A+ R A-

Reacties na NLO19 tegen Tsjechie O19

Reporter Luc Calleeuw (foto) sprak na afloop zaterdag met drie speelsters, dit zijn aan Nederlandse kant Lucie Akkerman en Vita van der Linden beiden dromend van het EK in Israel en aan de Tsjechische kant Franny Cerna, woonachtig in de United States en dromend om ooit in het A-Team van Tsjechie te voetballen!

Reporter Andrew Jacobs sprak met de nieuwe oranje spits Suzanne Admiraal, zij was goed voor 2 doelpunten tegen Tsjechie.

Nederland won met 6-0 van Tsjechie, vandaag wacht Slovenie op Nederland onder 19. Kom allen naar Sportpark Strijthagen van de v.v. Schaesberg te Landgraaf.Momentje geduld tabbladen worden geladen!

 

 

 

Lucie Akkerman

Oranje speelster Lucie Akkerman na de mooie 6-0 winst in Meersen in de Elite ronde tegen Tsjechië:


Hallo Lucie, het was de bedoeling je al te interviewen na Heerenveen – PSV, maar toen zijn we elkaar ergens mis gelopen, dus vandaag dan maar he. Een mooie starter van de Elite ronde niet?

Lucie Akkerman: "Het is een belangrijke overwinning, zeker. En we hebben de beoogde 3 punten, ook al voetbalden we niet echt top. Maar de cijfers zijn wel leuk. Een goede start".


Het was inderdaad niet zo’n super wedstrijd?

Lucie: "Zoals ik al zei, we brachten niet ons beste voetbal en er zaten zeker nog wat foutjes in, maar we hebben gedaan wat moest, de overwinning gehaald. Aan dat andere moeten we nu gaan werken".


Jullie gaven toch enkele kansje weg, maar zij konden daar gelukkig weinig mee doen?

Lucie: "Klopt, en die foutjes moeten er uit, want een goed team straft dat af. Mag eigenlijk niet gebeuren. Wordt zeker besproken in de voorbereiding naar de volgende partij hoe dit kon gebeuren".
 

Nu maandag tegen Slovenië, wat weet je al van dat team?

Lucie: "Dat hebben we tot nog toen nog niet besproken, de focus lag op deze wedstrijd. Na deze wedstrijd richten we ons nu daar op en staat Slovenië centraal. Ik verwacht dat ze een beetje hetzelfde zullen spelen als Tsjechië. Misschien nog iets meer verdedigend".


Winnen is daar eigenlijk een must om dan donderdag tegen Denemarken de kwalificatie af te dwingen?

Lucie: "We moeten nu maandag eerst de 3 punten pakken. Dan zijn we al weer een hele stap verder en daarna gaan we pas aan Denemarken denken. Er mag zeker geen enkele onderschatting van Slovenië zijn".


En als jullie dan dat EK halen, wat is dan daar het eerste doel?

Lucie: "Als we daar zijn gaan we ook zeker om het EK te winnen. Een bijkomend doel is dan zeker om ook het WK U20 te halen. Daarvoor moeten we bij de laatste 4 zijn. Dat is dan weer een nieuwe stap. Maar zoals gezegd, eerst het EK halen en dan kunnen we verder zien".


Heel hartelijk bedankt Lucie. Ga nog maar wat genieten van de mooie overwinning en heel veel succes maandag tegen de Slovenen. .

Lucie: "Dank je".

 

 

Vita van der Linden

Oranje speelster Vita Van Der Linden na de mooie 6-0 winst in Meersen in de Elite ronde tegen Tsjechië:


Een mooie overwinning Vita, dat moet deugd doen?

Vita van der Linden: "We hebben goed gebruik gemaakt van hun zwakheden. Er was ons op gewezen dat ze meer naar de bal keken en minder naar de ruimte. Zo wisten we de ruimte achter hun verdediging optimaal te benutten en konden we vlug scoren. Dan loopt het iets gemakkelijker en we hebben de voorsprong geleidelijk kunnen uitbouwen".


Centraal liep het ook wel lekker?

