van het KNVB Jeugd Plan Nederland (JPN). Het biedt talentvolle speelsters een kans  om in de eindfase van hun ontwikkeling een opleiding te genieten tot topspeelster. De individuele ontwikkeling van speelsters staat hierbij centraal. CTO Amsterdam vrouwenvoetbal is ondergebracht bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam (CTO Amsterdam). Door samenwerking tussen de KNVB en CTO Amsterdam worden talenten in staat gesteld een fulltime trainingsprogramma te volgen. Trainen, studeren en wonen in een  optimale combinatie met minimale reistijden. Met zowel fysieke als mentale training en met begeleiding binnen en buiten het veld. Met als uitgangspunt speelsters op te leiden volgens de normen die het internationale topvrouwenvoetbal vragen.]

 

Tiny Hoekstra

Onze reporter Andrew Jacobs was paasmaandag aanwezig bij Oranje O19 tegen Slovenië O19 en had na afloop een interview met Tiny Hoekstra die 1 doelpunt voor haar rekening nam in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.


Twee wedstrijden gespeeld en zes punten, jullie zijn op de goede weg?

Tiny Hoekstra: "Ja het klopt dat we op de goede weg zijn maar na deze wedstrijd volgt er nog 1 en die tegenstander is wat moeilijker dan die 2 die we nu gehad hebben".

Wat vond je van de wedstrijd vandaag?

Tiny: "I
k denk dat we het positiespel wel goed hebben gespeeld alleen de goals mogen er wat meer gescoord worden, als Denemarken bijvoorbeeld vandaag met 10-0 zou winnen dan hebben we onszelf tekort gedaan wat deze wedstrijd betreft".


Jullie hebben heel veel kansen in de 1e helft onbenut, maar voor hetzelfde geld hebben zij opeens een uitval en maken ze de 0-1, het lag allemaal aan jullie zelf eigenlijk.

Tiny:
"Ja dat geluk moet je denk ik toch wel een beetje mee hebben en zij hadden nu het geluk dat ie er niet inging en wij moeten er ook vol voor gaan om die bal erin te krijgen".


Zaterdag met 6-0 van Tsjechië gewonnen, had je deze uitslag verwacht, want normaal gesproken moet het toch een grotere uitslag worden?

Tiny:
"Ze waren wel beter op beelden te zien enzo dus ik had wel een beetje deze uitslag verwacht maar je hoopt natuurlijk op veel meer".


Jullie gaan met 0-0 de rust in, wat heeft de bondscoach allemaal in het kleedlokaal gezegd want je had bij rust toch al een voorsprong moeten hebben?

Tiny:
"Nou niet echt zo heel veel, gewoon als we ons spel zo bleven spelen dat de goals dan vanzelf wel moesten komen".


Zoals ik al zei 0-0 in de rust, je komt gelijk als wissel voor de 2e helft in het veld, 4 minuten bezig en je krijgt de bal en schiet 'm in het doel, beschrijf je doelpunt eens?

Tiny:
"Sisca zou op goal schieten, maar voor mijn gevoel ging ie naast, dus neem ik hem nog snel aan want hij was ook niet loeihard ofzo en toen schoot ik de bal in de rechterhoek langs de keepster".


Vorig jaar was jij er ook al bij en ben je Europees Kampioen geworden, een heel andere groep deze keer maar net als vorig jaar, toch ook wel een leuke groep hè?

Tiny:
 "Ja ik vind het wel een leuke groep, een hele hechte groep want iedereen kan goed met elkaar opschieten".


Aankomende donderdag de beslissende wedstrijd tegen Denemarken, wat verwacht je van die wedstrijd ?

Tiny:
 "Het zal een lastige wedstrijd worden maar we gaan voor de 3 punten".


Ik verwacht zelf meer publiek dan vandaag, en jij?

Tiny:
"
Ja dat hopen we wel want die steun kunnen we wel gebruiken".


Hartelijk Bedankt voor het interview en tot aankomende donderdag in Meerssen.

Tiny:
"
Graag gedaan, tot dan".


Tiny Hoekstra speelt bij SC Heerenveen waarmee ze in de Beneleague op de 10e plaats staat, ze heeft tot op de dag van vandaag dit seizoen 2 competitiedoelpunten gemaakt en dat was op 23 januari in de 4-1 verloren wedstrijd bij ADO Den Haag waar ze dus de enige Friese treffer maakte en op 24 februari in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.