Vita: "Er was een goede afstemming met Inessa wanneer wie diep ging, maar misschien moeten we elkaar soms nog wel wat meer coachen. Maar het gaf een goed gevoel".


Jijzelf speelt nog bij een CTO team, daar waar vele teamgenoten al in een Bene League team zitten, hoe komt dat?

Vita: "Ik zit nu het 2de jaar in de CTO team (nota Eindhoven) en train vaak mee met Ajax. Ik heb ook heel veel wedstrijden en een goed programma om zo alles uit mezelf te halen. Om te slagen zal ik het toch zelf moeten doen en dan in een goede basis heel belangrijk".
 

Hoe zie je zelf jouw carrière verder lopen?

Vita: "Dat weet ik nog niet precies. Ik hoop nu gewoon bij de onder 19 te blijven. Dat is nu de eerste prioriteit. Hopelijk dit jaar naar het EK te gaan en daarna zien we wel. Voor de rest ben ik daar nu nog niet mee bezig".


Nu komt eerst Slovenië, een wedstrijd die eigenlijk moet gewonnen worden niet?

Vita: "Als we het EK willen halen, wat het doel is, moet je die wedstrijd gewoon winnen ja. Maar we mogen hen zeker niet onderschatten".


Om dan een confrontatie te spelen met Denemarken die waarschijnlijk alles bepalend zal zijn?

Vita: "Dat is de laatste wedstrijd, meestal is dat een sleutelwedstrijd. Maar daarom is zo’n begin als vandaag goed, dat geeft een gevoel voor de volgende wedstrijden".


En je kan dan ook nog zelf een doelpuntje meenemen?

Vita: "Dat is altijd leuk. Er was een actie van Lineth en de bal viel voor mijn voeten en heb die goed aangeschoten. Eigenlijk zonder nadenken, gewoon schieten dan. En hij ging er mooi in".


Leuk je nog eens te spreken Vita. Heel veel succes maandag tegen Slovenië en daarna de kwalificatie voor het EK via winst tegen Denemarken.

Vita: "Graag gedaan".

 

Franny Cerna

Interview met Franny Cerna na Oranje U 19 – Tsjechië U19

Tsjechië U19 speelster Franny Cerna na het verlies in Meersen tegen Europees kampioen Nederland:


Eerste wedstrijd in de Elite ronde, een nederlaag, hoe zag je de wedstrijd Franny?

Franny Cerna: "We brachten vandaag geen al te beste wedstrijd en kunnen veel beter dan wat we toonden. We waren niet in staat om in ons eigen spel te komen en op onze beste mogelijkheden te spelen en konden zo de wedstrijd niet onder controle krijgen. Nederland haalden alle voordeel uit onze fouten en straften die af. Ik denk dat we sommige van onze fouten cash betaald hebben".


Ze kwamen dan ook nog eens snel op voorsprong en dat maakt het natuurlijk nog moeilijker?

Franny: "Inderdaad, een snelle achterstand en we ware niet in staat om iets terug te doen. Ook wij kregen een paar mogelijkheden maar deden er te weinig mee. Dit was zeker niet onze beste wedstrijd zoals ik al zei".


Klopt door een aantal verdedigende fouten kregen ook jullie een aantal kansen maar deden er te weinig mee?

Franny: "Klopt, ook zij maakten een aantal foutjes, maar we hebben ze niet benut. Ikzelf heb ook een heel goede mogelijkheid laten liggen. Zij daar en tegen straften onze foutjes genadeloos af".
 

Starten met een nederlaag is nooit goed, hoe moet het nu verder in dit tornooi met wedstrijden tegen Denemarken en Slovenië?

Franny: "Ik denk dat we beide teams kunnen verslaan. Zoals gezegd vandaag was niet goed, hadden we een complete off day. Maar we zullen trachten te leren uit onze fouten en er alles aan doen om eerst te winnen tegen Denemarken. En als ons dat lukt dan weet je nooit wat er nog gebeurd. Ik ben zeker dat we meer kunnen dan we vandaag toonden".


Je studeert in Amerika als ik goed geïnformeerd ben?

Franny: "Ik woon daar, ga volgend jaar naar de universiteit (DePaul University in Chicago) en voetbal daar ook".


En hoe ben je bij het Tsjechië terecht gekomen, via je ouders?

Franny: "Mijn beide ouders zijn van Tsjechische afkomst. Ze zijn naar Amerika verhuisd en hebben ginder een leven opgebouwd".


Droom je zelf dan ook van het A-team in Tsjechië?

Franny: "Absoluut, ik speel nog maar 2 jaar voor dit team, maar heel zeker is het een droom om in het eerste team te geraken. Daar zal ik ook alles voor doen en ik hoop door in het universiteitsteam te spelen dit te kunnen bereiken. Het is zeker een droom ja".

 

Hartelijk bedankt  Franny. Heel veel succes maandag tegen Denemarken.

Franny: "Dank je wel, met plezier".

 

Suzanne Admiraal

Door Reporter Andrew Jacobs

 

Vandaag met 6-0 gewonnen van Tsjechië, de eerste horde is genomen, wat vond je zelf van de wedstrijd ?

Suzanne Admiraal: "Het ging wel lekker want op zich is 6-0 wel een goede uitslag maar alleen denk ik dat het nog wel meer had kunnen zijn, vooral in de 2e helft vind ik dat we wat minder hebben gespeeld en als we er dan overheen waren gegaan dan had het nog wel een grotere uitslag kunnen worden maar met 6-0 ben ik wel tevreden".


Je maakt vandaag 2 doelpunten, zou je je doelpunten eens kunnen omschrijven?

Suzanne : "Bij het 1e doelpunt krijg ik een steekbal van Inessa en ga ik alleen op de keepster af en schiet ik 'm in de lange hoek erin, en de 2e was een beetje een rare maar wel mooi op zich, ik was eigenlijk meer bezig om degene die 1e paal stond van hun een beetje weg te duwen zodat ze niet kon koppen en toen zat ik in de lucht en dacht oh misschien kan ik 'm nog raken met links en toen raakte ik 'm in de lucht en zo ging de bal erin".


Ondertussen maken hun ook nog een eigen doelpunt in de 1e helft, er was soms echt paniek in de Tsjechische verdediging of hoe zag jij dat want het was soms echt paniekvoetbal maar mede ook doordat jullie er kort op zaten.

Suzanne : Klopt ze hadden inderdaad wat zwakkere plekken in de verdediging en ik denk dat we de 1e helft er goed gebruik van hebben gemaakt


De volgende tegenstander is Slovenië, wat weet je van die tegenstander ?

Suzanne : "Ik weet zelf nog niet zo heel veel van Slovenië maar ik denk dat we beelden gaan bekijken en dat we dan net zo goed voorbereid zijn dan nu tegen Tsjechië".


2e helft was heel anders dan de 1e helft, Tsjechië kwam er toch wel soms gevaarlijk uit of lag dat meer aan jullie zelf?

Suzanne : Dat lag inderdaad grotendeels aan ons zelf en eigenlijk moet zoiets niet gebeuren.


Dan heb je ook nog Denemarken in de poule, ik denk normaal gesproken samen met jullie de sterkste in de poule of hoe denk jij erover?

Suzanne : "Ja dat denk ik ook, van Tsjechië waar we nu van hebben gewonnen wist ik niet echt veel net zoals van Slovenië maar ik denk inderdaad ook net als jij dat Denemarken de sterkste van de anderen in de poule zijn".


Vorig jaar Europees Kampioen maar toen was jij er nog niet bij, laten we dat dit jaar gewoon over doen maar dan nu wel met jou erbij.

Suzanne : "Dat zou inderdaad heel erg mooi zijn maar we moeten nog niet te ver vooruit kijken, eerst op deze ronde gewoon de volle focus en de ronde gewoon door komen".


Ben je weleens eerder in Israël geweest ?

Suzanne : "Nee haha nog nooit, maar dat lijkt me wel vet".


Hartelijk Bedankt voor het interview en succes tegen Slovenië dan zien we ons weer in Landgraaf.

Suzanne : "Graag gedaan en tot maandag dan tegen Slovenië , leuk".